Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.647
Cevap
151
Favori
1.433.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılbaşı öncesi Karşıyaka Volcar dan 2 teklif alındı. Biri S80 Drive için. İndirimle 82 bin tl civarına geldi(metalik renk). V60 T4 için gelen teklif indirimle 96 bin tl idi(deri koltuk hariç herşey mevcuttu). Aynı dolulukta(+ deri koltuk,- metalik renk) V60 D3 için Bursa Arkas otodan 120 bin tl civarı tutacağı söylendi.

Beyaz V60 D3 Arkas a gelmişti. Geçen hafta içinde hala satılmadıysa bayidedir. T4 ise herhalde bu hafta içi için teslim tarihi verilmişti.

İyiki o teklifleri baz alarak alım yaşanmamış, iyi fiyat farkı olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frydenbo -- 17 Ocak 2011; 0:48:46 >
  • haftasonu yine volvodaydım. v60 ı ciddi ciddi kafaya koydum, çok büyük bir engel olmazsa sipariş vereceğim. yalnız alacağım arabaya minimum 5 sene binmeyi planladığım için ağırdan alıp mümkün olduğunca ince eleyip sık dokuyorum. sanırım bu tavrımı fark eden satış görevlisi en iyisi ben size bütün opsiyonları içeren fiyat listesini vereyim siz onun üzerinde çalışın dedi. hakikaten detaylı ve oldukça uzuuun bir opsiyon listesi var aracın. (onurgoyunc V60 T4 için deri hariç herşey dahil 96 bin tl demiş, bu pek mümkün değil, o kadar uzun bir opsiyon listesi var ki, "herşey" dediğiniz zaman v60 T4 bir aracı rahatlıkla 120 bin tl ye çıkartmak mümkün!)

bu donanım listesini incelerken volvo nun mantığına yine oldukça şaşırdığım anlar oldu. kimi opsiyonlar oldukça ucuzken, kimileri abartı derecede pahalı, kimi donanımın 2011 yılında opsiyon listesinde olması ise düpedüz saçmalık. hemen bazı örnekler vereyim;

- Deri döşeme (vergiler hariç) sadece 600 tl. T4 için vergiler dahil 972 tl yapıyor. hyundaki, kia vs markalar dahi deri döşeme için çok daha yüksek ücretler talep ederken volvo nun fiyatı resmen komik. bu aracı deri döşemesiz almak (ki aslında pek sevmem) neredeyse enayilik olur.

- uzaktan çalıştırma sistemi (vergiler hariç) 2.400 tl!!; bu da diğer uçta bir örnek. arabaya gitmeden uzaktan kumanda veya zaman ayarlı olarak otomobili çalıştırmak isterseniz T4 bir araçta fazladan neredeyse 4.000 tl ödemeniz gerekli!! ek donanım istemeyen, sadece yazılımsal olarak sunulan bir çözüm için akıl almaz bir para !

- uzaktan kumanda, kendiliğinden kararan dikiz aynası; evet bu donanımlar ekstra opsiyon sayılıyor. yani 90-100 bin tl ye bir araç alıyorsunuz ama dikkat, sipariş etmeyi unutursanız arabayı elinizde anahtarla açmak zorunda kalabilirsiniz (premium, advance, veya güvenlik paketlerine dahil değil). kendiliğinden kararan dikiz aynası da aynı şekilde, 100 binlik arabaya biniyorum derken, artık neredeyse en alt sınıfta bile standart olarak sunulan bir donanımdan mahrum kalabilirsiniz. üstelik bu donanımı manasız bir şekilde dikiz aynasında dijital pusula ile beraber satın alabiliyorsunuz sadece, böyle olduğu için de fiyatı oldukça anlamsız bir seviyeye çıkıyor (vergiler dahil 850 tl!!)

