Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
649.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iyi günler fatih bey benim merak ettiğim bir konu var acaba aracınızın yol bilgisayarı yakıt tüketimlerini gösterirken lpg ye göre gösteriyor mu yoksa lpg takıldıktan sonra yol bilgisayarındaki anlık tüketim değerleri felan o anda ne kadar lpg yaktıgını gösteremiyor mu? Teşekkürler

Selamlar yukarıda mesaj ile sorulan soruya açıkcası lpg de iken anlık tüketim gösteriyor dedim ama cevabı bende tam bilmiyorum,ekranda
    gösterilen anlık tüketim acaba lpg ye göremidir_?

Birde arabayla uzun yolda nasip oldu sonunda ve cruise keyfini yaşadım,merak ettiğim cruise açık iken belirli bir süre gidince çeyrek deponun altında
    olan benzinim birden benzin bitiyor sinyali veriyor ve kırmızı çizgilere düşüyor.Cruise kapatıyorum belirli bir süre sonra benzin sinyali ortadan kalkıyor ve ibre yine yukarı doğru çıkıyor.Arabadamı sorun var acaba yada cruise ile çalışırken farklı bir kontrol mekanizmasımı var bilmiyorum.Bilgilendirirseniz memnun olurum

• herkese selamlar. uzun araştırmalar sonucu bulduğum 2006 jetta 1.6 comfortline tiptronik aracımı bugün itibariyle satın aldım. araç 15200 km de çok temiz. ekstradan sunroof var. renk grafit mavi ve içi saf bej döşeme. gerçekten çok asil duruyor. benden önceki sahibi bayan pek binmemiş araca zaten içi hala yeni gibi kokuyor. kullanımı çok keyifli. insan içinden inmek istemiyor. fotoğraflarını en kısa sürede sizlerle de paylaşmak istiyorum. şimdi araçla ilgili bazı sorularım olacak.
    ben aracı 35000 ytl ye aldım. fiyat yüksek mi sizce?
    ayrıca 2008 jettadan bazı farkları gözüme ilişti. mesela 2008 jettada vites kolunun ön tarafında lastik basınç kontrol butonunun yanındaki butonda esp off yazarken benim araçta asr off yazıyor. yani benim araçta esp yok mu? kontak açıldığında esp ikaz lambası yanıp sönüyor ama bu duruma bir açıklık getiremedim. eğer esp yok ise başka farkları da var mıdır 2006 nın 2008 den?
    kullanma kılavuzunda yol bilgisayarının menülerinden bahsediliyor ayarlar menüsü, konfor menüsü gibi. ben bu menülere ulaşamadım. servise sorduğumda bunun tam ekranlı yol bilgisayarında olduğunu söylediler. tam ekranlı yol bilgisayarı hangi modellerde var?
    birde bu araçta hill hold olmadığı gibi bişey duyunca keyfim biraz kaçtı. gerçi tiptronik şanzıman ne kadar kaçırır bilmem ama yokuşta kalkışını da en kısa zamanda deneyeceğim. çünkü aracı bizim hanım da kullanacak ve bu konuda biraz acemi :)
    şimdi aşağı otoparka inip aracı biraz daha kurcalıycam ekstra sorularım çıkarsa yazarım artık.

• arkadaşlar anlayamadığım bir şey var yakın zamanda kasa değiştirecek olan golflerde indirim sınırlı hatta hiç yokken jettada ciddi ve iyi indirimler oluyor bu durum bana biraz ters geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: myanmaz

