Şimdi Ara

VTX 6870 ile bu değerler normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem:

AMD X6 1055T
    ASUS - M4A87TD/USB3
    KINGSTON 2x2GB 1600Mhz Hyperx
    Thermaltake 700W PSU
    Ve tabiiki VTX 6870

Test için GTA EFLC'yi denedim.

MSı afterburner ile oyun içi sıcaklıklara baktım. Fan devri %35-&40'ta en son 89 dereceyi gördü. Fakat sürekli 89'da durmuyor. Bir kere 89'u gördü. Sonra hep %40 fan ile 80-85 arası oldu.

Afterburneri kapatıp Fraps ile baktım. Kapalı alanda 120-130 FPS. Açık alanda 20-35 FPS arası.

Oyun grafik ayarları hepsi sonda. Wiew distance ekran kartının aldığı kadar. Yani 64 (Toplamda 953 MB kullanıyor.) AA sonda. Çözünürlük 1280x1024.

Kasa mid tower. Yan kapak hep açık.

Bu değerler normal mi? FPS ve sıcaklık hakkında biraz şüpheye düştüm. Yorumlarınızı bekliyorum.

• 1280x1024 çözünürlük için dediğin FPS bana baya düşük geldi.
  • 10xx driveri kullanıyorsan 11'e geç bende fps artışı oldu ayrıca 1.1.1.2.0 update i de fps konusunda iyileştirme sunuyor son olarak gta 4-eflc pc'de pek sağlıklı çalışmıyor konsollarda 10-30 fps değerlerinde çalıştığı için pc'de yüksek fps'ler göremiyorsun benzer bi sistem kullanıyorum sıcaklık için şunu diyebilirim %35 fanla en fazla 78 derece gördü benzer şekilde ilerliyor fps artışı için grafiklerden biraz kısabilirsin gölge reflection lari medium yap view distance vs. onlarıda çok yükseltmeni önermem.aynı ayarlarda 25-40 arası fps alıyorum hemen hemen aynı gibi yani normal sorun gta oyununun optimasyonunda
  • Driveri AMD'nin sitesiden yeni güncelledim. Aygıt yöneticisinden 04.01.2011 tarihli olarak ve 8.812.0.0 Sürücü sürümü görünüyor. Son driver bu değil mi? Çünkü bu değerler o driver ile alınmış değerler.
  • o zmn güncel driverı kullanıyorsun ama dedigim gibi bi problem yok gibi varsada ikimizdede var :D
  • :) İlginiz için teşekkürler. Sorun yok o zaman.
  • hemen hemen aynı sisteme sahibiz. işlemciye o.c yapabilirsin. veya biostan turbo özelliğini devamlı açık olarak tutarsan 3.3ghzde çalıştıracaktır.

3d mark vantage, 3d mark 2011 puanların kaç?

3d mark 2011de 4051 puan alıyor benim sistem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oc taraftarı değilim. bench vb. hiç uğraşmadım. Sadece ekran kartı biraz fazla ısınıyor gibi geldi bana. O yüzden test yaptım. İşlemci 4480RPM'de 40 dereceyi geçmiyor render'da (6 çekirdek te tam yükte) stok fan ile. Amacım zaten render'da hızlı bir sistem kurmaktı. Amacıma ulaşmış oldum. :) Sizdeki işlemci sıcaklıkları ve RPM kaç acaba?
  • bu kartı önerirmisiniz ? almayı düşünüyorumda
  • hd 6870 fıyatının uzrne bıraz daha katarak 500 tl cıvarında hd 6950 alabılr hd 6970 olarak kullanabılırsınız
  • ben şahsen bir sorun olduğunu düşünüyorum. çünkü imzamdaki sistemle tüm ayarlar full de 1440x900 çöz gta 4 den 60 fps alıyorum beanchmark testinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalips1453 -- 13 Şubat 2011; 3:04:32 >
  • Kardeş 1280x1024, son ayarda, fraps ile iç mekan ve sokaktaki değerlere bakabilir misin? En iyi karşılaştırma öyle olur kanaatindeyim. Çünkü bendeki gta 4 eflc. Benchmark sahneleri farklı da ondan söylüyorum.
  • kardeşim şuan oyun yok silmiştim. daha doğrusu pc ye format atmıştım da istersen youtube den bir bakıver kıyaslarsın ona göre yüklemek çok uzun sürüyor birde oyunun yamaları falanda yüklenecek çok uzun iş yani:D. youtubede vardır eminim beanch sonuçları ona göre kıyaslarsın. ama bana göre 45 in altına düşmemesi lazım. ben bulursam sana link veririm.
  • Teşekkürler kardeşim. Şimdi baktım youtube'ye adamlar 1920x1080 ile tüm ayarlar sonda, 40-50 fps alıyor. Ama gta iv ile alınmış. eflc bu kadar fps düşüşü yapıyor mu acaba?

Bir de, diyelim bizde bir terslik olduğuna karar verdik. Kartı değiştirme durumu olur mu? Eksen bilgisayardan 2 yıl garanti ile aldım. Garantiye böyle bi durum dahil olabilir mi?
  • eflc bende olmadığı için pek bilemiyecegim ama istersen başka oyunlarda sana yardımcı olabilirim. şuan bende halihazırda yüklü oyunlar " bad company2, cod blackops, crysis warhead, dead space 2, dirt 2, cod4, cod6, mafia 2, metro2033, medal of honor, pes 11" var. durumu tam anlamana yardımcı olmak için bunlardan istediğinle karşılaştırma yapabiliriz. ss koyabilirim.
  • Çok teşekkür ederim kardeşim. Sendeki oyunlardan bulabildiklerimi yükleyip değerleri burada paylaşayım. Umarım sorun yoktur. Tekrar teşekkürler.
  • sıcaklıklar çok yüksek, karta zarar vericek boyutta değil ama yüksek. internetten msi afterburner indirip fan çizelgesi hazırla kendine 70-75 derecede tutmaya çalış o sıcaklıkları
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

sıcaklıklar çok yüksek, karta zarar vericek boyutta değil ama yüksek. internetten msi afterburner indirip fan çizelgesi hazırla kendine 70-75 derecede tutmaya çalış o sıcaklıkları

Hocam bu kartın soğutma sistemi nasıl çalışıyor? Yani dışardaki havayı içeri alarak mı? Yoksa karttaki havayı dışarı atacak şekilde mi?

Eğer dışardaki havayı içeri alarak ise kasa fanının yönünü değiştirmem gerek. Çünkü kasa mid tower, ve ekran kartı biraz aşağıda kaldı. Ben de fanın hizasına, havayı dışarı atacak bir 80mm fan takmıştım.

MSI Afterburner yüklü. CPU Stok fanın sesinden, ekran kartı yükte iken duyulmuyor bile. CPU sesini bastırmayacak kadar yükseltip bir deneyeyim o zaman.

Bir de Spitfire falan var. Bunlara gerek var mı sizce? Galiba garantiyi de devre dışı bırakıyor?

• Arkadaşlar sıcaklık sorununu çok şükür hallettim. MSI Afterburner ile stabwound hocamın dediği gibi çizelge yaptım. 70 dereceyi geçtiğinde fan devri de %70'e çıkıyor. Ve sonuç: Maximum 77 derece [%70 fan devri ile]

Oyunları da temin ettikten sonra FPS değerlerini de koymaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.