Şimdi Ara

Vw Golf Su Alma Problemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
19.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok fazla yagmurda vs de kullandım herhangi bir geri su girmesi olmadı..o gördüğünüz hava kanalı tüm arabalarda var olmak zorunda..o olmazsa kapıları kapatamasınız..hava çıkısı için değilde iç basıncı dengelemek için kullanılır...genelde araçların arka tarafında stopların orada olur..bazı araclar da orta kapının orada da oluyormuş ben görmedim..
  • Anladım arkadaşlar, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, sayenizde yeni bilgiler edindim.

Egea sedanda da şu kısma silikon çekerek çözmüşler sorunu;

Vw Golf Su Alma Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 23 Ocak 2019; 13:5:11 >
  • yazık ya gerçekten insanın içi sızlıyor ,hele ki 2 yıllık araba da bunları görmek
    işin kötü tarafı su giren yeri tespit etmek de çok zor oluyor
    su alan bir araba için sanayide günlerce uğraştık ve bir türlü tam çözüme ulaşamamıştık
    ilk olarak camlardan giriyordur denilerek cam fitilleri değiştirildi ,çözüm olmadı
    kapı fitilleri değiştirildi ,çözüm olmadı
    ön havalandırma kısmı söküldü takıldı ,çözüm olmadı

en sonunda çamurlukların bir tanesinden bir sızıntı tespit edildi ,orası kapatılarak kurtulabilmiştik

bir araç ne kadar yağmur yağarsa yağsın içeri su almaması gerekiyor (sel gibi akan su değilse tabi)
    benim 10 yıllık araçta damla su girmedi (burada da aşırı yağışlar olmasına rağmen)

aman nazar değmesin diyeyim ,ne zaman böyle bir şey söylesem başıma geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 24 Ocak 2019; 2:54:25 >
  • Dün arabanın arkasına su tuttum. Su sol arka tamponun oradan bagaj döşemesinin kenarından arka koltuklara doğru geldiğini gördüm. Muhtemelen o havalandırma kapağının kenarından geliyor. Yarın usta tamponu söküp bakacak.
  • 2018 golf aracım var yağmur yağınca kaçacak yer arıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 yıllık arabalar fitillerden veya antenden su alırlardı duyardık.
    sagolsun vw yine sasırtmadı.
  • Bugun araci petrol istasyonunda basincli suyla yikadim. Actim bagaji kontrol ettim sonra islak mi diye
    Boyle bir sacmalik olamaz ya. Az da olsa sizdirip sizdirmadigini nasil anlayabilirim. Bu is stepne su icinde kalmadan arka koltuklar islanmadan anlasilmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trexin T kullanıcısına yanıt
    Aracı basınçlı su ile yıkamadan hemen önce ,bagaj içine çevresel olarak tuvalet kağıdı döşeyin( bezler de olabilir).Yıkama yapıp ıslak olan kısımları tesbit edebilirsiniz.

• Yakın çevremdeki Golf 6 - 7 ve son iki nesil C serisi araçlarda benzer problemler yaşandı, sorunun ilk üretim modellerine has olmaması ilginç.

• Golf sayfasında iki arkadaşın arabasıda bu sekilde, başka birisi video cekip kendisi yapmaya çalışmış.

Sonuç olarak bu sıkıntı kronik durum muş,
    Bagaj içerisinde hava tahliye menfezlerinden su kaçagı yapıyor. Yani menfez etrafına su kaçırmayacak bant veya silikonla halledilebilir durumda.

Yalnız servis bu durumu garanti altına almıyor.
    Bir arkadaş 300 liraya serviste halletmiş. Menfez yalıtımı ve iç kurutma.

Başka bir servis yok halı degişecek yok şu bu olcak 600 fiyat çekmiş yanlış hatırlamıyorsam.

Havalandırma menfezleri camurlugun orda, stop far taraflarından halıyı kaldırım direk menfezi görürsünüz.

Sıkıntı şu servis bu durumu garanti altında yapmıyor.
    Umarım sizden ücret istemezler.

10-20 liralık malzeme ile çözülcegini düşünüyorum.

Özkan Seymenyoutube
    Golf 7 arka bagaj su alması
    https://m.youtube.com/watch?v=O5Qv4tDjmaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 29 Ocak 2019; 11:48:4 >

• Evet arkadaşlar arabayı yaptırdım. Tam tahmin etiğimiz gibi o havalandırma kapağını kenarından su almış araba o kapaklarda çok emanet konmuş azıcık oynasa su alıyor. Siloken çekerek bu sorunu halletik. Benzer sıkıntısı olan arkadaşlar varsa o kısmı incelesinler
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Hocam servis sırf işçiliğe minimum 1500 tl çekti. Ben 100 tl ye hallettirdim
  • unbqlqnced kullanıcısına yanıt
    Demekki servis gelişi güzel fiyat çekiyor.
    Hayırlı olsun, 100 tl bile çok ama umarım ömür boyu gider

• Böyle bir sorun nasıl garanti altında olmaz arkadaş?! Garantiyi geçtim, garantisi bitmiş araçları bile bültenle çağırıp düzeltmeleri lazım sanki kullanıcı hatası olacak bir durum var ortada, resmen üretim hatası işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

İnkar edip kullanıcı hatası diyecekler hatta ileri gidip kapıları camları açık bırakmakla suçlayacaklar çünkü müşteriye karşı tutumları sabit.

İnşallah ben yanılırım size iyi bi izahat yapar özür diler maduriyetinizi giderirler.
    Tamamen katılıyorum.

• quote:

İnkar edip kullanıcı hatası diyecekler hatta ileri gidip kapıları camları açık bırakmakla suçlayacaklar çünkü müşteriye karşı tutumları sabit.

İnşallah ben yanılırım size iyi bi izahat yapar özür diler maduriyetinizi giderirler.
    Tamamen katılıyorum.

• quote:

Tamamen katılıyorum.

• Araçlar fabrikadan çıktığı zaman herhangi bir su testine tutulmuyor bildiğim kadarı ile. Su alma bütün markalarda arada sırada karşılaşılan bir sorun. Fakat burada garip olan bu işi araç garantisi bitsin bitmesin servis tarafından incelenir,tespit edilir eğer araçta kaza ve darbe yoksa garantiden işlem yapılır. En azından piyasadaki bilindik çoğu markada işleyiş bu şekilde.
  • Bagajın içindeki keçe‘Yi (kaplama) söktüm,yazın arabada,kışın balkonda duruyor,servis geri çağırır kesin,aracım 2013 model.
    Her kış balkonda yerini alır kerata😀
    Vw Golf Su Alma Problemi

• Golf MK7’nin kronik sorunu sanırım. Birkaç VW ve Golf fan sayfalarında denk geldim benzer konulara. Uzun zamandır aklımda, acaba benimki alıyor mu diye ama 3-4 kez basınçlı su tuttum almış olsa farkederdim sanırım

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.