Şimdi Ara

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.108
Cevap
2
Favori
152.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2022)
Giriş
  • bu aletle ilgili bir problemim var benim.
    sanırım bendeki de 3.firmware yuklu geldi, altyazılar gayet büyük zira.
    bu büyüklük, veya altyazıların bazen artifact bırakması pek mesele degil benim icin.
    asıl sorun şu: alet altyazı oynatırken bazı satırları (sanırım 4 5 uzun kelime içeren satırları, ekran genişliğine sığdıramadığı için)
    tamamen atlıyor, göstermiyor.
    ingilizce film izlerken bu atlanan satırları, sesten yakalamak mümkün,
    ama baska dillerde film izlemek resmen işkence gibi.
    atlanan satırlar genelde bol kelimeli, bol içerikli oldugundan filmi takip etmek zorlaşıyor.
    yeni bir update beklemekten baska yapabileceğim bir sey var mı bu konuda
    3 ten 2. firmware e donmek mümkün müdür mesela?
    başarıyla gercekleştirmiş kimse var mı bunu vs?
  • @firstemperor

MP4 izlenemiyor ve firmware ile destek vermedikçe izlenemez. Firmanın bu konuda destek vereceğini sanmıyorum.

@dr21

Eski cihazlarda (Sanırım Mart ayından sonra piyasaya sürülenlerden öncekilerde) sağlıklı bir şekilde 3. Firmware'dan 2.'ye geçiş yapılabiliyor. Ben kendim 3'ten 2'ye geçtim. Ama yeni cihazlarda bu yapılamıyor. Yazılım yükleniyormuş ama oynatmada falan problemler oluyormuş.
  • Burada yazılanları okumadan deneme-yanılma metoduyla birkaç cihaz değiştirdikten sonra bende voxline sahibi oldum. Yazıları okuyarak 3. güncellemeyi yaptım. Hakikaten fontlar biraz büyük kalıyor. NTSC formatına ayarladım gerçekten iyi oldu.
    Yalnız tavsiye edilen 2. güncellemeyi yükleyeceğim ama okuduklarımdan yeni cihazlarda sorun meydana getirdiğini öğrendim. Acaba bende böyle bir sorun yaşarsam 3. güncellemeye tekrar yükleyebilir miyim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
  • Nibubai:

şu satır atlama olayı iyice canımı sıktığı için dün ben risk alıp 3ten 2 ye dönmeyi denedim
    sonuçta kharianın uyardığı ki gibi alet film oynatamaz hale geldi.
    neyse ki 3. firmware i tekrar yükleyince eski haline döndü.
    yani istersen deneyebilirsin. geri dönüş mümkün. (en azından bende mümkün oldu)
  • Evet biraz önce verdiğiniz cevabı görmeden bende risk alıp denedim. Ama aynen dediğiniz gibi film oynatamıyor ve tekrar mecburen 3. güncellemeye döndüm. Teşekkürler
    Keşke font biraz daha küçük olsa ve şu ekranda beliren beyaz nokta meselesi hal olsa çok güzel olacaktı.
  • allahtan 3. güncellemeyi yüklemedim çok büyük olmasına küçük olmasını tercih ederim :)
  • arkadaşlar ben cihazı nisan ayında aldım sanırım 3.firmware yüklü çünkü yazı fontu benim için gayet iyi ..iyi diyorum çünkü büyük ekran tv den izlersen iyi görünüyor, küçük tvden büyük görünüyo...
  • mehaba arkadaslar.daha önce de yazmısıtım ama cvp yazan olmamış. bende inanılmaz aile filminin ingilizce alt yazısı var. filmde alt yazılar dvd den farksız.yazılar epey büyük sarı ve yeşil çerçeveli..dosyanın ismi dvm incredible ve boyutu 3700 Kb...konu hakında bilgisi olan arkadaslar ilgilenebilirse alyazı problemini çözebiliriz.
  • ürünü forumu okuduktan sonra aldım, şimdilik DVD seyrettim, progressive scan olayı ile ürün muadillerinin önüne geçip, bilinen markaları yakalamış durumda, divx durumunu daha test edemedim, ondada sorun yaşayacağımı düşünmüyorum,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

@kaanaksoy1

Eğer yazılar çok büyük ise 3. firmware yüklü gelmiştir. Zaten yeni sürümler hep öyle geliyor. 2. Firmware'i yüklemeni tavsiye etmem çünkü yeni makinalarla 2. firmware uyumsuz.

