7 senelik golf 1.2 tsi dsg aracımı 2020 temmuz ayında satıp Troc aldım. Bir senedir troc kullanıyorum. İç mekan genişliği tamamen aynı. Belki milimetrik farklar vardır onuda zaten son kullanıcı hissetmiyor. Arka fren balataları keyfe keder. Kimisi değiştiriyor kimisini rahatsız etmiyor. Ben doğuş otoya gittim bir saat içinde garantiden değiştirdiler. Start stop sisteminde hiç bir problem yok. Forumlarda okuduğunuz bir iki örnek hepsinde problem var demek değildir. Aracın enerji ihtiyacı yüksek ise start stop çalışmaz. Ayrıca benim eski araba start stop tam olarak durunca devreye giriyordu. Bunda sistemi biraz daha geliştirmişler. Araç durmaya yakın motoru kapatıyor. Yine golf 7 de olmayan serbest şürüş modu güzel çalışıyor. Düz yolda ayağınızı gazdan çekince aracı boşa alıyor ve uzun süre sanki arkadan biri itiyormuş gibi gidiyor. Diz mesafesi olarak ön koltukları kendime göre ayarladığımda arkada 5 parmak diz mesafesi kalıyor. Boyum 1.76. Araçta trim sesi yok ama iç kalitesi golf 8 gibi değil. Zaten öyle olsaydı golf 8 satılamazdı😀 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
VW GOLF 8 ANA KONU (45. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: burakcal27 senelik golf 1.2 tsi dsg aracımı 2020 temmuz ayında satıp Troc aldım. Bir senedir troc kullanıyorum. İç mekan genişliği tamamen aynı. Belki milimetrik farklar vardır onuda zaten son kullanıcı hissetmiyor. Arka fren balataları keyfe keder. Kimisi değiştiriyor kimisini rahatsız etmiyor. Ben doğuş otoya gittim bir saat içinde garantiden değiştirdiler. Start stop sisteminde hiç bir problem yok. Forumlarda okuduğunuz bir iki örnek hepsinde problem var demek değildir. Aracın enerji ihtiyacı yüksek ise start stop çalışmaz. Ayrıca benim eski araba start stop tam olarak durunca devreye giriyordu. Bunda sistemi biraz daha geliştirmişler. Araç durmaya yakın motoru kapatıyor. Yine golf 7 de olmayan serbest şürüş modu güzel çalışıyor. Düz yolda ayağınızı gazdan çekince aracı boşa alıyor ve uzun süre sanki arkadan biri itiyormuş gibi gidiyor. Diz mesafesi olarak ön koltukları kendime göre ayarladığımda arkada 5 parmak diz mesafesi kalıyor. Boyum 1.76. Araçta trim sesi yok ama iç kalitesi golf 8 gibi değil. Zaten öyle olsaydı golf 8 satılamazdı😀
Alıntıları GösterHaliyle aynı araca sahibim ama iç genişlik konusunda anlam veremiyorum söylediklerinize!
Balataların sorunlu olduğına eminin, start- stop ta öyle, aküyle ilgisi yok, akü doluysa da, boşsa da kafasına göre çalışıyor.
Araç kötü demiyorum, komforlu ama içi kesinlikle golf kadar ferah değil!
Yelken modu güzel, basmazssanız az yakıyor. Ama sıkışık trafikte 10lt.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Start stop devreye girmediği zaman ekranda bir uyarı çıkar. O uyarının sağ tarafında i harfi var. Onun üstüne basınca çıkan açıklamada ne yazıyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yada ekrandan sırasıyla seçim-araç durumu- info start stop
Diğer başlıkta tartışıldı, öyle bir ibare görmedim. Tekrar bakarım
bahsettiğim menüde start stop çalışmama nedenlerini gösterir. Benim sıkca karşılaştığım mesajlar şu sekilde. İçerideki nem çok fazla, istenilen sıcaklığa ulaşılamadı ve aracın enerji ihtiyacı çok yüksek.
birde mutlaka biliyorsunuzdur ama yine hatırlatmakta fayda sistemin devreye girebilmesi için fren pedalına sonuna kadar basılması gerekiyor
Ben de golf8'den önce troc için görüşmüştüm. Fakat gol7'ye çok benziyen iç mekan yüzünden 8 senenin üzerine daha bir 7-8 sene daha aynı iç mekanı yaşamak istemediğim için almadım. Yoksa hiç golf7 kullanmamış birisine harika gelecektir.. yoksa troc bence muhteşem bir araç..
