Dostum ses veya altyazı kaybolma sorunu çok ama çok nadir yaşanıyor. Çok fazla test etme şansı bulamadım ama benim başıma bir en fazla iki kez geldi. Zaten o sorunu yazıdan kaldırıcam. Çok istisnai bir durum.
Ya şu DVD region olayını bir türlü çözemedik. Elimde bırakın farklı regonlardan olmayı orjinal DVD bile yok. Biraz da tembelliğimden telefon açmadım firmaya. Büyük ihtimal cihaz region 2 kodlu.
Başka sorun olursa sormaktan çekinme. Saygılar.
arkadaşım ileri geri sarınca altyazı kaybolmuyor sadece çok kısa süreli bir kayıp 1 sn gibi sora geliyor en azından benim alette ama senkronizasyonda bozulma yok yani kayma söz konusu diil . bölge kodu var mı bilmiyorum ama bu güne kadar izleyipde açmadığı dvd olmadı.(kopya da dahil)
ARKADAŞLAR BÖLGE KODU VAR (2) Ancak bölge kodu 2 olan dvd leri bile açmadığı oldu zaten o yüzden dvd 2 haftadır İstanbul merkezde tamirde Hala da haber alamadım,başına bir şey gelmesinden korkuyorum :) O kadar uzun süredir sadece divx seyretmekle uğraştım ki,dvd yi gösteremediğini fark edemedim
Arkadaşlar yazıların hepsini okuyamasamda biraz bilgi sahibi oldum. Peki Voxline alternatifi nedir? Bu alt yazı ve divx sorunlarını yaşamayacağımız oynatıcı önerebilir misiniz? Voxline yerine şunu alsaydım dediğiniz oldu mu?
arkadaşlar ben kopya dvd oynatmayı denedim gayet güzel bir şekilde oynattı fakat dvd yi baştan sona seyretmedim 1-2 dk oynattım.
arkdaşlar bu region olayı ne tam olarak? dvdlerimizn hangi region oldugun nasıl anlarız na görealalım bari? b.de eminmsinz region kısıtlması oldugundan alette önceki yorumarda böle bi kısıtllama yok bütün regionları oluyor fln diye yazanlar olmustu da?
bugüne kadar yaklaşık 50 dvx 10 dvd 10 vcd izledim. bunlardan sadece 2 divx te sorun yaşadım (ama onları da zaten daha sonra test etme imkanım olmuştu sony ve vestel ve philips de okuyamamıştı.Çözünürlüğü yüksek çıktığından)Onun dışında Allah nazardan saklasın alet çok iyi çıktı.Bu arada ufak tefek problemler yaşayanlar olmuş ama onlar vda servisten çözüm bulunmuş okuduğum kadarıyla sorunlarına.Alacak arkadaşlara tvsiye ederim.
region olayından kastınız bölge kodu ise, playerın arkasında "2" numarası var yani 2 kodlu dvd leri okuyor alacağınız dvd filmlerin üzerine dikkat edin genelde bir dünya haritasının üzerinde bölge kodu yazar bizim okuyabileceklerimiz "2" ya da "all" ibaresi bulunan filmler
dvd933 region1 film denedim okuyor. bu durumda bölge kodu sınırlaması yok sanırım.
şimdi gidip ben de bir voxline alacağım.
1. aldığım cihaz firmware i yüklenmiş mi olacak, kendim mi update edeceğim? 2. update edenler yazı ebadının ufaldığından bahsetmiş. update edip pişman olan oldu mu?. neticede update edeyim mi etmeyeyim mi? 3. bu update in geri dönüşü var mı?. beğenmedim eski hali daha iyi idi desek, dönüş yapabilir miyiz?
quote:
Orjinalden alıntı: aises
dvd933 region1 film denedim okuyor. bu durumda bölge kodu sınırlaması yok sanırım.
dostum kesin eminsin değil mi region 1 dvd yi gösterdiğine
Öyleyse çok güzel haber.
