< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDeltaSierra -- 22 Ağustos 2023; 13:14:49 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Volvo XC40 Kullanıcıları (324. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sonucta sıcaklık sebebiyle arac aldıgı güçü düşüyor.gücü ne kadar alacagını belirleyen arac. Zaten %80 e gelince batarya saglıgı için hız düşüyor. Sürekli Dc kullanmak bence gereksiz, sadece ihtiyac dahilinde. Ben evde ihtiyacım yoksa mutlaka amperi düşürüyorum yada 220v dan tek fazla sarj ediyorum. Ev tesisatına gereksiz yüklenmek anlamsız geliyor. Evde zaten ısı pompası, trifaz su ısıtıcı, elektirikli ocak var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu işin kaymağı zaten evde düşük tarifeden halletmek ⚡️⚡️⚡️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar,
Yakıt tüketimi ve bir ses ile alakalı bir sorunum var.
MY23 T2 model aracım şu an 5500 km civarında, sürüş stilim çok sakin genellikle eco modda mümkün olduğu kadar sabit sürat veya coasting ile kullanıyorum ancak yakıt tüketiminin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Günlük 30 km 90 km/h sabit hızla 6.5 l/100 km görüyorum. Şehir dışında otobanda 130 km/h sabit hızla 8.5-9 aralığında değişiyor ortalama. Bu tüketim değerleri bana çok yüksek geliyor ve fabrika değerleriyle de hiç uyuşmuyor. Bu sorunla ilişkilendirdiğim iki tane şey var kafamda ama emin de değilim.
1. Düşük veya yüksek hız fark etmeksizin gaza hafif bastığımda bile motordan gelen ıslığımsı ses. Turbodaki bir kaçak veya sorun motora belli miktar yakıt akışı olduğunda elde edilen gücü azaltıp dolayısıyla benim yakıt tüketimimi artırıyor olabilir mi?
2. Yüksek güç ihtiyacı. Araç aerodinamik değil kabul fakat ayağımı gazdan çektiğimde yavaşlama ani hissettiriyor. Bazı yokuş aşağı yollarda bile gaz vermiyorsam yavaşlamaya başlıyor. Fren sisteminde bir kalibrasyon sorunu olabilir mi balatanın sürekli diske baskı yapıyor olması gibi?
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, yakıt ortalamalarınız normal bence, orada bir sorun olduğunu düşünmüyorum. 1 numaradaki ses turbo hava emiş sesi yüksek ihtimal, özellikle düşük hızlarda (yol-rüzgar, müzik sistemi sesi gibi diğer etkenler minimumdayken) duyulabiliyor. 2 numaradaki durum farklı etkenlerden kaynaklanıyor. Öncelikle eco modda 65-140 km hızlar arasında araç coastinge geçiyor, yani motor freni, vites küçültme gibi hızınızı düşürücü diğer etkenleri devre dışı bırakıyor. Bunun şartlarını sağladığınızda aracın ve şartlar sağlanmaya devam ettiği sürece, yavaşlamadan süzülmesi gerekiyor (eco mod dışında çalışmıyor olabilir bu özellik emin değilim). Yokuş aşağı ise mantıken çalışmaması gerekiyor. Araç kontrolsüz hızlanmaya karşı motor freniyle ya da şanzıman vasıtasıyla ivmelenmenin artmasına engel olmaya çalışıyor, yokuş aşağı, özellikle eğimi yüksek yerlerde, süzülürse araç kontrolünü kaybetme olasılığınız artar. Ekstrem bir balata yanık kokusu vs. yoksa aracınızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
-
Evet gelen ses turbo beslemeden gelen bir ses.Araçlar 3 silindir ,bu bağlamda turbo daha erken devirlerde devreye giriyor.
Tüketiminiz bence de gayet normal zira 1.2 motorun bu ağırlıktaki bir araca müdahalesi kolay olmasa gerek.1.5 T3 te bile bazen düşündürücü olabiliyordu.
Alıştıkça o sesleri duymuyorsunuz:)
- de bahsettiğiniz hava emiş sesi. bizde de var. normal bir de 3 silindire has , gaza bastıkça duyulan bir hırrrrrr lama sesi var. Hele soğuk havalarda , motor soğukken kapalı garajda cam açarsanız, bayağı bayağı dizel gibi ses çıkıyor ama normal.
- Arka balata EPB gereği sürekli diske temas ediyor. Bu balata ve diskin erken bitmesi demek ama yakıt tüketimini artırdığını sanmıyorum. Arabanız yeni birkaç yıl içinde tüketim biraz daha düşecektir bence. Yukarıda yazdım 4 yazdır her yıl alanyaya giderim. 6,5 tan düşük tüketim görmezdim bu sene alanyada parkettiğimde 5,9 idi tüketim . Tüketiminiz çok abartılı değil ama insan bir %10 daha az bekliyor sanki. XC40 ımızın mainstream marka kompakt SUVlardan 100-150 kg daha ağır olduğunu unutmayalım. BU değerler bile başarılı bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 22 Ağustos 2023; 16:16:15 > -
Bende min.tüketimimi ilk 5000km den sonra almaya başlamıştım.Bu konuda haklısınız.
