Şimdi Ara

Vücut Geliştirme İçin Mükemmel Bir Kanal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar hocamız çok güzel paylaşımlarda bulunuyor ama gördüğüm kadarıyla abone sayısı nı az buldum sizede gostereyim dedim emin olun ihtiyacınız olan çoğu şeyi bulacaksınız.http://m.youtube.com/channel/UCrZqjWKYrLYgXPQxh2Sa-kw?desktop_uri=%2Fchannel%2FUCrZqjWKYrLYgXPQxh2Sa-kw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı

• faydalı bilgiler ama çok amatörce konuşulmuş gibi

ayrıca ne kadar protein alınmalı videosunu izledim çokta doğru gelmedi

70 kilo olup %20 yağ oranı olan biri 156 gr. protein almalıymış ki bunu günlük supplementsiz karşılamak çok çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 13 Ocak 2014; 19:39:06 >
  • http://www.youtube.com/watch?v=zgAN7j5HARM

Şu video ya baktığımda Basit Karbonhidratlara örnek verirken Makarna ve Pirinçide bu katagoriye sokuyor,Tamam ''CUT'' döneminden bahsediyor,kas kaybetmeden yağ yakımından bahsediyor ama Makarna basit karbonhidratsa Bodybuilding ile uğraşan insanlar yıllardır yanlış yapıyor ozaman ..

Birde bir başka video da meyveden uzak durun,şekerdir diyor tamam eyvallah bazı meyvelerin glisemik indeksi gerçekten yüksek.Basit şekerden uzak durun hep complex karbonhidrat alın diyor.. Yani biz antrenman sonrası insulin yükselsin diye Ne biliyim üzümsuyu,meyve suyu veya muz,elma içiyor ve yiyoruz.Yanlış yapıyoruz şimdi?

Ben bunu doğru bulmuyorum.. Yurt dışındaki insanların loglarına ve sitelerin makale ve yazılarına baktığım zaman genellikle kahvaltı ve antrenman sonrası basit şeker kullanıyorlar,hatta Bodybuilding. com diyorki antrenman sonrası hangi dönemde olursanız olun kas kaybı yaşamamak ve toparlanmanın hızlanması adına basit şeker tüketin diyor (gatorade,powerrade te içenler var,onuda alabilirsiniz diye belirtiyorlar hatta sitede) Sadece bu basit şekerin kaliteli olmasına önem verin diyorlar (Maltodextrin,dextrose vb)

Bilmiyorum siz neler düşünüyorsunuz fakat ben böyle düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 14 Ocak 2014; 0:11:47 >

• Şimdi biraz önce bende düşünüyordum mesela derler kilo başına 1.5-2 gr protein alın diye ama yağ oranları farklı olan kişiler için de standart mı bu vs.

Neyse videoya dönersek adam iyi güzel hesaplıyor yok %20 yağ oranı var kilosu 70, 14 kg su yağ 56 kilosu kas demiş. Demezler mi adama bu vücut sadece kas ve yağdan mı ibaret kemik, su vs yok mu bu vücutta
    Bildiğin düz mantık gitmiş diğer videoları fena değil ama bunda hatalı gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tttek -- 14 Ocak 2014; 3:06:55 >

• tttek T kullanıcısına yanıt
    Kas kütlesini doğru şekilde nasıl hesaplayacağız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

http://www.youtube.com/watch?v=zgAN7j5HARM

Şu video ya baktığımda Basit Karbonhidratlara örnek verirken Makarna ve Pirinçide bu katagoriye sokuyor,Tamam ''CUT'' döneminden bahsediyor,kas kaybetmeden yağ yakımından bahsediyor ama Makarna basit karbonhidratsa Bodybuilding ile uğraşan insanlar yıllardır yanlış yapıyor ozaman ..

Birde bir başka video da meyveden uzak durun,şekerdir diyor tamam eyvallah bazı meyvelerin glisemik indeksi gerçekten yüksek.Basit şekerden uzak durun hep complex karbonhidrat alın diyor.. Yani biz antrenman sonrası insulin yükselsin diye Ne biliyim üzümsuyu,meyve suyu veya muz,elma içiyor ve yiyoruz.Yanlış yapıyoruz şimdi?

Ben bunu doğru bulmuyorum.. Yurt dışındaki insanların loglarına ve sitelerin makale ve yazılarına baktığım zaman genellikle kahvaltı ve antrenman sonrası basit şeker kullanıyorlar,hatta Bodybuilding. com diyorki antrenman sonrası hangi dönemde olursanız olun kas kaybı yaşamamak ve toparlanmanın hızlanması adına basit şeker tüketin diyor (gatorade,powerrade te içenler var,onuda alabilirsiniz diye belirtiyorlar hatta sitede) Sadece bu basit şekerin kaliteli olmasına önem verin diyorlar (Maltodextrin,dextrose vb)

Hocam meyvelerde şeker olduğu için günde bir en fazla iki tane yiyin der çoğu yerde ki dogrudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allahdiyenspen kullanıcısına yanıt
    Günde 10 tane muz yiyen insan yoktur zaten,ondan bahsetmiyorum ben.. Uzak durun! Meyveler şekerdir almayın diyor resmen adam,en sondada çeviriyor 1 tane muz veya elma yiyebilirsiniz diyor. Böyle çelişkili konuşulduğunda bende sinir oluyorum doğal olarak.

