Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.647
Cevap
151
Favori
1.432.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Orijinalden alıntı: aolcer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spark73

Uçuk bir fiyat Türkiye için... Tabi 1.6lt üstü motorlar için alınan vergiyi düşünürsek bu fiyatı rakipleriyle karşılaştırmak lazım. Bence Türkiyede en önemli fiyat 1.6lt motor için belirlenecek fiyat olacak... Bakın çevrenize ( en azından istanbula...) her yerde 1,6lt Mercedes C180 blueefficiency modeli.... 80.000TL'ye mercedes alıyorsunuz.. Volvo S60 1,6lt modelinin fiyatı bence bunu geçmemeli...

Geçersede insanlar eminim S60 ile C180 arasında ciddi şekilde düşünecektir...

ben söyle düşünüyorum... 80.000TL'ye 2.0d motorlu ve otomatik vitesili (184 hp) BMW 3.20 d (düşük donanım) ve yine aynı fiyatla 1.6 motorlu ve otomatik vitesli C180K (donanımı da fena değil bu arada) alınabiliyorken 1.6 motorlu Volvo'nun bu araçlarla rekabet edebilmesi için fiyatının 60.000 TL civarında olması lazım..Eğer BMW 2.0 dizel motorlu bir aracı bu fiyata satıyorsa Volvo kusura bakmasın ama 1.6 motorlu aracı 80'e satamaz..Eğri oturup doğru konuşmak lazım geçenlerde forumda bir arkadaş 1.8 (ÖTV %60) motorlu ve otomatik vitesli A4'ü biraz da donanım ekleterek 72 bine aldı...Rakiplerinin fiyatları ortada ve para kazanmak da bu devirde çok zor...Ben şahsen, otomatik vitesli bir S60'ı ancak 30.000�civarında ise düşünebilirim yoksa gider ya 55.000 TL'ye Passat TSI + DSG alırım ya da biraz daha verir A4, 3.20d veya C180K alırım...

edit: imla

bu ne mantıktır anlamadım, S 80 Nerede bmw 320 nerede veya c 180... ya arkadaşlar elmayla armutu karşılaştırmayın lütfen. bu araçların sınıfları bile farklı. isteyen istediğine binsin. siz passat a binin ben s 60'a. sonuçta zevkler ve renkler farklı.
    her ne olursa olsun, dünyanın en güvenli aracının içinde seyahat etmek bir başka benim için

s80'den kim bahsetti ki siz neden bahsediyorsunuz?.. mesajımı bir daha okumanızı öneririm.. S60 diyorum......
    Ki şu da var, 1.6 dizel motorlu s80 de bu arada 75bin den başlıyor...

düzeltelim yazım yanlışı var. S60 Ikastettim. zaten cümlemin devamında s60 yazmışım.
    özetle herkes istediği arabaya binsin. benim için s60'ın yeri bambaşka... diğerleriyle kıyaslamam

• s60 gerçekten yanında yatılası bir araç olmuş.. ama fiyat ne olur çok merak ediyorum doğrusu...ağustosda gelecek diye duymuştum ama..geçenlerde bi bayi eylül ekim gibi gelir dedi doğrumu sizce
  • Almanya fiyatları...
    Bu arada almancam yok ama anladığım kadarıyla T3 ,T4, T5 motorlar 2010 kasım ayında piyasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokinto -- 1 Haziran 2010; 23:55:54 >
  • Anladigim kadariyla yeni s60 sadece 2.0T motoruyla satisa cikacak. Diger motor alternatifleri 2010 sonuna dogru gelecek.

2.0T benzinli s60'in Almanya'da 32 ila 38 euro arasinda fiyatlari, turkiyede 35-45 arasinda olur diye tahmin ediyorum. T6'yi getirmezler bile buyuk ihtimal

Asil bomba T3 ve D3 motorlu s60lar gelince patlar. Cunku tam yil sonunda, yani, fiyatlarin dusmeye basladigi zaman gelecekler. Zaten bunlar 1.6 oldugu icin dusuk vergili olacak. Ben full'e yakin geartronik bir T3 30.000 EURO'ya alinabilir diyorum, aynisinin dizeli 33-35 olur. Peynir ekmek gibi gider :)

cok mu iyimserim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

Anladigim kadariyla yeni s60 sadece 2.0T motoruyla satisa cikacak. Diger motor alternatifleri 2010 sonuna dogru gelecek.

2.0T benzinli s60'in Almanya'da 32 ila 38 euro arasinda fiyatlari, turkiyede 35-45 arasinda olur diye tahmin ediyorum. T6'yi getirmezler bile buyuk ihtimal

Asil bomba T3 ve D3 motorlu s60lar gelince patlar. Cunku tam yil sonunda, yani, fiyatlarin dusmeye basladigi zaman gelecekler. Zaten bunlar 1.6 oldugu icin dusuk vergili olacak. Ben full'e yakin geartronik bir T3 30.000 EURO'ya alinabilir diyorum, aynisinin dizeli 33-35 olur. Peynir ekmek gibi gider :)

cok mu iyimserim?

