Şimdi Ara

VOLVO S40 MI, MAZDA 3 MÜ? KAFAM ÇOK KARIŞIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
35.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

aslında 2 volvo arasında kalmışsınız.

zira mazda 3 ile şu an güncel olarak satılmakta olan volvo s40 ların şasileri ve yürüyenleri aynı.

bahsettiğiniz eski kasa classic olan volvo s40 lar çok kaliteli üretimler. ülkemize volvonun tanınmasını sağladılar. hollandada mitsubishi volvo ortaklığı ile üretildiler.

yerinizde olsam mazda 3 ü tercih ederdim.

bencede dediğiniz gibi focusten astradan güzel bir araç.

hayırlı günler.

saçmalık
    o zaman volswagen ile porche arasında kalan 2 volswagen arasında fiatla ferrari arasında kalanda iki fiat arasında kalmış demek

focus,s40 ve mazda 3 ün aynı platformda üretildiği doğru fakat bu araçların aynı olduğu anlamına gelmiyor ki alakalarıda yok birbirleri ile

• uzun bir süre önce bu topiği açmıştım ama hortlamış galiba

aslında kararım kesindi.hangisinin temizini ve uygun fiyatlısını bulursam onu alacaktım ama bizim biradere 1.8 comfortline passat aldık.arabaya resmen aşık oldum.kesenin ağzını biraz daha açıp 2006-2007 model passat almaya karar verdim.hazır ikinci el fiyatları bu kadar düşmüşken ucuza temiz birşey denk getirmeyi planlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolier

uzun bir süre önce bu topiği açmıştım ama hortlamış galiba

aslında kararım kesindi.hangisinin temizini ve uygun fiyatlısını bulursam onu alacaktım ama bizim biradere 1.8 comfortline passat aldık.arabaya resmen aşık oldum.kesenin ağzını biraz daha açıp 2006-2007 model passat almaya karar verdim.hazır ikinci el fiyatları bu kadar düşmüşken ucuza temiz birşey denk getirmeyi planlıyorum

Bende seni merak ediyordum ne yaptı diye.Yeni kasalarda 2006-2007 de 1.8t passat yok,umarım biliyorsun.1,6 fsi 115 hp var.Bence 1.6 fsi alacağına 2.0 fsi 150 hp al.Nasılsa aynı paralara satılıyor

ÖRNEK ARAÇ

• quote:

Orjinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

zira mazda 3 ile şu an güncel olarak satılmakta olan volvo s40 ların şasileri ve yürüyenleri aynı.

bahsettiğiniz eski kasa classic olan volvo s40 lar çok kaliteli üretimler. ülkemize volvonun tanınmasını sağladılar. hollandada mitsubishi volvo ortaklığı ile üretildiler.

hayırlı günler.

saçmalık
    o zaman volswagen ile porche arasında kalan 2 volswagen arasında fiatla ferrari arasında kalanda iki fiat arasında kalmış demek

focus,s40 ve mazda 3 ün aynı platformda üretildiği doğru fakat bu araçların aynı olduğu anlamına gelmiyor ki alakalarıda yok birbirleri ile

öncelikle kullandığımız kelmelere dikkat edelim.

ben yürüyenleri elektronik aksamları şasileri ortak 2 araçtan bahsettim aynı gruba ait 2 araçtan değil.

sizin verdiğiniz örnek elbet mantıksız.

bir 911 ile bir scirocco arasında kalan elbet 2 vw arasında kalmış olmaz.

ama bir chayenne ile touareg arasında kalan ( bu 2 aracında bir çok parçası ortak malumunuz) hemen hemen aynı iki araç arasında kalmış olur.

volvo s40- mazda 3- ford focus birbirinin benzeri araçlardır. focus ile volvo aynı dizel motoru bile kullanıyor. fark gövde panelleri, iç malzeme kalitesi , ekstra yalıtım ve volvo nun biaz daha lüks marka olması dolayısıyla mazda ve focus ta olmayan bazı donanımları sunmasıdır.

aynı benzerlik; leon-golf-a3, passat -superb, bravo -lancia delta gibi araçlarda da söylenebilir.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 1 Ocak 2009; 22:08:29 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

hayırlı günler.

saçmalık

öncelikle kullandığımız kelmelere dikkat edelim.

ben yürüyenleri elektronik aksamları şasileri ortak 2 araçtan bahsettim aynı gruba ait 2 araçtan değil.

sizin verdiğiniz örnek elbet mantıksız.

bir 911 ile bir scirocco arasında kalan elbet 2 vw arasında kalmış olmaz.

ama bir chayenne ile touareg arasında kalan ( bu 2 aracında bir çok parçası ortak malumunuz) hemen hemen aynı iki araç arasında kalmış olur.

volvo s40- mazda 3- ford focus birbirinin benzeri araçlardır. focus ile volvo aynı dizel motoru bile kullanıyor. fark gövde panelleri, iç malzeme kalitesi , ekstra yalıtım ve volvo nun biaz daha lüks marka olması dolayısıyla mazda ve focus ta olmayan bazı donanımları sunmasıdır.

aynı benzerlik; leon-golf-a3, passat -superb, bravo -lancia delta gibi araçlarda da söylenebilir.

hayırlı günler.

