Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.647
Cevap
151
Favori
1.433.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün arabaya bakmaya gittim ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Far kısmını gerekli araştırmaları yaparken atlamışım, insanlık hali. Aktif bi-xenon ekletmediğimden araç standart olarak halojen farlarla geldi. Tamamı ile istemediğim bir görsele sahip ve bir nebze de olsa aracımdan soğudum. Aktif bi-xenonu istemeyerek 2 milyara alacağım, umarım sorunsuzca montajı yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 26 Aralık 2010; 12:11:04 >
  • xenon neden bu kadar önemli? gereksiz bir harcama olduğunu düşünüyorum 2.000 tl e kesinlikle deymez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinozkan

xenon neden bu kadar önemli? gereksiz bir harcama olduğunu düşünüyorum 2.000 tl e kesinlikle deymez..

Arabaya ışıklı kedi gözleri koymuşlar ve onlar xenon aydınlatmalı. Ön bölmede halojen ile birlikte çok uyumsuz görünüyorlar. Bir de görsel açıdan xenonu daha iyi buluyorum. Ben de çok gerekli bulduğumu söyleyemem ama iş görsele geldiğinde durum farklı. Yine de fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 26 Aralık 2010; 14:01:47 >
  • emin olun kimse farlarına takılı kalmaz, zaten arabanın piyasaya yeni çıkmış olması ve yollarda nadiren gözükmesi yeterince ilgi çekici...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

quote:

Orijinalden alıntı: yasinozkan

xenon neden bu kadar önemli? gereksiz bir harcama olduğunu düşünüyorum 2.000 tl e kesinlikle deymez..

Arabaya ışıklı kedi gözleri koymuşlar ve onlar xenon aydınlatmalı. Ön bölmede halojen ile birlikte çok uyumsuz görünüyorlar. Bir de görsel açıdan xenonu daha iyi buluyorum. Ben de çok gerekli bulduğumu söyleyemem ama iş görsele geldiğinde durum farklı. Yine de fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.

ben daha karar vermedim ancak v60da karar verirsem baz araç üzerine 2 opsiyon ekleteceğim.. aktif bi-xenon ve deri koltuk.. bence bu opsiyonlar o kadar para verdikten sonra kesinlikle olması gereken şeyler.. volvoda baz araç fiyatı yüksek ancak opsiyonlar göreceli olarak ucuz.. örneğin deri koltuk 600 tl +ötv+kdv.. bi-xenon. 1000 tl+ötv+kdv.. bu fiyatlara bence kesinlikle alınması gereken şeyler..keşke bütçem yetse de advance paket alabilsem..

• Aynen katılıyorum. Diğer markalar gibi astronomik farklar ödemiyorsunuz. Ben de 100 milyara yakın miktar veriyorken bu gibi bir kusuru atlamak istemedim. Oyuncak araba almıyoruz sonuçta, imkanlar dahilinde tamamı ile içimize sinmesi lazım.
  • Öncelikle hayırlı olsun. Aracınızı alır almaz motor yorumlarınızı okumak isterim. Benim S40 D4 için daha 1 ay bekleme sürem var, sizinkinin motoruyla kardeş olduklarına göre deneyimleriniz benim için önemli

quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

Aynen katılıyorum. Diğer markalar gibi astronomik farklar ödemiyorsunuz. Ben de 100 milyara yakın miktar veriyorken bu gibi bir kusuru atlamak istemedim. Oyuncak araba almıyoruz sonuçta, imkanlar dahilinde tamamı ile içimize sinmesi lazım.
  • Hayırlı olsun Mordeaur.

Aktif Bi-Xenon yeni bir icad ve tamamen yeniden üretilmiş bir modele iyi gider.
    Deri koltukların 600tl + vergi olması ucuzmuş. Sonradan dışarıda dericide yaptırsanız 1500tl.
  • Teşekkür ederim. Size son durumu aktarmak istiyorum. İnceleme sonrası Aktif bi-xenon montajının bana 5 bin liraya patlayacağı söylendi ki opsiyon listesindeki her şey dahil fiyatı fabrikasyon çıkışı için 1.8 bin liraydı. Yaptığım hatadan dolayı fazladan 3.2 bin lira verip anlamsız yere kazıklanmaktansa aktif olmasa bile en azından xenon olsun dedim ve lambalarda gerekli düzenlemeleri yapmaları için komut verdim. Ortalama bin liraya xenon yapacaklar. 4 ocak günü teslim aldıktan sonra deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım.

