Şimdi Ara

Vw akü %50 bilgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
3
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Vw aracimin akusune gostergeden baktigimda %50 gosteriyor. yaklasik 2 aydir kullanilmiyor.

Tek seferde mars aliyor.

Aku degistirilmeli mi?

Yuzde kac oldugunda degistirilmeli?

Uzun yol yapilsa toplar mi?

Start stoplu benzinli arac, hangi marka model aku tavsiyenizdir?

Vereceginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.

• Gösterge sadece fikir verir % 50 demek bir akücüye git baktır gerekirse şarj ettir demektir. Akü ölçüm cihazı ile ölçülmesi lazım. Servislerde veya kaliteli iş yapan sanayi esnafında bulunur. Cihaz akünün durumunu,içten ölüp ölmediğini söyler.Eğer şarj edilerek kurtarılacak ise bunu bilgiyi verir ve akü şarja bağlanır ( 12 saat kadar ) akü kurtarılır. Kısacası cihaz ile ölçüm yapılmadan bir şey anlaşılmaz. Sürekli gittiğiniz servis var ise ücretsiz ve cüzi bir ücret karşılığı ölçümü yaparlar.
  • vw kapasite mi ölçüyor yoksa voltaj mı bilemiyorum ancak şubatta %30 kapasite veren aküm geçen ay öldü.
    mutlu efb 60ah idi, 2 yılda ömrünü doldurdu o yüzden mutlu önermiyorum.

rejeneratif fren varsa agm almalısınız yoksa min. efb, agm almanız mantıklı olmaz.

varta ve tudor anormal derecede kaliteli akü üretiyorlar şiddetle öneririm.
    sadece üretim tarihleri çok eski olmasın yeter.

son olarak eğer voltaj ise 30km ş.dışı sürüş yapıp tekrar kontrol edin, %75 ve üzeri ise ömrü daha var demektir.

edit; OBD cihazınız varsa elm327 v.s. kontak açıkken 14.4 kapalı iken 12.4 görmeniz lazım.
    12.4 = %100 akü
    12.2 = %0 (boş akü)
    <12.2= ölü akü (ömrü dolmuş veya hasarlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12B15DEEB -- 8 Mayıs 2020; 0:48:16 >

• Akü yüzdesine nasıl bakılıyor?
  • agm akü alacaksan eğer exide ek700 öneririm.
  • araç çalışmıyorken ölçülen akü voltajı 12.6 ile 12.4 arasında olmalı, 12.4'ten daha alt seviyede ise akü ömrü bitmiştir değişim gerekir.
  • benim elimde araç eksperdeyken yapılan bir akü voltaj kağıdı var. değerlerde max 11.7 min 8.7 yazıyor bu değerlere göre aracın çalışmaması lazım ancak bunun üstünden 4 ay geçti. Hala da çalışıyor. 5-6 gün yatınca bir sersemliyor ama çalışıyor halen. Acilen değiştirmezsek sıkıntı olarak ne yaratabilir ? araç passat dizel dsg
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 Akü Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bitik akü araç çalışmazken de 12 volt civarı gösterebilir.
    en iyi ölçüm voltmetre bağlı iken marş yapıldığında voltajın 9 volt ve altına düşmemesi ile anlaşılır. Eğer 9 volt ve altına düşüyorsa vakit kaybetmeden değiştirin çünkü kısa bir süre sonra o aracı çalıştıramazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12B15DEEB

vw kapasite mi ölçüyor yoksa voltaj mı bilemiyorum ancak şubatta %30 kapasite veren aküm geçen ay öldü.
    mutlu efb 60ah idi, 2 yılda ömrünü doldurdu o yüzden mutlu önermiyorum.

rejeneratif fren varsa agm almalısınız yoksa min. efb, agm almanız mantıklı olmaz.

varta ve tudor anormal derecede kaliteli akü üretiyorlar şiddetle öneririm.
    sadece üretim tarihleri çok eski olmasın yeter.

son olarak eğer voltaj ise 30km ş.dışı sürüş yapıp tekrar kontrol edin, %75 ve üzeri ise ömrü daha var demektir.

edit; OBD cihazınız varsa elm327 v.s. kontak açıkken 14.4 kapalı iken 12.4 görmeniz lazım.
    12.4 = %100 akü
    12.2 = %0 (boş akü)
    <12.2= ölü akü (ömrü dolmuş veya hasarlı)
    Obd cihazim yok, arac b8 bluemotion passat.

onerebileceginiz cihaz var ise degerlendirebilirim.

pek km yapmadigim icin yillik bakimlarini kendim yaptim ancak bu sene 5. yili ya yetkili servis ya da iyi bir servise gitsem iyi olacak. tavsiyelere bilgilere acigim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korsallar -- 8 Mayıs 2020; 2:23:56 >

• Fulcrum299 F kullanıcısına yanıt
    Benim aracta(vw) calismiyorken gosterge uzerindeki 0.0 tusuna basili tutuluyor ta ki akü yazana kadar.akü yazisini gorunce tusu birakiyoruz, yuzdeyi veriyor.
  • korsallar kullanıcısına yanıt
    Zaten kendiniz yapmışsınız bu saatten sonra yetkili servisin mantığı yok.
    Bosch car service öneririm.
  • VW akü de güvenmeyin. Her daim kullanılan aracımın aküsüne 5-6 ay sonra en azından kontrol edip değiştirin deyip, bunun üstüne basa basa “uzun yola çıkacağım, bakın skıntı olmasın “ dememe rağmen, 1000 km yol da neredeyse durmadığıma karşın gittiğim yerde 1 gün sonra aracım çalışmadı. Bunun üzerine araç gelip servise çekildi. Bana dedikleri 2 sene içersinden zaten değiştirmeniz lazım dediler ! Şaka gibi ama bana verdikleri akü kağıdını gösterdim, bu birşey ifade etmez diye saçma sapan bir argümanla geldiler... kısaca önceden önleminizi alın.
  • Exide agm
  • Bugun sehirici 34 km yol yaptim. Artik sarj %80 gozukuyor.
  • Müteakip 1000 km yol yaptim. %80 i gordukten sonrada kontrol etmedim.

Bugun mars basmadi, %10 gosterdi. 5yil 3 ay 33000 km de akuyu degistirdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.