• merhaba
    S60'ın bagaj hacminin S40'ınkinden büyük olması beklenmez mi?
    yani 380 lt yazıyor, S40 ise 404 lt...

dikkatimi çekti de... Yakından görenler ne düşünüyor? bebek arabası + 1-2 bavul sığabilir mi?

bagaj mevzusu geçmiş.. atlamışım, tekrar gibi olmuş, kusura bakmayın... Sanırım benim durumda bir S60'ı düşünmemeli... ben bu bagaja sığamam...

teşekkürler... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpman -- 17 Ocak 2011; 15:29:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sartug

- Deri döşeme (vergiler hariç) sadece 600 tl. T4 için vergiler dahil 972 tl yapıyor. hyundaki, kia vs markalar dahi deri döşeme için çok daha yüksek ücretler talep ederken volvo nun fiyatı resmen komik. bu aracı deri döşemesiz almak (ki aslında pek sevmem) neredeyse enayilik olur.

- uzaktan çalıştırma sistemi (vergiler hariç) 2.400 tl!!; bu da diğer uçta bir örnek. arabaya gitmeden uzaktan kumanda veya zaman ayarlı olarak otomobili çalıştırmak isterseniz T4 bir araçta fazladan neredeyse 4.000 tl ödemeniz gerekli!! ek donanım istemeyen, sadece yazılımsal olarak sunulan bir çözüm için akıl almaz bir para !

- uzaktan kumanda, kendiliğinden kararan dikiz aynası; evet bu donanımlar ekstra opsiyon sayılıyor. yani 90-100 bin tl ye bir araç alıyorsunuz ama dikkat, sipariş etmeyi unutursanız arabayı elinizde anahtarla açmak zorunda kalabilirsiniz (premium, advance, veya güvenlik paketlerine dahil değil). kendiliğinden kararan dikiz aynası da aynı şekilde, 100 binlik arabaya biniyorum derken, artık neredeyse en alt sınıfta bile standart olarak sunulan bir donanımdan mahrum kalabilirsiniz. üstelik bu donanımı manasız bir şekilde dikiz aynasında dijital pusula ile beraber satın alabiliyorsunuz sadece, böyle olduğu için de fiyatı oldukça anlamsız bir seviyeye çıkıyor (vergiler dahil 850 tl!!)

uzaktan kumanda muhtemelen çeviri hatası veya büyük ihtimalle 2'den fazla anahtar istenirse ilave kumanda fiyatıdır, çünkü araclara 10'a kadar anahtar tanıtılabiliyor.

bir de uzaktan motoru çalıştırma denilen sistem sadece motoru çalıştımıyor, ayrıca webasto olarak bilinen motoru ön ısıtma ve içeriyi motordan bağımsız ısıtma gibi özellikleri mevcut, zaten isveç norveç gibi aşırı soğuk coğrafyalar için gerekli bir şey. Yani sadece arabaya biner binmez gaza basıp gitmeye yarayan bir şey değil.

deri fiyatı hakikaten saçma, mesela ingiltere de opsiyon fiyatı 1250 pound, almanyada 1690 euro. bence zaten hepsini derili getirecekler, deri istemeyip fiyatta indrim isteyenlerin hevesini kırmak için yapılmış bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpman

merhaba

dikkatimi çekti de... Yakından görenler ne düşünüyor? bebek arabası + 1-2 bavul sığabilir mi?

bagaj mevzusu geçmiş.. atlamışım, tekrar gibi olmuş, kusura bakmayın... Sanırım benim durumda bir S60'ı düşünmemeli... ben bu bagaja sığamam...

alpman aracı sen gördünmü bilmiyorum ama ben bir kaç kez inceledim. ve sana tavsiyem kesinlikle uzak durman. bende seninle aynı durumdayım bebek arabası işin içinde olduktan sonra bu aracın bagajına sığmak mümkün değil. dediğin gibi bende iki bavul ve bebek arabası diye baktım ama sığmaz demiyorum gerçi zar zor sığar

ama her seferinde 2 valiz olmayabilir haliyle. bence bu araç için bu bagaj çok ama çok küçük. sırf bu yüzden araçtan vazgeçtim. bu arada ilgilenenler için bana gelen teklifleri yazayım.

d3 opak beyaz premium ve advance edition,17" jant, deri ve 4 koltuk ısıtma 93.000 tl.

