Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
649.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyaz jettaya kazasız belasız sürüşler diliyorum .hayırlı olsun .....

ziebart cam filmi düşünürmüsünüz bilmem ama ben beyaz jettayı bu şekilde seviyorum . birde öndeki krom ızgarayı golf gt deki siyah olanla karartılmış siyah görünümlü farları mutlaka takardım . tabi bagajn altındaki siyah davlumbazı da beyaza boyatırdım .... tabi bu benim hayalimdeki beyazkız ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: telenor

beyaz jettaya kazasız belasız sürüşler diliyorum .hayırlı olsun .....

ziebart cam filmi düşünürmüsünüz bilmem ama ben beyaz jettayı bu şekilde seviyorum . birde öndeki krom ızgarayı golf gt deki siyah olanla karartılmış siyah görünümlü farları mutlaka takardım . tabi bagajn altındaki siyah davlumbazı da beyaza boyatırdım .... tabi bu benim hayalimdeki beyazkız ....

teşekkürler telenor.

Aslında cam filmi düşünüyorum ama passat'la başıma bir sorun geldi o yüzden tırsıyorum. Passat'ta solarguard (sanırım doğru yazdım) film var. Passat gumus gri, filmler orta koyulukta, çok az aynalı ve güvenlikli. Şirket arabası olmasına rağmen 7 saat yanında durdum. Filmleri takarken kapı içlerini sökmediler. 1 yıl sonra, araba filmlerle istanbulda ilk kışı geçirdikten sonra en çok açılan sürücü camının filmi alttan kapı kısmında kalktı cart curt ötmeye başladı. Sonra filmciye götürdüm haliyle başka bir ton film oldu.

Ziebart nasıl film yapıyor bilmiyorum. Sanırım kapı döşemesini sökmek en sağlamı bazı filmciler böyle yaptıklarını söylüyor. Ayrıca Doğus oto camlara koruma film benzeri bişi yaptıklarını söylemişti. Film üzerine film olmaz galiba. Benim filmde ilk aradığım güvenlik, sonra karartı ve UV (bilhassa güneşte kesin farkediyor).

Bilgisi olan varmı ?

Diğer ızgara, far ve davlumbazdan öte, benim arabanın altına led koyasım var ama eş-dost kıromusun manyakmısın diye engel oluyor :) Gümüs griye bunlar (film led) çok iyi gidiyorda , beyaz aldık bir kere bilemiyom nasıl olacak. Biraz photoshop çalışmak gerekecek galiba :)

• merhaba ,

sonunda bende dogusoto magduru oldum. Akkız'ı 52300'e aldık ama dogusoto 16 Mayıs'da 52300 ve kampanyalı fiyat dedigi arabaya 1 haziran 2008'de 49.920'ye indirdi.

Arabayı 23 Mayıs'da aldık. Bize kampanya Mayıs sonunda bitiyor dediler. o yuzden 122'lık jetta siparisini iptal edip 140'lık olanı aldık stokta var diye kampanya var diye.

Nereye yazabiliriz ne yapabiliriz , yardımcı olacak yol gösterecek varmı ?
  • önce firmanın kendisiyle konusun indirim ücretini isteyin bence.Bi arkadaş daha önce bahsetmişti.aynı şekilde aldıktan sonra indirime gidilmiş,kendisi indirime yakın taarihte aldıgı için hesabına indirim ücreti yatırılmış ve telefonla bu durum kendisine haber edilmiş.hatta indirim ücreti 2bin ytl 'ydi sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fever2006

önce firmanın kendisiyle konusun indirim ücretini isteyin bence.Bi arkadaş daha önce bahsetmişti.aynı şekilde aldıktan sonra indirime gidilmiş,kendisi indirime yakın taarihte aldıgı için hesabına indirim ücreti yatırılmış ve telefonla bu durum kendisine haber edilmiş.hatta indirim ücreti 2bin ytl 'ydi sanırım.

