Şimdi Ara

VW BORA TRENDLİNE BOĞAZ KELEBEĞİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
29.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar benim sorunum şu.
    aracım 2000 trendline bora 1.6 benzinli
    aracıma lpg taktırdım. takan usta dediki boğaz kelebeğini temizlettir. ustaya gittim boğaz kelebeğini söktü tinerle güzelce temizledi. montajını yaptı. sorunlar bundan sonra başladı.
    araç rolantisi ilk çalıştığında 950-1000 devir aralığında normal .
    fakat gaz verdikçe ya da yolda giderken boşa atınca rolantisi 1200-1500 devir arasında gidip geliyo ve motorun sesi azalıp çoğalıyo.
    ustaya götürdüm bilgisayara bağladı. dediki. " boğaz kelebeği tinerle temizlenmez. sadece bezle silinmesi gerikir. bu yüzden boğaz kelebeği arızalanmış dedi. v e değişmesi gerektiğini söyledi. vw servislerini aradım bu parçanın fiyatını 750 ytl dediler. fakat onlar da dediki. boğaz kelebeği tinerle temizlenirse bişey olmaz arıza başka yerdedir. dediler.
    ne yapacağım bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

• boğaz kelebeği çok dikkatli temizlenmesi gereken, hatta çok şart değilse hiç kurcalanmaması gereken bir parçadır.

neyse illaki değişmesi gerekiyorsa çıkma alın çok daha ucuz olur.

tinerle temizlenmemesi lazım boğaz kelebeğinin. ama bi temizlemeylede boğaz kelebeği bozulmaz.
    iyi bir vw özel servisine götürün derim.

geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 17 Aralık 2007; 16:01:40 >
  • şu tineri bilip bilmeden her yere kullanıyorlar ,her şeyin ayrı kimyasalı vardır.Bunu bizim kendini 2 sertifika almakla usta sananlar ne zaman öğrenecekler acaba.

tiner çok iyibir çözücüdür eğer sensördeki transducer plastik bir parça ise belki de zarar vermiş olması ihtimal dahilindedir.Arıza yaptığı kesin olup olmasığını servis te bilgisayar bağlantı ile tespit ettirebilirsiniz ve tamiri de yoktur.yapıyorum diyene inanmayın 2 çalışır sonra yine eskiye döner.

sadece tinere de bir kusur bulmamak lazım.Bir sarsıntı veya darbe de bazen sensörü bozabiliyor , en çok da kısa devre işi bozuyor ama kısa devre olabilmesi için korumasının zarar görmesi gerekiyor.yani bir muamma bir bilen dışında sensörlerinizi oynattırmayın derim.Oldukça narinlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 17 Aralık 2007; 14:57:06 >
  • daha önce bende 2001 bora vardı ve yukarıda anlattığınız sorunla bende çok boğuştum.sabahları rölanti düzensizliği ve sarsıntı ve hatta çok kez stop etme sözkonusu idi..2-3 kez würtz marka sprey sıkıp temizlediler ve bilgisayardan adaptasyon yaptılar,3-4 gün sonra tekrar aynı sorunlar çıktı.en sonunda başka bir ustaya giitim,durumu anlattım ve hararet müşiri arızalı olabilir dedi...bilgisayarda gerçektende hararet müşiri arızalı yada eksik yazısı belirdi,müşir değişti ve boğaz kelebeğinide söküp benzinle yıkadılar ve tekrar adaptasyon yaptıllar......sonuç mu? 3-4 gün sonra tekrar aynı şeyler...............en sonunda boğaz kelebeği değişmeli dediler ve 400 civarı fiyat verdiler...birsüre idare ettim bu şekilde ve sonunda arabayı takasa vererek yenisini aldım........vw grubu 100 beygir arabalarda (akl motor--8 valf) kronık bir sorunmuş bu olay..daha detaylı yorumlar için www. vw turk.com sitesini takıp etmenizi öneririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farma72 -- 17 Aralık 2007; 20:27:18 >

• Gecmis olsun arkadasim, ayni olay benim basima da geldi. Teleflex lpg taktirdim, Ankara tunali oto'da. Araci alir almaz rolantinin sacmaladigini gordum, aynen dedigin sekilde 1200-1500 devir civarlarinda takili kaliyor, bazende kendiliginden dusuyordu. Isguzar usta bogaz kelebegini temizlemis, neyle temizledi kimbilir. Duzelmezse getirin dediler, ertesi hafta tekrar goturdugumde ciragin tekini arabama verdiler, elinde tornavidayla bilincsiz bir sekilde gaz kelebegini kurcalamaya basladi...

