Şimdi Ara

Vücudumum yediğim herşeyi yağa dönüştürmesi problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 20 yıldır yani 5 yaşımdan beri obezite ile boğuşmaktayım, öncelikle söylemeliyimki hiçbir doktordan veya profesyonel bir insandan tavsiye almadım ve kontrol edilmedim.

172 boyum 112, 5kg ağırlığa sahibim şu anda, daha önce bir çok defa kendi çabalarım ve azmim ile ağır sporlar yaparak ve yemeyi neredeyse minimum a indirerek yani açıkçası eziyet içinde 79kg a kadar inmeyi başardım, fakat yeni işim gereği ve kalan sosyal zamanımın olmayışından dolayı spor salonu hayatıma son verdim, aşırı sporu bıraktıktan kısa bir süre sonra kontrolsüz biçimde kilolarımı geri aldım yememe içmeme çevremdeki diğer zayıf insan lardan daha çok dikkat ettiğim halde kimi zaman 120 130kg civarına çıktım bu durum bir çok defa tekrar etti ve şu anda canıma tak etmiş durumda.

Normal bir insan gibi sabah kahvaltımı yaparım azcık peynir zeytin 3 4 dilim ekmek, öğlen 1 2 gibi hafif bir yemek ve akşam 6 7 gibi normal ev yemeği ekmeksiz, buna rağmen çevremdeki bir çok insandan az yediğimi farkettim fakat onlar zayıf iken ben kilo almaya devam ediyorum.

Hareketlilik durumuma gelecek olursak günde en az 2 saat yürüş yapan biriyim işimdede aktif bir şekilde çalıştığımdan yürüme oluyor boş durup oturan bir insan değilim yürümediğim zamanlarda bile evde 30 dakika fitness cardio yaparak günümü tamamlıyorum ama artık gücüm kuvvetim tükenmeye başladı nefes alamaz hale geldim pes etmek üzereyim, benden daha çok yiyen çoğu insan kilo almaz iken ben neden alıyorum şeker vb kullanmadığım halde.

Salı günü uzman bir doktora gidip kontrol ettireceğim kendimi forumda bu durumdan muzdarip insanlar var ise lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim yorumlarınızı cevapsız bırakmam teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• egzersizden çok aldığın kaloriye dikkat etmelisin boyuna göre kilon çok fazla. sınırlandırıcı bir diyet oluşturup karbonhidratı çok çok düşürmen gerek. sadece spor ile olmaz. 3-4 dilim dediğin ekmek 300 kalori. hafif bir yemekten kastın nedir? 6-7 gibi normal ev yemeği ekmeksiz demişsin ama ev yemeği ve ekmeksiz olması düşük kalorili olması anlamına gelmez. ekmek yerine pilav türü yiyor musun yada yüksek karbonhidrat içeren patates türü besinlerle mi besleniyorsun ? sağlıklı kilo vermenin %80 beslenme %20 si egzersizlerdir.

1 ay içinde spor yapmadan sadece düşük kalori ile 3 kilo verdim
    1 ay içinde normal kalori spor ile 1 kilo aldım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "3 4 dilim ekmek, " harbiden az yiyon

seni tanimadigimiz icin biseye demek zor

neyse senin gibi bi arkadasim vardi, "ya dostum goruyorsun seninle ayni yemegi yiyoz sen nasil kilo almiyonda ben aliyorum"

ayni yemegi yiyoruz dedigi, ben kahvalti tabagi soyledim, peynir ,zeytin, kaymak felan
    onun soyledigi kahvalti tabagi su boregi hemde bir kiloluk porsuyonda

aksamda ben benim canim cekse 5 kilo kebabta yerim ama kardesim meyve sebze kuruyemiz varken baska seyler yenmez
    bence farkinda degilsiniz, cok sagliksiz besleniyorsunuz, sporuda bi sekilde hayatiniza sokun , imkan yoksa salonda mekik cekin tv izlerken binlerce yapilacak hareket var

bana bahane ureten , yedigine ictigine dikkat etmeyen biri gibi geldiniz

kiloluyum deyip 3-4 dilim ekmek yiyosan yanlisi yapmissin, ekmek gereksiz ve sagliksizdir , zararini biraz arastirsan gorecen ama bizim kulturumuzun olmazssa olmazi yapildigi icin tam mansiyla basa bela

• quote:

Orijinalden alıntı: Marethh

egzersizden çok aldığın kaloriye dikkat etmelisin boyuna göre kilon çok fazla. sınırlandırıcı bir diyet oluşturup karbonhidratı çok çok düşürmen gerek. sadece spor ile olmaz. 3-4 dilim dediğin ekmek 300 kalori. hafif bir yemekten kastın nedir? 6-7 gibi normal ev yemeği ekmeksiz demişsin ama ev yemeği ve ekmeksiz olması düşük kalorili olması anlamına gelmez. ekmek yerine pilav türü yiyor musun yada yüksek karbonhidrat içeren patates türü besinlerle mi besleniyorsun ? sağlıklı kilo vermenin %80 beslenme %20 si egzersizlerdir.

1 ay içinde spor yapmadan sadece düşük kalori ile 3 kilo verdim
    1 ay içinde normal kalori spor ile 1 kilo aldım.

Sık pilav yemem haftada 1 bile pişmez genelde sulu yemekler vardır bazende fırın yemekleri. Kalori alımını nasıl kontrol edecem evde yapılan yemeklerin kalorisini bilmem imkansız.

• RichardB kullanıcısına yanıt
    3 4 dilim ekmek çok ise o zaman ölelim biz bir günde bu kadar ekmek yiyemeyeceksem kaldıki 1 tam ekmek yiyen zayıf arkadaşlarım neden bu durumdan etkilenmiyor? Anlattığınız durumda biri değilim fakat dediğiniz sağlıklı beslenme şekli nedir o zaman bize anlatın uygulamaya çalışalım. Bu arada hamur işi hiç yemem sadece ekmek oda günde 3 4 dilimi geçmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcihan00

3 4 dilim ekmek çok ise o zaman ölelim biz bir günde bu kadar ekmek yiyemeyeceksem kaldıki 1 tam ekmek yiyen zayıf arkadaşlarım neden bu durumdan etkilenmiyor? Anlattığınız durumda biri değilim fakat dediğiniz sağlıklı beslenme şekli nedir o zaman bize anlatın uygulamaya çalışalım. Bu arada hamur işi hiç yemem sadece ekmek oda günde 3 4 dilimi geçmez.

ben alerji konusunda bu sayfaya denk geldim ve gordumku alerjinin bile yedigimiz ictigimiz her syele lgilsi vamris sende bu sayfayi oku cocuklar yazmis ayrintisiyla

https://forum.donanimhaber.com/alerji-ve-geniz-akintisi--35506941-40#131731140

• Öncelikle kas kaybetmemen icin yavaş kilo vermeye çalış. Ağır egzersizle birlikte diyet yaparsan kas kaybı yaşarsın. Yağ zor yakılır ayda 3 er kilo versen yılda 36 kilo yapar. 1 yılda sağlığına kavuşursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.