Şimdi Ara

Vücut Geliştirme Boş İştir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asıl profesyonel vücut geliştirme gereksiz ve sağlıksızdır. Sırf en iri olmak uğruna vücutlarını feda ediyor insanlar kimyasallara. En iyisi günlük belli saatler arası hayatının bir parçası olarak görmen bu sporu. Beslenmeni ve uykunu da düzene sokarsın vg dolayı hayat kaliten artar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arapaşığı A kullanıcısına yanıt
    Yıllardır bende bunu söylüyorum , zamanında sizin kadar olmasada 38-40 cm e ulaşmıştı kollarım . Sonra bir anda neden yapıyorum diyerek bıraktım çünkü insana makina dersek hatta kendini geliştirebilen bir makina dersek kaldırdığımız tüm ağırlıklar vucudumuzu yoruyor . Kalbi büyütüyor , ciğerleri büyütüyor , eklemlere boşuna yük bindirip kalınlaşmasına ya da sertleşmesine neden oluyor . Tüm bunları düşünüp en sağlıklı olanın zayıf olmak ve az haraket etmek olduğunun farkına vardım . Gereksiz haraketlerden kaçınıp , gereksiz kalori almayı bırakırsak e zayıf olursak en sağlıklı vucud bizimki oluyor . En uzun yaşayanlardan biride söylemişti bunun aynısını .
    İnşaatta amelelerin çalıştığı işi insanlar para verip spor salonlarında yapıyor . İnşaatlara gidin genç olanlara bakın hepsinde baklavaları sayarsınız , bazıları ağırlığı kaldırıp para kazanıyor bazıları ağırlık kaldırmak için para veriyor .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Yıllardır bende bunu söylüyorum , zamanında sizin kadar olmasada 38-40 cm e ulaşmıştı kollarım . Sonra bir anda neden yapıyorum diyerek bıraktım çünkü insana makina dersek hatta kendini geliştirebilen bir makina dersek kaldırdığımız tüm ağırlıklar vucudumuzu yoruyor . Kalbi büyütüyor , ciğerleri büyütüyor , eklemlere boşuna yük bindirip kalınlaşmasına ya da sertleşmesine neden oluyor . Tüm bunları düşünüp en sağlıklı olanın zayıf olmak ve az haraket etmek olduğunun farkına vardım . Gereksiz haraketlerden kaçınıp , gereksiz kalori almayı bırakırsak e zayıf olursak en sağlıklı vucud bizimki oluyor . En uzun yaşayanlardan biride söylemişti bunun aynısını .
    İnşaatta amelelerin çalıştığı işi insanlar para verip spor salonlarında yapıyor . İnşaatlara gidin genç olanlara bakın hepsinde baklavaları sayarsınız , bazıları ağırlığı kaldırıp para kazanıyor bazıları ağırlık kaldırmak için para veriyor .
    Spor konusunda bilgin olmadığı gibi ortopedi konusunda da inanılmaz cahilsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz doktormuydunuz ?
    Daha iyisini biliyorsanız anlatın lütfen .

Vücut Geliştirme Boş İştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 8 Haziran 2020; 10:33:23 >
  • Bir çok kez başlayıp bırakıyordum artık evde şınav barfiks vs takılıyorum. Amacım fitliği bozmamak.
    Beslenmesi ayrı dert zaten. Yumurta lor tavuk süt bıkıyor insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Spor konusunda bilgin olmadığı gibi ortopedi konusunda da inanılmaz cahilsin

Alıntıları Göster
    Tamam tombul balık adam tek bilen sensin. O kadar biliyorsun madem biraz vücut yapsaydın. Böyle yağlı gezmeseydin
    Vücut Geliştirme Boş İştir

• arapaşığı A kullanıcısına yanıt
    Ahahahahahhahahahaah damacana kapağı olmuş :)

• quote:

Siz doktormuydunuz ?
    Daha iyisini biliyorsanız anlatın lütfen .

https://www.livestrong.com/article/330662-does-lifting-heavy-weights-hurt-your-heart/

Bu da doktorların makale yazdığı bir site

Küçük bir araştırmayla , yabancı kaynaklarda faydaları bulunabilir

İngilizce de bilmiyorsun belki : )

Adama ciddi ciddi sporun kalp için faydalı olduğunu anlatıyorum

Spor yapmak da kemik yoğunluğunu artırır. Kemikleri ve eklemleri güçlendirir

Spor yapmayan yaşlı insanlar genelde en ufak bir düşüşte felç kalır.

