Şimdi Ara

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.108
Cevap
2
Favori
152.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2022)
Giriş

Orjinalden alıntı: halici

Arkadaşlar öncelikle slm. 4 gündür bu formda mesaj atıyorum halen kimseden cvap alamadım arkadaşlar ilgilenirlerse sevinirim.(önceki mesajları buraya atmamıştım)
    ben de bir voxline aldım. Teknosa 15 gün deneme süresi verdi. Benim gözlemlediğim sıkıntılar şöyle:

1-MPEG4 uzantılı filmleri izliyemiyorsunuz.
    2-WINAMP MEDIA FILE dosyalarını açmıyor.
    3-ALT YAZI SORUNU var; eğer alt yazı ismi filimle aynı değilse okumuyor. Alt yazı seçemiyorsunuz. (Yada ben nasıl seçileceğini bilmiyorum)
    4-GO TO özelliği çalışmıyor; bu formda yazılan çözümü denedim ama oda problem alt yazı o dakikaya gidiyor görüntü kalıyor.

Özellikle MPEG4 özelliği önemli.
    Yardımcı olursanız sevinirim

açtığın konuya mesaj yazdım buraya da yazyım...

1- Arkadaşım mpeg4 uzantılı videolar DivX ve Xvidler dir. mpeg1-vcd, mpeg2-dvd, mpeg3-mp3, mpeg4 divx ve xvid dir... ;) bu filmleri açmıyor ise sorun ya kullanıcı da ya da divx playerdedir...çünkü bu playerler mpeg-4 leri açmak için tasarlanmışlardır...

2- winamp media file diye bir dosya sistemi yok!..o sadece winampı kurup mpeg, dat, avi,mp3 vs. gibi medya dosyaları için varsayılan oynatıcı olarak ayarladığın vakit, winamp bu dosyaları winamp media file gibi ortak bir adla görüntüler...winampın gıcık bir özelliğidir...

3- Altyazının filme aynı olması gerekmiyor...büyük ihtimal aldığın playerde sorun var...

4- Go to özelliği bende gayet iyi çalışıyor, görüntü donması durumu yok...sonuç olarak yine aldığın player bozuk diyeceğim...

Kyoto almayı düşünüyorsan tavsiye etmem, zira linki incelemen yeterli... ;)

http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=52090 başka bir forumdan link verdim umarım yasak değildir...

5- bu madde de benden olsun. Voxline abartılmıyor gerçekleri abartı olarak görme...sadece hakkı ne ise o veriliyor, kullanıcı arkadaşların yorumların da...

• arkadaşlar 2006-03-21 tarih ve 3 numara olarak verilen güncellemeyi deneyen var mı?
  • 3 numaralı güncelleme denenmiştir.

Artılar

-Bu sefer gerçekten mükemmel bir iş çıkarmışlar. Altyazı boyutu ve fontu DVD ile neredeyse aynı.

Eksiler

-İki satırlık altyazı kaybolduktan sonra beyaz birkaç nokta halinde izler kalabiliyor. Bu bir sonraki altyazı o beyaz noktanın üstünü örtene kadar devam ediyor. Ancak emin olun küçük altyazıdansa bu çok daha iyi.

Önceden beri devam eden altyazı sorunları

-Hâlâ kafasına göre bölüyor altyazıyı
    -Üstteki nedenden ötürü kendi 4 satırlık altyazı yapıyor bazen ve bu nedenle son satırı göremiyorsunuz

Bana sorarsanız yükleyin derim. Küçücük altyazı ile gözlerinizi bozmayın bir de benimkisi gibi 37 ekran televizyon varsa kesin yükleyin acayip büyütüyor altyazıyı...

• Arkadaşlar burada gönderilen bütün mesajlar nerdeyse hepsi alt yazıyla alakalı; yok küçükmüş,yok büyükmüş, yok alttaymış...

bence eğer cihaz upgrade edile biliyorsa başka yenilikler eklenmeli, codecler güncellenmeli, daha fazla uzantıyı okuyabilmeli.

alt yazı bir şekilde hallediliyor zaten.

selamlar......
  • Gelelim bir haftalık deneme sürecinin ardından yorumlara.

Diskler

DVD, DVD-RW, CD, CD-RW ve VCD disklerinin hiçbirinde sorun çıkarmadı.