herkese selamlar. uzun araştırmalar sonucu bulduğum 2006 jetta 1.6 comfortline tiptronik aracımı bugün itibariyle satın aldım. araç 15200 km de çok temiz. ekstradan sunroof var. renk grafit mavi ve içi saf bej döşeme. gerçekten çok asil duruyor. benden önceki sahibi bayan pek binmemiş araca zaten içi hala yeni gibi kokuyor. kullanımı çok keyifli. insan içinden inmek istemiyor. fotoğraflarını en kısa sürede sizlerle de paylaşmak istiyorum. şimdi araçla ilgili bazı sorularım olacak.
    ben aracı 35000 ytl ye aldım. fiyat yüksek mi sizce?
    ayrıca 2008 jettadan bazı farkları gözüme ilişti. mesela 2008 jettada vites kolunun ön tarafında lastik basınç kontrol butonunun yanındaki butonda esp off yazarken benim araçta asr off yazıyor. yani benim araçta esp yok mu? kontak açıldığında esp ikaz lambası yanıp sönüyor ama bu duruma bir açıklık getiremedim. eğer esp yok ise başka farkları da var mıdır 2006 nın 2008 den?
    kullanma kılavuzunda yol bilgisayarının menülerinden bahsediliyor ayarlar menüsü, konfor menüsü gibi. ben bu menülere ulaşamadım. servise sorduğumda bunun tam ekranlı yol bilgisayarında olduğunu söylediler. tam ekranlı yol bilgisayarı hangi modellerde var?
    birde bu araçta hill hold olmadığı gibi bişey duyunca keyfim biraz kaçtı. gerçi tiptronik şanzıman ne kadar kaçırır bilmem ama yokuşta kalkışını da en kısa zamanda deneyeceğim. çünkü aracı bizim hanım da kullanacak ve bu konuda biraz acemi :)
    şimdi aşağı otoparka inip aracı biraz daha kurcalıycam ekstra sorularım çıkarsa yazarım artık.

tam ekranlı jetta'lar 2007 itibariyle midline ve primeline modellerinin de dahilinde gelmeye başlamıştı.sizin aracınızın yenilerden bir eksiği de mp3 çalamaması.esp hakkında bilgim yok ama esp varsa açma kapama özelliği olması lazım

• esp off butonunun olduğu yerde asr off yazıyor. fakat göstergede ilk kontak açıldığında esp kontrol lambası yanıp sönüyor. ben de anlayamadım var mı yok mu. ama kılavuzda var yazıyor.
    peki bu araç için ödediğim 35000 ytl iyi mi yoksa fazla mı?
    bir de vites kolunun üzerindeki metal kısımda dsg yazıyor. dsg sadece tsi lerde kullanılmıyormuydu?
    teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: myanmaz

esp off butonunun olduğu yerde asr off yazıyor. fakat göstergede ilk kontak açıldığında esp kontrol lambası yanıp sönüyor. ben de anlayamadım var mı yok mu. ama kılavuzda var yazıyor.
    peki bu araç için ödediğim 35000 ytl iyi mi yoksa fazla mı?
    bir de vites kolunun üzerindeki metal kısımda dsg yazıyor. dsg sadece tsi lerde kullanılmıyormuydu?
    teşekkürler...

Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler. Fiyat olarak içiniz rahat olsun. Gerçekten bahsettiğiniz kadar temiz ise daha ucuza almanız ancak çok büyük şans olurdu. Sunroof olması, otomatik olması bunlar hep ekstra biliyorsunuz.

Kulübün ilk sayfasında donanımlar hakkında bilgi verirken bahsetmiştim. 2006 model araçlarda ESP, Hill Hold ne yazık ki yok.

• bu durumda yanan esp ikaz lambası sadece asr için yanıyor herhalde. peki aracımın 2008 modele göre başka eksikleri neler?
    birde vites kolundaki dsg yazısına takıldım. benim şanzımanda dsg mi?
  • Sayın M Yanmaz,

Bildiğim kadarı ile DSG her tip motorla satılmıyor. 1.4 140 HP ve 170 HP TwinCharger motorlar 6-DSG ve 1.4 122 HP Turbo motorlar 7-DSG ile satılıyor. 1.6 102 HP motor sadece 6-TIPTRONIC ile satılıyor. DSG yazısı nasıl yazıyor orada anlamadım. Resmini çekip koyabilir misiniz lütfen?

Selamlar

Taner Göde
  • [img=http://img356.imageshack.us/img356/9743/dsc001722lh8.th.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myanmaz -- 3 Temmuz 2008; 12:05:01 >
  • Çok ilginç. 102 HP motorun DSG vites kutusu olmadığını biliyorum. Peki motorun de bir resmini ekler misiniz?

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===
  • Bu listeden de 1.6 102 HP motorun TIPTRONIC vites kutulu modele sahip olduğu ancak DSG vites kutusunun olmadiği anlaşılıyor.

• VW'nin meşhur 1.6 litre 102 HP 148 NM ÜSTTEN TE EKSANTRİK 8 VALFLİ MOTORU BU. GOLF, JETTA, PASSAT, TOLEDO, LEON, SKODA tarafından da kullanılıyor ve LPG'ye de uygun (bu resimde sahibi VOLKSWAGEN PASSAT 3C VARIANT'a BRC marka LPG takmış).