Bu arada bu konu ile ilgili firmaya mail attım bayağı oldu hala cevap gelmedi
realsummer tamir için bıraktığımda update etmişler yazılar bayağı ufaldı benim gibi gözü bozuk olup,gözlük kullanmayı red edenler için sıkıntılı bir durum bence hiç elleme,eski halinde kalsın
voxline aldım bende:)
kadere bak ki ilk taktiğim film(million dollar baby) qpel çıktı. sonrakileri okudu. altyazı da tatminkar büyüklükte. ama beyaz zeminde okunması zor. update edeyimmi firmware i karar veremiyorum...
şimdi söyleyeceklerim benim düşüncelerim, lütfen voxline hayranları alınmasınlar;
ileri sarınca altyazı ile görüntü arası senkron problemi oluyor. (belki çözümü vardır. forumu bir daha okumak zor geliyor gerçi.)
malesef çok eleştiri alan pixellenme yorumuna şimdilik katılıyorum. evet piksellenme oluyor. o şekilde film izlenir mi izlenir. ama oluyor... 3-4 film denedim buna şahit oldum. bu akşam 5-10 film daha deneyeceğim. 1 saat oda sıcaklığında bekletmeden takmıştım filmleri. belki bu akşam sorun olmaz.(gerçi bu etli yemek değil. ısıtmadan da yiyebilmek lazım:)
dvd leri okudu. fakat dvd mönü geçişlerinde ve mönü ekranında gacır gucur çalışıyor. film başlayınca sorun yok. mute edince film oynatma sırasında makineden çıkan sesleri duyabiliyorsunuz. (betamax video playerların bundan biraz fazla sesi vardı. cazur cuzur ederdi, sonra oynatırdı filmi. o ses benim için teknolojinin sesi idi ve bana haz verirdi:) ama bilişim çağında insanı biraz tedirgin ediyor. filme konsantre olursanız sorun yok...
cihaz gerçekten emanet duruyor. yani "en çok kaç ay kullanan var? acaba ne kadar süre bozulmadan kullanabilirim" sorularına dün akşam anlam verebildim. örneğin bu kadar narin cd kaidesi sanırım hiçbir makinede yoktur. ama bu cd sürücüsünün kırıldığına dair bir şikayet okumadım hiç. benden çok yaşar belki:) cd kaidesini piyade tüfeği yağlar gibi yağlamışlar. altına parmak değince parmağınız yağlanıyor. sebebi nedir merak ettim. kolay girsin diyedir herhalde. ama neden zor girsin ki?
voxline in kumandası kadar emanet duran bir kumanda da görmedim. tuşları sünger ve tuşların yüksekliği hayli yüksek. rüzgarda sallanan kavaklar gibi dokununca sallanıyorlar. tuşlara yukardan 90 derece ile basmalısınız. algılamayabiliyor. büyük ama bu benim için sorun değil. ama çok hafif. bu kadar büyük şey çok hafif olunca insan tereddütte kalıyor:) belki kumanda da benden çok yaşar...
neticede birkaç saatlik deneme sonunda 99 milyonu hak ediyor diyebilirim. (altyazısının hatırına, başka hiçbirşeyinin değil) firmware updatei ile sorunsuz hale geldiği söylenen LG divx playerlar 1m sağında duruyorlardı. "50 ytl daha verip onu mu alsaydım acaba?" diye bir soru aklına gelebiliyor mu insanın?. evet gelebiliyor. pişmanlık hissediyor mu satın alan?. pek de hisetmiyor. insan doyumsuz sadece...
hocam yorumlarınız çok faydalı ve net. teşekkür ederim. biraz kalite olsun diyenleri tatmin etmeyen bi cihaz o zaman, yanlış anlamamışım değil mi?
Arkadaşlar müjde!!!!
Firmaya yazdığım e-mail in cevabı geldi.
Voxline ın herhangi bir DVD Bölge Kodu kilidi bulunmuyormuş. Yani gönül rahatlığıyla her DVD yi seyredebilmemiz lazım.
Seyredemeyen olursa cihazında problem vardır muhtemelen.