1. si konuyu açan arkadaş ilk nesil s40 dan bahsediyor, yani mazda 3 ve focus ile hiç alakasız bir otomobil.

2. mazda3-focus2-s40 2, sanıldığı kadar da yakın modeller değil, sadece şasilerinin büyükçe bir bölümü ve elektrik -hidrolik planları, kullandıkları süspansiyon geometrileri ortak,

yani görünen kısımları ve yan üreticilerden sağlanan bölümler dışında, direksiyon, süspansiyon bileşenleri, şanzıman gibi temel aksamları da 3 modelde de farklı.

kısaca bu modellerin benzerlikleri bir golf-leon-a3 boyutunda değil.

mazda 3 hiç sürmedim ama s40 ve focus'u 1 er hafta kullanmış biri olarak sürüş özellikleri ve hissettirdiklerinin de çok farklı olduğunu söyleyebilirim, hem de kullanmadan önce s40 ı focusla tamamen aynı olduğunu düşündüğüm, başka bir değişle önyargılı olduğum halde.

• Daha ağır duruşu,ve nispeten pahalı görüntüsü ile Volvo alırdım.Güvenliğe de verdiği önemi herkes biliyor.

Ama Mazda'da boş marka değil tabi.Sportif duruşu güzel,fakat herkese hitap etmeyebilir.
  • geçen gün kaloriferin ısıtmaması şikayeti ile servise gittim, termostatı değiştirdiler sorun çözüldü. servisteki eleman elinde termostatla hayret bir yüz ifadesi ile yanıma geldi ve "abi orjinal fabrikada takılan parça dedi" yani diyeceğim odur ki Mazda sorunsuz ve sağlam araçtır. Volvo da çok iyi bir araç ama işletme maliyeti biraz yüksek. Allah korusun kul yapısı araç bi servise düşsen acayip pahalı parçaları.
    sonuçta ikiside Ford tabanlı araç ve ikiside kendini ispatlamış araçlar...
    ama ben Mazda derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akustik

geçen gün kaloriferin ısıtmaması şikayeti ile servise gittim, termostatı değiştirdiler sorun çözüldü. servisteki eleman elinde termostatla hayret bir yüz ifadesi ile yanıma geldi ve "abi orjinal fabrikada takılan parça dedi" yani diyeceğim odur ki Mazda sorunsuz ve sağlam araçtır. Volvo da çok iyi bir araç ama işletme maliyeti biraz yüksek. Allah korusun kul yapısı araç bi servise düşsen acayip pahalı parçaları.
    sonuçta ikiside Ford tabanlı araç ve ikiside kendini ispatlamış araçlar...
    ama ben Mazda derim

Bende 1-2 ay önce 91 Model Mercedesimin yürüyenini yaptırmaya götürdüğümde fabrika çıkışlı yürüyen parçaların halen kullanıldığı söylendi bana. Aynı şoku ben yaşamadım gerçi ustada yaşamadı çünkü alışılagelmiş bir durum olmuş artık

• o mercedesinin sıfırının fiyatı ile mazdanın sıfırının fiyatı arasındaki farkı ve parçalarındaki fiyat farklarını kamuoyunun saygısına sunuyorum
  • hala almamış olman ilginç. keşke ben de böyle yapabilsem. ben maalesef kafama koydum mu yapmam lazım..beklemek benim için işkenceden farksızdır.

@realgs gibi mazda benim de içimde kalmış bir arabadır. ben eski kasalarını seviyorum ama onları almak artık mantıklı değil. yenileri özellik güvenlik olarak çok iyi ama küçük detaylar dışında kendilerine has bir görüntüleri yok. son zamanların birbirine benzeyen arabaları işte.
  • yanlışmı biliyorum acaba volvonun yan sanayisi yok diye
  • ikisi de gayet şık, bütçene uygun olanı alırsın muhtemelen.

1.6 benzinli dersen, mazda daha iyi

1.6 dizel dersen tabiiki s40
  • arkadaşım,

sana ailecek çoluk çocuk bineceğiz dediğin için V40 öneririm bu S40 ın station modeli bence çok rahat sığarsınız..
  • Konuyu açan passatı aldı eskitti yeni passat almak için kolları sıvadı. yani bi topice bu kadar mı zulmedilir. bırakında toprağında rahat uyusun
  • s40 sonuçta volvo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Auto CAD

VOLVO S40 MI, MAZDA 3 MÜ? KAFAM ÇOK KARIŞIK

25.000'e bu kasayı alamaz...

Eğer yeni kasa(resimdeki) S40'a bütçeniz varsa S40 derim..

Yoksa Mazda3 derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahbaba -- 21 Ocak 2009; 17:04:15 >
  • s40 ın hiçbir olayı yok
    iç mekandaki malzeme focus gibi
    bide eurodan satılıyo sıfırı, 60 milyara s40 alanı gördüğüm yerde boğazlarım alimallah
  • ikisi arasında seçimim mazda olurdu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.