Arabanın içeriği: S60 D3; Opak beyazı, T-tec kaplama, 17'' balder jantlar, premium paket, ön krom spoyler, iç hava kalite sistemi, spor direksiyon, arka marşbiyel ve egzos çıkışı ve normalde volvo standartında bulunmayan xenon modifikasyonu filo indirimi ile 92 bin liraya geldi. Açıkçası tamamı ile tatmin oldum diyebilirim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 27 Aralık 2010; 20:58:24 >

• d3 icin 93 cok iyi rakammis. filo indirimini nasil aldiniz sirket adina aldiginiz icin otomatik olarak mi yaptilar yoksa sirket adina baska volvo araclariniz var diye ozel bir indirim mi aldiniz ?

bende bu ay bi alfa giuletta birde lancia delta aldim (volvo s40 aracimi sattim). bu kadar uygun fiyata xc60 alinabildigini bilsem direk xc60 alirdim.
  • Arabayı şirket adına alıyor olmamız bir yana, hatır işi oldu diyelim. Yoksa aynı bayiden alıyor olduğumuz 2. araç bu. Sağolsunlar.
  • Mordeaur sayende sanırım bir s60 d3 sahibi de ben olacağım. senin söylediğin özellikleri bayiye söyledim fiyat istedim 107 gibi bi rakam söyledi (tam emin değilim aslında ama yüzküsür). ben de bi arkadaşım bu aracı filo indirimiyle 91'e alıyormuş dedim bi hesap yaotı o rakama yakın bi fiyata verebileceğini söyledi bayi. daha önceki aracım a3 tü ve şimdi de a4 bakıyordum aslında. ama bir farklılık olsun diye volvo ya kaymayı ciddi ciddi düşünüyorum. sana sormak istediğim bir dizi sorum var. bildiklerini cevaplayabilirsen çok memnun olurum;
    1. benzinli motorlu bir araç ile test sürüşü yapmıştım. fakat anladığım kadarı ile audi deki gibi yürüdüğü zaman kapıları otomatik kilitlemiyor doğru mu?
    2. yine audideki gibi otomatik yanan farlar ve ona ilave kumandadan arabayı açtığınızda yada kilitlediğinizde farklar bir süre açık kalmıyor sanırım?
    3. bagajı sana hiç küçük gibi gelmiyor mu? bana sanki bir golf kadar bagajı varmış gibi geliyor?
    4. aracın önündeki küçük aydınlatmalar sanırım gündüz farı. bu her arabada standartmı? yoksa ekstra mı isteniyor? yanarken göremedim bir türlü gündüzleri?
    5. stopları bazı videolarda sınırları iki kırmızı şerit ile çizilmiş gibi sanırım led destekli? ben bunu da göremedim o da mı standart?
    6. arabanın içinin aydınlatması ne renk? videolardan gördüğüm kadarı ile kadranlar mavi beyaz, klima kontrol ünitesi ise yeşil mi? ben gündüz kullandım aracı bunu göremedim ama eğer öyle ise bir uyumsuzluk olmuyor mu?
    7. volvo'nun servis masrafları gerçekten diğer markalara göre pahalı mı?
    8. volvo'nun çinlilerin eline geçmesi seni hiç endişelendirmiyormu?
    9. volvo'nun ikinci eli hep sıkıntılı derler buna katılırmısın?

kusura bakma sordukça sorasım geliyor çünkü konya'da açıkçası neredeyse hiç volvo kullanıcısı yok. fikir sadece bayiden alabiliyorum o da objektif bi yorum olmuyor haliyle.

a3'ten sonra çok kısa bir captiva maceram olduğu için bu kadar küçük şeylere takılıyoum bir hata daha yapmak istemiyorum.
    şimdiden çok teşekkürler.

• Geçtiğimiz cumartesi Avcılar Mezcar Showroomda siyah bir v60 duruyordu, hala ordaysa görmek isteyenler gidebilir.

