YENİLENEN GOLF PLUS Volkswagen, model yelpazesini yeni bir Golf boyutuyla genişletiyor: Golf Plus. Çok amaçlı bu otomobil, Golf ile Touran arasındaki boşluğu dolduruyor. Gövde, oturma yüksekliği, iç alan, değişkenlik ve kullanışlılık bakımlarından birçok ek özelliğe sahip. Her bir noktasıyla zamanımızın ihtiyaçlarına göre düzenlenen Golf Plus, ilk kez Bologna Otomobil Fuarında tanıtıldı. Almanya'da Ocak 2005'in sonunda piyasaya sunulacak otomobil, yeni bir araç neslinin geleceğe dönük çok amaçlı aracı olarak konumlandırılıyor.
Golf'ten daha yüksek Touran'dan daha alçak
Boyutlar ve Tasarım: Her ne kadar ilk bakışta Golf olduğu anlaşılsa da tasarım ayrıntıları bağımsız bir araca işaret ediyor ve bütünüyle yeni bir Golf perspektifi getiriyor. 1.58 metrelik yüksekliğiyle Golf Plus normal Golf'e göre tam 95 milimetre daha yüksek ama Touran'a göre de 54 mm daha alçak. Golf Plus kendine özgü radyatör ızgarası, ön çamurluğu ve motor kapağı, C sütunu, tamponu ve büyük hatchback tasarımıyla Golf olduğunu hemen belli ediyor. Golf Plus, orijinal Golf tasarımının sadece yansıması değil, daha da geliştirilmiş bir modeli. Golf Plus'ın tasarımcıları bu yeni modeli tasarlarken, kapıları, motor kapağını, tamponu, çamurlukları, tavanı, ön farları ve arka farları yeniden yarattılar. Çok fonksiyonlu koltuk sistemi
Mükemmel ayrıntılar: Akıllıca tasarlanan Golf Plus öğeleri arasında yeni bir katlanabilir kinematik sistem sayesinde uzunlamasına olarak 160 mm hareket ettirilebilen arka koltuk oturma sistemi de yer alıyor. Bu sistemle, asimetrik olarak ayarlanabilen ve katlanabilen arka koltuk sırtlığı aşağıya katlanır katlanmaz oturma alanının alçalmasını sağlıyor ve bagaj ile aynı seviyeye geliyor. Bagajda eşyalar için 43’e varan farklı depolama ve tutturma seçeneği ve bagajda yükseklik ayarlı depolama yüzeyi (çift pozisyon ayarı ile) günlük hayatta kolaylık sağlıyor.
Değişken orta koltuk: Ortadaki koltuk istenmiyor ve ek eşya yerine ihtiyaç varsa, koltuk arkalığını yatırıp bardak tutuculara sahip bir masa elde edebiliyorsunuz. İstenirse ek bir modül yardımıyla orta kol dayama yerine de dönüştürülebiliyor. Buradaki üçüncü seçenek: Kol dayama yeri yine bir modül yoluyla büyük bir fonksiyonel kutu haline geliyor.
Koltuk yüksekliği: Golf ile Golf Plus arasındaki farklılıklar en çok oturma pozisyonunda belirginleşiyor. Golf'ten farklı olarak "Plus" modeli nerede oturursanız oturun daha dik bir konum sağlıyor. Ayrıca 1007 milimetrelik iç yükseklik uzun kişilerin bile başının tavana değmesini önlüyor; arkadaki yükseklik de yine geniş, 976 mm.
Bütünüyle yeniden tasarlanan iç bölüm ve bağımsız iç döşemeler
İç mekan: İçine göz atıldığında, gövdesinde olduğu gibi Volkswagen'in birçok bakımdan yeni bir otomobil ortaya çıkarmayı başardığı görülüyor. Örneğin, geliştirme ekibi aracın artan yüksekliğine uygun yeni bir destek sistemi geliştirdi. Bu geniş değişiklikler bütün iç bölümde görülüyor ve vites tünelini ve konsolu, orta kol dayama yerini ve yolcu bölümünü, kapı kaplamalarını ve koltukları kapsıyor.
Bagaj: Bagaj kapasitesi arka koltukların durumuna göre 395 litre ile 505 litre arasında değiştirilebiliyor ve böylece beş koltuğun birden her zaman kullanılmadığı düşünülürse geniş bir bagaj alanı sağlıyor. Arka koltuk arkalıkları bütünüyle yatırıldığında, 1450 litreye varan bir eşya kapasitesi elde ediliyor. Bagaj tabanı da esnek ve ayarlanabiliyor. İki düzeyden yüksek olana getirildiğinde, altında geniş bir eşya alanı oluşuyor.
Arka Koltuk Eğlence Sistemi: Aracın üst donanımlarında ön kol dayamada soğutulabilir özelliği (klimalı araçlarda) ve Volkswagen Individual'dan isteğe bağlı CD değiştirici ya da DVD çaları entegre edebilme olanağı sunuluyor. Golf sınıfındaki yeni bir seçenek de orta konsolun 230 voltluk bir elektrik priziyle sunulması ve böylece dizüstü bilgisayar ve diğer cihazların şarj edilebilmesi.
Tasarım Çizgileri: Golf gibi Golf Plus da birkaç donanım seçeneği ile sunulacak. Giriş modeli yaratıcı başlangıcı gösteriyor. Comfortline versiyonu daha özel bir araç sağlıyor. Golf Plus Sportline ise son derece dinamik bir kişiliğe sahip. Golf Plus modellerinde klima standart.
LED arka farlar ve aktif viraj ışıkları
Aktif ve pasif güvenlik: ESP ve çeşitli hava yastıklarının yanında Golf sınıfında ilk kez sunulan ek bir güvenlik standardı da son derece çabuk tepki veren LED'li arka farlar. 2005'in ilk yarısında Golf Plus ayrıca virajlara göre dönen aktif viraj farları ile sunulacak.
İkisi benzinli ikisi dizel dört motor
Motorlar: Başlangıçta Golf Plus'ta iki benzinli ve iki dizel (TDI) motor sunulacak. Başlangıç modelinde 1.4 litre 75 hp’lik bir motor bulunuyor ve buna ek olarak 115 hp gücünde FSI motoru sunuluyor. İki dizel motorun güçleri de sırasıyla 105 hp ve 140 hp. 2005'in ilk altı ayında, bu motorlara 1.6 litrelik 102 hp gücündeki motor, 150 hp gücündeki 2.0 FSI motor ve 90 hp’lik bir TDI eklenecek. Bütün motorlar Euro 4 normuna uygun. Ayrıca, 5 ve 6 ileri vitesli düz şanzımanlara ek olarak Volkswagen, Golf Plus'ta altı ileri vitesli otomatik (tiptronic) ve çift debriyajlı DSG şanzıman sistemini sunuyor. Tiptronic şanzıman benzinli motorlarda kullanılırken, DSG ise dizel motorlarda sunuluyor.
Bunun 4x4 u gelecek onu beklıyoruz
baya güsel araç...
hyundai getz ile vw polo karışımı bişi olmuş....ben hiç beğenmedim.çok sade..çizimleri daha gösterişli duruyodu....hayal kırıklığıııııı
quote:
Orjinalden alıntı: ilker
hyundai getz ile vw polo karışımı bişi olmuş....ben hiç beğenmedim.çok sade..çizimleri daha gösterişli duruyodu....hayal kırıklığıııııı
Bu araç get tende poloıdanda golftende buyuk bir kere
eee büyükse ne olmuşş...?? çizgilerinin benzemesi ile büyüklüklerinin ne alakası var ki?? anlayamadım ,kusura bakma.
kelimenin tam anlamiyla rezalet.VW ye yakistiramadim ya...
quote:
Orjinalden alıntı: Sportivo
focus C-Max'e VW'nun cevabı ama C-max derim
C-Max'e cevap Touran, bu araç golfle touran arasında gerçekten de yükseklik-uzunluk-yükseklik-dingil mesafesi-bagaj hacmi-diz mesafesi ikisinin de tam ortasında, yani garip bir şey, MPVmsi kompakt araç diyebiliriz
ne touranı ya resmen C-max'e yanıt
Ben de Touran C-MAx'e yanıt diyorum zaten...
vwnini son tasarımları hiç hoşuma gitmiyor.bu ne yaw dümdüz yapmış herifler yine. muhafazakar kesime hitap ediyor genel olarak. artık çağımızda daha kışkırtıcı tasarımlar öne çıkıyor. bakınız golf plusın rakiplerine:hepsinin tasarımı daha etkileyici
ha bi de zafira vardı.
vw fordun yaptığı hataya düştü. eskiden her ford ka satışı bir fiesta satışını engellemekteydi. şimdi de vw de her golf plus satışı bir touran satışını engelleyecek. geçmişler olsun vwye
tabep arzı doğurur genç arkadaş umarım anlamışsındır
abi talep olacak anlıyorum ama yanlış bir strateji bence. vw daha özgün otomobiller üretmeli bence,bazı markalara cevap için yırtınacağına
vw tarihine bakarsan diğer otomobillere cevap verme çabası içerisinde olmadığını anlarsın , talep gelir , fizibilitesi yapılır ve sonuç olumlu ise üretime geçilir ... bahsettiğimiz küçük bir hadise değildir ve bahsedilen marka küçük değildir dikkat edersen , niteceye gelecek olursak yanlış strateji olarak nitelemek yanlış olur , volkswagenin satış sıkıntısı çekme gibi bir sıkıntısı olmaz takdir edersinki , zaten belli bir müşteri kitlesine sahip dünya genelinde
quote:
Orjinalden alıntı: guide
vw tarihine bakarsan diğer otomobillere cevap verme çabası içerisinde olmadığını anlarsın , talep gelir , fizibilitesi yapılır ve sonuç olumlu ise üretime geçilir ... bahsettiğimiz küçük bir hadise değildir ve bahsedilen marka küçük değildir dikkat edersen , niteceye gelecek olursak yanlış strateji olarak nitelemek yanlış olur , volkswagenin satış sıkıntısı çekme gibi bir sıkıntısı olmaz takdir edersinki , zaten belli bir müşteri kitlesine sahip dünya genelinde
abisi ama bu golf plus cevap için yapıldı c-max ve scenice aslına bakarsan bu sınıftakilerin hepsi scénic e cevap için yapıldı. parçalarının %70i golf ile aynı olduğundan fazla maliyetli bir üretim değil plus
anlıyorum seni ama cevap için yapılmış olsa bu kadar süre beklenirmiydi sence ? bu arada parçaları hakkında teknik yorumu henüz yapamam , çünkü aracı somut olarak göremedim
piyasa kızışınca hemen 5 kişilik bir MPV çıkardılar işte 2005 yılı MPV lerin yılı bütün piyasalarda MPV lerin satışı yükseliyor gün geçtikçe