-
Merhaba, youtube videolarinda genelde ekranda donmalar oldugunu fakettim. Ekranda herhangi bir donma kasilma oluyor mu?
Merhaba; Life için yakın zamanda teklif alan oldmu? Kaçtan veriyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kevser27
Güzel kardeşim dikkat ediyorsan kimse onu kaideye almıyor sende alma konuya dönücek olursak geçmiş olsun ilk aracında ayrıca sıfır araçta bunları yaşaman çok üzücü olmuş umarım bir an önce sorunun çözüme kavuşurBakın arkadaşlar, değerli Golf 8 sahipleri:
Bizim araçlarımız dinozor kasa 10 yıllık Golf'lerini, içine ettikleri Passat'ları, Tiguan'ları millete geçirmeye çalışan bencil ve egolu tipler için bir numaralı hedef. Al-satçılar ve galericilerde Golf 8'e düşman olmuş durumda. Ben bu forumda şmidiye kadar 186 konu açtım ve forum konularıma 3 milyon kişi baktı, on binlerce cevap yazıldı. Forumda VW sahibi/seveni çok sayıda üye ile de ahbaplığım vardır.
C5 Aircross, C3 III, Taliant gibi araçların ana konusunu da ben açtım, çok sayıda PSA grup konumda vardır yani VAG'çı olma gibi bir durumumda yok. Alıntı yaptığım üyeyi tanımasam, bilmesem kendimi sorgulayacağım ama kendisi forumdaki saplantılı Golf 8 düşmanlarından biridir. işi gücü bırakmış, Golf 8'i kötülemeye hayatını adamıştır.
Kendisinin mesajları da burada.
'' golf 8 r paketi hariç diğer paketleri çöp'' Bunu yazan kişi bu forumda şahsımı dikakte almayın diyor. Şaka gibi gerçekten.
Bu arabalardan hepimiz 50-60 bin kazandık diye zorlarına gitmiş. Yorumu sizlere bırakıyorum, bizim arabaların ikinci eli kötülesin diye algı yaymaya çalışıyorlar gördüğünüz gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sceritGeçmiş olsun benzer problemlerle biz de uğraşıyoruz. aracım 1.0 impression
araç ilk olarak bütün gösterge paneli ve lambaları yanıp sönerek arıza yaptı. araç çekiciyle evimin önünden alınarak servise gitti.
10 gün serviste uğraştılar. GatewayKontrol Ünitesi arızası tespit edildi değişimi yapıldı.
2. seferde marş motoru arızası uyarısı ve sistem kullanılamıyor gibi 4 -5 tane uyarı arızası verdi servise sürerek götürdük. akü arızalı dediler değişim yaptılar.
bugünde 1 hafta önce değişen akü "akü neredeyse boş" şeklinde uyarı verdi. yarın servise götüreceğim. eğer marş motoru arızası veya başka bir büyük parça arıza derlerse aracın misliyle değişimi için mahkemeye vereçeğim.
Alıntıları GösterHayali Golf'ünüzün sorunu ne oldu? Hayali sorunları falan vardı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: innovativengineerBiz derken hangi masumları kervanına dahil etmek istiyorsun gerçekten fikrim yok, ancak yavrum senin fikrinin zerre değeri yok :((((((
5 dakikamı ayırıp aşağıdaki videoyu ve servis formunu senin gibi biri ikna olsun diye değil, seni bilgi sahibi, fikrinin kıymeti olan biri zannedip yanlış karar veren bir kardeşimiz çıkmasın diye atıyorum. Sakın yanlış anlama beni.
Tartışmada muallakta kalan arkadaşlar olursa daha detaylı bilgiyi iletişime geçerek alabilirler. Bunun gibi 2 servis formum daha mevcut.
Adamın gözünde 24 yaşında birinin şahsi aracı olamaz, bu araç VAG'sa sorun çıkartamaz. Yazık :( 24 yaşımda kendi imkanlarımla beğendiğim bir aracı, ilk aracımı 0 olarak binbir hevesle alıp sorun yaşıyorum. Yaşadığım sorunu bilgi paylaşım platformunda paylaşıyorum ve karşılığında gelen yanıt okuma yazma konusunda bile komplikasyonlarla boğuşan biri tarafından "Golf 8 de sıkıntı yok, o fiyata golf 8 alamazsın, 20 li yaşlarındasın yalancısın". Ne biçim bir hayat yaşadın da bu hale geldin be arkadaşım
Alıntıları Gösterİnsanlar Golf 8'i almak istiyor, bunu engelleyemezsiniz, scerit isimli arkadaş niye cevap yazamadı bu arada? Çünkü hayatında Golf 8'e binmedi bile.
2 Haziran günü yazdığınız mesaja göre araba 1 ayda 4500 km yapmış ve günde ortalama km'si 150 km oluyor.
'' Arkadaşlar merhaba,
Geçtiğimiz ay 0 Impression paket Golf 8 satın aldım. 4500 KM'deki aracım (3500 km uzun yol) bıdı bıdı bıdı... ''
Videoya göre ise, 2-17 Haziran arası 15 günde sadece 216 km yaparak 4716 km olmuş ve günde 150 km'den 14.4 km'ye düşmüş. Burada bir anormallik var.
'' 3. haftasında itibaren düzenli olarak start-stop ve hill holder arızaları vermeye başladı. Aracı servise götürdüğümde tespitleri olmadığını söyleyip hataları silip geri verdiler. Sonraki gün aracı çalıştırdığımda bu hataların üstüne bir de marş motoru arızası verip kontrol ettirin tarzında uyarı aldım. ''
Kağıtta yazan metne göre ESP/ABS-ASR beyninde bir sorun yok, Hill Holder'ı, ASR, XDS, ABS gibi sistemleri siz bilmezsiniz ama ESP-ABS beyni kontrol eder. Burada sorun yaşamanız imkansız çünkü Hill Holder arızası diye bir şey söz konusu değil, bir ihtimal AUTO HOLD yazıp ESP ışığı yakması ve ESP arızası vermesi gerekirdi. Olmayan hataların silindiğini söylemişsiniz. Marş motoru arızası diye bir şeyde yok,
'' Dikkate almayıp bir süre daha kullandım. Birkaç gün sonra aracı çalıştırdığımda üstüne motor arızası aldım, araç kendini 1200 RPM azami devirle kısıtlayıp üstüne çıkmama izin vermedi. Beklemeyi, motoru kapatıp yeniden çalıştırmayı, kapatıp biraz daha beklemeyi vs denedim. Fayda yok. ''
Hani araba 4500 km öncesinde bu hatayı vermişti? Hani bu araba servise çekilmişti? Videodaki araba 4716 km'de, ben dedikten sonra video çekilmiş ve videoda araba 10. saniyede 1500 devire kadar çıktı, kasıtlı olarak yavaşladınız, gaza basmıyordunuz hatta arkanızdaki araç uzun bir korna çaldı ve yüzünüzü o tarafa çevirdiniz. Piano Black'ten yansımanızı da gördüm.
''Yol yardımı arayıp çekici istedim. Beni şehir dışında yolda bırakan araç için çekici gönderip bana kendi imkanlarımla ulaşım sağlamamı söylediler. Konuşma biraz ciddileşince Doğuş Otomotiv sağolsun beni çekiciyle yaşadığım şehre bıraktırıp ikame araç verdi :d ''
Hmmm. Kesin öyledir. İçerik görselle benzer bu arada. Okuma konusunda komplikasyonum yok ama sizin yazma konusunda var. Ben üslubumu bozmazken sizin ''yavrum'' gibi hitap kelimeleri kullanmanız ve hakaret etmeye çalışmanız suçluluk psikolojisi içinde olduğunuzu gösteriyor. Eh, ruh sağlığı konusunda tez yazıyorum, şaka değil klinik psikolog olacağım. Fakülteyi bu arkadaş 2020'de bitirse, 1 yılda 250 bin lirayı nasıl denkleştirecek arkadaşlar? Baba parası demeyin, baba parası olan çocuk ev tutar evde kalır. Bu arkadaş yurtta kalıyormuş kendi demiş. Araba ya şirket arabası ya da al-satçı bir arkadaşının arabası vs. Bir şeyler var yani, 1 ayda 4500 km yapmış, normal bir kullanım değil.
'' İlgilenen olursa da aldığımın altına aracı satıyorum ama sanmıyorum bir hayırseverin çıkacağını :d''
Ankara Natura Batıkent'te kayınpederin evi var, geçenlerde satış ofisine gittik. Firma Aquapark'lı, 3 havuzlu, 5 yıldızlı otel konseptinde tiyatrosu, açık hava sineması vs. olan proje yapıyor. Orada başka bir ilde Vali Yardımcısı bürokrat bir beyefendi de ev almış, benim Golf 8'i görünce biraz araba konuştuk şakayla karışık 250 vereyim dedi, sonra 255 vereyim dedi. Arabayı sürmesi için ısrar ettim içine oturmadı nedense... Her ilan giren olduğunda da telefonla arıyorum, 265 binin altındaki arabalar hikaye, hiçbiri gerçek satıcı değil. Şu an lansmanda 196'ya alan biri 1 saat içinde 260'a satar bu makinayı. Çünkü bu araba değerini bulmadı, 50 liralık çöp eski kasa Golf'ler 150 lira oldu, 200'lük Golf 8'in Allah'ın izniyle 400'e 500'e yolu var beyler. Bu arkadaş Golf 8 sahibi olsa kendi arabasıdan böyle mi bahsedecek? Komik olmayalım.
Bu arkadaş yağ-yakıt karıştıran, karter contasını yakan 1.5 turbo Civic'leri duymamış, motor kilitleyen sorunlu Puretech motor 2008'leri, 308'leri duymamış, sorunlu DPF'leri bozuk i-DTEC Honda'ları duymamış, yağ yakan 1.2-1.4 TSi'ları duymamış Honda son 5 yılda 5 milyon araba geri çağırdı. Forumdaki Honda kullanıcıları göçük sorununu bile inkar ediyorken Golf sahipleri ne hikmetse arabalarını alacak kişileri engellemeye çalışıyor. Forumda C4 1.2 Puretech ile 7 kere yolda kalan entigin isimli üyemiz var, en son firma arabayı geri aldı ve o bile arabasını kötülemedi.
fero01 nickli üyemiz şahittir, 3 sene önce lansmanda Polo MK6 almıştık ve o zaman bu arabalardan güzel para kazanacağımızı söylemiştim. Fero01 hocam 87'ye Highline DSG Polo aldı ve o zaman yüzüne bakmadığımız eskimiş Golf'ün Midline'ı 82-83 civarıydı. Forumda o Polo'ya demediklerini bırakmadılar. Şimdi Polo oldu ikinci elde 230-240 bin lira, 70'e manuel Comfortline alanlar 170-180 binlere sattı. Şimdi o Golf olsa 200 etmez. Bu işler böyle beyler, yeni araba, yeni tasarım para eder. Eski kasa Golf'e 300 verirsen o araba 400 etmeyecek bunu bil, ama yeni kasa manuel Impression bile alsan 5 yıl sonra dizel otomatik eski kasadan daha çok para edecek.
Ana konuyu tescilli VW düşmanları, al-satçılar ile meşgul ediyorum kusura bakmayın ama cevap vermek zorundayım.
Fotoğraftaki kağıtta yazan arıza ile denilenlerin hiçbir alakası yok. Bir kere bu arabada 1200 devire kilitleme gibi bir yazılım yok, video da zaten 1500 devire kadar çıkıyor. Devir kesicinin devreye girmesi araç durur vaziyetteyken motoru korumak için 4 bin devirle sınırlıdır. Arızaya geçtiği zamanda bu iki uyarıyı verir. Videodaki araçta bu arıza ışığını da yakmamış.
Bizim Golf 8'de böyle bir şey yaşarsanız sorun krank mili sensöründen kaynaklanır arkadaşlar. Eksantrik sensörünü araç çalışırken sökersiniz, araba çalışmaya devam ederse krank sensörü sağlamdır. Stop ederse krank sensörü bozuk.