Onuruno s60 sahibi olmasam da 3 senelik c30 ve yeni bir xc60 sahibi olarak sorularından birkaçına cevap verebilirim.
    1- Yürüdüğü zaman kapıları kitlemek, arabayı kitledikten sonra dead lock'ı aktive etmek, (camı kırılıp içeri girilsede kapıları içeriden açılamaz) uzaktan kumandayla açıldığında sadece sürücü kapısını ya da tüm kapıları açmak, kumandandan camları sunroofu açmak-kapamak gibi özellikler 2008 model bir c30 da bile bulunan, istenildiği gibi otomobil ayar menüsünden konfigüre edilebilen sıradan volvo özellikleridir.
    2- Bildiğim kadarıyla volvo modellerinde otomatik far kullanılmıyor. Farlar sürekli yanıyor. Far yükseklik ayarı xenon farlarda otomatiktir.
    Kumandadan araca yaklaşırken park lambaları, yer aydınlatmaları, iç ışıkları yakılabilir. Aractan uzaklaşırken farlar bir süre açık tutulabilir, süresi ayar menüsünden ayarlanabilir.
    Geçtiğimiz cumartesi Avcılar Mezcar Showroomda siyah bir v60 duruyordu, hala ordaysa görmek isteyenler gidebilir.
    4- aracın önündeki ledler standart.
    6- Aracın kadranı beyaz, kadran ekranları monochrome, ekranı renkli düğmeleri de yeşil. aşağıdakine benzer ama kadranları mavi değil.
     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

7. volvonun servis masrafı fazla değil ama servisleri biraz sıkıntılı.
    8. hayır
    9. ben 53.000 tlye aldıgım aracımı 43.000tl ye sattım 3 sene sonra, aracınıza nasıl baktığınız ve trafikte kazalardan uzak kalmak konusundaki şansınız önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohbenezor -- 30 Aralık 2010; 11:48:16 >

• çok teşekkürler ohbenezor!

şu yolladığın fotografa benzer bi foto dünden beri bulamadım nette.

verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim. sanırım bi s60 sahibi olacağım bu işin sonunda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBRAHIMOVIC

Arkadaşlar size bir sorum olacak.şimdi s40 d segementi ise s60 ve s80 hangi segmentte acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuruno99

Mordeaur sayende sanırım bir s60 d3 sahibi de ben olacağım. senin söylediğin özellikleri bayiye söyledim fiyat istedim 107 gibi bi rakam söyledi (tam emin değilim aslında ama yüzküsür). ben de bi arkadaşım bu aracı filo indirimiyle 91'e alıyormuş dedim bi hesap yaotı o rakama yakın bi fiyata verebileceğini söyledi bayi. daha önceki aracım a3 tü ve şimdi de a4 bakıyordum aslında. ama bir farklılık olsun diye volvo ya kaymayı ciddi ciddi düşünüyorum. sana sormak istediğim bir dizi sorum var. bildiklerini cevaplayabilirsen çok memnun olurum;
    1. benzinli motorlu bir araç ile test sürüşü yapmıştım. fakat anladığım kadarı ile audi deki gibi yürüdüğü zaman kapıları otomatik kilitlemiyor doğru mu?
    2. yine audideki gibi otomatik yanan farlar ve ona ilave kumandadan arabayı açtığınızda yada kilitlediğinizde farklar bir süre açık kalmıyor sanırım?
    3. bagajı sana hiç küçük gibi gelmiyor mu? bana sanki bir golf kadar bagajı varmış gibi geliyor?
    4. aracın önündeki küçük aydınlatmalar sanırım gündüz farı. bu her arabada standartmı? yoksa ekstra mı isteniyor? yanarken göremedim bir türlü gündüzleri?
    5. stopları bazı videolarda sınırları iki kırmızı şerit ile çizilmiş gibi sanırım led destekli? ben bunu da göremedim o da mı standart?
    6. arabanın içinin aydınlatması ne renk? videolardan gördüğüm kadarı ile kadranlar mavi beyaz, klima kontrol ünitesi ise yeşil mi? ben gündüz kullandım aracı bunu göremedim ama eğer öyle ise bir uyumsuzluk olmuyor mu?
    7. volvo'nun servis masrafları gerçekten diğer markalara göre pahalı mı?
    8. volvo'nun çinlilerin eline geçmesi seni hiç endişelendirmiyormu?
    9. volvo'nun ikinci eli hep sıkıntılı derler buna katılırmısın?

kusura bakma sordukça sorasım geliyor çünkü konya'da açıkçası neredeyse hiç volvo kullanıcısı yok. fikir sadece bayiden alabiliyorum o da objektif bi yorum olmuyor haliyle.

a3'ten sonra çok kısa bir captiva maceram olduğu için bu kadar küçük şeylere takılıyoum bir hata daha yapmak istemiyorum.
    şimdiden çok teşekkürler.

