Şimdi Ara

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.108
Cevap
2
Favori
152.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2022)
Giriş
  • Arkadaslar, dvd ve div-x player'larda altyazi konusunda programcilik bilgileri ile birtakim duzenleme ve iyileştirmeler "yapan- yapabilen" metepe isimli arkadasimiz ile (kendisi baska bir forumda mod.dur ayni zamanda) voxline in altyazi konusunu pm'den az once gorustum..

Durumu kendisine izah ettigimde, "fontlari bir nebze degiştirmenin mumkun oldugunu" ama ötesinin şimdilik kendi imkanlari dahilinde mumkun olmadigini belirtti.. bende bunun uzerine, "evt fontlari belki bir nebze degiştirmek işe yarayabilir ama asil sorunun alt yazinin en azindan "bir satir" filmin siyah bandina dogru kaydirilmasinda yatiyor" dedim ve akabinde asagidaki dialoglar yasandi.. (bu arada yardimlari için buradan tekrar kendisine tesekkur ediyorum) Merak edenler arkadasimizin web sayfasina buradan ulaşabilirler;http://metepe.divxplanet.net/

** Metepe arkadasimizin konu hakkinda yapmiş oldugu açiklamalar;

"Voxline konusunda altyazının fontlarının düzeltilmesi dışında fazla birşey yapılamaz. Ancak üretici firma bu konuda yazılım değişikliği yaparsa mümkün olabilir. Ama duyduğum kadarı ile TV ayarlarından PAL-NTSC gibi ayarlarla filmin konumunu değiştirerek bazıları kendince çözüm uyguluyor..

** (Voxline da altyazi yerinin degiştirilmesinin "zor bir iş olup- olmadigini" kendisine sordugumda aldigim yanit);

"Şimdi elinde 50.000'lik bir yap-boz bulmaca olduğunu varsayalım.. Boş tablada sen ortalarda bir yerdeki bir parçadan başlamak istiyorsun. Aha bunu yapmak ne kadar kolaysa, istediğin şey de o kadar kolay.. Elimizde birinin yazıp derlediği bir program var.. Bu program 1 ve 0 lardan oluşuyor.. Binlerce 1-0 arasından istediğimiz şeyi pirinç ayıklar gibi bulmak gerekiyor.. Dolayısıyla, üretici firma yazılımda değişiklik yapmadıkça bu cihazlarda istediğimiz gibi değişiklik yapmamız olası değil.. Taleplerinizi Voxline'ın ithalatçısına ısrar ederseniz onlarda üreticiye baskı yapar, üretici de yazılımı yapan firmaya..
    Benim ve başkalarının yapabileceği ancak bulmacanın kenar sıralarını kurcalayabilmektir.."

İşte arkadaslar durum bundan ibaret..
    Yukarida dialoglardan da anlayacaginiz uzere yapmamiz gereken şey belli, promarket'e alt yazi konusunda baski uygulamak, israrci olmak ve talepkar davranmak.. eger bu konuda yeterince etkili olabilirsek tuketiciyi mennun ve tatmin etme konusunda "duyarli" oldugunu dusundugum promarket de ayni sekilde uretici firmaya isteklerimizi ileterek yeni guncellemeler ile istedigimiz özelliklere yavaş-yavaş yada kısmen dahi olsa, zamanla sahip olacaktir voxline...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 10 Ocak 2006 5:15:30 >

• Pininfarina, metepe ile konuşman çok iyi olmuş. Ben metepeden uzun zamandır birşeyler bekliyordum zaten. Fakat ne yazık ki metepe'nin konuyla ilgili verdiği cevaplar, yani Voxline'a bireysel mudahalenin bu kadar zor olması beni uzdu.

Her neyse, Allah'tan görüşlerimizi dikkate almaya çalışan, kısa sürede iki update çıkarmış bir firma var. Gerekli ilgi ve ısrarı gösterirsek bizi umduğumuz gibi dikkate alacaklardır.
  • Guzel olmuş ama bence "alet" kelimesi yerine "voxline dvd 933" kelimesini kullansak daha iyi olur.. birde "önemlilik degil de "önem sirasina göre" desek tabii :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 11 Ocak 2006 0:28:26 >
  • Düzeltildi. Hoşunuza gitmeyen yerler olursa söyleyin arkadaşlar değiştireyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Düzeltildi. Hoşunuza gitmeyen yerler olursa söyleyin arkadaşlar değiştireyim.

