Şimdi Ara

Volvo S90 Inscription.Donanım-Özellikler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
6
Favori
9.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sabah işe 05.00 gibi gidiyorum yollar boş 70 km hız sınırlı TEDES var. 75 e kilitleyip gidiyorum 9 km kadar bir yol. 6-6,5 lt arası. Ama normal trafikte şehir yoğunluğuna girdiğiniz zaman dur kalk 9-10 lt arasını buluyor. yaklaşık 2 tonluk bir araca 2.0 motor bence yetmiyor.
    Bundan önceki S60 D5 im 2.4 idi. Motor kesinlikle bundan daha keyifliydi ve daha az yakıyordu.
    Bu aracın motor performansı kötü değil kesinlikle ama 2.0 motor yakıt açısından kesinlikle küçük. Tabii daha büyük motor deyince ÖTV den dolayı aracın fiyatı mutlaka milyonu geçer. Onu da hesap etmek lazım.
    15-20 gün önce Konya'dan Erzurum'a gittim geldim. ortalama 120 km hız ile 7.2 lt yaktı tam 2000 km yol yaptım. Ama rampa çıkarken veya biraz yüklendiğinizde karşılığını istiyor. Erciyes'e çıktım o ana kadar ki 1500 km nin ortalamasını 35 km tırmanışta 0,3 lt artırdı.
    Yakıtı devamlı SHELL den alıyorum. Son hızını da henüz denemedim. Onu yanımda hanım olmadan yola çıktığımda denerim. Şu virüs illeti hayırlısı ile memleketten ve dünyadan bir uzaklaşsın da.

• Arkadaşlar d4 d5 arası yakıt farkı nasıl?

Bir de benzer BMW 5 ile Mercedes e arası yakıtları nasıl değerlendirebilir misiniz?

S60 ı değiştirme planım var da karar veremiyorum . Benim için artık yakıt çok önemli çünkü fazla biniyorum ve düzenli bir gelirim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdsanli kullanıcısına yanıt
    Normal kullanımda (max 120) aynen yazdığınız gibi 6-6,5.Oysa 2.4 litre 5silindirli eski D5 te bu 5-5,5 litre olurdu. Eskisinde ortalamam 6.2 iken bunda 7.2. 3.0 litre 6 silindir olsa her bakımdan çok daha iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AD1C0BD9B

Arkadaşlar d4 d5 arası yakıt farkı nasıl?

Bir de benzer BMW 5 ile Mercedes e arası yakıtları nasıl değerlendirebilir misiniz?

S60 ı değiştirme planım var da karar veremiyorum . Benim için artık yakıt çok önemli çünkü fazla biniyorum ve düzenli bir gelirim yok
    Öncelikle şunu belirteyim,eski yada yeni D4 motorları kısa sürelerle kullandım ancak yakıt tüketimlerine hiç dikkat etmedim,yazacaklarım biraz tahmini olacak.
    Bir kere eski D4 ve D5 motorlar ile 2018 ve sonrası yeni versiyonları birebir karşılaştırdığımda yenilerinin biraz daha fazla yaktığını (en az 1 litre fark) rahatlıkla söyleyebilirim.Hatta yukarıdada okumuşsunuzdur,eski d5 5 silindirli motorlar bile yeni 4 silindirli D5 lerden daha az yakıyor. Ancak sizin şu anki S60 ınız ile D4 motor karşılaştırılınca iş tersine dönebilir yada birbirine yakın tüketimler olabilir; bunu yazarken S60'ınızın D2 motor olduğunu varsayarak yazıyorum.paylaşımlara bakılınca D2 motorların zayıf güçleri ve aracın ağırlığı yüzünden fazla yaktığı açıkça görülüyor.Forumda son zamanlarda V60,XC40 alan arakadaşlardan tüketimlerini öğrenerek bir karar verebilirsiniz.
    Tüm bunların dışında düzenli bir gelirinizin olmadığı yönündeki yazdığınız da dikkatimi çekti;içinden geçtiğimiz bu virüs belasını düşünerek dikkatli adım atmanızı ve biraz beklemenizi öneririm,çünkü bu belanın ardından ekonomik durum virüs öncesinden çok farklı bir durumda olacak.Kaldıki virüs öncesinde de berbat bir halde idi,dışarıdan görünen bu.

• D.Baran kullanıcısına yanıt
    Hocam t3 volvo . 2 araç var teke düşürürsem en azından Sigorta kasko yarıya düşer şuan 2 araç yıllık 10.000 Sigorta kasko 4.000 de MTV var

• ekonomik duruma ilişkin ön görülerde dikkate alındığında düşündüğünüz gibi iki aracı bire düşürmek bence iyi bir karar olur; yakıtı karşılaştırmaya gerek bile yok, d4 ve hatta d5 yakıt gideri daha düşük olur.

• Arkadaslar merhaba, bir sorum var. Flash bellek de 10 ayri klasorde muzik dosyaları oldugunu düşünün. Bunu araca takiyorum dokunmatik ekrandan usb yi seçiyorum fakat bur turlu klasor olarak göremiyorum. Klasor klasor ayri gormenin bir yolu var midir?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.