"Subt" tuşuna film içindeyken basıyorsun sanırım. Film başlamadan önce seçmek istediğin altyazının üzerine gelip "subt" tuşuna basacaksın. Sonra filmi başlatacaksın.
    öncelikle cevabın için saol kharia. ancak subt tuşuna basınca cd nin içinde kaç tane altyazı olursa olsun değiştirmiyor.ya ilk film açılırken çıkan altyazı oluyor ya da kapalı oluyor. yani diğer altyazıları seçemiyorum.cd içerisinde sadece türkçe altyazı varsa onu kullanıyor.ama diğer dillerdeki altyazılar da cd de mevcutsa sadece birini okuyor ve bu da genellikle ingilizce altyazı oluyor.smart navi de de denedim film oynarken de olmuyor.zaten smart navi de okuyacağı altyazı haricindeki altyazı dosyalarının önünde windows gibi bir işaret varken cd nin içinde olup okuyamadığı diğer altyazı dosyalarının önünde soru işareti olan bir simge görünüyor. ama halbuki o altyazı dosyaları da açılan altyazı ile aynı formatta.elimdeki içinde birden çok altyazı bulunan film cd lerini tek ve türkçe altyazılı olarak başka cd lere tekrardan çekmem gerek galiba.bu da hem çok zaman alan bir iş olacak hem de boş yere maddi kayba yol açacak. halbuki ben bu dvd-divx player i cd lerin içindeki her altyazıyı kolaylıkla okuyabildiği, film adıyla aynı olması gerekmediği için almıştım.bu yönden beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

• @kaanaksoy1

Dostum eğer dediğim şekilde yaptığın halde altyazıları açmıyorsa senin alette bir sorun var demektir. Ben rahat bir şekilde istediğim altyazıyı seçip izleyebiliyorum. Servise danışmanı tavsiye ederim.

Dediğin soru işareti her altyazıda var. Dikkat edersen o simgede bir konuşma baloncuğu ve içinde soru işareti var. Bu Voxline'ın altyazı ikonu. Böyle göstermesi normal yani.

@VoXLiNe

Bahsettiğiniz dosya sanıyorum "hard subbed" türünden bir altyazı. Yani text haline dönüştürülmemiş DVD altyazısı. Acaba dosyanın uzantısının ne olduğunu belirtmeniz mümkün mü?
  • Benim cihaz 1. sürüm ile gelen partiden ve bu gün 3. güncellemeyi yaptım hoşuma gitmeyip 2. yi geri yükledim bir sorun olmadı 2. eskisi gibi çalışıyor.
  • Ya dayanamadım protesto mahiyetinde bişiler yazim diye tekrar girdim ki ilk mesajı es geçmişim kim yazdıysa ağzına sağlık.

Benim anlamadığım şu ilk parti ile gelenle aldım cihazı, dendi 2. güncelleme çıkacak çıktı pek bi işe yaramadı yazılar hala ufak, Eh dedik nasılsa güncellenebilen bir cihaz nasılsa büyütülür hatta üzerinde çalışıyoruz falan diyede mail geldi yapmış olduğum yazışmalardan sonra ama şimdi bakıyorum 3. güncelleme sanki insanlarla ALAY eder gibi o kadar dırdır ettiniz yazılar ufak alın size öküz kadar font. Bu kadar iş bilmezmi bu insanlar yaptıkları marifeti hiç görmedilermi acaba bu besbelli müşterisi ile dalga geçmektir. diyeceğim tek şey var ki :

ARKADAŞLAR BU CİHAZI SATIN ALMAYIN MÜŞTERİSİNİ SALAK YERİNE KOYAN BİR KURUMDUR PROFİLO

quote:

DUYURU

PROMARKET FİRMASINDAN ŞOK AÇIKLAMA!!!

Elimizin ayarında bir sorun olduğu için 3 güncelleme sonrasında dahi ideal altyazı boyutunu ayarlayamadık. En azından DVD filmlerdeki gibi yapsak çok güzel olur ama yapmıyoruz işte. 2. Firmware'da iyice küçülttüğümüz altyazıları 3. firmware'da ekranın yarısını kaplayacak hale getirerek iyice saçmaladık. Üstelik 3. güncelleme adam gibi çalışsa neyse... Kaybolması gereken ama kaybolmayan harfler, ekrana sığmadığı için hiç gösterilmeyen satırlar... Ayrıca 5+1 ve altyazıların beraber çalışmama sorununa değinmeyecekmişiz gibi görünüyor.

• @mmengi

Öncelikle şunu söylemeliyim ki yukardaki yazının firmayla bir alakası yoktur. Firmware olaylarını eleştirmek için yazdım bu yazıyı. Fakat malesef yukardakileri firma yazmasa da orda yazanlar doğru şeyler.

Dostum birçok noktada sana katılıyorum. Cihaz çok iyi fakat şu altyazı olayını ve küçük birkaç sorunu bir türlü ayarlayamadılar. Ya anlamıyorum bu firmayı. Şu aletin altyazılarını DVD'lerin altyazısının boyutunda ve kalınlığında yapmak çok mu zor? İnanın bana 1 gün bile sürmez altyazıları bu şekilde yapmak. Adamları hoş gördük, sorunlarımızı ilettik-söyledik ama fos... Senin de dediğin gibi adeta dalga geçercesine 3. firmware'ı çıkardılar. Yemin ediyorum 3. firmware'ı yükleyip altyazılarını ilk gördüğümde içimden "bu adamlar bizimle dalga mı geçiyor ya?" dedim.

2. firmware'ın altyazılarına alıştım ben. Ama altyazıları ideal boyuta ulaştırmak bu kadar kolay bir işken bu altyazılarla izlemek hoşuna gitmiyor tüketicinin. Bu firma bunu anlamıyor. Arkasında Profilo var diye aldık ama bi altyazı boyutunu ayarlayamadı adamlar. Ayrıca 5+1 izlerken altyazıların kaybolması da cabası...