Bence şu hali ile "ne istedigimizi net ifade eden" guzel bir mail olmus durumda.. akabinde diger arkadaslarin da fikirlerini alip bayramdan hemen sonra ithalatçi firmayi mail bombardimanina başlayalim derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 11 Ocak 2006 7:13:29 >
  • bence de güzel bir yazı olmuş tesekkürler bu yazıyı hazırladığın için
  • Eline sağlık Kharia, gayet açık ve net olmuş. Bayramdan sonraki hafta bu metni postalamaya başlayalım hepimiz.

Bir tek şey aklıma takıldı yalnız: GOTO fonksiyonu normalde DivX'lerde çalışıyor aslında ama bazen komut almamak gibi takılmalar yapabiliyor. Anlayabildiğim kadarıyla bu, filme göre değişen bir durum. Bazı filmlerde GOTO ile rahatlıkla istediğim dakikaya gidebiliyorum ama bazılarında bu ya çok zor oluyor ya da hiç olmuyor. Ama yine de senin yazdığın gibi kalsın derim, çünkü her halükarda GOTO ile ilgili bir sorun olduğu kesin, dikkatlerinin çekilmesini sağlamış oluruz.

Herkese iyi tatiller...
  • demirkıran ve safaksel ben tesekkur ederim.

safaksel, GO TO fonksiyonunun tüm DivXlerde çalışmadıgını zannediyordum. Düzelttiğin için sağol. O maddeyi tamamen silmeyelim "bazı DivX'lerde" diyelim.

Arkadaslar bu topiğe mesaj atan herkese ozelden toplu mesaj gondermek istiyorum gelismelerle ilgili. Bunu nasıl yapacagım. Bi kez denedim ulastı mı size ozel mesajlarım?
  • alt yazının konumunun isteğe göre değiştirilmesi iyi bi fikir.
    ama yazının sadece siyah bantlar üzerinde kalması kötü.
    şahsen ben 16:9 tv kullanıyorum. film izlerken siyah bantları görmediğim için altyazılarıda göremem.
  • leo dostum altyazıların buyuk kısmı su an da bant uzerinde. Onları goremiyor musun? Onlar bi sekilde ayarlarlar bunu ya. Menüden 16:9 tv cıkısı seciliyor ya. Onunla beraber altyazılar 16:9 ekrana uygun hale geiliyordur belki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leo1999

alt yazının konumunun isteğe göre değiştirilmesi iyi bi fikir.
    ama yazının sadece siyah bantlar üzerinde kalması kötü.
    şahsen ben 16:9 tv kullanıyorum. film izlerken siyah bantları görmediğim için altyazılarıda göremem.

16:9 televizyonu olanlar için bu hiçbir değişiklik yaratmaz, için rahat olsun :)

Ekran formatı ne olursa olsun, görüntü sistemindeki (PAL) yatay çözünürlük, satır sayısı değişmeyecektir. Söz konusu altyazı değişikliği, yazının yerini bu satırların belirlediği koordinatlara göre ayarlayacak. Yani yazı, televizyon ister 4:3 olsun, ister 16:9, aynı konumda çıkacak (aşağı yukarı). Aradaki fark şu: Geniş format filmler oynarken, 4:3 televizyonu olanlarda o konuma siyah boşluklar rastlayacak, 16:9 televizyonu olanlardaysa aynı konuma filmin görüntüsü yerleşecek.

Bunu basit bir denemeyle sınayabilirsin: Televizyonunda mutlaka 4:3 emulasyonu vardır. İçinde geniş format film olan bir DVD tak, önce 16:9 olarak izle, sonra TV modunu 4:3 yaparak dene. Her durumda yazıyı okuyabileceksin ;)

• Teknosa vb. firmalardan ürünlerle ilgili hiç bir bilgi edinemedim.
    Forumu kullanıcı olmadan henüz tamamen okudum sabah da voxline'ı aldım,çok memnunum çoğu özelliğinden.
    Maile destek veriyorum.
    Tüm forum üyelerine paylaşımları için teşekkürler.
  • Gordugum kadari ile mail olayina "katilim" henuz çok kisitli ve oldukça yetersiz sayida arkadaslar.. tum voxline kullanicilari olarak hepimiz ayni çati altinda toplanmali ve yine kullanicilar olarak voxline in birtakim "bug"larinin giderilmesi adina birleşmeliyiz diye dusunuyorum.. atalarimiz ne demiş, "bir elin ne si var iki elin sesi var".. yoksa öyle 3- 5 kişinin gonderecegi mail ile olacak işler degil bunlar..