Bu arkadaşın yolda kalıp şikayetvar'a vs. hiçbir şey yazmaması da şüpheli.
Golf MK 8'in tüm arıza kodları da burada. VW'in sitesinden araç numaramla owner manual'ini indirdim. Arkadaşın dediği gibi Hill Holder arızası vs yok, AUTO HOLD arızası da yokmuş dediğim gibi. Start Stop'un da arıza kodu yok. Araç eğimli yerlerde vs. durunca otomatik olarak devre dışı kalıyor sadece o sembol var. Arkadaşın videosundaki sarı arıza lambası ise ECU ile ilgili ama aracın çalışmaması mümkün değil çünkü kırmızı değil sarı lamba yanıyor. Sarı lamba sorun olabilir demek. Arkadaşın aracında motor hız limitleyici çalışmıyor ve ışığı da yanmıyor. Kısaca 1200 RPM hikayesi de gerçek dışı.
Tüm semboller burada arkadaşlar. Doğuş'un sitesinden indirebilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fero01Selam hocam. Makyaj gelsin üzerine koyup ona gececem inşallah
Ben kazanamadım Polo'dan sen kazan hocam,150-160 bin lira falan kazanacaksın bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AydınvagBu sorunun en boş golflerde olduğunu öğrendim. Lansmanda ucuza sattıkları...
sonradan gelen +4 paket golfler
Işık görüş paketi-
-Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası
-Yağmur sensörü
-Eve geliş “Coming Home” fonksiyonu
-Evden çıkış “Leaving Home” fonksiyonu
-Far sensörü
-Fren fonksiyonlu Hiz sabitleyici ( cruise control ) (direksiyondaki tuşlar tamamen life ve style ile aynı)
App connect multimedia (apple carplay - android auto- mirrorlink destekler navigasyon,youtube video izleme )
bu paket golfler üst versiyona sahip yazılımla gelmiş.
Alıntıları GösterTüh. Üzüldüm.
Engine Lights geyiği devam edecek o zaman.
-
Adama bak Halit Ziya Uşaklıgil gibi yazmış ama uzun yol yapma ihtimalimi hesaba katmamış günde 150km diye ortalama değer çıkartıyor bir de.
Servis kağıtlarında hatanın mevcut olduğu ve giderilmesi için üreticiden çözüm beklendiği yazıyor arkadaşlar. Hiç kudurup varsayımda bulunarak milletim cebindeki 3-5 kuruşa göz dikmeme gerek yok. Arabanın parasının yarısını da kendim kazandım, kalanını da kredi çektim. Aylık 4k kredisini ödediğim arabam da kronik olarak arızalıdır. Kimseye bu arabayı iteleyecek kadar şeref yoksunu değilim. Ben kimseye golf 8 aldırmayınca cebime para girmiyor, ama sen elindekini azıcık fazlaya satabil diye salyaların aka aka dolanıyorsun.
Makale gibi yazında 2 tane doğrun var sadece
- Km yi 200 eksik söylemişim, dikkat etmemiştim.
- Şikayetvar a yazmamıştım, hiç de aklıma gelmedi ben yeni tüketici sayılırım çünkü. Bu hafta içerisinde doğuş otomotive ulaşıp ardından vw almanya ya da yazacağım.
Onun dışında bommboş analiz çabaların, kısıtlı düşünme yetin kaynaklı yanlış varsayımların ile kendi savunduğun markanın yetkili servisinin kabul ettiği ve belgelerini paylaştığım sorunları dahi kabul etmekten acizsin arkadaşım. Sen okusan da eğitilmezsin, klinik psikolojide de max vaka olabilirsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: burakcal2Halen T-Roc a polo nun yükseği diyen var. Şaka gibisiniz. Polonun yükseği T-Cross dur. İngilizcesi olan vw ile yapılan şu yazışmayı okusun
Alıntıları GösterO iş bayağı karışık hocam.
Şimdi VOLKSWAGEN dediğimiz firma bir dev, bizim bildiğimiz 10 model var ama global olarak adamların 50-60 modeli var.
T-Roc ise C segment oluyor çünkü B segment SUV olarak:
TAİGO
T-CROSS
SURAN CROSS
Gibi modeller var.
C segmentte ise
TAOS
TAYRON
Bir de Tiguan ve T-Roc var.