Yine bu konuda da küçük araştırmayla yığınla kaynak buldum çeşitli sitelerden

Aramak isteyene kaynak çok. Sen kendini bir şeye inandırmışsın

Sadece o inancına uygun olan kaynaklara bakıyorsun , at gözlükleriyle

Spor yapmaya üşeniyorsunuz belki de , spor yapanlara mok atmayınız

• quote:

Orijinalden alıntı: arapaşığı

Tamam tombul balık adam tek bilen sensin. O kadar biliyorsun madem biraz vücut yapsaydın. Böyle yağlı gezmeseydin

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/10-yildir-yasadigim-yerde-hicbir-esnaf-tanimiyorum--143910960#143910960

10 yıldır yaşadığı mahallede kimseyi tanımayan asosyal gelmiş laf atıyor

Son 24 saatte 4 konu açmışsın. Hayatın forumda geçiyor

Hiç düşünmüyor musun geleceğini , hayatınla ne yaptığını?

• Yağlı balık harward ın bir açıklaması vardı aşırı spor sağlığa zararlıdır diye . Bir aç oku onu lütfen . Vucud geliştirmede yürüyüş sporuna girmiyor :) belki bağdaştırırsın :) ingilizce haricinde 2 dil daha var lazımsa veriyim birini .

• quote:

Yağlı balık harward ın bir açıklaması vardı aşırı spor sağlığa zararlıdır diye . Bir aç oku onu lütfen . Vucud geliştirmede yürüyüş sporuna girmiyor :) belki bağdaştırırsın :) ingilizce haricinde 2 dil daha var lazımsa veriyim birini .
    Yarım yamalak rusçamı sayarsak 5 dil biliyorum

Yanlış kapıya ötüyorsun dil konusunda : ) İngilizce'de TOEFL derecem var Türkiye'de

Burada da tartışmışlar. Doktor da cevap vermiş

Spor yapmak , kan pompalama ihtiyacından dolayı kalp duvarlarını büyütür , kalp kasını geliştirir. Ancak bu , diyabet gibi bir hastalığınız yoksa hiçbir sorun teşkil etmez

"it's pretty much impossible to get your heart that big without either disease or steroids."

"My doctor was more saying that in of itself, the thicker/more muscular heart is not a problem. But when coupled with diabetes/other stuff, it leads to heart failure a lot faster than if you had a "normal" heart."

Çok aşırı spor zararlı olabilir. O da her gün 2 saat extreme ağırlık tarzı.

Haftada 4-5 gün , 40-50 dakika ağırlık çalışmanın hiçbir zararı yok. Aksine fiziksel ve zihinsel bir yığın faydası var

Yine yabancı kaynaklarda giriş araştırabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 8 Haziran 2020; 10:54:37 >

• Spor yapılmalı ama dambıl kaldırıp indirmeye de spor demeyin. Bunun yerine gidin bisiklet sürün, kano turlarına falan katılın. Aktivite olarak spor yapın. Akşama kadar halter kaldırmak boş iştir. Salonu bıraktığın anda balon gibi söner ve yağ tabakası olarak sarkarsın.

• Amacına göre farklılık gösteren durumdur.
    Boş olduğu zamanlar karı, kız işin sarf edilmiş zamanlardır.
    Kimi insanın yaptığı iş ağırdır, kolunu bacağını güçsüz hissediyordur, iş esnasın da yük kaldırmada zorlanıyordur, kendini güçlendirmek spora başlamıştır. Bu durumda boş diyemeyiz.
    Öte yandan vucudunu beğenmeyen, daha derli toplu görünmesini isteyenler olabiliyor. Soluğu spor salonunda alıyor. Bu da boş denilemeyecek faktörlerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 8 Haziran 2020; 11:2:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Mr. Olympia