alan arkadaşlara hayırlı olsun ama bence bir aile arabası değil maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: sartug

haftasonu yine volvodaydım. v60 ı ciddi ciddi kafaya koydum, çok büyük bir engel olmazsa sipariş vereceğim. yalnız alacağım arabaya minimum 5 sene binmeyi planladığım için ağırdan alıp mümkün olduğunca ince eleyip sık dokuyorum. sanırım bu tavrımı fark eden satış görevlisi en iyisi ben size bütün opsiyonları içeren fiyat listesini vereyim siz onun üzerinde çalışın dedi. hakikaten detaylı ve oldukça uzuuun bir opsiyon listesi var aracın. (onurgoyunc V60 T4 için deri hariç herşey dahil 96 bin tl demiş, bu pek mümkün değil, o kadar uzun bir opsiyon listesi var ki, "herşey" dediğiniz zaman v60 T4 bir aracı rahatlıkla 120 bin tl ye çıkartmak mümkün!)

bu donanım listesini incelerken volvo nun mantığına yine oldukça şaşırdığım anlar oldu. kimi opsiyonlar oldukça ucuzken, kimileri abartı derecede pahalı, kimi donanımın 2011 yılında opsiyon listesinde olması ise düpedüz saçmalık. hemen bazı örnekler vereyim;

Standart özellikler hiçbir yerde yazmıyor, bu yüzden kaçırdınız sanırım, otomatik kararan iç dikiz aynası standart. Grup volvoda incelediğim listede standart yazıyordu. özelden size standartların bulunduğu listeyi ve oluşturduğum donanım listesini akşam göndereyim. Ben de baya bir kafayı kırmış durumdayım, karşılıklı bilgi alışverişi yaparsak birşeyi atlamamış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton_SENNA -- 17 Ocak 2011; 16:40:36 >

• quote:

uzaktan kumanda muhtemelen çeviri hatası veya büyük ihtimalle 2'den fazla anahtar istenirse ilave kumanda fiyatıdır, çünkü araclara 10'a kadar anahtar tanıtılabiliyor.

bir de uzaktan motoru çalıştırma denilen sistem sadece motoru çalıştımıyor, ayrıca webasto olarak bilinen motoru ön ısıtma ve içeriyi motordan bağımsız ısıtma gibi özellikleri mevcut, zaten isveç norveç gibi aşırı soğuk coğrafyalar için gerekli bir şey. Yani sadece arabaya biner binmez gaza basıp gitmeye yarayan bir şey değil.

deri fiyatı hakikaten saçma, mesela ingiltere de opsiyon fiyatı 1250 pound, almanyada 1690 euro. bence zaten hepsini derili getirecekler, deri istemeyip fiyatta indrim isteyenlerin hevesini kırmak için yapılmış bir şey.

uzaktan kumandanın ekstra (2. 3. vs) kumandalar için olabileceği benim de sonradan aklıma geldi. otomobil firmaları tercüme hatalarını da çok yapıyorlar ama kumanda için de yapmazlar sanırım.

uzaktan çalıştırmadan kastım zaten otomobilin içini ısıtma amaçlı. yoksa motorun soğukluğu çok dert değil. ankara belki iskandinavya ile karşılaştırılmaz ama kışın 1-2 ay hakikaten böyle bir donanıma ihtiyaç duyduğumu hissediyorum, hatta geçenlerde böyle bir başlık açmıştım..

quote:

Standart özellikler hiçbir yerde yazmıyor, bu yüzden kaçırdınız sanırım, otomatik kararan iç dikiz aynası standart. Grup volvoda incelediğim listede standart yazıyordu. özelden size standartların bulunduğu listeyi ve oluşturduğum donanım listesini akşam göndereyim. Ben de baya bir kafayı kırmış durumdayım, karşılıklı bilgi alışverişi yaparsak birşeyi atlamamış oluruz.

teşekkürler Ayrton_SENNA, akşam mesajınızı bekliyorum. v60 için iki sayfalık bir broşür vermişlerdi önceden bir gittiğimde, onun üzerindeki standart donanım tablosunda otomatik kararan iç dikiz aynasını göremedim. ya onlar yazmayı unuttular ya da ben atladım. standart olması tabiiki akla daha yakın..