teşekkürler fever2006, arkadaşın nickini hatırlarmısın acaba veya olayın anlatıldığı forumu ??
  • rica ederim..passat severler yada tsi kullanıcıları'nda okumuştum.Ama hangi sayfada oldugunu ve arkadaşın nickinin ne oldugunu hatırlamıyorum üzgünüm
  • bende aracımı 41800 den 21 mayıs ta almıştım. firat_ozturk sizin başınıza gelen olay benimde başıma geldi. aracın şu anki liste fiyatı 40400 ytl. bu konuda bir çözüm bulursak burada belirtelim lütfen.

ben aracımı aldığımda ziebart tan boya koruma ve cam filmi yaptırdım. şimdilik bir şikayetim yok. en açık ton yaptırmama rağmen jettama çok yakıştı. ziebart ta bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum zaten bir problem olursa da ömür boyu garanti veriyorlar.
  • http://www.dogusotomotiv.com.tr/

Tıklayın
    www.dogusotomotiv.com.tr
    Ana Sayfa | Doğuş Otomotiv
    http://www.dogusotomotiv.com.tr/sikayet

Telefon Edin
    0 212 335 36 36

Danışma Hattı ve Yol Yardımı Hattı
    - VW 0 212 335 04 44 0800 211 08 70 / 0800 211 04 33 / 0212 335 04 04 / 0212 335 04 33
    - AUDI 0 212 335 04 24 0800 211 04 31 / 0212 335 04 00
    - PORSCHE 0 212 335 04 60 0533 767 72 43
    - SEAT 0 212 335 04 34 0800 211 04 30 / 0212 335 04 30
    - SKODA 0 212 335 04 66 0800 211 41 06 / 0212 275 01 21 / 0212 216 42 28

• ben doğuş oto ya bu konuda bir mail attım. bakalım cevap verecekler mi? bir cevap gelirse sizinle paylaşırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tagasos

ben doğuş oto ya bu konuda bir mail attım. bakalım cevap verecekler mi? bir cevap gelirse sizinle paylaşırım.

Merhaba bende dun gece bir mail dosendim, ayrıca fax cektim. Sabah aradım arabayı aldığım satışçıyı, bölge müdürlerine satışdirektörlerine maili ilettiklerini, durumun kendilerini aştığını , bununla ilgili bize dönüleceğini söylediler. Bakalım ...
  • Fiyat indirimi konusunda bence bayiye yüklenmek daha doğru. Sonuçta Doğuş Oto her fiyat düzenlemesi yaptığında bir önceki partide araç alan ve başvuran herkesin fiyat farkını geri veremez. Bu müşteri memnuniyeti gibi görünse de aslında ticaret mantığına aykırıdır. Her indirim olduğunda aradaki fark iade edilemez.

Peki, neden bayiye yüklenmek gerekir? Sizi satış danışmanı yanlış yönlendirmiş olabilir. Örnek: "Abi, şimdi al. Bir daha indirim olmayacak!" Hoş, kulübümüzde bir arkadaşımıza dr_onur ve ben de böyle söyledik. Ama bir satış danışmanı böyle atıp tutmamalı. Öte yandan bu konuda bir söz ve taahhüt yoksa kendilerinin bile bilmedikleri bir indirim beklentisi ile size "Sakın almayın. İndirim filan olur 10 gün sonra aradaki fark yanar!" da diyemezler.

Rasyonel bakıldığında ne yazık ki oluşan zarar şanssızlık. Yine de tüm kanalları zorlamalıyız tabii. Para kolay kazanılmıyor. Benim demem sonuç alamazsanız çok kızmayın diye... Olaylara her iki yönden bakabilmek lazım.

Unutmadan kampanya algıları nedeniyle tüketiciler hep son fırsat olduğunu düşünür. Bu tüm dünyada ve sektörlerde böyle. Mayıs ayı kampanyası arkasından fiyat indirimine de şaşırmayın. Yeni alacaklar şu an çok mutlu mesela...

