Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
649.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araç tercih kıyaslama bölümünede yazdım gerçi ama bir türlü karar veremedim.jetta 140ps comfortline ile
    focus tcdi titanium arasında gidip geliyorum.İkiside aynı fiyat neredeyse.Burada şimdi herkes jetta diyecek tabiki
  • Sevgili Diveman,

En başta sunu söylemek istiyorum: her ikisi de çok kaliteli, üstün ve muhteşem araçlardır. Piyasada saygı gören, kabul edilen ve 2. eli kuvvetli otoobillerdir.

Bence FORD FOCUS TDCI 110 HP TITANIUM al ve kullan. Bir süre sonra "Acaba JETTA'yı mı kullansaydım?" diye aklından fikirler geçecek, bu fikirler kurt halini alıp içini yiyip bitirecek. Fakat artık parasını ödediğin, ruhsatını çıkardığın, sigortasını yaptırdığın, kaskosunu aldığın ve deposunu doldurduğun bir FORD FOCUS aracın olduğundan geri dönüş yolu çok dik, çıkılması çok zor ve zahmetli bir rampa halini alacaktır.

Ama bir işi baştan doğru yapmanın da bir yolu var. VW JETTA 1.4 TSI 140 HP TWINCHARGER satın alırsan mutlaka bir ara aklından FORD FOCUS'u geçirecek, onu da deneyecek ama VW JETTA'dan başka bir aracı düşünmek, hatta (PASSAT dışında) binmek bile istemeyeceksin. Benzinli, az yakan (FORD FOCUS TDCI da az yakıyor), vergisi düşük (FORD FOCUS'un da vergisi düşük), Turbolu (FORD FOCUS da Turbolu) ve Kompresörlü (işte bu FORD FOCUS'ta yok) komple ve değerli bir aracın olacak. 2. Eli kuvvetli ve en çok tercih edilen motor konfigürasyonuna sahip bir model VW JETTA 1.4 TSI 140 HP COMFORTLINE. İleride LPG de takılabilecek (şu anda Almanya'da takılabiliyor) ve JETTA kullanıcılarının da teyit edeceği düşü yakıt tüketimine sahip bir motor 1.4 TSI 140 HP TWINCHARGER.

Bence daima her iki çeşidin de tadına varmakta fayda var. TDCI bir FORD FOCUS'tan ta çok etkilenmiş, ama yine de VW PASSAT almıştım. TDCI motorlu FORD FOCUS beni SEAT TOLEDO 1.6 16V aracımdan ayıramamıştı ama VW PASSAT 1.4 TSI 122 HP ayırabilmişti.

Tercih sizin.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

Orjinalden alıntı: myanmaz

selam arkadaşlar bu sabah kargalarla birlikte 2a mühendislik izmir otogazın yolunu tuttum yaklaşık 5 saat süren bir çalışmadan sonra artık lpg li bir aracım oldu. 2a izmir otogaz çalışanlarına teşekkür ediyorum. çok güzel bir işçilikle işi hallettiler. kaputu açınca ilk bakışta lpg takılı olduğunu anlamak imkansız. biraz inceleyince parçaları görebiliyorsunuz. kablo ve hortumlar çok muntazam yerleştirildi. şimdilik aracın çalışmasında da bir sorun yok. inşallah böyle devam eder.

Merhaba M. Yanmaz.

LPG sisteminizi tebrik ederim. Aşağıdaki resimlerle bir benzerlik var mı?

Taner Göde

http://forum.donanimhaber.com/m_24471616/tm.htm

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

• teşekkür ederim taner bey. aynı parçalar benimkinde de var ama yerleri baya bi farklı. o metal yuvarlak alet (adını bilmiyorum) mesela bende görülmüyor alt taraflarda biyere taktılar onu. ayrıca ortalıkta öyle hortum falan da görülmüyor. yani benimki daha derli toplu gibi. üç gündür de aracın üzerinden inmedim. gayet sorunsuz görülüyor. müsait bir zamanda fotoğraflarını paylaşıcam.
    bu arada başka bir sorunum var. ben aracı almadan önce doğuş oto da 101 nokta kontrole sokmuştum ve araç temiz çıkmıştı. bugün kaportacı bir arkadaşımı ziyarete gittim. o da aracı inceledi. sağ ön çamurluğunun değişmiş olduğunu söyledi kendisi. bana da gösterdi. sanki bir iki vidayla oynanmış gibi. ben de doğuş otoyu arayıp durumu söyledim. böyle birşeyin imkansız olduğunu gözlerinden kaçamayacağını aracı tekrar getirmemi ve yeniden bakacaklarını söylediler. ne yapmam lazım şimdi benim?

• quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

araç tercih kıyaslama bölümünede yazdım gerçi ama bir türlü karar veremedim.jetta 140ps comfortline ile
    focus tcdi titanium arasında gidip geliyorum.İkiside aynı fiyat neredeyse.Burada şimdi herkes jetta diyecek tabiki

Taner beyin söylediklerine katılıyorum.

Bence yakıt ekonomisi benim araç satın alırken 1. kriterimdir, diğer özellikler sonra gelir derseniz dizel otomobilden şaşmayın derim. Ama prestij, konfori teknoloji,2. el değeri vs. gibi özelliklere sınıfında benzinli motorlar arasında en düşük tüketim değerlerine imza atan bir otomobil isterim derseniz de Jetta en baştaki seçenek olmalı. İkisini de gidin galeride test edin mutlaka, ondan sonra karar verin.
    Saygılarımla.

• sağolun taner bey sizin ne kadar passat fanatiği ve tutkunu olduğunuzu forumdan takip etmekteyim.Dediğiniz gibi en iyisi
    gidip denemek.Sonra sizin gibi birde passata binipte inemessek yandık o zaman.mali durumları tekrardan göz geçirmek gerekecek
  • Pek değerli Diveman arkadaşım,

Volkswagen Passat 1.4 TSI 122 HP Comfortline aracımı Ocak 2008'de almadan önce bu foruma 1 tane bile mesajım yoktu. Aracı adıma kayıt ettirip eve geldikten hemen sonra foruma girdim ve ilk mesajımı yazdım. Önceki aracım LPG'li olduğundanwww.lpghaber.com forumundan buraya transfer oldum da diyebiliriz. 2300'e yakın mesajı 6 ayda yazdım. İşim araştırmak, teknoloji ve tarih konusunda geniş bilgi sahibiyim. Bilhassa doğru bilgiyi elde etme konusunda saplantıya varan bir tutkum var. Volkswagen Fabrikasına telefon bile ettim, bazı sorular sordum. Yabancı dil bilgim ileri olduğundan tüm dünyada araştırma yapabiliyorum. Ama Volkswagen Passat 1.4 TSI 122 HP Comfortline aracımı Wikipedia ve Donanım Haber internet sayfasından öğrenmiş ve derhal satın almıştım. Teşekkürler Donanim Haber (ve Birol Şen abim).

Neticede ifade etmek istediğim, doğru kararı vermek için mutlaka bir bilenden görüş almakta fayda olduğu. Tekrarlıyorum: FORD FOCUS 1.6 TDCI 115 HP TITANIUM çok kaliteli bir otomobildir. Dizel olması ve piyasada tutulması artı değer ve avantajlardır. Kuzenim geçen hafta 2008 model SEAT Cordoba 1.4 TDI 80 HP PD 3 CYL. SOHC aracını 27.600 YTL'ye sattı ve 2006 model FORD FOCUS 1.6 TDCI 115 HP GHIA satın aldı, AYNI FİYATA (27.600 YTL).

FORD FOCUS 1.6 TDCI 115 HP GHIA sıfır fiyatı o zaman 43.000 YTL iken şu anda 2 yılda (araç 55.000 km'de) 16.000 YTL, yani yılda 8.000 YTL kaybettirmiş. Bu normalden fazla bir düşüş. Sebep zaten zayıf konjönktür, borç stokunun yükselmesi, dizel fiyatının da benzine yaklaşması sayılabilir. Şu anda bu tür otomobiller satın almak isteyenler bence yönelebilirler.

Ben 10 yıl boyunca otomobil defterimi kapattım. Sıfır araç aldım, beni ve ailemi en az 10 yıl sorunsuz taşıyacaktır, ileride belki LPG bile takabilirim. Teknolojinin gelişmesini bekliyorum. İşte önemli olan da bu, durmadan otomobil değiştirmemek, uzun süre kullanacağınız ve sevineceğiniz, memnun olacağınız bir otomobil olması. FORD FOCUS görevini en iyi şekilde yapar, bundan eminim. JETTA ise sizi eğlendirir. Turbo ve Kompresörlü TwinCharger motoru, çok kuvvetli 2. eli ve FORD'dan kesinlikle geri kalmayan kalitesi ile sizi üzmeyecektir.

Madem bir bütçe var, en iyisini almak hakkınız. Paranızın tam, hatta fazlasını, almak esas amacınız olmalı.

Taner Göde

• Çok teşekkür ederim Taner Bey.gecenin ilerleyen vaktinde benim için değerli zamanınızı ayırdığınızdan dolayı.Sanırım tercihim vw den yana olacak.
    Tekrar teşekkürler
  • selam arkadaşlar. bugün lpg sızdırmazlık raporu almaya gittim. kuyrukta beklerken halkın yoğun tepkisiyle karşılaştım. bu arabaya da tüp takılırmı? öldürdün canım arabayı... benzin alamayacaksan niçin böyle bir araba aldın? bu ve buna benzer bir sürü soru ile karşılaştım. tabi bizim jetta çok alımlı ;koyu rengi, bej döşemesi ,sunroofu ve karizmatik tiptronik vites koluyla ilgileri üzerinde topluyor. yanımızda bir mercedes bir de sıfır astra olmasına rağmen bu soruların muhattabı genelde ben oldum. ben onlara bmw mercedes gibi lüks ve 2006 üstü araçların bile lpg takıldığını anlatsam bile ikna edemedim. velhasıl insanımız lpg hakkında hala tam olarak bilgilenememiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myanmaz -- 15 Temmuz 2008; 22:24:32 >
  • Sayın M. Yanmaz.

LPG artık en basit araçtan en lüks araca kadar kullanılıyor. Aracı bir defa alıyorsunuz, benzini her defa alıyorsunuz. Bu motor piyasada özellikle LPG için tutuluyor. Sanırım VW önümüzdeki dönemde motorlarını LPG'ye ve CNG'ye uygun hale getirmeye çalışacak. Aracınıza LPG'yi bilinen markalardan alınız ancak IPRAGAZ marka araç LPG yakıtı kanaatimce en iyisi. Hiç sorun yaşamadım ve daima iktisatlı gitti.

Selamlar,

Taner Göde
  • sevgili taner abi daha önceki arabam 2003 golf pasifac ti. çok acil bir şekilde arabamın tadına varamadan satmam gerekti. sene başında tsi motor almaya kara verdim. ama hem maddi olrak beni şok zorlayacaktı hemde 102 hp motora yapmış olduğunuz övgü benim kararımı değiştirdi. şu anda 2006 model 102 hp 79000 km de. triptironik siyah renk jetta confortline ile pazarlık halindeyim.31.500 istiyorlardı ben 29.000 verdim yarın haber verecekler genelde şehir içi kullanacam beni üzmez herhalde.
  • Sevgili Mk. Yağcı arkadaşım.

1.6 litre 102 HP 8V 148 NM motoru övmemin sebebi GOLF-JETTA-PASSAT modellerini hem az kullanılmş/yeni almak, hem LPG taktırmak isteyen müşteriler için VW'nin açık bıraktığı bir arka kapı olmasından, sağlam ve uzun ömürlü olmasından ötürü övüyorum. Halen Almanya'da dahi bu motorlu modeller sıfır satın alınabiliyor. Resmini koyduğum VW PASSAT'ın sahibi Alman aracını en lüks hali ile sipariş etmiş (5000 YTL'lik Navigasyon ekranı dahil) ve HEMEN BRC MARKA sıralı sistem LPG taktırmış.

Evet motor 250 HP değil, torku 400 NM değil, 32 VALF değil, FSI değil, TSI değil, ama eski bir dost, tanıdık bir arkadaş, üzmeyen bir aile dostu, kusursuzca LPG'ye uyum sağlıyor. Bu motorun elindeli Altın Bilet de bu özelliği.