Pardon, nete sık giremediğimden cevabı geç veriyorum.

1) Endişe edilecek bir durum yok, mevcut.
    2) Bu da yok, büyük eksiklik olduğunu söyleyemem.
    3) Maalesef evet. Sportif esintinin negatif yansımaları. Hafiften hatchback misali olduğundan.
    4) Onlar kedi gözleri. Hepsinde standart ve xenon aydıntlatmalı.
    5) Led destekli, standart.
    6) Şimdi baktım, arkadaş fotoğraf koymuş.
    7) Ne çok ucuz ne çok pahalı. Bir Bmw, Audi veyahut Mercedes'e biner misali; külfiyetleri olmuyor değil. Yine de pek şikayet edecek seviyede değil, içiniz rahat olsun.
    8) Başta endişelendiriyordum ama araştırmalarımdan sonra bunun yersiz olduğunu anladım. Çinlilerin tutumu bizi pek etkilemiyor. Bu yıl geçerli olmasa da önümüzdeki yıllarda avrupa/asya vs. gibi fabrika ayrımları olacak. Bizim sürüyor olduğumu Volvo'lar yine avrupa çıkışlı olacak. Sonuç itibari ile kalite adına bir kayıp yok ama Volvo çizgisi adına olabilir. S60 da bunun bir örneği. Çok da kötü olmamış o ayrı.
    9) Elinizde D3 gibi ne aşırı ne az bir motor olduğu sürece sıkıntınız olmaz. Çoğu değeri ideale yakın diyebilirim. Satarken sıkıntı yaşayacağınıza pek olasılık vermiyorum.

Ek: Arabaya kesinlikle Bi-xenon ekletin. Bir önceki sayfaları okursanız yaşadığım problemleri anlarsınız.

Neden S60 D3? Volvo kalitesi, güvenliği, verilen paraya karşı alınanın daha fazla ve tatminkar olması. Zamanım olsa sayfalarca sıralarım. Şimdiden S60 ınızı güle güle kullanın diyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 30 Aralık 2010; 13:07:51 >

• Mordeaur büyük gün geldi çattı

senden biran önce fotolar ve incelemeler bekliyoruz..

şimdiden hayırlı uğurlu olsun aracın!!
  • quote:

Mordeaur büyük gün geldi çattı

senden biran önce fotolar ve incelemeler bekliyoruz..

şimdiden hayırlı uğurlu olsun aracın!!

Sizi de sabırsızlandırıyorum farkındayım ama aracı yarın teslim alacağım. Plaka talebim 1 gün aksadı maalesef.
  • Geç olsun güç olmasın..

arkasın bana teklifi;

D3 otomatik
    Deri
    Premium Paket
    Advance Paket

99.400 TL listesi

96.400 lira olur dediler. bana biraz yüksek geldi açıkçası senin fikrin nedir mordeaur??
  • quote:

Geç olsun güç olmasın..

arkasın bana teklifi;

D3 otomatik
    Deri
    Premium Paket
    Advance Paket

99.400 TL listesi

96.400 lira olur dediler. bana biraz yüksek geldi açıkçası senin fikrin nedir mordeaur??

Benim elde ettiğim filo indirimi istisnai bir durum oldu açıkçası. Kendi aracımla kıyasladığımda haliyle biraz tuzlu görünüyor ama çok da abartı bir miktar değil. Sonuçta advance paket 6 bin lira üstü. Keşke ben de advance paket alabilseydim ama sınırlarımı zaten zorluyorken beni biraz aştı.

Sonuç itibari ile miktarı 95 bin lira civarına zorlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 3 Ocak 2011; 15:12:57 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.