Merhabalar , bu aralar e segment güçlü bir araç arıyoruz ve bu araç bize uygun göründü . Fakat nedense bu kasasının ne sarı sitede ilanı var ne de volvonun kendi sitesinde araca dair bir tanıtım var (elbet var ama xc serileri gibi değil) . Kendisi aynı fiyattaki rakiplerine göre çok daha donanımlı ve güçlü(sadece içten yanmalı motorla bile) ona rağmen bir tane bile ilan göremedim. Sizce tercih edilebilir mi edilmeyecekse neden edilmemeli yerine neler önerirsiniz ? |
VOLVO S90 2.0 T8 HYBRİD Hakkında
-
-
up
-
Tr de bulunmayabilir,direkt arayın bir. Tercih konusuna gelince İnscription D5 motorlusunu kullanan biri olarak ben öneririm şahsen.İnscription zaten donanım olarak yüklü gelir ama ben olsam mümkün olan herşeyi ekletirdim,başta da yakıtla çalışan ısıtıcı.
-
Bowers&Wilkins var mı sizde -
Isıtıcı ve Four C dışında hepsi var
-
Çünkü pek satılmış, tercih edilmiş bir versiyon değil . taş çatlasa 3-5 tane anca satılmıştır zannımca.
Ben olsam V90 CC veya V60 CC alırdım . Çok daha tarz arabalar. Bence volvo dediğin ya SUV olmalı ya SW.
Bir arkadaşım 2019 da S90 arıyordu , buldu aldı 2 hafta kullandı sonra benim gazıma geldi S90ı geri verdi (volvo çalışan bir lüks galeri idi) V90CC aldı.
-
Four C ne hocam :) -
quote:
Orijinalden alıntı: shkoksal
Four C ne hocam :)inglizce sürekli control edilen şasi konsepti anlamına gelen kelimelerin hepsinin baş harfi C olduğu için buna kısaca four C (dört C ) deniyor.
Continously Controlled Chasis Concept
bir nevi actif/dinamik şasi/süspansiyon
Gerçi bizim XC40larda bile dynamic şasi standart ama four C daha ileri seviye
-
Arkadaş üstte açılımını yazmış;ön amortisörleri ve ön arka süspansiyonları yolun,zeminin durumuna yada sürüs özelliklerine göre ayarlayarak konfor hissini arttıran bir sistem Four C
-
Flexride gibi diyosunuz anladığım kadarıyla. Spor sürüş için sertleştirip, konfor için yumuşatabiliyosunuz sanırım -
Türkiye'de bu sistemle alınmış S90 varsa şaşırırım cidden. Çok az kişi bu tarz sürüş opsiyonlarını ekliyor araçlara. -
quote:
Orijinalden alıntı: D.BaranTr de bulunmayabilir,direkt arayın bir. Tercih konusuna gelince İnscription D5 motorlusunu kullanan biri olarak ben öneririm şahsen.İnscription zaten donanım olarak yüklü gelir ama ben olsam mümkün olan herşeyi ekletirdim,başta da yakıtla çalışan ısıtıcı.
Evet opsiyonların nerdeyse hepsini ekleyecektik air süspansiyon da dahil ,. D5 tercih etmememizin sebebi güçlü olmasına rağmen benzinli gücünde olmaması (benzinlisi turbocharger 310 bg) ayrıca elektrikli arabaya giriş için hybrid almak uygun olurdu .
Bu arada bugün Konya Otokoç Volvo bayisine uğradım ve 2020 S90 ların şubat ve mart aralığında geleceklerini , 2021 ise mayısı beklememiz gerektiğini söyledi . Ayrıca bu sene t8 zaten türkiyeye gelmemiş dolayısıyla şubat ve martta da gelmeyecekmiş . Mayıs içinse şu an belli olmadığını gelişme olursa bana ulaşacaklarını söylediler . Sürüş dinamikleri ve konfor olarak açıklayabilir misiniz hocam aracı ? A6 , 530 veya mercedes e300 e göre ne artıları eksileri var test sürüşü de yapamadığımız için deneyimleyemiyoruz
-
quote:
Orijinalden alıntı: x-raytedÇünkü pek satılmış, tercih edilmiş bir versiyon değil . taş çatlasa 3-5 tane anca satılmıştır zannımca.
