Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (277. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
649.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: autotech1

Öncelikle aracın üzerinden çıkan Bosch silecekleri ekliyorum. 2 aracım olduğu için 90 + 90 = 180 TL. vermeyim dedim ve ucuza kaçtım. 45 TL.ye Bosch Car Service'den aldığım silecekleri 1 kış kullanıp çöpe attım. Bu sebeple servisin taktığı silecekten daha pahalıya geldi. Orjinal silecek 2 kışı kesin çıkarıyor. 3. kış da kullanılabiliyor. Karar size kalmış fakat ben memnun kalmadım. Düşmanıma tavsiye etmem. Camda DIŞTAN buğu bırakıyor ve gece görüşü mahvediyor. Camda iz bırakıyor. Orjinal sileceğe göre çok ses çıkarıyor. Kısaca ben hiçbir artısını görmedim. 45 TL.yi çöpe atıyorsunuz. 20 TL.ye sayılan çin malı muz silecekten herhangi bir farkını ben göremedim.

Yukarıda servis de Bosch kullanıyor gibi bir cümle geçmiş. Böyle birşey KESİNLİKLE yoktur. Servis Volkswagen AG'nin ürününü yani kendi tesislerinde ürettiği OEM parçayı kullanmaktadır. Bosch, VW otomobiller için muadil veya yan sanayi diye tabir edilen parçalar üretmektedir. Parçalar uyum sağlamakta fakat orjinalin yerini ASLA tutmamaktadır.

Bu olay sadece silecekler için geçerli değil. Fren balatası, disk, kayışlar vb. belirli bir değişim periyodu olan tüm sarf malzemeleri için geçerlidir. Bunlar orjinal parçalar pahalı olduğu için tüketicilere yarı fiyatına sunulan muadil parçalardır. Uyum sağlar ama ASLA orjinal parçanın yerini tutmaz ve onun kadar uzun ömürlü olmazlar.

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

Alıntıları Göster
    Bu da orjinal jetta sileceği. Yetkili servislerin taktığı silecek. Görüldüğü gibi Bosch veya herhangi bir markayla uzaktan yakından alakası yok.
    Son resme dikkat. Volkswagen AG - Wolfsburg tarafından, VW'in Macaristan
    tesislerinde üretilmiş. Aracın üzerinde bu gelmişti ve 3. kışın ortasına kadar kullanmıştım.

Tüm forum severlere iyi günler dilerim...

• 3. kışın ortasına kadar kaç bin kilometre yaptınız ? Ve aracımız şuan kaç bin km de ?

(Bu servis sevdanızın sebebini bir türlü anlayabilmiş değilim. Servise her açıdan değmeyecek bir şekilde fazladan para vermeyi neden bu kadar eşsiz birşey olarak görüyorsunuz ?)

Servise gitmeyen araç günah işliyor dercesine, servisten parça almayan en kısa sürede arıza yapar, kaza yapar dercesine bu kadar servisin fanatiği olmak sizide rahatsız etmiyor mu?

Bu silecektir neticede, güneş, yağmur, kar ve çevresel faktörlere bağlı olarak aşınma süreleri değişir. Bende orijinal sileceği 2 yıl kullandım ama 2. yıl parçalanmaya başlamıştı silecek lastiği. Servis gayri akli bir rakam söyleyince gidip bir aksesuarcıdan tanesi 15 liraya iki adet silecek aldım. Bu 2. yılı ve halen pürüzsüz, sessiz ve başarılı bir şekilde silmeye devam ediyor. Size tavsiyem biraz rahat olun. Aracınızı servise para kazandırmak için değil, kendiniz için aldığınızı unutmayın. Takıntılı insanlara taş çıkartırcasına basit bir ihtiyaç için bile servise giden insan olmayın. Durun bir AVM'de aracınıza uygun sileceği seçin ve takın.

Bakımlar içinde durum böyle... Aracınızı servise bırakıyorsunuz ve hangi bakım kilometresinde ise ona göre saat uygulamasına geçiliyor. (Örn: 60 bin km bakımı 4 saat) 60 binlik bakımın içeriğine baktığınızda yapılan işlemlerin topu topu 45 dk yada bir saat tutması gerekirken, servisi randevu için arayıp ve günlerce sonraya randevu aldığınız aracınızın başına işçinin arada sırada gelerek 4 saat boyunca aracın serviste yatmasına ben etik olarak bakmıyorum.

4 saat işçilik ücretini sizden almak için, yapılan bakım parası kadar sizden işçilik ücreti alınıyor olmasının bana mantıklı bir sebebini gösterebilir misiniz?