• Sobriquet dediklerinize bende katılıyorum. Geri iade gibi bir olayın olacağını sanmıyorum. Zaten doğuş a mail atarken bundan bahsettim. son 2 ayda araç fiyatlarını o kadar çabuk arttırıp indirdi ki anlamak mümkün değil. benim tepkim buna. yoksa tabi ki istediği zaman indirime gider. dediğiniz gibi bizim ki biraz şanssızlık oldu. ama jetta ya değer
  • quote:

Orjinalden alıntı: tagasos

Sobriquet dediklerinize bende katılıyorum. Geri iade gibi bir olayın olacağını sanmıyorum. Zaten doğuş a mail atarken bundan bahsettim. son 2 ayda araç fiyatlarını o kadar çabuk arttırıp indirdi ki anlamak mümkün değil. benim tepkim buna. yoksa tabi ki istediği zaman indirime gider. dediğiniz gibi bizim ki biraz şanssızlık oldu. ama jetta ya değer

Harikasınız. Ama onların da işte bahanesi çok.

Çinli, meksikalı, alman fark etmez. VW olsun. Jetta olsun! Her yere götürürüm Jetta'mı, Jetta'sız gitmem olayı!

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 4 Haziran 2008; 17:48:32 >

• Ya ben mi atladım bilemiyorum, okuduğum sayfalarda 1.6 FSI Comfortline hakkında hiçbir bilgi yok. Ben 2006 Jetta 1.6 FSI Comfortline (115 BG) almak üzereyim. Yorumlara baktığımda TSI daha cazip ama benim o kadar param yok. Bu motor çok sorunlu olduğu için mi artık üretilmiyor. Mesajları okudukça içime kurt düştü. Sizce ne yapayım? 2006 model 30.000 km de Jetta 1.6 FSI Comfortline 31.500 e alınır mı alınmaz mı? Alınırsa bu arabaya LPG taktırmak mantıklı olur mu olmaz mı? Lütfen bana acil yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyyah200 -- 4 Haziran 2008; 23:08:31 >
  • Sevgili Seyyah 200 arkadaşım,

VOLKSWAGEN ailesine hoşgeldiniz. Burada en kaliteli otomobilleri ve teknolojinin son durumunu yansıtan motor ve vites kutularını bulacaksınız.

FSI teknolojisi VOLKSWAGEN tarafından daha düşük yakıt tüketimi ve daha fazla güç, aynı anda da çevreyi az kirleten bir motor geliştirmek için kullanılmıştır. Sorunlu, problemli, arıza yapan veya bozuk bir motor değldir. Teknoloji geliştiği için 1.6 115 HP ve 2.0 150 HP FSI motorlar yerlerini 1.4 122 HP ve 1.8 160 HP TSI motorlara bırakmıştır.

FSI motorlarına teknoloji uygulanabilmekte, ancak bunun bazı şartları beraberinde gelmektedir. BRC markası 2-a Mühendislik ile bu imkanı ülkemize getirmiş, 1250 devir altında benzinde çalışmakta, bunun üzerindeki devirlerde % 8-10 benzin ve % 92-90 LPG ile çalışmaktadır.

Bence (tamamen şahsi düşüncemdir ve FSI motorları hakkında olumsuz bir yorum değildir) FSI motor alıp 2.500 YTL'ye yakın bir masrafa LPG taktırmaktansa JETTA'nın 102 HP 8V motorunun en yüksek donanım seviyesinden satın almak ve sıralı sistem LPG taktırmak çok daha mantıklı ve doğru bir karar. Sebebi bu motorun LPG'ye çok fazla iyi uyum sağlaması, LPG'de çalışırken FSI gibi benzin tüketmemesi, eski ama sağlam teknoloji olması ve yarış yapmayacaksanız size güç 102 HP ve tork 148 NM ile JETTA kasasını tatmin ettirecek derecede hızlandırması ve ivmelendirmesidir.