Çok teşekkürler cevaplarınız için.
Yakınlarımda hiç bu araçtan olmadığı için bu gibi şeylerin normal olup olmadığını bilemiyorum. Servise de her sorun olabileceğini düşündüğüm şey için götürecek vaktim olmuyor maalesef.
İki sorum daha var sizlere sormak istediğim.
1. Sakin şehir içi yollarda ve otoyolda pilot assist kullanıyorum genellikle ve araç şeridi tam ortalamayıp hafif sağa offsetli gidiyor. Sağımdaki araçları geçerken çok yakın olduğumu hissedip istemsiz sola düzeltme vermek zorunda kalıyorum çoğu zaman. Kalibrasyon hatası gibi bir şey olabilir mi sizlerde nasıl bu durum?
Bununla alakalı mıdır bilmiyorum ama yine pilot assist ile giderken yakın mesafede sağ şeritten benim bulunduğum şerite geçen araçları çok geç algılıyor. Aracın yarısından çoğu benim bulunduğum şerite geçmişse ancak frenleme yapıyor.
2. Sorum da kapı sesiyle ilgili. Ön kapılar ile arka kapıların kapanma hissi arasında bariz fark var. Arka kapılar çok yumuşak ve sessiz kapanırken ön kapılar (özellikle sağ) aynı şiddette kapatılmasına rağmen çok daha fazla rahatsız ediyor. Araçta full ppf kaplama yapmışlardı alırken, acaba kapı sökme takma işlemleri yapıldı da ondan kaynaklı bir hatadan dolayı mı bu var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1. Kalibrasyonu yok. Ama yazılım güncellemesinde bu konu da giriyordur. Bence son yazılım varsa iyidir. İlk aldigimda pilot assist çok kullanıyordum artık pek kullanmıyorum. Bizim yollara göre değil. Şerit çizgileri silikse kötü oluyor, dediğiniz gibi biri dalınca geç algılıyor veya algılamıyor. Sağda motor gidiyorsa sola çıkıyor ama orada araç var. Siz sağa kirsaniz şerit koruma size engel oluyor vs.
2. Bizim kapılarda böyle bir sorun hissetmedim. Kapı ayarlariyla ilgili olabilir mi? Servise ya da bir kqportaciya gösterebilirsiniz belki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk sorunuzla ilgili,T3 ten önce aynı sorunu 3008 de çok yaşardım,T3 e geçince cennet gibi gelmişti:)
Bende de P6 var, öne paddle drive'a (regeneratif fren sistemi) arabanın menüsünden uzun adımlarla ulaşılabilmesi ve menzilin 400 kilometre civarında i (deal şartlarda olması) haricinde bir şikayetim yok, sizin şikayetiniz var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Volvo'nun tek kusuru rejeneratif fren sistemine ana ekran menüsünden uzun adımlar sonrasında ulaşılabilmesi, ani olarak bu sistemi devreye almak veya devreden çıkarmak pek mümkündeğil, Volvo böyle bir hatayı nasıl yapar, bunu nasıl atlar anlamak mümkün değil
Tek pedal sistemi nedense bana sanki daha çok enerji harcatıyormuş gibi geliyor:)
Özellikle uzun yolda,araç sürekli kendini frenleme derdinde,o yüzden çok sık kullanmıyorum.Evet yazılım güncellemesi ile daha basit bir konuma mesela direksyon üzerinden bir komutla aktif hale gelebilir.
2.09 güncellemesinden sonra %100 şarjda net 435 km yi yapabildim şehir içinde,uzun yolda 410 civarı bende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDeltaSierra -- 23 Ağustos 2023; 9:10:0 >
Evet haklısınız ama şehir içinde tek pedalla kullanım sürüş zevkini arttırıyor ve fren yapmayi azaltıyor, hem fren balataları eskimiyor, hem siz yorulmuyorsunuz, hem de aracın menzili artıyor, tüketimi azalıyor, şehir içinde tek pedalla kullanımı kesinlikle tavsiye ediyorum
Aynen ⚡️⚡️⚡️✌️✌️✌️
Eşimle ortak kullanıyoruz aracı,o maalesef tek pedal kullanımda sıkıntı yaşıyor,alışamadı.
Özellikle arkadan gelen trafik için tehlikeli 1-2 yakınlaşma olunca kapadım :)
Evet, iyi ayarlayamazsaniz, freni de kullanırsanız çok ani duruyor, arkadaki araç için tehlike yaratıyor, ancak alıştıktan sonra insan vaz geçemiyor.
Aslında bazı markalarda olduğu gibi kademe ayarı olsa yazılımla mesela.
Yumuşak-orta-sert gibi.Kullanıcı kendine göre ayarlasa.
İşte bu da Volvo'nun eksiği...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X