•  'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'
     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

Arkadaşlar özür dilerim, fotoğrafları bayağı bir geciktirdim. Benim yaramaz böyle görünüyor, sizin de yorumlarınızı bekliyorum. 15 gün geçti 3 bin kilometreyi gördüm. Vallahi s40 dan sonra rüya gibi geliyor. Bu arada belirtmeliyim ki Bi-xenon u gözden kaçırıp almadığıma çok pişman oldum... Hiç bir şekilde farlar içime sinmedi. Bütçem el verirse ileride bir şekilde taktırmayı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 17 Ocak 2011; 19:15:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

Arkadaşlar özür dilerim, fotoğrafları bayağı bir geciktirdim. Benim yaramaz böyle görünüyor, sizin de yorumlarınızı bekliyorum. 15 gün geçti 3 bin kilometreyi gördüm. Vallahi s40 dan sonra rüya gibi geliyor.

Hayırlı uğurlu olsun, muhteşem görünüyor. Bir nazar boncuğu takın derim
    Beyaz renk gerçekten güzel duruyor araçta. Bende beyaz alacağım kısmet olursa.

• Tekrar hayırlı olsun mordeaur. Araç çok şık.

Şu linke de foto eklesen çok mu şey istemiş oluruz:http://forum.donanimhaber.com/m_20601193/tm.htm

Şuradaki listeye de girmek istersen lütfen bildir:http://forum.donanimhaber.com/m_6826730/mpage_90/key_/tm.htm
  • s60 1.6d yi bekleyen arkadaşları için bilgi vermek isterim. Bugün attığım maile anında cevap verdiler ve 1.6 d nin 3. çeyrekte satışa sunulacağını belittiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

s60 1.6d yi bekleyen arkadaşları için bilgi vermek isterim. Bugün attığım maile anında cevap verdiler ve 1.6 d nin 3. çeyrekte satışa sunulacağını belittiler.

1.6 d motorda otomatik vites seçeneği olmayacak sanırım değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

s60 1.6d yi bekleyen arkadaşları için bilgi vermek isterim. Bugün attığım maile anında cevap verdiler ve 1.6 d nin 3. çeyrekte satışa sunulacağını belittiler.

1.6 d motorda otomatik vites seçeneği olmayacak sanırım değil mi?

tam olarak bilmiyorum ama otomatik vites seçeneğini suncaklarını sanmıyorum.
  • onuruno, hayır aracı görmedim sadece internetten teknik verilere göre düşünmüştüm. Demek ki yanılmamışım..teşekkürler bilgilendirme için...
    bu arada alan arkadaşlara hayırlı olsun...
    iyi günler.

quote:

Orijinalden alıntı: onuruno99

quote:

Orijinalden alıntı: alpman

merhaba

alpman aracı sen gördünmü bilmiyorum ama ben bir kaç kez inceledim. ve sana tavsiyem kesinlikle uzak durman. bende seninle aynı durumdayım bebek arabası işin içinde olduktan sonra bu aracın bagajına sığmak mümkün değil. dediğin gibi bende iki bavul ve bebek arabası diye baktım ama sığmaz demiyorum gerçi zar zor sığar

ama her seferinde 2 valiz olmayabilir haliyle. bence bu araç için bu bagaj çok ama çok küçük. sırf bu yüzden araçtan vazgeçtim. bu arada ilgilenenler için bana gelen teklifleri yazayım.

d3 opak beyaz premium ve advance edition,17" jant, deri ve 4 koltuk ısıtma 93.000 tl.

alan arkadaşlara hayırlı olsun ama bence bir aile arabası değil maalesef.

