Selamlar bir kaç gündür bu konu üzerinde uğraşıyorum belki çözüme ulaştımı inanıyorum ama el elden üstündür birde burda bir bile sorim.
Elimde standart bir vps bulunmaktaydı server 2008 amacım windows tabanlı sunucuma bir winap birde paltalk mesenger kurup paltalk mesengerda açmış olduğum 250 kişilik odama 7/24 müzik yayını yaptırmaktı.Temelde düşüncem çok akla uygun bir bilgisayar ve içinde 24 saate uydurulmuş müzikler ve paltalk mesengerdaki odadan müzik dinletmek bunu şu an bu makaleyi yazerken kullandım desktop yada laptop pclerimizle gayet kolaylıkla yapmaktayız.Ancak iş vps gelince bunu yapamıyorsunuz.Yaptığım çalışmalar sonucunda vps deki winaptan müzik sesi alabiliyordum sanal ses kartı kurarak ancak benim amacım vps den yani uzak masaüstünden ses duymak degil amacım benim bu uzak masa üstündeki vps den çalmış olduğum müziği paltalk mesenger odam sayesinde diğer kullanıcılara duyurmaktı bir nevi radyo yayını gibi düşünebiliriz.
Anladımki vpsmiz uzak masa üstünden sesi bize iletebiliyor ama o sesi internet üzerinden bir site yardımıyla başka kişilere duyuramıyor.Biraz daha araştırdım ve kendi pcmede sanallaştırma işlemi yaptım ve kesin sonucua ulaştım
Arkadaşlar vps lerimiz sanallaştırma işlemi yapıldığı için pcmizin içinde gelen ses donanımından yoksun oluyor en lüksü siz uzak masaüstünden bir ses actınız zaman bunu karşı tarafa aktaramıyor ama siz uzak masa üstünden bağlandınız zaman siz duyabiliyorsunuz
Sebebi ise çok basit sanallaştırma yapıldı için ses kartımızı görmüyor olması pek çok bileşenlerin ismini virtural donanım olarak görmesi
Kendi pc den denedim hemen wmware workstasion ile bir sanallaştırma yaptım evet haklıydım yurt dışındaki vps ile aynı olayı yaşıyordum malesef sesi dinleye biliyordum ancak sesi nezaman paltaktakı odama vermeye calışınca ozaman ses gitmiyordu
Burdan uzamanlara sormak istiyorum peki siz nasıl başarıyorsunuz sesi nasıl ulaştırıyorsunuz özellikle radyo hosting işi yapan arkadaşlara soruyorum çünkü vps ile radyo işi yapılamayacağını anladım sadece server ile yapılabileceğini düşünmekteyi oda sanalaştırma yada paylaşım yapılmamış server ile yapılır diye düşünüyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme