Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
649.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

VW Topiğinde JETTA'YI LPG İLE KULLANANLAR adında bir başlık var. Orada bu motor ve LPG uyumu hakkında çok ayrıntılı bilgilerim mevcut. Sıralı sistem LPG taktırdığınızda ve ruhsata işlettirdiğinizde aracınızın değeri azalmaz, tam aksine LPG'nin değeri kadar (1.500 YTL) artar. Şu anda lüks, kaliteli, kilometreye az yakan araçlar revaçta. Sizin aracınız buna mükemmel bir örnek, bir de sunroof ve Comfortline, ayrıca da Tiptronic ki bence 10 yıl değil 20 yıl da binersiniz, sonra LPG takınca bence JETTA'nızdan inmezsiniz bile. Çok büyük bir şans sizinki bence. İyi değerlendirin.

JETTA'YI LPG İLE KULLANANLAR İÇİN -LINK-

1. Sıralı Sistem LPG'yi BRC veya LANDI RENZO taktırın.
    2.www.lpghaber.com sitesinde çok JETTA örnekleri var.
    3. 60 litre SİLİNDİR TANK koltuk arkasına taktırın. Yedek
    ---lastik taşımak zorunda kalmazsınız şehir dışına giderken.
    4. Delme işine gelince, LPG dolum ağzı zaten arka tamponun
    ---siyah kısmına yapılıyor ve estetik duruyor. Motor bölümünde
    ---ise zaten boş olan civata delikleri kullanılıyor. Plastik manifold
    ---mutlaka delinecek tabi ama elde edilecek tasarruf karşısında
    ---bu kabul edilecek bir durum.
    5. BRC enjektörleri sessiz, LANDI-RENZO enjektörleri BOSCH
    ---marka ve sesli ama uyum konusunda ikisi de harika.

Aracınız gerçekten çok ama çok güzel. Özellikleri bir arada bulmak mükemmel olmuş. DSG'ye aklım takıldı. Aracınızın faturası varsa bir inceleyin. Ayrıca da DSG vites kutusunda dişli geçişleri saniyenin binde 7'sinde gerçekleşiyor, yani hissetmeniz mümkün değil. Hissediyorsanız normal Triptronikl var demek ve bence de normal Tipronic ama o DSG yazısı oraya nasıl gelmiş, anlayamadım.

Selamlar,

Taner Göde

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 3 Temmuz 2008; 13:46:27 >

•  ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

• taner bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. sanırım bu dsg olayını diğer tiptronik sahibi arkadaşlar aydınlatabilir. onlarınkinde de dsg yazısı varsa bu vw nin tek tip vites kolunu tüm şanzımanlara taktığını gösterir. ben de zannetmiyorum benimkinin dsg olduğunu. çünkü araç doğuş otomotiv de 101 nokta kontrolüne girdi. bununla ilgili hiçbirşey söylemediler. sadece görüntü var galiba bizimkinde :)
    başınızı ağrıttım ama son bişey daha soracağım. geri vitese geçildiğinde sağ ayna aşağı hareket etmiyor. yol bilgisayarı yarım ekran olduğundan ayar menüsüne de girilemiyor. benim aracımda bu özellik yok mu? yoksa serviste mi ayarlanabiliyor? keza coming home- leaving home kısa farların yanma süresini de değiştiremiyorum. 45 sn civarı yanıyor. bu süre benim için çok uzun.
    teşekkürler.
  • Sayın M. Yanmaz.

Benim Passat'ta dediğiniz ayna vb. özellikleri var, ekranım MFD ve hepsini görebiliyorum. Bu konuda uzman JETTA arkadaşlara sormakta fayda var. Neticede bilgim olmayan bir hususta öneride bulunmam doğru olmaz. Coming Home/Leaving Home aslında kapatılabilmeli. Direksiyonda bulunan sağdaki düğmelerden bence bunu kontrol ve ayar edebilirsiniz. Kullanma kılavuzu duruyorsa bence iyice bakınız. LPG konusunda da bence geç kalmayın. Benzin 4 YTL'ye doğru gidiyor...

Hayırlı ve uğurlu olsun, güle güle kullanın. Güzel bir iç temizlik, boya koruma, cila ve parlatma ile aracınız daha da güzelleşecektir.

Selamlar,

Taner Göde
  • myanmaz ne yazık ki 2006 modellerde bazı özellikler yok. Fark edip ortaya çıkardığınız donanım eksiklikleri sonraki yıllarda comfortline donanım seviyesinde Jetta'lara eklendi. Örnek aynanın geri viteste konumunu ayarlaması v.b.