Servisteki bakım alanında yer alan araçların %99 unun garanti kapsamındaki araçlar olması, servis yada şirketin satış sonrası hizmetlerinde ciddi bir sıkıntı olduğunu göstermiyormu?

Distribitör dışındaki servislerin büyük bir çoğunda servis personelinin sürekli değişiyor olması ve personel politikalarında uzun vadeli istikrarlı bir yönetim anlayışını ortaya koyamamalarının müşteri üzerindeki olumsuz etkisini şahsen bende çekmiş bulunuyorum.

Beni tanıyan, aracımı tanıyan, huyumu suyumu bilen bir servis danışmanı en fazla 3. yada 4. servis ziyaretimde ortadan kaybolmuş oluyor. Bu çok çok çok yanlış bir politika. Serviste çalışan usta yada personelin tecrübeli ve deneysel bir alan olarak görmemesi çok önemli. Yine dstribütör dışındaki yetkili servislerde çokça gördüğüm yaşça çok ama çok tecrübesiz olan personelin iş yapması ve sürekli bu tecrübesiz personellerin yenileri ile iş değişikliği yapılması, beni servisten uzaklaştıran ana sebeplerin başında geldi.

Müşteri ilişkileri ve Müşteri memnuniyeti kavramlarının kurumsal mânâda sindirilmesi gerekiyor. Yetkili servis personelinin umursamazlığı, tutturabildiğine fiyat politikası ve müşteri memnuniyeti bakımından bulundukları konum benim beklentilerime cevap veremiyor.

Bu yüzden Özel servise giden araçların, servis dışında bakımı yapılan araçların sizin bakış açınızla BAKIMSIZ gibi muamele görmesine ne yazık ki şaşırıyorum. Ankara'nın bir ok Audi v VW özel servisinde bir çok Doğuş oto ustasını bulman GARANTİ. Bu ustaların içinde en iyisini bulmak inan bana hiçte o kadar zor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan And Jetta -- 31 Aralık 2014; 2:00:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

quote:

Orijinalden alıntı: ringcep

Merhaba arkadaşlar
    Orjınal silecek lastiği alacağım,hangi marka olmalı ?

Merhaba.

Boch marka almanızı tavsiye ediyorum. Serviste Bosch marka kullanıyor. Dışarıda bu sileceklerin tanesini 20-22 TL civarında temin edebilirsiniz. Bosch silecek lastiğine kötü demek, servisin taktığı lastiğede kötü demek oluyor. Hatta servis çoğu zaman Bosch marka fiyatına daha düşük kalitede silecek, filtre vs gibi şeyler kullanabiliyor. Bir Bocsh Car Servisinde aracınıza bire bir uyumlu ve VW nin tavsiye ettiği sileceği bulabilirsiniz.

Bu mesajda yetkili servislerin de Bosch silecek kullandığından, hatta bu sileceğe kötü demenin, servisin taktığı sileceğe kötü demek olduğundan bahsediyorsunuz.

Size fotoğraf ve delilleriyle böyle bir şeyin KESİNLİKLE olmadığını ispatladım. İnsanları yanlış yönlendiren bu mesajdaki hatanızı kabul etmek yerine başka konulara girerek üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Konumuz yetkili servis bakımları mı?

İsteyen aracının bakımını istediği yerde yaptırır. Yetkili servis sahibi olmadığımdan bu işten bir karım olduğunu da düşünmüyorum.

Herkes bildiği doğruları buraya yazar. Okuyan kişiler kendilerine göre bir sonuca varırlar.

Konu servisin yukarıdaki mesajda yazdığınuz gibi Bosch silecek kullanmadığıydı ve ben bunu tüm delilleriyle ispatladım. Ben bunu yazmasaydım sizin mesajınızı okuyan biri yanlış bilgiler edinmiş olacaktı. Yok hala böyle bir iddianız varsa takdiri okuyanlara bırakıyorum.

Tüm bu konuyu takip eden arkadaşlara iyi yıllar dilerim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gökhan And Jetta kullanıcısına yanıt
    öncelilikle ilginiz için teşekkür ediyorum. sunroof temizliği sonrası aracın yolcu koltuğu kısmı sorunu çözüldü yalnızca şöför tarafındaki sıkıntı devam etmekte. yoğunluktan dolayı ancak yarın gideceğim bu temizliği yaptırdığım yere ve tavsiyeniz üzerine ön cam altındaki tahliye borularını da temizleteceğim. ilginiz için tekrardan çok teşekkürler. bu arada aracın ağır bir kazası bulunmuyor en azından ekspertiz sonucları ve kendi yaptığım kontrollerden bu anlaşılmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avukat92

öncelilikle ilginiz için teşekkür ediyorum. sunroof temizliği sonrası aracın yolcu koltuğu kısmı sorunu çözüldü yalnızca şöför tarafındaki sıkıntı devam etmekte. yoğunluktan dolayı ancak yarın gideceğim bu temizliği yaptırdığım yere ve tavsiyeniz üzerine ön cam altındaki tahliye borularını da temizleteceğim. ilginiz için tekrardan çok teşekkürler. bu arada aracın ağır bir kazası bulunmuyor en azından ekspertiz sonucları ve kendi yaptığım kontrollerden bu anlaşılmakta.