Almayı düşündüğünüz motor ve vites kutusu özelliklerine sahip aynı aracın GOLF modeline Almanya'daki ağabeyimy de sahip. Çok da memnun. Şehiriçi içinse mutlaka bu motor ve LPG öneririm. Simit tank daya uun olacaktır. Yeni lastikleri de RUN ON FLAT (patlak lastikle yola devam) alırsanız yedek lastik derdiniz de olmaz.

Selamlar,

Taner Göde

• auto.cz kaynağına göre

YENİ VOLKSWAGEN MOTORLARININ HACİMLERİ, GÜÇLERİ VE TORKLARI ŞÖYLE (değişiklik yapılabilir)

1.2 TFSI (77 kW/105 HP, 175 Nm)
    1.4 TSI (90, 103 ve 125 kW/122, 140 ve 170 HP)
    2.0 TFSI (147 kW/200 HP)
    2.0 TFSI (195 kW/265 HP)
    2.5 TFSI (220 kW/300 HP)

1.6 TDI (66 ve 77 kW, 90 HP ve 105 HP)
    2.0 TDI (103 kW ve 125 kW, 140 ve 170 HP)
    2.0 TDI (150 KW/205 HP)

• Arkadaşlar merhaba

2008 jetta nın teybine usb bağlantısı yapmak istiyorum. USB yi kullanarakta seyyar hdd bağlayacağım.

Yığınla mp3 cd mi takıp çıkarmaktan yoruldum. Hepsini hdd e atıp bir kerede işi bitirmek istiyorum.

Bu mümkün mü? ya da tavsiyeleriniz?
  • arkadaşlar arabamın sağ öndeki yolcu havalandırma kanalının sağ-sol yönlendirme aparatını kırdım. nasıl tamir olur? yoksa komple havalandırma ızgarasını mı değiştirmek lazım?
  • SLM ARKADAŞLAR ABİLERİM BİZDE EKİMDE JETTA comfortline ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ FAKAT BEN İÇİNDE dvd li teyip istiyorum bunun hakında bilsi olan varmıı orjinali veyaa başka markaa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

auto.cz kaynağına göre

YENİ VOLKSWAGEN MOTORLARININ HACİMLERİ, GÜÇLERİ VE TORKLARI ŞÖYLE (değişiklik yapılabilir)

1.2 TFSI (77 kW/105 HP, 175 Nm)
    1.4 TSI (90, 103 ve 125 kW/122, 140 ve 170 HP)
    2.0 TFSI (147 kW/200 HP)
    2.0 TFSI (195 kW/265 HP)
    2.5 TFSI (220 kW/300 HP)

1.6 TDI (66 ve 77 kW, 90 HP ve 105 HP)
    2.0 TDI (103 kW ve 125 kW, 140 ve 170 HP)
    2.0 TDI (150 KW/205 HP)

bunlar ne zamn ülkemize tahminen??

• JETTA KULLANAN ARKADAŞLAR 2.0 TDI COMFORTLİNE MODEL HAKKINDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

HERKESE KAZASIZ BELASIZ GÜNLER
  • 2006 model 1,6 102 hp jetta confortline triptironik vites renk derin siyah değişen yok sadece ön kaput çizikten boyalı fiyat 30750 nasıl acaba yardımcı olursanız bende jetta sahibi olacam
  • Sayın MK Yağcı,

Aynı aracın 2007 modelini aşağı yukarı aynı fiyata aldılar. 28.500 YTL'ye veya en azından 29.000 YTL'ye düşürebilirsen fiyatı ve LPG taktırırsan uzun süre keyifle kullanacağın bir otomobilin olur. Boyadan ötürü sana bir indirim yapması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca arştırmaya da devam et, fiyatı daha yüksek olan ama garanti de veren DOD'a bakmanı da öneririm.

Edit: Tiptronik olduğunu okudum. Bence Tiptronik için fiyat çok iyi, ama bu durumda yine de fiyatı DÜZ yapmalı diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun.

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 18 Temmuz 2008; 21:16:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.