• Volvo s60 2.0t

STANDART EKİPMANLAR
    Emblem '2.0T'
    Polen filtresi
    ECC (Elektronik Kontrollü Klima)
    Standard Ön Cam
    Elektrikli Isıtıcılı Arka Cam
    Immobiliser
    Anahtar entegre edilmiş uzaktan kumanda, merkezi kilit
    Ev güveliği aydınlatması
    Yaklaşma aydınlatması
    Sürücü kapısı içeriden kilitlenebilme özelliği
    Kalınlaştırılmış yan camlar, su kaydırıcı film kaplı olmayan
    Mekanik ayarlı sürücü koltuğu ( 6 yöne )
    Mekanik ayarlı yolcu koltuğu ( 4 yöne ) - katlanabilir sırtlık
    Sabit arka kafalıklar
    Shimmer graphite iç kaplama
    3 kollu deri direksiyon
    Deri vites kolu topuzu
    İç havalandırma çıkışlarında krom parçalar
    Otomatik kararan iç dikiz aynası
    Sürücü ve yolcu için aydınlatmalı makyaj aynaları
    Arka kol dayamada bardak tutucu ve saklama yeri
    Tekstil paspaslar (4 adet)
    Ön orta konsolda bardak tutucular
    Ön kapılarda saklama yeri
    Ön orta konsolda saklama yeri
    Ön kol dayama
    Bagajda 12 V çıkışı
    Trafik ikaz üçgeni
    Tamir kiti
    Tavan raysız sipariş
    Yan camlarda yalnızca alt parlak çıtalar
    Isıtmalı ve elektrikli katlanabilir dış dikiz aynaları
    Katlanabilir dış dikiz aynaları
    Dış aynalara entegre yer aydınlatmaları
    Halojen farlar
    Önde Volvo 'DNA' lambaları
    Sürekli yanan kısa farlar
    Çift ön farlar
    Işıklı yan kedigözleri (Side Positioning Lights)
    arka sis farları otomatik kapanma fonksiyonu ( auto-off )
    Yol bilgisayarı
    Hız sabitleyici (cruise control)
    Şehir Güvenliği
    Yükseklik/Uzunluk ayarlanabilir direksiyon simidi
    2 aşamalı hava yastıklarıo, sürücü/yolcu
    Yolcu hava yastıkları
    SIPS (Yan Darbe Koruma Sistemi) hava yastıkları
    Yan perde hava yastıkları
    Ön koltuklarda Boyun Zedelenmesi Koruma Sistemi WHIPS
    Ön koltuklar emniyet kemeri uyarısı
    Ön koltuklarda ve sağ/sol arka koltukta piroteknik ön gergili emniyet kemerleri
    Yolcu tarafı hava yastığı iptal anahtarı, açık/kapalı durum göstergesi ile birlikte
    ISOFIX çocuk koltuğu bağlantıları, sağ/sol arka koltuk
    Acil Fren Desteği, EBA
    Acil Fren Lambaları, yanıp sönen (Emergency Brake Light, flashing)
    Yüksekte konumlandırılmış fren lambaları
    Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi (IDIS)
    Performance / AUX
    Tekli CD çalar, MP3 çalabilir
    AUX girişi
    Ses sistemi için direksiyona entegre kontrol düğmeleri
    6-ileri Powershift FWD
    Doğal Kontrol Fonksiyonu
    H5 60Ah 520 Cold Cranking Ampere
    Alternatör 150A
    Volume 68 Litre
    Emission version STAGE5
    OBD diagnostic system
    Hız limiti 230 km/h
    Çift egzost çıkışı
    Touring şasi
    Dinamik Denge ve Çekiş Kontrol sistemi (DSTC)
    İleri denge kontrolü
    ABS - Antilock Brake System
    Fren diskleri 16'
    Arka fren diskleri havalandırmalı değil
    Elektronik el freni
    Kendiliğinden ( gaz pedalı ile ) devreden çıkan el freni
    ODEN, 7 x 16 x 50
    Michelin
    215/55R16 W
    Dijital dış sıcaklık göstergesi
    Dijital Saat
    Takometre
    Türkçe gösterge paneli ve radyo

+s60 için Vergisiz paket fiyatları

PREMIUM EDITION 1740tl
    Isıtmalı Ön Koltuklar
    Elektrik kontrollü sürücü koltuğu
    Bagajda alışveriş torbası tutucusu
    Yağmur sensörü
    Arka park sensörü
    Yan camlarda parlak çıtalar