Yalnız "aleti satın almayın" fikrine bir anlamda katılmıyorum. Açıkçası cihazı şimdi alsaydım ve altyazılar 3. fw'deki gibi olsaydı aldığıma pişman olurdum. Fakat 2. fw ile alet hala tatminkar ve piyasadaki en iyi oynatıcılardan biri. Fakat yeni almayak isteyen arkadaşlar unutmasın ki yeni aletlerde 3. fw kullanılmak zorunda. 2. fw yeni aletlerde kullanılamıyor.

Umarım firma yakın zamanda ilgilenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 24 Nisan 2006; 17:30:07 >

• Ayrıca bir şey daha eklemek istiyorum.

Ben bu aletti aldığımda kuzenim Philips DVP-3010 aldı. Altyazıları falan çok çirkindi bu aletin ve birçok sorunu vardı. Philips kendisi geliştirilmiş yazılımlar hazırladı ve altyazıları falan harika oldu aletin. Tek kusuru altyazının filmle aynı isimde olması gerektiği. Bakın Philips'in divx player firmware sitesine, altyazı örnek resmi de var sağda:

http://www.phservis.com/files/
  • "aleti satın almayın" uyarısına katılıyorum ben

resmen pişman olmuş durumdayım.

en azından su son parti playerların 3. firmware e mahkum edilmesi olayı çözülene kadar tavsiye edilebilecek bir ürün degil bu.

altyazının büyüklüğünü gectim. cok daha acil problem ekrana basılmayan satırlar.
    film izlemeyi imkansız hale getiriyor bu sorun.
  • Ben de katılmıyorum ama tamamına değil. Eğer firmware durumu böyle devam edecekse ve insanları 3. firmware'ı kullanmaya mahkum edeceklerse bence de alınmamalı. Eğer 2. fw'e geri dönüşün olabildiği eski partiden bulunabiliyorsa alınabilir ama bu da zor sanırım. Yeni partiler firmware desteği gelene kadar kesinlikle alınmamalı.
  • Arkadaşlar bundan 3-4 gün önce firma yetkililerine 1 mail atım aynen aşağıdaki gibi:

"Öncelikle iyi niyetle voxline dvd nin güncelelme çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyıorum.Gerçekten de gün geçtikçe efsaneleşen bir divx li, dvd player olmna yolunda!
    Ancak; benim küçük bir sorunum var(sadece benim değil benim gibi bu aleti kulalnan bir çok arkadaşın da sanırım).Şöyleki
    3.güncellem yükledikten sonra İki satırlık altyazı kaybolduktan sonra beyaz birkaç nokta halinde izler kalabiliyor. Bu bir sonraki altyazı o beyaz noktanın üstünü örtene kadar devam ediyor.
    Ayrıca kafasına göre bölüyor altyazıyı
    Üstteki nedenden ötürü kendi 4 satırlık altyazı yapıyor bazen ve bu nedenle son satırı göremiyorsunuz

İlgilenirseniz ve de bunu bir 4.firmware ile düzeltir iseniz inannın çok müteşekkir olacağız!

(Aslında benim şahsi kannatim) 2. ile 3.güncelleme arasındaki bir font büyüklüğü ile bu problem kökünden hallolu sanki.Bir de yazının biraz daha aşşağıya siyah banta çekilmesi mümkün olmuyor mu acaba?
    Şimdiden teşekkürler.Cevabınızı bekliyorum...
    .........................................................................................
    Bu gün tarafıma verilen cevap maili:

Sayın Atınç Bey,

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyoruz.

Yazılım güncellemesi ile ilgili çalışmalarımız sizlerden gelen talepler de göz önünde bulundurarak sürekli devam etmektedir. Yeni çalışmalar sonuçlandığında güncelleme yazılımı yine sitemiz üzerinden yayınlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

PROMARKET Dış Ticaret Ltd. Şti.
    www.promarket-ltd.com

........................................................................................................
    Yorum sizlerin!

• merhaba bugün bende uzun bir araştırmadan sonrahttp://www.techetek.com dan voxline siparişi verdim (piyasadaki en iyi fiyat havale ile 85,7ytl) promarketin kısa zamanda yeni bir yamayla altyazı problemini çözeceğini düşünüyorum. Kendinize iyi bakın
  • 3. updatei beğenmedim harfler büyümüş ama altyazı geçişlerinde ekranda önceki altyazının izleri kalıyor...
    ilk sayfadaki update 2' nin linki ben de çalışmadı, java yüklü olmasına rağmen java error verdi sürekli...
    ben de aynı durumu yaşayan olur diye rapid'e yükledim...ilk sayfaya bunu da eklerseniz iyi olur

http://rapid-share.de/files/18942387/bank30.rar.html

*bu arada bu bulduğum da 3. updatemiş
    elinde 2. update olanlar rapid' e atarlarsa çok makbule geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tritone -- 26 Nisan 2006; 3:20:44 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.