Sinirlenip iyice bozmadan mazda servisine goturdum araci. Kelebegi cikarip benzinle temizlediler, biraz daha az yapmakla beraber sorun cozulmedi. Aracim 92 model mazda 626, gaz kelebeginin uzerinde IAC valfi ve TPS (gaz kelebegi sensoru) var, muhtemelen birisine veya ikisine birden zarar verdiler. Aletin orijinali 2.000 ytl Cikmacidan 450 ytl'ye alana kadar gobegim catladi. Taktik ve tikir tikir calisiyor, rolanti normale dondu.

Diyecegim odur ki tamiri cok zor, cikmasini yada yenisini almaktan baska yapabilecginiz birsey oldugunu sanmiyorum, tekrar gecmis olsun kolay gelsin...

• Geçmiş olsun
  • ARKADAŞALAR
    BU parçanın çıkmasını nerden alabilirim. bildiğinizbir yer varmı istanbul veya ankarada özellikle istanbulu olursa iyi olur.
    herhalde bu parçayı değiştirecez. bana öyle geliyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ankara yıldız;

OTO AUDİ

İletişim Bilgileri

Yetkili: ÖMER RASİM
    Tel: 3543526
    Faks: 3853954
    Adres: YILDIZ SAN. SİT. 4.BLOK No: 12-14-16-18-20-28
    06370 OSTİM/ANKARA

OTO AKSAM İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

İletişim Bilgileri

Yetkili: AHMET ARIKAN
    Tel: 3546464
    Faks: 3859870
    Adres: YILDIZ SAN. SİT. U. CEMAL ERKİN CADDESİ No: 49
    06370 OSTİM/ANKARA

ELVAN OTOMOTİV

İletişim Bilgileri

Yetkili: MUSTAFA ELVAN
    Tel: 3545564
    Faks: 3543407
    Adres: YILDIZ SAN. SİT. 5.BLOK No: 25
    06370 OSTİM/ANKARA

malum numaraların başında (0312) var

bunlar yıldız sanayideki başlıca çıkmacılar...
  • Ostim'de yildiz sanayi sitesi veya Istanbul'da ikitelli civarinda cikmacilarin sitesi var. Siki pazarlik yapin, kesinlikle denemeden almayin, ustanizla beraber giderseniz iyi olur. Ben ustamla gittim, gaz kelebegini aldik, taktik, calistigini gordukten sonra pazarligimizi yaptik. Sunuda unutmayin cikma aldiginiz parcanin garantisi yoktur. Ertesi gun geri goturseniz iade almazlar...
  • 97 polo orjinal çıkma boğaz kelebeği takma dahil 200 ytl yıldızdan bugun alıcam umarım sorun çıkmaz :D
  • YA GAZ KELEBEĞİ SENSÖRÜNÜN İÇİNE BENZİN TİNER YADA PİSLİK KAÇMIŞTIR BENCE ÇIKARTTTIRIN BİR ELEKTRONİKÇİYE YAĞLASIN YERİNE TAKSIN SORUN ÇÖZÜLECEKTİR , BU SENSÖRÜN İÇİNDE BİLDİĞİMİZ POTANSİYOMETRE VAR BENİM SEATIMDA BAŞIMA GELDİ TAMİRCİ ÇÖZEMEDİ BEN KENDİM ÇÖZDÜM , HATTA ARADA BİR CANIM SIKILIRSA KENDİM TEMİZLER TAKARIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 31 Mart 2008; 16:29:08 >
  • ikitelli san sitesisinde parlar oto var olmayan parça yok cıkmada 1 numara hem fiyatıda uygun 100 dedımı anlakı 40 a alacaksın
  • Arkadaşlar bende bu sorunla ilgili bi başlık açacaktım ki bu başlığı buldum.Aracım 98 a3 1.6.
    yaklaşık 2 ay önce lpg taktırdım.fakat 2-3 hafta sonra sabahları aracı ilk çalıştırırken devir yüksekte fakat 10 saniye sonra stop ediyodu.2-3 kez yapıyo bu sorunu.gün içerisinde herhangi bir sorun olmadığını gördüm.ustama gittim kelebek valşfini söktü ve valf kapkaraydı,temizledi(alkolle).sonra taktık ve devirin 1200-1300 seviyelerinde izlediğini gördüm.sonra adaptasyona gittik.kelebek valfinde bilgisayar arıza olmadığını söyledi.sonra usta bilgisayarı kurcaladı ve deviri 900- 1000 arasına getirmeyi başardı.ama dediki bu valf randımanlı çalışmıyo değiştirmen gerekir dedi.2 gün oldu şimdi yine sabahları stop ediyo ve motor titriyo.sonra düzeliyo ama neticede bi sorun var.yani bu valfe müdahale edemezmiyiz.elektronik devreyi yağlayan arkadaş bu işi nasıl yapmış lütfen bi yardımcı olsun.yoksa bi 500 ytl bayılcaz