ADVANCE EDITION 3400tl
    Elektrik kontrollü yolcu koltuğu
    Ön far yıkama
    Kör Nokta Bilgi Sistemi - BLIS (Blind Spot Information System)
    Aktif Bi-Xenon Farlar (ABL)
    Ön gösterge paneli krom çerçeveli
    High performance müzik sistemi MULTIMEDYA
    Dekor kaplamalı üç kollu direksiyon
    Ön spoylerde krom detay

SECURITY EDITION 800tl
    Volvo Guard Alarm *
    Lamine camlar (tüm camlar), su kaydırıcı film kaplı ön yan camlar
    Eğim sensörü
    İç hava kalite sistemi (IAQS)
    Bagajda kilitlenebilir saklama yeri

EK DONANIMLAR(vergisiz)

Premium Edition 1.740 TL
    Sunroof 2.300 TL
    Deri Döşeme Std. 600 TL
    Advance edition 3.400 TL
    Security edition 800 TL
    Arka Camda güneş perdesi 260 TL
    Arka Kapılarda elektrikli çocuk kilidi 100 TL
    Hıza duyarlı direksiyon 400 TL
    Anahtarsız Kullanım 800 TL
    Arka park kamerası 1.500 TL
    17'' Njord Jantlar 1.000 TL
    Ön park sensör farkı 500 TL
    Metalik Boya 1.220 TL

• Selam
    Bu donanım baz hali ile T4 de de aynımı peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: certac

Selam

Gözden kaçırdığım yok ise aynı

@ sartug;

Dediğiniz doğrudur. Benim söylediğim araçta:

premium edition+advance edition+metalik boya+sunroof+Koyu Renk Arka Camlar+Arka Koltuklarda Çocuk Minderi+Hıza Duyarlı Direksiyon+Tavan Rayları+ön park sensörü+18" jant

mevcuttu. Gelen teklif 100 bin TL indirimsiz fiyatı. Ama vergisiz araç bedeli 48.348 TL den hesaplanmış. Şu an fiyat listesinde vergisiz olarak 45.918 TL.

Kendi yaptığım hesaba göre 91 bin TL ye (4% indirimli) "premium paket+advance paket+deri döşeme+17" Njord jant+sunroof+koyu renk arka cam+arka park kamerası+hıza duyarlı direksiyon+tavan rayları" donanımıyla T4 alınabiliyor. Aynı donanımlı D3 yaklaşık olarak 14 bin tl daha pahalı.

T4 motor hakkında kafamda soru işaratleri mevcut. Öncelikle T4 kullanmadığımdan araba nedir ne değildir tahmin edemiyorum. Güç eğrisi kağıt üstünde güzel gözüküyor ama gidişi nasıldır? Asıl soru işareti yakıt hakkında. Şehir içi tüketim powershift şanzımanla 10.1 lt olarak belirtilmiş. Bu değerler acaba realistik mi?

Ayrıca 1.6 dizel olarak hangi motor gelicek?

• d2 var ama d2'nin otomatiği yok diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurgoyunc

quote:

Orijinalden alıntı: certac

Selam

Gözden kaçırdığım yok ise aynı

@ sartug;

hakkında. Şehir içi tüketim powershift şanzımanla 10.1 lt olarak belirtilmiş. Bu değerler acaba realistik mi?

Ayrıca 1.6 dizel olarak hangi motor gelicek?

1.6 8v 115 hp 270-290 nm'lik makina ile gelecek,

1600 kg 180 hp otomatik 10.1 makul değil bence, ama resmi veriler kadar ciddiyetle hazırlanan ve denetlenen bir başka veri olmadığına göre %100 güvenilmese bile başka araçlarla mukayese etmek için yeterli bence.

şimdiki aracınız fabrika verisinden ne kadar sapıyorsa bu da o kadar sapar demek mantıklı bence.

• 180 beygirlik 2.0T motor zaten ortalama 11 litre yakıyor şehir içinde. Motorun küçük olması çokta etkilemiyor yakıt tüketimini (tabi eğer motor ekonomi odaklı üretilmediyse) 150 beygirlik 1.6 mercedes motoru daha bile fazla tüketiyor yaklaşık 11-12 litre ortalaması.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.