Ayrıca Makarnaya da basit karbonhidrat diyor,resmen şeker diyor yani basit şeker diyebiliyorsa ki bunlara örnek verirkende zaten ''Şekerdir,uzak durun'' diyor.. Yıllardır insanlar makarna yiyerek yanlış yapıyormuş ozaman diyorum. Ve bunada katılmıyorum. Bizim ülkemizde herşey zararlı hangi kulaktan dolma bilgilerle böyle konuşuluyor bilmiyorum ama böyle konuşulduğu zaman insanlar sadece ''hmmm demek şu şu zararlı,ozaman aban bulgur pilavı ve tavuğa'' mantığı ortaya çıkıyor..

Cidden bi bakın yurt dışındaki insanlar neler yiyor,nasıl besleniyor ve nasıl gelişim alıyorlar.. Bizde hala lapa pilav,tavuk ..
  • Frank08 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam makarna konusunda yanlış olduğunu bende düşünüyorum katılmıyorum makarna bende sürekli olarak yiyorum. Bu adam da yurt dışında hizmet veriyor. Ama şöyle birşey var ki bu spor ülkemiz şartlarına göre zengin sporu ben öyle düşünüyorum herşey çok pahalı çok.
  • Evet bu spor gerçekten masraf istiyen bir spor.. Yemek için,supplement için,salona kayıtlıysak evde yapmıyorsak onun parası derken gerçekten baya bir masraf yapıyoruz.
  • quote:

Günde 10 tane muz yiyen insan yoktur zaten,ondan bahsetmiyorum ben.. Uzak durun! Meyveler şekerdir almayın diyor resmen adam,en sondada çeviriyor 1 tane muz veya elma yiyebilirsiniz diyor. Böyle çelişkili konuşulduğunda bende sinir oluyorum doğal olarak.

Ayrıca Makarnaya da basit karbonhidrat diyor,resmen şeker diyor yani basit şeker diyebiliyorsa ki bunlara örnek verirkende zaten ''Şekerdir,uzak durun'' diyor.. Yıllardır insanlar makarna yiyerek yanlış yapıyormuş ozaman diyorum. Ve bunada katılmıyorum. Bizim ülkemizde herşey zararlı hangi kulaktan dolma bilgilerle böyle konuşuluyor bilmiyorum ama böyle konuşulduğu zaman insanlar sadece ''hmmm demek şu şu zararlı,ozaman aban bulgur pilavı ve tavuğa'' mantığı ortaya çıkıyor..

Cidden bi bakın yurt dışındaki insanlar neler yiyor,nasıl besleniyor ve nasıl gelişim alıyorlar.. Bizde hala lapa pilav,tavuk ..

Makarna basit karbonhidrat degil de ne ? Keza pirinc de ayni sekilde

• FieSTaA kullanıcısına yanıt
    Dalgamı geçiyorsunuz ya? Basit Karbonhidrat dediğiniz,basit şekerdir! Makarnayı sadece Gİ'si yüksek veya alçak olarak kompleks karbonhidratlarda ayrım yapabilirsiniz ..

Basit Karbonhidratlar nedir??
    Basit şekerler (monosakkaritler)
    Glikoz (üzüm şekeri)
    Früktoz (meyve şekeri)
    Galaktoz (süt şekeri içinde)
    İki moleküllü şekerler (disakkaritler)
    Sükroz (çay şekeri)
    Laktoz (süt şekeri)
    Maltoz (malt şekeri)

Makarnanın bunların içindeki yeri nerde söylermisin bana allah aşkına?

Makarna üretimi için buğday irmik haline getirilir, suyla karıştırılır ve şekil verilir. Makarna üretiminde kullanılan durum buğdayı, ekmeklik buğdaydan çok farklıdır. Protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur.

• Vallahi bazı yerlerde katılmasam da çok güzel bi kanalmış. teşekkürler
  • Yağ oranının kaç olduğu önemli sonuçta o yağları kaslar taşıyor, enerji harcıyor.

Ayrıca kas oranına organlar ve kemik dahildir, standarttır zaten söylenmesine gerek yok.
  • quote:

http://www.youtube.com/watch?v=zgAN7j5HARM

"Kepekli" makarnanın glisemik endeksi düşüktür. Videoyu izleyemedim internetimde sorun var. Ancak makarna derken normal makarnadan bahsediyo olabilir.

Antrenman sonrası basit şeker alınması taraftarıyım bende amaç ne olursa olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentus -- 21 Mart 2014; 3:09:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.