Şimdi Ara

VPU Recover Hatası ATI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba arkadaşlar..

Ekran kartım ATI Radeon HD3650 AGP GDDR3

Sorun şu: CCC'de ati overdrive sekmesinin kilidini açtım. Sonra autotune yaptım üsttekini 750 alttakini 820 MHz yaptı. sonra biraz kullandım bu hata ortaya çıktı. Tırstım ve ayarları en düşüğe indirdim. Ancak sorun düzelmedi. Nette gezinirken oluyor sadece. Oyunlarda olmuyor. En sonunda Driver ve CCCyi kaldırıp baştan kurdum kilit kapandı ancak sorun hala devam ediyor. Lütfen yardımcı olun... Teşekkürler...

• 1 allahın kulu cvp yazmazmı??
  • Geçmiş olsun bir de Windows u yeniden yüklemeyi dene olmazsa
  • Sorun enteresan cidden. Normalde bu hatayi oyunlarda yapmasi gerekir ama sizde tam tersi durum soz konusu. Ekran kartinin gpusunun fazla isinmasi yada fazla voltaj verilmesi gibi durumalrda bu hata ortaya cikiyor.

Buyuklerimiz bosuna dememis calisiyorsa dokunma diye
  • Eğer eskiden olmuyor diyorsan, yeni bir işletim sistemi yüklersen sorun çözülecek.
  • Bence de kart ayvayı yemiş gibi duruyor, ramlerde sorun olabilir(ekran kartının)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Sorun enteresan cidden. Normalde bu hatayi oyunlarda yapmasi gerekir ama sizde tam tersi durum soz konusu. Ekran kartinin gpusunun fazla isinmasi yada fazla voltaj verilmesi gibi durumalrda bu hata ortaya cikiyor.

O.c. işlemini 3d için değilde 2d için yapmışsa olabilir.
  • Hocam kapat VPU-Recovery özelliğini.. Bişey olmuyor merak etme . HD4830 da oyunda verdi birkaç kere tam hatayı verdiği an sıcaklığa baktım 47 derece.. Saçma sapan bir sebepten dolayıda hata vermiş olabilir. Oyunda vermiyorsa kafaya takılacak bir durum değil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: UqR94

VPU Recover Hatası ATI

Merhaba arkadaşlar..

Ekran kartım ATI Radeon HD3650 AGP GDDR3

Sorun şu: CCC'de ati overdrive sekmesinin kilidini açtım. Sonra autotune yaptım üsttekini 750 alttakini 820 MHz yaptı. sonra biraz kullandım bu hata ortaya çıktı. Tırstım ve ayarları en düşüğe indirdim. Ancak sorun düzelmedi. Nette gezinirken oluyor sadece. Oyunlarda olmuyor. En sonunda Driver ve CCCyi kaldırıp baştan kurdum kilit kapandı ancak sorun hala devam ediyor. Lütfen yardımcı olun... Teşekkürler...

Termal macunu yenilemen gerekebilir, belki kurumuştur ve ısıyı iyi iletmiyordur bir kesimi.

• 5850 de vpu recovery yok mu?
  • hepsinde var
    format atın bence de olmazsa garantiye yollayın değişsin
  • Arkadaşlar.. Cevaplarınız için teşekkür ederim soruna şöyle bir el attım BIOS ayarlarına girdim orda 2 tane ayar vardı:

Timing Setting Mode: Ultra
    AGP Aperture Size: 32M

Bunları şöyle değiştirdim:

Timing Setting Mode: Normal
    AGP Aperture Size: 256M

CCC'yide silip baştan kurdum kilit kapandı bunu yaptıktan sonra hiç çıkmadı hata VPU recoverde etkin durumla ilgili yorumlarınızı alabilirmiyim? Bunlar nedir bunlardan kaynaklanabilirmi
  • fikri olan yok mu
  • Aynı sorun bende de var benim ekran kartım ATI HIS HD4870x2 aynı olay ortayı çıkıyor ekran kartını yeni aldım yine bu forumdan hiç kullanmak nasip olmadı format atıyorum hersey okey ama sıra oyuna gelince ne oyun oynatıyor nede oyunu acıyor sistemim iste gerçekten iyi..