Rica ederim, umarım bahsettiğim bölgeden sorun çözülür. Sahip olduğunuz araç son derece donanımlı ve eşsiz bir motora sahip. Kazasız belasız sürüşler diliyorum tekrar hayırlı olsun. Yardımcı olabileceğim farklı hususlar olursa seve seve yardımcı olmaya çalışacağım. Ekseriyetle Jettatürkiye forumunda bilgi paylaşımında bulunmaktayım. Sizi de orada görmekten mutluluk duyarım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: avukat92

Rica ederim, umarım bahsettiğim bölgeden sorun çözülür. Sahip olduğunuz araç son derece donanımlı ve eşsiz bir motora sahip. Kazasız belasız sürüşler diliyorum tekrar hayırlı olsun. Yardımcı olabileceğim farklı hususlar olursa seve seve yardımcı olmaya çalışacağım. Ekseriyetle Jettatürkiye forumunda bilgi paylaşımında bulunmaktayım. Sizi de orada görmekten mutluluk duyarım.

Alıntıları Göster
    Keratalar...

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanx17

Arkadaşlar Volkswagen Passat 2015 Modeli çıkmış elektirik motoru bile var 50 kmyi sadece elektrikle gidebiliyor adamlar süper yapmışlar ya muazzam olmuş fotoğrafları ve daha fazla bilgi burada var bakabilirsiniz
    bilgibahcem.blogspot.com.tr
    Huzurunuzda Volkswagen Passat 2015 Modeli
    http://bilgibahcem.blogspot.com.tr/2015/01/huzurunuzda-volkswagen-passat-2015.html

Sen gecikmişsin test bile ettik

• quote:

Servis kesinlikle Bosch kullanmıyor. VW arge nin ürününü yani kendi oem parçasını kullanıyor. Şu an evdeyim. Yarın unutmazsam kutusunun resmini çekip buraya koyarım. Siz de görmüş olursunuz. Bosch ile uzaktan yakından alakası yok. Oem VW ürünü.

Ben Bosch silecekten hiç memnun kalmadım. Bir daha da asla almam. Camı silse bile dışarıdan buğu bırakıyor ve gece görüşü engelliyor. Yukarıda da dediğim gibi bence beş para etmez. Bu benim kendi deneyimim. Tabi tercih alana ve kullanana kalmış.

İyi günler dilerim...
    Merhaba Arkadaşlar. Jetta 1.4 Comfortline DSG 122 beygir Beyaz renk aracı 3 gün önce (05.01.2015tarihinde ) teslim aldım. Teslim aldığım günü ertesi sabahı kar yağdı .Üzerindeki karı buz tutmadan temizliyorum ve ara ara tekrar yağıyor. buz tutmadan temizlemeye çalışıyorum ama ister istemez çizikler oluşmasından korkuyorum. Sormak istediğim bu karı temizlemelimiyim temizlerken nelere dikkat etmeliyim. Ayrıca biraz titizim bu çizilmeleri önlemek için boya koruma yapmalıyım ? bu çizilmelere boya koruma etkili oluyormu ? boya koruma vb . kesin kez yapılmasına ihtiyaç duyulan tavsiye edeceğiniz uygulamalar varmı? Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: okan0855

Merhaba Arkadaşlar. Jetta 1.4 Comfortline DSG 122 beygir Beyaz renk aracı 3 gün önce (05.01.2015tarihinde ) teslim aldım. Teslim aldığım günü ertesi sabahı kar yağdı .Üzerindeki karı buz tutmadan temizliyorum ve ara ara tekrar yağıyor. buz tutmadan temizlemeye çalışıyorum ama ister istemez çizikler oluşmasından korkuyorum. Sormak istediğim bu karı temizlemelimiyim temizlerken nelere dikkat etmeliyim. Ayrıca biraz titizim bu çizilmeleri önlemek için boya koruma yapmalıyım ? bu çizilmelere boya koruma etkili oluyormu ? boya koruma vb . kesin kez yapılmasına ihtiyaç duyulan tavsiye edeceğiniz uygulamalar varmı? Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Aracınız hayırlı olsun. Bence arabanın uzerinde kar toplanması bir sıkıntı yaratmaz, karlı havada kullanmayacaksanız temizlemenize gerek yok. Hava ısındığında kendiliğinden erir gider.