ikincisi bu valfi değiştirirsem eğer araç lpg li olduğu için ömrü ne kadar olur

• arkadaşlar bu linkte kelebek valfi mevcut arkadaşlar baksın bakalım :)
  • Merhaba Arkadaşlar,

volkswagen serisinde boğaz kelebeği arızası çekenlere güzel bir haberim var. Artık bozulan boğaz kelebeklerinizi sıfırı ile değiştirmek zorunda değilsiniz. Biz bu kelebeklerin çok ucuza tamirini yapıyoruz. %90 kelebekte de başarılı olduk. Eğer sıkıntı çeken arkadaş varsa, K.çekmece/ Tepeüstünde Karbüratörcü Mehmet Ustanın servisine uğrayıp kelebek tamirini yaptırabilir. İlgili arkadaşlara duyurulur:)
  • Merhaba Arkadaşlar,

Boğaz Kelebeği arızası çeken arkadaşlara yardımcı olabilirim. Temizlik, adaptasyon ve hatta bozulan veya adaptasyon tutmayan arızalı kelebeklerinizi getirin biz tamirini çok makul bir fiyata yapalım. Eğer ilgilenen varsa K.çekmece/Tepeüstünde Karbüratörcü Mehmet Ustanın servisine getirmesi yeterli. ön bilgi almak isterseniz beni de arayabilirsiniz. 05357191078 yada mail ilede bilgi alabilirsiniz. tuncercbn@gmail.com

Saygılarımla
  • Boğaz kelebeği ww grubunda lanet bir parçadır.Balata sprey ile temizlenmesi daha mantıklı.

Adaptasyon (bilgisayar ile ayar) da zamanla gene nüksetmesine engel olmaz.Çıkmasını ben tavsiye etmiyorum.Yeniside malum.Orj wdoo diye bir marka idi yanılmıyorsam...
  • Bahsettiğiniz balata spreyi ile temizleme geçici bir çözümdür. Sağlıklı olan sökülerek her yerinin temizlenmesidir. O bahsettiğiniz baş belası boğaz kelebekleri sıfırına el değmiyor malesef çok pahalı. Çin malları da garantisi olmadığı için çok kısa sürede tekrar bozuluyor. Bizde bu sorunu nasıl çözebiliriz diye yola çıkarak yedek parçalarını yurt dışından getirerek tamirlerini yapıyoruz. Şuanda kampanya sebebi ile hangi parçası değişirse sadece 100 TL ye Tamiri, Temizliği, Adaptasyonu yapılmaktadır. Ve ekstra bir işçilik talep edilmemektedir. İlgilenirseniz Telefon (05357191078) veya mail (tuncercbn@gmail.com) ile ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Elimden geldiğince sizi bilgilendirmeye ve yardımcı olmaya çalışırım.
  • Tekrar Merhaba Arkadaşlar;

Araçlarınız hakkında tüm problemlerinizi buraya yazabilirsiniz. Veya arayabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • Anlatacaklarım tecrübe ile sabittir.

1- Devir dalgalanması sorunları

Hava filtresinden bogaz kelebegine giden hortumdaki ufakta olsa yırtılma veya delinme. (Aşırı dalgalanmalarda en bariz arıza )

Lpg ayarı.Benzinde yapıp yapmadıgı kontrolü.

Kelebek temizliği.

Maf sensörü temizliği. (Hava veren hortum'un üzerinde)

Hava filtresi ve buji.

Rolenti motoru.

Gaz veya benzin filtresi tıkalı olma ihtimali.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.