DSG konusunda da her ne kadar bende ihtimal vermesem de sizden ricam aracın kitapçığında 1.1. bölümünde bulunan Araç Verileri Etiketinden Transmission Code bilgisini, Options Code listesinde üçlü harf ve rakamlardan G harfi ile başlayanları yazar mısınız? Hatta tüm Options Code'ları da yazarsanız yardımcı olabilirim diye ümit ediyorum. En azından kontrol etmiş oluruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: myanmaz

bu durumda yanan esp ikaz lambası sadece asr için yanıyor herhalde. peki aracımın 2008 modele göre başka eksikleri neler?
    birde vites kolundaki dsg yazısına takıldım. benim şanzımanda dsg mi?

Araç patinaj yapmaya başladığında ESP uyarı ışığı ASR devreye girdiği için yanıyor.
  • taner bey çok teşekkür ederim. araç yarın sabah doğuş otoya detaylı iç temizlik, boya koruma, döşeme koruma, motor koruma paketleri uygulanması için servise giriyor. özelliklerin hepsini kullanma kılavuzundan bakıp öğrenmeye çalışıyorum ama kullanma kılavuzunda araçta olan olmayan herşeye yer verilmiş. tabi hangileri bizde var hangileri yok kurcalayarak öğreniyorum artık.

sayın sobriquet servis kitapçığının ilk sayfasındaki etikette yazanları sordunuz anladığım kadarıyla. ben hepsini yazayım siz anlarsınız herhalde...

N.I.V : JETTA 1.6 COMFO 75 ATF
    TYPE: 1K21E3
    ENG. CODE/ TRANS CODE: BSE HTN
    PAINT NO/ INTERIOR: LC5F KW 7351
    OPTIONS: X2F CM7 G1A HH7 J1D K8B 4UF MW6 U5A
    1ZM V0A 0A2 1AC 1G2 2ZB 2JC 5RR
    7K6 2UA 5SL OHM 4X3 OGG 3L3 3Q6 QG1 3YR 4A0 8BG
    L07 G56 8YL B0A 1N3 3FE 4K3 4R4 8Y1 8ZH 9AK

umarım sorduklarınız bunlardır. bir de bu araçta elektronik diferansiyel kilidi var mı?
    teşekkürler...

• G1A 6-speed automatic transmission olduğunu gösterirken 1K21E3 Jetta Comfortline Tiptronik olduğunu anlatıyor.
    DSG olabileceğine dair en ufak bir ipucu bulamadım. Transmission Code bile ipucu olmadı.

Yalnız 50 yaşlarında bir bayan için iddialı bir yaklaşım olmuş. DSG modifikasyonu!

101 nokta testi dışında aracın servis geçmişini kontrol ettiniz değil mi?
  • evet. serviste tüm kayıtlarını gösterdiler. mart 2006 trafik çıkışı. ağustos 2006 klima hortumu değişmiş garantiden. aralık 2007 15000 km bakımı yapılmış. serviste başka bir kayıt görünmüyor. ben aracı üç gün önce aldım 15280 km idi. yani son 6 ayda 300 km yol yapmış araç. ayrıca dikkat etmem gereken bişey var mı acaba?
  • sayın sobrıquet şu kodların hepsini açıklasanız da bu topiği okuyan jetta sahipleri araçlarında ne var ne yok tam olarak bilseler süper olur.
    şu dsg olayı da bence daha önce de dediğim gibi tüm araçlarda aynı vites kolu kullanılmış olabilir.
    aslında düşünüyorum arayııp sorsam bayana siz mi yaptırdınız bunu diye ama biraz abes olur herhalde....
  • Çok değerli bilgiler barındırmıyor option code listesindeki harfler...VW kendi üretim kriterlerine göre grubun tüm araçlarında kullanıyor bu kodları. Ben kendi aracım için internetten kodlara konsantre olarak buldum. Bazı satıcılar bu opsiyonları sitelerinde duyuruyor.
    www.gerritspeek.nl
    404-Error Page op gerritspeek.nl
    http://www.gerritspeek.nl/vag_codes-wagengegevens.html
    sayfasında da listelenmiş kodlar var isterseniz.

X2F = National sales program Turkey
    CM7 = Alloy wheels 6.5J x 16
    HH7 = Tires 205/55 R16 91V
    J1D = Battery 380 A (72 Ah)
    K8B = Notchback
    0A2 = 4 doors
    1AC = Anti-lock brake system (ABS)
    1G2 = Steel spare wheel with original equipment tires
    2ZB = Leather multi-function steering wheel
    K3 = Radio remote controlled central locking operated from inside and safe securing
    4R4 = Power windows with comfort operation andcircuit breaker
    8Y1 = Two-tone horn
    8ZH = Antenna for AM/FM reception, "diversity"
    9AK = Climatronic with impact pressure control free of cfc
    8YL = Radio with CD player

v.b.

Unutmadan ben gene de sorardım DSG konusu!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• arkadaşlar jetta comfortline donanımda [2009] olacak bluetooth var mı
  • Merhaba Sobriquet ve diğer arkadaşlar.

VW opsiyon kodlarını internetten buldum (1000 adet) ve başka bir topikte yayınladım. Bilginize.