Video & Diğer dosyalar

Öncelikle belirtmeliyim ki aletin sorun çıkardığı hiçbir video formatı olmadı. Orj. DVD, Kopya DVD, DivX, XviD [HDTV, PDTV], MPEG2, VCD. Bu formatların hepsini izledim. Yalnızca SkyStar2'm ile kaydettiğim MPEG2 dosyalarında 2 saniyede bir takılma oluyor. Onun da nedeni ya çözünürlüğün fazla gelmesi ya da MPEG2 dosyasını oluştururken kullandığım codec (Cyberlink). Bu bir çoğunuz için önemsiz bir detay tabii ki. Hiçbir formatta sorun çıkarmadığı gibi PDTV-(XviD,DivX) videolarda da beklediğimin üzerinde bir kalitede görüntü verdi. Kendim kaydedip DivX yaptığım Yeditepe İstanbul dizisi aynı TRT'deki yayın gibiydi.

Mp3 çalmasında, resim göstermesinde de bir sorunla karşılaşmadım.

Altyazı

Aldığım alet 3. güncelleme yüklenmiş olarak geldi. 2. güncellemeyle film izlemiş biri olarak ben hiç tutmadım bu güncellemeyi. Bahsedildiği gibi "ş,g,j,ç" gibi altyazılar filmin altındaki siyah kısma kayıyor ve altyazı kaybolduğunda siyah kısma inen parçaları (noktaları, uçları) ekranda kalıyor. Bir sonraki altyazı üzerine gelince kayboluyorlar. Ayrıca altyazının konumu yukarıda. Normalde altyazı şu şekilde olur.

2 
    00:00:24,457 --> 00:00:27,392
    But I still don't see why you couldn't
    wait a couple of weeks.

ve haliyle 1. satır üstte, 2. satır da altta gösterilir. Tek satır altyazı olduğunda ise 1. satır üst kısımda kalmaz alt tarafa (2. satırın olduğu yere) iner. Bilgisayardaki sistem budur. Lakin alete altyazı modülünü yükleyenler bundan haberdar değiller herhalde. Çünkü tek satırlık altyazılar yukarıda görünüyor. Umarım yeni bir güncellemeyle normal hale getirirler.

Bir de Kiss Kiss, Bang Bang filminin divxini izlerken filmi geri aldığımda altyazı kayboluyordu. Bu dün izlediğim Prison Break bölümünde böyle olmadı gerçi. Neden olduğunu çözemedim.

Kasa, Kumanda & Kablo

Aletin kasasında herhangi bir sorun veya ergonomik olmayan bir yan yok. Gayet şık bir tasarım yapılmış. Yalnızca ekran biraz ufak. O da önemli değil. Ayrıca disk koyulan parça biraz ince ama fazla sert bir müdahalede bulanmadığınız sürece kırılmaz.

Kumanda ise şimdiye kadar kullandığım en dandik kumandalardan biri kesinlikle. Her işlevi sorunsuzca yerine getiriyor gerçi ama biraz kaba olduğu da aşikâr.

Kablo olarak da Scart kablo öneriyorum. RCA kablolardaki görüntüye oranla bariz bir parlaklık, canlılık geliyor. Scart kablo ile aleti TV'ye bağladıktan sonra "Diğer Ayarlar" altından "Video Çıkış"ı RGB olarak seçmeyi de unutmayın.

SONUÇ

Eğer ileride muhtemel bir güncellemeyle iyileştirileceğini tahmin ettiğim altyazı problemi dışında kafanıza takılan bir şey yoksa kesinlikle tavsiye ediyorum.

Edit: Yazım hatası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afganaf -- 7 Nisan 2006; 18:43:23 >

• voxline mın CREATIVE INSPIRE 5200 5+1 SPEAKER ile beraber çalışmasını sağlayamadım.arada bağlantıyı sağlayacak kabloların jakları uyumlu değil.voxline nın arkasında pin jak giriş ve çıkışları var creative in arkasında ondan az küçük ve farklı bi giriş var.çok sinirliyim arkadaşlar acil yardım istiyorum caglaratmaca35@turmail.com
  • voxline mın CREATIVE INSPIRE 5200 5+1 SPEAKER ile beraber çalışmasını sağlayamadım.arada bağlantıyı sağlayacak kabloların jakları uyumlu değil.voxline nın arkasında pin jak giriş ve çıkışları var creative in arkasında ondan az küçük ve farklı bi giriş var.çok sinirliyim arkadaşlar acil yardımını bekliyorum komutanım caglaratmaca@gmail.com
  •  Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

ahanda bundan 3 tane alıp sırayla deliklere takacan.
    sonra doğru takıptakmadığını voxline ın test speaker fonksiyonunu kullanıp check edeceksin
  • Bende gectigimiz gunlerde Voxline aldim... bence alet cok guzel divxlerde problem yasamadim, gerisi zaten bilindigi gibi.