Kisaca; bize ciddi bir kamuoyu destegi lazim arkadaslar ve bu destegi de yine bizden baskasi olusturacak degil.. umarim derdimi anlatabiliyorumdur?
  • arkadaşlar olaya bende destek veriyorum ancak forumun diğer ayağınada bu olayı yansıtmamızda fayda var eminim şuanda pek çok voxline kullanıcısının bu olaydan haberi yok bayramdan hemen sonra yukarıdaki maili atıcam atınca bilgilendiririm
  • quote:

safaksel, GO TO fonksiyonunun tüm DivXlerde çalışmadıgını zannediyordum. Düzelttiğin için sağol. O maddeyi tamamen silmeyelim "bazı DivX'lerde" diyelim.

Kharia, bugün GOTO ile ilgili şöyle bir çözüm olduğunu fark ettim:

İşlemi yapmadan önce PAUSE ile görüntüyü dondurursak, sorun çıkmıyor. Sonra görüntü durmuşken GOTO'ya basıyoruz, istediğimiz dakika ve saniyeyi giriyoruz, ENTER'a basıyoruz. Gösterge bizim istediğimiz yere atlıyor ama alet henüz beklemede. Bir daha PLAY'e basıyoruz ve film istediğimiz yerden oynamaya devam ediyor. Yani sırasıyla:

PAUSE ---> GOTO ---> Dk. ve sn. ---> ENTER ---> PLAY

Yeterince test edemedim ama arka arkaya üç filmde denedim, hepsinde oldu. Daha önce GOTO'ya basınca kilitlenen bir filmde de denedim, çalıştı. Başka arkadaşlar da bir deneyebilirse, gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin olabiliriz.

• safaksel cok hos bir sey bulmussun. eline-aklına sağlık.

Arkadaslar yavas yavas gonderelim su mailleri artık. Son şeklini verelim maile.
  • gönderiyormuyuz mailleri bence iyi olmuş

nerede voxline cılar hadi hep beraber biraz destek verin

Aslında voxline'nı olmayanlarda bize destek verebilir göndereceğiniz birtek mail
  • Arkadaslar ben derim ki, bir tarih belirleyelim ve o tarihten itibaren herkes baslasin gondermeye.. boylece adamlarin ellerine boluk- pörcuk, tek -tük mailler yerine toplu olarak "daha guclu bir baski yaratan" mailler ulaşmiş olur.. ne dersiniz?
  • pininfarina,

Yukarıda hazırladıgım ornek mail zaten. Son şeklini verdikten sonra herkes aynı tarihten itibaren gondermeye başlasın. Zaten bu konuyu açmaktaki amacım da eş zamanlı ve ciddi bir baskı yaratabilmekti. Ben ornek mailin basına "gondermeyiniz" gibilerinden bir not ekleyeyim. Belki gonderenler olur.

safaksel,
    GO TO fonksiyonunu senin dediğin gibi kullanmayı denedim ama hiçbir filmde çalışmadı. Sen de 2. güncellemyi kullanıyorsun di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 17 Ocak 2006 0:22:19 >
  • quote:

safaksel,
    GO TO fonksiyonunu senin dediğin gibi kullanmayı denedim ama hiçbir filmde çalışmadı. Sen de 2. güncellemyi kullanıyorsun di mi?

Evet, 2. güncellemeyi kullanıyorum. Ben şu ana dek bu yöntemle tek bir filmde sorun yaşadım (Indiana Jones - Temple of the Doom - deity release) onda da önce yazdığım dakikaya gitti, oynamaya başladı, birkaç saniye sonra yine en başa döndü. Onun dışında, sanıyorum 10-12 filmde denemişimdir, hiçbirinde sorun çıkmadı.

Aklıma şu geldi bir tek: Süreyi girerken, boş haneler için de "sıfır" girmek gerekiyor. Yani eğer filmin 8. dakika 19. saniyesine gideceksen, GO TO'ya bastıktan sonra 00 08 19 girmen gerekiyor. Öyle yapıyorsun, değil mi? Yoksa direkt 8 ve 19 tuşlarsan süre ekranı kayboluyor zaten.

Bir de, süreyi girdikten sonra ENTER'a basmayı unutmuş olabilir misin acaba?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.