Selamlar,

Taner Göde
  • çok teşekkürler taner bey topiği gördüm. çok faydalı olmuş
  • Mayıs ayında yakıt sarfiyatı ile ilgili test yapmıştım belki hatırlarsınız. Haziran'da da ciddi ciddi takip ettim. Sonuçta mümkün değil aracı şehir içinde 9.4 -9.9 lt/km aralığı dışına çıkaramadım. 1.6 8V motorla ortalama değer bu rakamlardan aşağı biraz zor görünüyor. Bilgilerinize...
  • merhabalar,

bizim akkız'ın başına bir bela geldiki düzeltemiyorum. Geçende misafirliğe gittiğimiz bir tanıdığım evinin önünde arabanın üstü ağaçtan reçine olmuş, hem de her yeri...

4-5 kere yıkattım pasta cila yaptırdım, reçine temizleyicisi ile temizlettim azaldı ama nafile şerefsiz ağaç bizim akkıza imzasını atmış resmen.

bilgisi önerisi olan var mı ??

Bu arada sobriquet DH yöneticiliğin hayırlı olsun
  • Herkese selamlar,
    Akşam bu topiği açtım ve başından sonuna okudum. Jetta aracım yok amakalite ve konfor olarak beğendiğim ve ileride aile otomobili olarak alacağım olası araçlardan biri. Sorum ise, Jetta'nın Euro NCAp skorunun olmaması. Resmi sitelerinde Jetta yok. Bazı modellerde sedan ile hatchback ayrı olarak test edilmemiş (Megane mesela) Acaba Golf ile aynı platform veya Golfün sedanı gibi düşünerek Jetta testi yapmadılar ve puanını koyma gereği duymadılar mı? Bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: firat_ozturk

merhabalar,

bizim akkız'ın başına bir bela geldiki düzeltemiyorum. Geçende misafirliğe gittiğimiz bir tanıdığım evinin önünde arabanın üstü ağaçtan reçine olmuş, hem de her yeri...

4-5 kere yıkattım pasta cila yaptırdım, reçine temizleyicisi ile temizlettim azaldı ama nafile şerefsiz ağaç bizim akkıza imzasını atmış resmen.

bilgisi önerisi olan var mı ??

Bu arada sobriquet DH yöneticiliğin hayırlı olsun

Akkız için samimiyetle çok üzüldüm.

Yalnız reçine gerçek bir problem olsa da meşhur firmalarda bu konulara çözüm üretebildiklerini sanıyorum. Aşağıdaki gibi açıklamalar yaparak müşteri arıyorlar zaten... Bence deneme yanılma yapmadan bunlardan birine götürmek iyi olabilir. Nezaketiniz için ayrıca teşekkür ederim.

"Cadde ve sokaklarımızın süsü, kentlerimizin akciğerleri ağaçlar, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında özsu ve reçine şeklinde sıvı boşaltımı yaparlar. Bu maddeler otomobilin boyasının üzerine yapışır, güneşli havalarda da ısı ile daha da aktif duruma girerek boyanın yüzeyinde küçük delikler açar. Normal yıkama ile çıkmayan bu atıklar genelde alkol (kolonya, tuvalet ispirtosu vs.) ile temizlenebilir. Temizlendikleri zaman ise geride tahrip olmuş bir boya yüzeyi bırakırlar. Bozulan bu boya yüzeyini, yeniden boyamanın dışında, düzeltme olasılığı yoktur."

• quote:

Orjinalden alıntı: The Doc

Herkese selamlar,
    Akşam bu topiği açtım ve başından sonuna okudum. Jetta aracım yok amakalite ve konfor olarak beğendiğim ve ileride aile otomobili olarak alacağım olası araçlardan biri. Sorum ise, Jetta'nın Euro NCAp skorunun olmaması. Resmi sitelerinde Jetta yok. Bazı modellerde sedan ile hatchback ayrı olarak test edilmemiş (Megane mesela) Acaba Golf ile aynı platform veya Golfün sedanı gibi düşünerek Jetta testi yapmadılar ve puanını koyma gereği duymadılar mı? Bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Tespitiniz doğru aslında. Golf ile aynı platform olması nedeniyle çoğu zaman testlerde, istatistiklerde Golf - Jetta ikilisi birbirlerine referans olabiliyor. Avrupa'da Golf çok satıldığı için Jetta'ya referans olurken, A.B.D.'de Jetta çok satıldığı için Rabbit'e (Golf) referans oluyor. Yine de insanın içi rahat etmiyor ve Jetta'nın Euro NCAP puanı 5 yıldız diyemiyor bir türlü değil mi?

IIHS-HLDI crash testing and highway safety
    404
    http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=231

• şu an segmentinde tek araç jetta sonra sırasıyla focus ve corolla gelir bizzat bu 3 arabayı da test ettim iç dizayn kalite ve performansta jetta focustan bir adım önde corollayla çok fark var zaten sözün kısası araç JETTA DSG
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.