Ancak asil sorun siyah bant, bilgisayarda izledigimiz normal boyutundan 2 kat daha buyuk, alt yazida bir satir ustte olunca 70 ekranda bile alan daraliyor, izleme zorlasiyor.

Zoom yapinca ekran genisliyor ancak goruntu kalitesi bildiginiz gibi bozuluyor ve kayma oluyor.

TV i NTSC yapinca tum sorunlar halloluyor, siyah bant asagi iniyor alt yazi harika duruyor ancak Tv NTSC destekli olmayinca goruntu siyah-beyaz cikiyor.

Asil sorun altyazida degil extra genis siyah bantin altyaziyi yukariya itmesinde.

Hem extra genis bant nedeniyle hem altyazinin bir satir yukari cikmasiyla rahatsiz edici bir durum olusuyor, alt yazinin bir satir alta inmeside cozum degil, asil cozum extra genis siyah bantin daralmasi... cunku neredeyse full screen divxleri bile genis bant gosteriyor voxline, e buda izlemede zorluk cikariyor.

TV degistirme arefesinde NTSC destekli TV tercih edicem sanirim, ancak Playstation - Xbox da oldugu gibi bu NTSC - Siyah-Beyaz sorununu 3-5 YTL lik bir RGB kablo ile asabilirmiyiz acaba, yani NTSC yaptigimizda renkli goruntu alabilirsek Voxline harika otesi bir alet olur...

Piyasada bircok divx player var en pahalilarini alanlar bile binbir kufur ediyor, bu tarz aksakliklar hepsinde var, bende 70YTL daha verip Philips mi alsaydim acaba dedim ama su an hic gerek yok diyorum, sadece markasi var Philips in... Voxline in hicbir eksigi yok, divxlerde goruntu harika, hicbir formatda sorun cikarmiyor... Aletin tasarimida cok iyi, sadece kumanda biraz dandik oda mesele degil... gerisi vesayire zaten.

Bu NTSC olayini halletmek lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydoot -- 10 Nisan 2006; 19:00:20 >

• Merhaba arkadaşlar,

Ben de voxline kullanıcılar kervanına katıldım. Bir sorum olacak.
    Gspot codec programı ile 5 kanal ses özelliği olan bir divx filmi voxline ile çalıştırdığımda 5+1 ses çıkışı alamıyorum. Sadece ön iki hoparlörden ses geliyor malesef.

Ses sistemimde bir problem yok. DVD çalıştırdığımda 5+1 ses alıyorum.

Voxline da veya genel olarak 5 kanal sesi olan bir divx filmden 5+1 ses çıkışı nasıl alabilirim?

Selamlar
  • evet arkadaşlar eğer biri cevaplarsa iyi olur 5+1 çıkış divxte oluyor mu?
  • selam..
    öncelikle tavsiyeleriniz ve voxline hakkında bilgilendirmeleriniz için teşekkürler..

benim sorum şu.
    bugün aldığım dvd player için scart girişi aldım. onunla kullanmam daha uygun olur mu? yoksa kalitede bi kayıp yaşarmıyım?

ikinci olarak da güncellemeleri yapmam gerekiyor mu?
    yoksa aldığım gibi devam mı edeyim?

teşekkürler
  • Öncelikle daha önce kendi sorduğum bir soruya da yanıt veriim. EVET Voxline DVD player ile DİVX filmlerde 5+1 ses çıkışı alınabiliyor. Şöyle ki;

1. Filminizi normal olarak başlatıyorsunuz.(Altyazı falan seçmek gerekiyorsa seçerekten)
    2. Daha başlangıç sırasında hemen PAUSE yapıyorsunuz.
    3. SETUP'a girip Hoparlör ayarlarından DOWNMIX seçeneğini kapalı olarak seçiyorsunuz.(Daha önceden kapalı olarak görünse dahi bu işlemi her cd'de tekrar yapmanız gerekiyor.)
    4. EXIT diyerek çıkıyorsunuz ve filmi devam ettiriyorsunuz.
    5. Bir de bakıyorsunuz ki diğer hoparlörden de ses gelmeye başlamış.
    6. Ancak bakıyorsunuz ki bu sefer de altyazı yok, üzülmeyin, çözüm altta..
    7. filmi biraz ileri veya geri sardırıyorsunuz ve görüyorsunuz ki hem altyazı var hem de 5+1 ses var.