Aynı fikirdeyim.. 2-3 mesaj yukarıda ben de bu yönde fikrimi belirtmiştim... 30 bin € civarında T3 başlarsa süper olur...

• valla arkadaşlar çok iyi fiyatlar veriyorsunuz...inşallah öyle olur..ama zor gibi...32 binden bana bir tane turuncu ayırın... :)
  • hayatta o fiyata vermezler en 45000eurodan başlar ve öyle gider diye düşünüyorum
  • quote:

Anladigim kadariyla yeni s60 sadece 2.0T motoruyla satisa cikacak. Diger motor alternatifleri 2010 sonuna dogru gelecek.

cok mu iyimserim?

Arkadaşlar daha öncede söylemiştim volvo satış müdüründen aldığım fiyat 27 28 bin euro max 30 bin euro dedi. Ancak bu boş fiyat. Yani 30 bin euroya full geartronik bir t3 alamazsınız. Full ancak 35 bin euro ve üstüne alırsınız kanaatindeyim.Çünkü almanyada en boşu ile fullü arasında ki (tam full değil en yüksek paket diyelim biz ona) 6 bin euro fark var. Eh birde geartronik farkı eklenince ki 2100 euro da o. Sizin araç 35 bin eurodan aşağı olmayacaktır. Ki bunlar opsiyonlar ekletilmeden sadece en yüksek paket fiyatı. Yani aracın fiyatı iyi olacak ama opsiyon ekletince durumlar değişiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: byatunga

quote:

cok mu iyimserim?

Arkadaşlar daha öncede söylemiştim volvo satış müdüründen aldığım fiyat 27 28 bin euro max 30 bin euro dedi. Ancak bu boş fiyat. Yani 30 bin euroya full geartronik bir t3 alamazsınız. Full ancak 35 bin euro ve üstüne alırsınız kanaatindeyim.Çünkü almanyada en boşu ile fullü arasında ki (tam full değil en yüksek paket diyelim biz ona) 6 bin euro fark var. Eh birde geartronik farkı eklenince ki 2100 euro da o. Sizin araç 35 bin eurodan aşağı olmayacaktır. Ki bunlar opsiyonlar ekletilmeden sadece en yüksek paket fiyatı. Yani aracın fiyatı iyi olacak ama opsiyon ekletince durumlar değişiyor...

Evet ama ben full demedim dikkat ederseniz full'e yakin dedim Oyle dememin sebebi de malum "city safety" (yani 30km hiza kadar kendi kendine fren yapip kazayi engelleme sistemi) GPS, goruntulu on ve arka park etme kameralari, body kit ve su an aklima gelmeyen benzeri donanim ve aksesuarlari dahil etmememdi.

su an biraz isim var 1-2 saate vakit bulabilirsem yeni s60'in donanim listelerini ekleyecem :))

• quote:

quote:

quote:

cok mu iyimserim?

Evet ama ben full demedim dikkat ederseniz full'e yakin dedim Oyle dememin sebebi de malum "city safety" (yani 30km hiza kadar kendi kendine fren yapip kazayi engelleme sistemi) GPS, goruntulu on ve arka park etme kameralari, body kit ve su an aklima gelmeyen benzeri donanim ve aksesuarlari dahil etmememdi.

su an biraz isim var 1-2 saate vakit bulabilirsem yeni s60'in donanim listelerini ekleyecem :))

Zaten onları ekleseniz 45 bin euro civarı olur çünkü bildiğim üzere sırf o city safety sistemi 8 bin euro. Ben dediğiniz meblağ üzerinden söyledim. 30 bin euroya maalesef boş alabileceksiniz. (27-28 bin euro + 2 bin euro şanzıman farkı) Donanım listesi İngilizce mi? Bende almancası mevcutta ingilizce olursa çok makbule geçer gerçekten.

• Geçen haftanın Otohaber dergisinde Volvo Türkiye müdürü yeni gelecek S60'ın 43.600 EUR'dan başlayacağını söylemiş. Bu fiyat 2.0lt motor için başlangıç fiyatı. Buna göre fabrika çıkış fiyatı 23.000 EUR oluyor. 1,6 sının 2.000 EUR düşük olacağını düşünürseniz 1,37 ötv ve 1,18 kdv ile fiyat 34.000 EUR'ya geliyor. Herhalde boş 1,6 lt'nin fiyatı 32-33 bin euro'dan aşağı olmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Geçen haftanın Otohaber dergisinde Volvo Türkiye müdürü yeni gelecek S60'ın 43.600 EUR'dan başlayacağını söylemiş. Bu fiyat 2.0lt motor için başlangıç fiyatı. Buna göre fabrika çıkış fiyatı 23.000 EUR oluyor. 1,6 sının 2.000 EUR düşük olacağını düşünürseniz 1,37 ötv ve 1,18 kdv ile fiyat 34.000 EUR'ya geliyor. Herhalde boş 1,6 lt'nin fiyatı 32-33 bin euro'dan aşağı olmaz diye düşünüyorum.