Arkadaşlar ilk alan arkadaşlarda daha çok problem vardı. Zannederim ilk gelen parti problemliydi. Benim aldığım üründe realsummer arkadaşımın söylediği problemlerin hiçbiri yok neredeyse. Yalnızca kumandanın tuşuna basıldıktan sonra bir gecikme oluyor. Ama kesinlikle algılamadığını görmedim. Tuşlara arka arkaya basınca sanki algılamıyor gibi gelebiliyor insana
dün akşam biraz daha inceledim playeri;
finding nemo, shark tale gibi tek rengin çoğunlukla hakim olduğu filmlerde deniz dalga hareketlerinde vb. piksellenme farkedilebiliyor. tv nin rengini ve kontrastını biraz kısınca sorun kalmıyor diyebilirim. belki bütün playerlarda bu problem vardır. saw2 yi izledim. filmin sonuna kadar beni rahatsız eden bir piksellenme sorununa rastlamadım. sonuçta, oturup kuruntu yaparak, dik dik bakarak, bir paranın sahte olup olmadığını inceler gibi ekranı inceleyerek bakmadıkça, piksellenme problemi yok...
scart kablosu aldım. kutudan çıkan ile değil de yeni aldığım kablo ile daha sağlıklı görüntü alınıyor gibi. ama bu farkı farketmek için 3-5 kez bir o kablo bir bu kablo denemelisiniz. çok cüzi bir fark var görüntüde. scart kablo almamın asıl nedeni kablo görüntüsü kirliliğini önlemekti.
ilginçtir senkron problemi yaşamadım hiç. defalarca ileri geri aldım, altyazı görüntü uyumu mükemmel. oda sıcaklığına alıştı herhalde:) alakası varsa tabi.
sonuç: voxline playerdan şu an için memnunum... ama şu firmware update i için biraz gaza ihtiyacım var. yap diyen birkaç kişi olursa update edeceğim...
MP4 Oynatma (DivX, Xvid) Güncellenebilir Sürüm (DivX) DIVX / DVD / VCD / CD / MP3 / CD-R / CD-RW / PICTURE CD / DVD+/-R/RW oynatabilme JPEG resim dosyalarını okuyabilme ve zoom fonksiyonu Dolby-Pro-Logic Dolby Digital Çıkış Dolby Digital / DTS 5.1 Çıkış Progressive Scan özelliği Türkçe dahil 32 dilde altyazı desteği Türkçe Menü 9 Açı Uzaktan Kumanda Şifreli koruma (çocuk kilidi) VFD ekran CD içindeki klasörleri görebilme ve klasör sistemini kullanarak parça seçme Tekrarlama fonksiyonu Diskin nerede durduğunu hafızasında tutabilme ve oynatmaya bu noktadan başlayabilme Zaman araştırması fonksiyonu ile disk üzerinde belirli bir kısmı araştırabilme PAL/MULTI/NTSC sistemlerine uyumluluk 500 TV satırından fazla yatay çözünürlük Normal ekran ve geniş ekran seçimi Ekran koruyucu Digital optik ses çıkışı A/V Scart Komponent / Koaksiyel / S-Video / Kompozit video çıkışı 90-250V AC / 50-60 Hz Güç Tüketimi < 15W 3xRCA-3xRCA A/V bağlantı kablosu ve iki adet pil ile birlikte Teknik Değerler
Lazer Band Genişliği Dalgaboyu 645-660nm
Görüntü Sistemi PAL/MULT/NTSC
Frekans +/-1dB(20Hz ~ 20KHz)
Sinyal / Gürültü Oranı ≥ 90dB
Ses Distorsiyonu ≤ % 0.5
Kanal Ayırma ≥ 80dB (1KHz)
Dinamik Aralık ≥ 80dB (1KHz)
Çıkış
Analog Ses Çıkışı Çıkış Düzeyi 2V Yük empedansı 10KΩ
Dijital Ses Çıkışı Çıkış Düzeyi 0.5V p-p Yük empedansı 75KΩ
Video Çıkışı Çıkış Düzeyi 1V p-p Yük empedansı 75KΩ, dengesiz, negatif polarite
S Video Çıkışı Çıkış Düzeyi: Parlaklık (Y)1Vp-p Kromatisite (c) 0.286Vp-p Yük empedansi: 5KΩ