30.000 YTL'ye yakın bir para harcayacaksanız ve LPG taktırmayı da düşünüyorsanız bence FSI motorun orjinalliğini bozmadan yukarıda söz ettiğim 102 HP motoru almak ve LANDI RENZO veya BRC marka sıralı sistem LPG taktırmak.

Fazlası ile memnun kalacağınızdan sizi temenni ederim. Hem LPG taktırınca aracınızın değeri de artacaktır. Uzun yol veya şehiriçi araç kullanmak ve hiçbir güç kaybı olmadan gaza basmak umarım en kısa zamanda sizin da keyif alacağınız bir zevke dönüşecektir.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Kulübün ilk sayfasını güncel tutmak adına motor ve donanım seçeneklerini biraz çalışarak ekledim.

FSI'ın ne yazık ki güncel olmadığı ve LPG ile çok tercih edilmediği için bahsi geçmiyor ama FSI kulübü iyi bir adres olabilir.

VW her zaman keyif verir!
    Yalnız özellikle yüksek tork ve beygir sahibi arkadaşlarımız... Aman dikkat!

• tanergode ve Sobriquet arkadaşlarıma bilgilendirmelerinden dolayı çok teşekkür ederim.
  • merhaba ,

Doğuşoto'ya itiraz sürecim devam ediyor. Binek araçlar müdürüne kadar başvurumuzu yaptık (en son cuma günü). Haksızlık var o da şöyle. Eğer Euro'da çok deli bir değişiklik olur arabanın fiyatı 10.000 YTL düşer ayrı veya arabayı alırsınız kampanya başlar fiyatı 10.000YTL düşer o da ayrı. Ama kampanya üstüne kampanya yapılır hemde kampanya bitecek denmesine rağmen o çok farklı! 30 Mayıs'da arabayı teslim alıp kaskoyu başlatıyorsunuz 1 haziran'da fiyat düşüyor o ayrı. Bunu satıcının bilmemesi mümkün değil, doğuş grubun kurumsal kültür bildirdiği değerle aykırıdır.(Bu arada 5 haziranda fiyat yine değişmis , jetta'lar ayrı.)

http://www.dogusgrubu.com.tr/tr/icerik/342/54/web_dogus_grubu__kurumsal/kurumsal_kulturumuz/

Bunlar bir yana arabayı seviyoruz :)
    Bugün yağmur yağdı ve silecekler çalıştı, sol silecek kolunda tarttartart diye ses çıkıyordu götürdük değiştirdiler. Ben arabayı fazla zorladığım için çok harcamıştı depoyu doldurdum 125 YTL benzin aldı (kendim koydum benzini, ağzına kadar doldurdum) araba 298 KM yol yapmıştı. Bir sonrakini yine kendim dolduracağım o zaman harcaması belli olur.

Cruise control , passata göre farklı, passatınkının kullanımı daha rahat. Jetta'nın cruise kontrolu, babamdaki octavia FSI düz vites ile aynı mantık, 10'ar 10'ar inme-çıkma yok jetta'da (ya da ben bulamadım).

Sormak istediğim bir şey var, servise gittiğimde alarmları sordum, cobra marka alarmlar takılıyormuş. Radar diye tabir edilen parça yokmuş bu alarmlarda, taktıran var mı bu alarmlardan ? 360YTL dediler fiyatına (işçilik dahil)

• jetta da tsi motorları kaldırıyorlar ben fsi öneririm atmosferik 102 hp den daha iyidir

saygılar
  • merhaba ,

taner bey gerekli açıklamaları yapmıştı, aslında olay 140 ve 170 diye 2 motor yerine 160'lık tek motor ile devam etmek. TSI 122 devam ediyor. Ayrıca 2.0 litrelik TSI 200 beygir motor geldi. FSI 1.6'da , TSI 140 ve TSI 170 gibi kaldırıldı. Alttaki linkte "Benzin" menusunden motorları gorebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.