2.0 ile 1.6 arasındaki farkın vergisiz 4 bin euro olduğunu söylesem(bknz:s60 almanca katalog) hesabınızı değiştirirsiniz herhalde. Bu sebeple araç için 30 bin euro demiştim.
  • quote:

quote:

Geçen haftanın Otohaber dergisinde Volvo Türkiye müdürü yeni gelecek S60'ın 43.600 EUR'dan başlayacağını söylemiş. Bu fiyat 2.0lt motor için başlangıç fiyatı. Buna göre fabrika çıkış fiyatı 23.000 EUR oluyor. 1,6 sının 2.000 EUR düşük olacağını düşünürseniz 1,37 ötv ve 1,18 kdv ile fiyat 34.000 EUR'ya geliyor. Herhalde boş 1,6 lt'nin fiyatı 32-33 bin euro'dan aşağı olmaz diye düşünüyorum.

2.0 ile 1.6 arasındaki farkın vergisiz 4 bin euro olduğunu söylesem(bknz:s60 almanca katalog) hesabınızı değiştirirsiniz herhalde. Bu sebeple araç için 30 bin euro demiştim.

Opel İnsignia 1.6Turbo ile yaklaşık aynı fiyatta olurlar diye düşünüyorum.

• ee artık gelsin şu s60 gelecekse.. sabır falan kalmadı.. araçları aylar önceden bazen bir yıl önceden tanıtıyolrar gösteriyorlar .. sonra bekliyoruz 1-1,5 sene..sabır kalmıyor.. :) ... fiyatını da herşeyini de merak ediyoruz.. ne zaman gelecek acaba kesin...

bir de arkadaşlar ingilizce katalog varsa paylaşırsanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenkli

ee artık gelsin şu s60 gelecekse.. sabır falan kalmadı.. araçları aylar önceden bazen bir yıl önceden tanıtıyolrar gösteriyorlar .. sonra bekliyoruz 1-1,5 sene..sabır kalmıyor.. :) ... fiyatını da herşeyini de merak ediyoruz.. ne zaman gelecek acaba kesin...

Maalesef beklemeye devam edeceksiniz. Volvo satış müdüründen öğrendiğim kadarıyla eylül ekimde gelecek. Yani o zamana kadar bekliyeceksiniz.
  • quote:

quote:

ee artık gelsin şu s60 gelecekse.. sabır falan kalmadı.. araçları aylar önceden bazen bir yıl önceden tanıtıyolrar gösteriyorlar .. sonra bekliyoruz 1-1,5 sene..sabır kalmıyor.. :) ... fiyatını da herşeyini de merak ediyoruz.. ne zaman gelecek acaba kesin...

Maalesef beklemeye devam edeceksiniz. Volvo satış müdüründen öğrendiğim kadarıyla eylül ekimde gelecek. Yani o zamana kadar bekliyeceksiniz.

benim vaktim var.. 31 aralığa kadar.. o zamana kadar gelmezse volvo -1 diyebilir.. listedeki diğer alternatiflere yönelirim..

• quote:

quote:

quote:

benim vaktim var.. 31 aralığa kadar.. o zamana kadar gelmezse volvo -1 diyebilir.. listedeki diğer alternatiflere yönelirim..

Ben de bekliyeceğim o vakitlere kadar. Listemdeki araçlardan hangisi önce istediğim şekilde gelirse ona yöneleceğim. Volvo için powershift şanzımanı bekliyorum benzinli seçeneğiyle.

• bekleyelim.. fiyat konusunda hayal kırıklığı olmasında bekleyelim bakalım :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de bekliyeceğim o vakitlere kadar. Listemdeki araçlardan hangisi önce istediğim şekilde gelirse ona yöneleceğim. Volvo için powershift şanzımanı bekliyorum benzinli seçeneğiyle.

aynen... ben de S60 T3 (1.6T) ve powershift gelirse (uygun fiyatla tabi ki) l sonuna kadar düşüneceğim. listedeki diğer seçeneler Mondeo 1.6t (ecoboost) + powershift ve yni kasa Passat (1.4 tsi + DSG). Eğer bunlardan hiçbiri gelmezse yılbaşına kadar Yeni Jetta veya Skoda Octavia 1.6tdi+dsg opsiyonlarını değerlendireceğim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aynen... ben de S60 T3 (1.6T) ve powershift gelirse (uygun fiyatla tabi ki) l sonuna kadar düşüneceğim. listedeki diğer seçeneler Mondeo 1.6t (ecoboost) + powershift ve yni kasa Passat (1.4 tsi + DSG). Eğer bunlardan hiçbiri gelmezse yılbaşına kadar Yeni Jetta veya Skoda Octavia 1.6tdi+dsg opsiyonlarını değerlendireceğim...

Ben T4 ve powershift kombinasyonunu düşünüyorum. Passat ve mondeoyu çok beğenmeme karşın düşünmüyorum. Çünkü ben biraz daha sportif düşünüyorum. Passat ve mondeo daha ağır. Ancak octavia ya da jetta olabilir. Bunlar dışında giulietta da olabilir yeni şanzıman sistemiyle. Fiyatın bana göre de uygun olması lazım. Öbür türlü başka modellere yönelmek zorundayım.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.