Sanırım. Bunun Bi Üsttü yok. Tepe nokta diyebiliriz.
    YouTube dan /Netflix den izledim Adam Hayatını veriyor bu iş için. Peki bu bize ne Kazandırıyor.
    Para mı /Sağlık mı
    Para ise bunun Boyutu nedir. Mesela Milyon dolarlar?
    Sağlık ise Yanlış bilmiyorsam Bir çoğu Sakatlanıp Ölümler bile ölüyor..
    Daha geçen Show tv Haber de Protein tozundan Vatandaşımızı kaybettik. Salonda Kalbi durmuş.
    Arnold sayısız Ameliyat olmuş.
    Koca Roni Yanlış bilmiyorsam Tekerlekli sandalye de.
    Belki bizim bilmediğimiz Ölümler..
    Hele bu işin Streoid kısmı var ki, ora zaten mayın tarlası.
    Protein tozundan adam falan ölmez İlaç değil bu. Protein tozu yerine peynir koy, peynir yedi diye kalbi durdu. Sence mantıklı mı? Marketten aldığınız herhangi bir işlenmiş gıdadan daha sağlıksız değil protein tozu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

https://forum.donanimhaber.com/10-yildir-yasadigim-yerde-hicbir-esnaf-tanimiyorum--143910960#143910960

10 yıldır yaşadığı mahallede kimseyi tanımayan asosyal gelmiş laf atıyor

Son 24 saatte 4 konu açmışsın. Hayatın forumda geçiyor

Hiç düşünmüyor musun geleceğini , hayatınla ne yaptığını?

Alıntıları Göster
    Bu mu verebildiği cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: torata90

Protein tozundan adam falan ölmez İlaç değil bu. Protein tozu yerine peynir koy, peynir yedi diye kalbi durdu. Sence mantıklı mı? Marketten aldığınız herhangi bir işlenmiş gıdadan daha sağlıksız değil protein tozu.

Alıntıları Göster
    Sana mı inanacam yoksa Haberde gözümle gördüğüme mi. Adam aşırı protein tozu kullanmış. Salonda kalp krizinden ölmüş. Bunu Kalp doktoru bile söyledi. Belki streoid Bile kullandı bilemezik.
    Bu spor insanları öldürüyor. Artık bunu kabullenin ya.
    Spor salonları acilen kapatılmalı. VG Yasaklanmalı.
    Protein Tozları toplatılmalı.
    Benim görüşüm Böyle. Sağlık bakanlığı harekete geçmeli. Bir an önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lene -- 8 Haziran 2020; 11:8:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Sana mı inanacam yoksa Haberde gözümle gördüğüme mi. Adam aşırı protein tozu kullanmış. Salonda kalp krizinden ölmüş. Bunu Kalp doktoru bile söyledi. Belki streoid Bile kullandı bilemezik.
    Bu spor insanları öldürüyor. Artık bunu kabullenin ya.
    Spor salonları acilen kapatılmalı. VG Yasaklanmalı.
    Protein Tozları toplatılmalı.
    Benim görüşüm Böyle. Sağlık bakanlığı harekete geçmeli. Bir an önce.

Alıntıları Göster
    İstediğine inanmakta özgürsün. Ama bu hurafelerle de bir yere varamazsın haberin olsun. Gerçi yazdıklarından troll olduğun anlaşılıyor ya neyse.

• torata90 kullanıcısına yanıt
    Neyse Uzatmayacağım. Sana iyi günler dilerim.
    Sağlıkla kal.

• quote:

Orijinalden alıntı: torata90

İstediğine inanmakta özgürsün. Ama bu hurafelerle de bir yere varamazsın haberin olsun. Gerçi yazdıklarından troll olduğun anlaşılıyor ya neyse.

Alıntıları Göster
    Foruma TC kimlik no ile üye olunmalı artık ve küçük bir zeka testi yapılmalı

Bu tip trolleri önlemenin başka yolu yok . Cevap vermeyin, takılsın kendi halinde
  • Her insan sağlıklı olmalı ve düzenli egzersiz yapmalı. Düzenli egzersiz zayıflamak için değil sağlıklı olmak için yapılır.

Mantıken düşünürsek vücut geliştirmenin sıradan insana hiçbir faydası yok. Hatta zararı var. Vakit kaybı, para kaybı, enerji kaybı, sağlık kaybı gibi.

Manyak kaslı birinin ayağı kırılsın 1 ay yatsın evde görürüm kaslarını ne oluyor.

Hele bir de steroid kullanan veya protein tozu manyağı olanlar var. Evet kısa sürede güzel vucüt ama uzun vadede büyük zarar.

Vücut geliştirme yapacağınız düzenli egzersiz yapın ve dövüş sanatlarından birini öğrenin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.