Büyük SUV'lar ise devasa TALAGON TERAMONT VE TOURAEG.
Hepsi de muhteşem arabalar.
İç mekan kalitesi olarakta göğüs yanıltıcı dostlar, Polo'da Golf göğüsü var, Polo C segment olmuyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: innovativengineer
Adama bak Halit Ziya Uşaklıgil gibi yazmış ama uzun yol yapma ihtimalimi hesaba katmamış günde 150km diye ortalama değer çıkartıyor bir de.
Servis kağıtlarında hatanın mevcut olduğu ve giderilmesi için üreticiden çözüm beklendiği yazıyor arkadaşlar. Hiç kudurup varsayımda bulunarak milletim cebindeki 3-5 kuruşa göz dikmeme gerek yok. Arabanın parasının yarısını da kendim kazandım, kalanını da kredi çektim. Aylık 4k kredisini ödediğim arabam da kronik olarak arızalıdır. Kimseye bu arabayı iteleyecek kadar şeref yoksunu değilim. Ben kimseye golf 8 aldırmayınca cebime para girmiyor, ama sen elindekini azıcık fazlaya satabil diye salyaların aka aka dolanıyorsun.
Makale gibi yazında 2 tane doğrun var sadece
- Km yi 200 eksik söylemişim, dikkat etmemiştim.
- Şikayetvar a yazmamıştım, hiç de aklıma gelmedi ben yeni tüketici sayılırım çünkü. Bu hafta içerisinde doğuş otomotive ulaşıp ardından vw almanya ya da yazacağım.
Onun dışında bommboş analiz çabaların, kısıtlı düşünme yetin kaynaklı yanlış varsayımların ile kendi savunduğun markanın yetkili servisinin kabul ettiği ve belgelerini paylaştığım sorunları dahi kabul etmekten acizsin arkadaşım. Sen okusan da eğitilmezsin, klinik psikolojide de max vaka olabilirsin.Bu iş para meselesi değil. Dolandırıcılar zaten paraya ihtiyacı olmayan tipler. VW düşmanı birinini al-sat maksatlı Golf alıp, içine edip aklınca intikam alarak birine sattığını da şahit olmuştum.
VW'i sevmek ise başka bir olay. Bu hastalık işi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CEHayali Golf'ünüzün sorunu ne oldu? Hayali sorunları falan vardı.
Alıntıları Göstersalakmısın nesin 2007 üye biriyim donanım kısmında geçmiste inceleme yapmış biriyim. 3 adet aykanın iş emirlerini buraya koyarım bi tarfına kaçar.
sorunlar
- gateway kartı bozuk. uyarı işaretleriyle evin önünden alıp gittiler.
- akü bitik ve marş moturu arızasıyla akü değiştirdiler.
- marş motoru kontrol ettirin diye devamlı uyarı veriyor traktör gibi çalışıyor. ama arıza kaydı vermediği için aykan kabul etmiyor arızayı. bende bıktım yolda kalana kadar götürmüyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CEHayali Golf'ünüzün sorunu ne oldu? Hayali sorunları falan vardı.
Alıntıları Gösterbuda sana kapak olur herhalde. aracın servise gidiş hali.
-
İLK SORUNA CEVAP RESİM KOYDUM. FATURAM DA VAR AMA DAHA KAPAK YAPMAYAYIM.
2 SORUNA ARAÇ ÇALIŞMADI DEMEDİM. ARIZANIN NE OLDUĞUNU BİLEMEDİKLERİNDEN ARACI ÇEKİCİYLE GÖTÜRDÜLER. BÜTÜN IŞIKLARI YANDIĞINDAN RİSKE GİRMEK İSTEMEDİ SERVİS.
3.SORUNA CEVAP. MARŞ SİSTEMİ ZATEN ÖYLE YAZMIŞSIN.
4.İSE SENİN SORUNUN SON MESAJINDA YATIYOR. "VW'i sevmek ise başka bir olay. Bu hastalık işi." HASTA OLDUĞUN BELLİ
BURADA YAZDIKLARIMA YALANCI DEMİŞSİN GERÇEK DIŞI DEMİŞSİN. BEBEK OLDUĞUN BELLİ
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X