• benim motor da aynen öyle. acaba ekonomik olsun diye tek tip vites kolu üretmiş olabilirler mi?
  • Yani hiç ama hiç sanmıyorum. Belki önceki sahibi (aracı 2. el aldığınızı sanıyorum, hatalıysam düzeltin) güzel dursun diye DSG yazısını eklemiş olabilir. Aracınız otomatikse 6 ileri Tiptronic vites kutusuna sahiptir. DSG üretilmesi 2 kat pahalı olan bir sistem. VW'nin Passau şehrinde DSG üretim tesisi var. Günde 750 adet 7-DSG ve 1000 adet 6-DSG üretiliyor. Tiptronic vites kutuları DSG'lerden farklı tabi. Motor üst model olsaydı vites kutusu da DSG olurdu.

Taner Göde
  •  ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

bunlar aracın fotoğrafları. bu arada 15 dk da bir arabasının fotoğrafını çeken bir adam gören site sakinleri beni deli zannetmiş olabilir :)

• anladım taner bey evet aracı ikinci el aldım ama ilk sahibi 50 yaşında eczacı bir bayandı. zannetmiyorum güzel dursun diye böyle birşey yapacağını. bide şu fotoları görüntületmeyi başaramadım bir türlü. bi yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca jetta hakkında baya bilgili gibisiniz. size de sorayım. ben bu aracı 35000 ytl ye aldım. sizce iyi mi ettim kötü mü? çünkü araçta 2008 comfortline ın bazı özellikleri yok.
  • Bunu yazıyorsunuz (resim linkini) (imageshack'ta Direct Link satırından kopyalıyorsunuz (COPY) ve buraya yapıştırıyorsunuz (PASTE)

http://img370.imageshack.us/my.php?image=dsc001766hv1.jpg

sonra da mouse işaretçisi ile bu resim linkinin üzerine geliyor ve mouse'un sağ tuşuna üç defa basıyorsunuz (tüm resmi linki siyah oluyor, yani "seçiliyor")

ondan sonra da mouse işaretçisi ile yukarıdaki
    tuşuna basınca ortaya şu çıkıyor:

[simage]http://img370.imageshack.us/my.php?image=dsc001766hv1.jpg[/simage]

sonuç da aşağıda (ben linki düzelttim: DIRECT linkini seçmezseniz buraya resim eklemeniz mümkün değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 3 Temmuz 2008; 12:59:21 >

• Sanırım aldığınız araç

2006
    VOLKSWAGEN
    JETTA
    1.6 102 HP
    COMFORTLINE
    TIPTRONIC
    SUNROOF

Sıfır fiyatı

Jetta 1.6 102 hp Man. Primeline 34.800,00
    Jetta 1.6 102 hp Tiptr. Primeline Tiptr. 38.440,00

Jetta 1.6 102 hp Man. Midline 38.580,00
    Jetta 1.6 102 hp Tiptr. Midline Tiptr. 42.050,00

Jetta 1.6 102 hp Man. TOUR 40.680,00
    Jetta 1.6 102 hp Tiptr. TOUR Tiptr. 44.150,00

Jetta 1.6 102 hp Man. Comfortline 43.760,00
    Jetta 1.6 102 hp Tiptr. Comfortline Tiptr. 47.270,00

+ 1.860,00 YTL Sunroof = 50.000 YTL'den fazla, 15.000 YTL daha ucuza almışsınız ve kilometresi düşük, içi bej, rengi grafit mavi (metalik mi?) Bence gayet iyi bir fiyat ve BRC ya da LANDI-RENZO marka sıralı sistem LPG takarsanız aracı en az 10 YIL sorunsuz kullanabilirsiniz.

Taner Göde
  •  ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

sanırım bu kez oldu... teşekkürler.

• anladım taner bey teşekkür ederim. ben esp ve hill hold özelliğine biraz takıldım galiba. lpg taktırmayı istiyorum ama aracın değerinde bir kayıp olurmu acaba bir de çok fazla delme takma işleri yapılıyor mu lpg montajında? ben stepne yerine taktırmak istiyorum depoyu sizce nasıl olur?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.