Şimdi Ara

VW grubu motoru hakkında bir soru...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim....1997 model vw golf teki 1.6 102 lik motor ile 2012 model audi a3 teki 1.6 102 hp lik motor gerçekten her şeyiyle aynı mı yoksa değişiklikler var mı var ise bunlar nelerdir...bana cok ama cok sacma geliyor arada 15 sene var her şey o kadar gelişiyor hızlarına yetişilmiyor fakat bu iki araca sahip insanlar araclarında aynı motora mı sahip...akaryakıt fiyatlarında dolayı Türkiye'ye özgü mü diyeceğim fakat gecen sene almanya vw sitesinde bu motor lpg ile beraber satılıyordu..bunun mantığı hakkında bilgi veriseniz sevinirim..

• The same since WWII
  • aynı motor. başarılı olmasa bunca sene kullanılmazdı. mercedesin bir çok motoru da senelerdir kullanılıyor mesela. aynı şeyi japonlar yapınca sorun olmaz bizim forumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 24 Şubat 2013; 19:05:21 >
  • O 15 senede motorlarda çok önemli bir değişiklik olmadı. Sadece emisyon kurallarının ağırlaşması ile yakıt sarfiyatını düşürmek anlamında bir kaç ufak değişiklik oldu onlarda yapısal değişimler değil. Yoksa motorlarda ne mühendislik nede tasarım anlamında köklü bir değişiklik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

aynı motor. başarılı olmasa bunca sene kullanılmazdı. mercedesin bir çok motoru da senelerdir kullanılıyor mesela. aynı şeyi japonlar yapınca sorun olmaz bizim forumda

hangi japon motoru 15 yıldır kullanılıyomuş acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

aynı motor. başarılı olmasa bunca sene kullanılmazdı. mercedesin bir çok motoru da senelerdir kullanılıyor mesela. aynı şeyi japonlar yapınca sorun olmaz bizim forumda

buna cevap yetiştirme, vw den başkasını bilmez bu tipler...
    bu devirde 8 valf motor kullanan firma kaldımı ... başarılıymış lafa bak... kullnmasak yutturacak bize... tamam motor iyide hava emme düzeni ( kelebek) berbat ötesi her tarafı sorun sıkıntı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 24 Şubat 2013; 19:18:26 >

• quote:

quote:

15 degilde 30 yildir vardir herhalde 1.6 atmosferik hondada

Sadece son kasa civicte sol tarafa yesil bir dugme koydular eco

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

he he
  • quote:

quote:

quote:

bu devirde 8 valf motor kullanan firma kaldımı ... başarılıymış lafa bak...

bence performansı yakıt sarfiyatı teknolojı gibi konularda geri kalsada sorunsuzluk olarak bence başarılı sayılabilir ama dediğim gibi sorunsuzluk olarak tabi bazı kronik problemleride yok değil gaz kelebeği vs ama dediğim gibi sorunsuzluk dışında hiç bir artısı yok otomatik 102 hp ıbızam vardı şehir içi 13 lt yakardı tabi 2000 model 2000 nerde 2012 nerde aynı motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 24 Şubat 2013; 19:21:36 >

• Aynı olmasaydı adı hitler motor olmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek oluyor ki 15 yıldır BAŞARILI olan bir motor. Zırt pırt motor değiştirse, sıkıntıların ardı arkası kesilmesede, 15 yıl boyunca ürtilen, sağlamlığı ve dayanıklılığı ile ün salmış bir motor yapsada bu VW size yaranamaz. Merak ediyorum bu tarzda fake konu açan kişilere VW ne yaptı acaba ????
  • Motorlar aynı hiç bir fark yok 2050 ye kadar yolu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

quote:

quote:

quote:

bu devirde 8 valf motor kullanan firma kaldımı ... başarılıymış lafa bak...

bence performansı yakıt sarfiyatı teknolojı gibi konularda geri kalsada sorunsuzluk olarak bence başarılı sayılabilir ama dediğim gibi sorunsuzluk olarak tabi bazı kronik problemleride yok değil gaz kelebeği vs ama dediğim gibi sorunsuzluk dışında hiç bir artısı yok otomatik 102 hp ıbızam vardı şehir içi 13 lt yakardı tabi 2000 model 2000 nerde 2012 nerde aynı motor

bende de b5.5 passat vardı dediğin gibi 10-12 litre arası yakıyordu... vvti motora geçince 8 litrelere düşmüştüm.. boğaz kelebeğinden çok çektim.. bir ara bora aldım o da aynıydı... performans vasatında altındaydı..

• Orijinalden alıntı: avensis42

Orijinalden alıntı: NEYZEN61

bu motorun sorunsuzluk dışında tek artısı lpg uygulaması başkada hiçbir artısı yok benim gözümde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

Demek oluyor ki 15 yıldır BAŞARILI olan bir motor. Zırt pırt motor değiştirse, sıkıntıların ardı arkası kesilmesede, 15 yıl boyunca ürtilen, sağlamlığı ve dayanıklılığı ile ün salmış bir motor yapsada bu VW size yaranamaz. Merak ediyorum bu tarzda fake konu açan kişilere VW ne yaptı acaba ????

fake konu değil birader bilmediğimden sordum araba almayı düşünüyorum 1.6 ları araştırırken dikatimi çekti...
  • her hangi bir marka fanlığım veya hayranlığım yoktur dediğim gibi bilmediğimden sordum....insanın aklına geliyor madem sıkıntısız ve sağlam bir motor o zaman aynı teknolojide yüksek beygirli hali veya 16 valve olarak üretilemez miydi diye sorasım gelmiyor değil..
  • Motor blogu aynı olabilir ama teknolojisi aynı degil,yeni hitler motorlarda elektronik gaz kelebegi msr tork dengeleyici falan vs.... var.
  • Neredeyse tüm rakipleri 2000'lerin başında 16 valfe geçerken VW bu motorla 13 yıl daha milleti kazıkladı. 20-30 yıllık bir motor bloğundan bahsediyoruz . VW'e maliyeti sıfıra yakınken bu motoru A3'e, passata takıp fahiş karlar elde etti. Destansı bir kazık kısaca
  • quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

Neredeyse tüm rakipleri 2000'lerin başında 16 valfe geçerken VW bu motorla 13 yıl daha milleti kazıkladı. 20-30 yıllık bir motor bloğundan bahsediyoruz . VW'e maliyeti sıfıra yakınken bu motoru A3'e, passata takıp fahiş karlar elde etti. Destansı bir kazık kısaca

bu motorla satılan passatların ve golflerin fiyatı kelepirdi zamanında, bilmeden konuşmayın. ayrıca 105 hp güç üreten 16 valf versiyonu da vardı.
  • Ben bu motoru 68 bin km sorunsuz sıfır hata kullandım o kadar devir çevirdim o kadar tam gaz gittim lpg bağlattım banamısın demedi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.