işlemci q6600
    anakart MSI ms7519 ver.10
    4gbram var
    bir tane 500 gb lık hdd
    bir taneed 74 gb lık 10,000 rpm lık hdd var..
    powerim ise 650+80

yardımınız olursa çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirac06

Aynı sorun bende de var benim ekran kartım ATI HIS HD4870x2 aynı olay ortayı çıkıyor ekran kartını yeni aldım yine bu forumdan hiç kullanmak nasip olmadı format atıyorum hersey okey ama sıra oyuna gelince ne oyun oynatıyor nede oyunu acıyor sistemim iste gerçekten iyi..

işlemci q6600
    anakart MSI ms7519 ver.10
    4gbram var
    bir tane 500 gb lık hdd
    bir taneed 74 gb lık 10,000 rpm lık hdd var..
    powerim ise 650+80

yardımınız olursa çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim

HIS 4870x2 eski ekran kartimdi, cok guzel markadir.

Kartta oc varmi? OC yoksa eger sisteminizin sogutmasi nasil? Bu forumdan aldim demissiniz, kart 2. el mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 2 Şubat 2010; 19:51:36 >
  • evet 2. el aldım soğutma sistemi derken işlemci soğutucusu mu ? ayrıca OC yapılmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirac06 -- 2 Şubat 2010; 22:55:48 >
  • quote:

evet 2. el aldım soğutma sistemi derken işlemci soğutucusu mu ? ayrıca OC yapılmamıştır.

Sogutmadan kastim kasanin hava sirkulasyonu nasil? Ekran karti bosta kac derece? Fan ayari otomatik mi yoksa manual mi? Otomatik ise manuale alin ve %35-45 arasina ayarlayin fani.

Ayrica karti ilk taktiginizda temiz isletim sistemi kurulumu yaptiniz mi?

2. el olayi biraz sakat. Imkaniniz varsa baska bir makinada deneyin.
  • farklı farklı 3-4 makinelerde denedim ama sonuç aynı oyuna girerken ilk ekranda kaymalar sonra ya bilgisayar kendini yeniden başlatıyor yada kilitleniyor.. Fan olarak termaltake Blueorb fx var veotomatik dediyniz gibi 35-45 arası...
  • quote:

farklı farklı 3-4 makinelerde denedim ama sonuç aynı oyuna girerken ilk ekranda kaymalar sonra ya bilgisayar kendini yeniden başlatıyor yada kilitleniyor.. Fan olarak termaltake Blueorb fx var veotomatik dediyniz gibi 35-45 arası...

Islemcinin degil, ekran kartinin fan ayarindan ve sicakligindna bahsediyorum. Catalyst Control Center`dan ATi Overdrive menusunden bakabilirsiniz.

Ekrana hata mesaji gelmiyor mu? VPU Recover hatasinda ekrana mesaj gelmesi lazim.

Sizi kuskulandirmak istemem ama 3-4 makinada da deneyip hala ayni hatayi aliyorsaniz sorun donanimsal olabilir. Ekranda kaymadan bahsetmissiniz, ekran kartinin ramleri arizali olabilir. Garanti suresi devam ediyorsa garantiye verin yada aldiginiz kisiye iade edin.

Edit: Ekranda kaymadan kastiniz renkler birbirine mi giriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 2 Şubat 2010; 20:17:54 >

• Evet yukardakı mesajın aynısından geliyor..Ekran kartı boşta oldugu zaman da belırlı bir seviyede olmuyor devamlı bi değişim durumunda.. 35 oluyor 2 oluyor 61 oluyor devamlı değişiyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.