Ben de tesadüfen buldum. Yetkili servise mail atmıştım, "Bir problem var. İkisini bir arada almanız lazım, bir getirin görelim" demişlerdi. Ben de tam götürecektim ve son bir deneme sırasında tesadüfen buldum. Her CD başında bu işlemi yapmak gerekiyor ama sonuçta KEYİFLE FİLM İZLİYORSUNUZ.

Gelelim bir başka konuya;

800*336 çözünürlükte bir filmi oynatmadı maalesef... "DESTEKLENMEYEN ÇÖZÜNÜRLÜK" uyarısı verdi.

artık bunu da istemek haksızlık mı,yoksa normal mi bunu oynatmaması...

kolay gelsin arkadaşlar....

• arkadaslar bu urunun analog 5.1 cikisi varmı?
  • Analog (analogtan kastin RCA kabloyla cikissa eger) ve optik 5+1 cikislari var arkadasim bu alette

Benim mekar ettigim DTS 5+1 sesli DVD lerden voxlinede 5+1 ses cikisi alabilen varmi...varsa bunu nasil yapiyoruz...forumda daha once sormustum bunu ama cevap veren olmadi...bu kadar cok woxline kullanan varken benden baska kimse bunu denemedimi arkadaslar ilginc geldi bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equrante -- 15 Nisan 2006; 10:10:33 >
  • [img=http://img139.imagevenue.com/loc64/th_85974_voxline_3.firmare.JPG] buradan 3. firmware sonrası bir resim görebilirsiniz.
    Tv 55 ekran philips eski modellerden!
  • quote:

Orjinalden alıntı: atınç

[img=http://img139.imagevenue.com/loc64/th_85974_voxline_3.firmare.JPG] buradan 3. firmware sonrası bir resim görebilirsiniz.

Sanirim bu dvd, dimi ?

Divx te siyah bantin uzerine gelmiyor altyazilar cunku
  • quote:

Orjinalden alıntı: equrante

Analog (analogtan kastin RCA kabloyla cikissa eger) ve optik 5+1 cikislari var arkadasim bu alette

Benim mekar ettigim DTS 5+1 sesli DVD lerden voxlinede 5+1 ses cikisi alabilen varmi...varsa bunu nasil yapiyoruz...forumda daha once sormustum bunu ama cevap veren olmadi...bu kadar cok woxline kullanan varken benden baska kimse bunu denemedimi arkadaslar ilginc geldi bana..

analogdan kastım 5.1 cikis olarak L / R /SR / SL / Center / SW Olarak ayirip anfiye analog olarak baglamaktı dostum sanırım varmış saolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haydoot

quote:

Orjinalden alıntı: atınç

[img=http://img139.imagevenue.com/loc64/th_85974_voxline_3.firmare.JPG] buradan 3. firmware sonrası bir resim görebilirsiniz.

Sanirim bu dvd, dimi ?

Divx te siyah bantin uzerine gelmiyor altyazilar cunku

HAYIR DVD DEĞİL BURADAKİ TRUVA FİLMİNİN DİVX'İ. EĞER AYARLARDAN PAL YERİNE NTSC Yİ AYARLARSANIZ ALTYAZILAR DAHA ALT KISMA YANİ BANT ÜZERİNE KAYIYOR.BELKİ PAL DAKİNE GÖRE GÖRÜNTÜ NETLİĞİ BİRAZ DEĞİŞİYOR AMA YİNE DE GÜZEL OLUYOR BENCE.

• Arkadaşlar Voxline DVD933 player' ın 3ncü güncellemesini yaptım yazı font büyüklüğü tam olmuş.yalnız biraz alta çekilmesi lazım filmin neredeyse ortasına geliyor. ekranın altından 25- 30 mm üstünden başlasa daha iyi olacak.
    benim merak ettiğim alt yazı dosyası olarak hangi formatı tanıyor. <<srt>> formatını tanıtamadım şu an <<ssa>> formatını denedim sadece.
    Alt yazı dosya türleri
    .ssa = tanıyor
    .sub = denemedim
    .txt = denemedim
    .srt = tanımıyor

bunları deneyen varsa sonucunu bildirirse sevinirim selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oder -- 16 Nisan 2006; 23:15:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.