Ben olsam V90 CC veya V60 CC alırdım . Çok daha tarz arabalar. Bence volvo dediğin ya SUV olmalı ya SW.
Bir arkadaşım 2019 da S90 arıyordu , buldu aldı 2 hafta kullandı sonra benim gazıma geldi S90ı geri verdi (volvo çalışan bir lüks galeri idi) V90CC aldı.
Sanırım hiç satılmamış ve satılacağı da kesin değil . V90 a gelince aracı babama alıyoruz ve babam station vagon araçları pek sevmiyor . Zaten ayrı SUV var pek işlevsel bir getirisi de olmayacak.
-
Aynen çok benzer sistemler. Fakat bildiğim kadarıyla flexride'da 2 opsiyon var spor ve konfor olarak. Four-C'de ilave olarak bir de Advanced oluyor, arabayı böbrek taşı düşürme moduna sokuyor daha çok pist gibi düzgün asfaltlı yollarda maksimum tutuş için.
Türkiye'de aslında azımsanmayacak kadar var böyle araçlar. Ama bu opsiyonu tercih edenler genelde arabalar konusunda bilgili ve tutkulu oluyor, bu tür opsiyonları özellikle tercih ediyorlar. Dolayısıyla aldıktan sonra da uzun süre kullanmaya devam ediyor bu yüzden piyasada yokmuş gibi gözüküyorlar. İki nesil önceki S60'ların R serileri de böyledir, onlar da Four C ile gelir, ama ilanlara fazla düşmediğinden çoğu kişi bilmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 7 Aralık 2020; 14:1:31 > -
Four C'yi aldığınızda 21 jant opsiyonunu seçemiyosunuz şu an. Sadece 19 jant ile kombinleniyor Four C sistemi.
21 jantı tercih ederim, gemi gibi arabaya 19 jant ve etli lastikler çok itici duruyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Sad AmoreEvet opsiyonların nerdeyse hepsini ekleyecektik air süspansiyon da dahil ,. D5 tercih etmememizin sebebi güçlü olmasına rağmen benzinli gücünde olmaması (benzinlisi turbocharger 310 bg) ayrıca elektrikli arabaya giriş için hybrid almak uygun olurdu .
Bu arada bugün Konya Otokoç Volvo bayisine uğradım ve 2020 S90 ların şubat ve mart aralığında geleceklerini , 2021 ise mayısı beklememiz gerektiğini söyledi . Ayrıca bu sene t8 zaten türkiyeye gelmemiş dolayısıyla şubat ve martta da gelmeyecekmiş . Mayıs içinse şu an belli olmadığını gelişme olursa bana ulaşacaklarını söylediler . Sürüş dinamikleri ve konfor olarak açıklayabilir misiniz hocam aracı ? A6 , 530 veya mercedes e300 e göre ne artıları eksileri var test sürüşü de yapamadığımız için deneyimleyemiyoruz
Alıntıları GösterYüklü donanıma sahip İnscription bir T6 veya T8’in her anlamda emsallerinden aşağı kalmayacak bir konfor sunacağından emin olabilirsiniz.Four C bunu en üst düzeye çıkarır.Bahsettiğiniz araçları kendim kullanmadım ancak çevremde,arkadaşlarımda var; sürüş dinamikleri olarak çok farklı olmaz;harika bir AWD sistemi,en üst düzeyde güvenlik özellikleri var;yüksek ağırlık dezavantajından dolayı performans olarak emsallerinden bir tık geride olabilir ama tatmin edici bir performansı olacağını tahmin ediyorum.Benimki dediğim gibi D5 ve 100 bin km’e yakındır kullanıyorum ve her bakımdan memnunum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X