Ben de ay sonunda jettamı teslim alacağım. Aracınızı %kaç inirim ile aldınız acaba? Aralık ayındaki indirim oranları 2014 modeller için ocak ayında da geçerli oluyor mu?

• gripin518 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Aracımın ücretini 20 aralıkta yolladım ve satış işlemleri aralık ayında oldu ben areacı 5 ocakta teslim aldım. dolayısıyla aralık ayındaki indirimlerle almış oldum. aldığım tarihte liste fiyatı 69.500 TL idi bunun üzerinden % 3 love mark indirim ile 67.250 tl ye aldım
  • quote:

Merhaba aracınız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

Araç üzerindeki karın, sac ile temas eden bölümünü asla temizlemeye çalışmayın. Aracınızda gözle görülür ciddi kılcal çizikler oluşacaktır bu temizleme sonrasında. Aracı kullanmanız icap ettiğinde sadece camları ve aynaları temizleyin. Buz kazıyıcı kullanırsanız camlarıda çizersiniz. Güneşe karşı yaptığınız yolculuklarda bu çizikler sizi rahatsız edecektir. Camlar için buz çözücü spreyler bulunmakta bu ürünlerden kullanmanızı tavsiye ederim. Antifiriz katkılı ve anında buz çözen karışımlardır.

Boya koruma ile ilgili açmış olduğum konuyu ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bol fotoğraflı uygulamalarımda mevcuttur.

link :http://forum.donanimhaber.com/m_92531944/mpage_2/f_//tm.htm#101047919

• quote:

quote:

Merhaba aracınız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

Araç üzerindeki karın, sac ile temas eden bölümünü asla temizlemeye çalışmayın. Aracınızda gözle görülür ciddi kılcal çizikler oluşacaktır bu temizleme sonrasında. Aracı kullanmanız icap ettiğinde sadece camları ve aynaları temizleyin. Buz kazıyıcı kullanırsanız camlarıda çizersiniz. Güneşe karşı yaptığınız yolculuklarda bu çizikler sizi rahatsız edecektir. Camlar için buz çözücü spreyler bulunmakta bu ürünlerden kullanmanızı tavsiye ederim. Antifiriz katkılı ve anında buz çözen karışımlardır.

Boya koruma ile ilgili açmış olduğum konuyu ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bol fotoğraflı uygulamalarımda mevcuttur.

link :http://forum.donanimhaber.com/m_92531944/mpage_2/f_//tm.htm#101047919

Alıntıları Göster
    2 hafta once 2008 1,4 tsi comfort jetta aldım fakat bu soğuk havalarda klimada sıcaklık sorunu yasıyorum..nerdeyse sabah 5 dk ya yakın rolantide ve ondan sonra yaklasık 20 km de yol yapıyorum icerisi bir türlü ısınmıyor..bu normal mi yoksa başka bi sorun mu var..yardımcı olursanız sevinirimm..

• sylarhero S kullanıcısına yanıt
    jetta için durum nedir bilemiyorum ama çoğu arabada klimalar sadece soğutmak içindir. yani klima havayı ısıtma görevini yerine getirmez. oluklardan gelen sıcak hava motorun ısınmasından kaynaklıdır. bu nedenle motor ısınmadan oluklardan sıcak hava alamazsınız.

demek ki sizin aracınızın motoru da 20 km yol yaptıktan sonra ısınmaya başlıyor. benim düşüncem bu durumun normal olduğudur. tavsiyem, eğer jettalarda varsa hararet göstergesine bakmanız. gösterge ilk çalıştırdığınız halindeyse sıcak hava gelmeyebilir. yükselmeye başlayınca sıcak hava almaya başlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tingle

jetta için durum nedir bilemiyorum ama çoğu arabada klimalar sadece soğutmak içindir. yani klima havayı ısıtma görevini yerine getirmez. oluklardan gelen sıcak hava motorun ısınmasından kaynaklıdır. bu nedenle motor ısınmadan oluklardan sıcak hava alamazsınız.

demek ki sizin aracınızın motoru da 20 km yol yaptıktan sonra ısınmaya başlıyor. benim düşüncem bu durumun normal olduğudur. tavsiyem, eğer jettalarda varsa hararet göstergesine bakmanız. gösterge ilk çalıştırdığınız halindeyse sıcak hava gelmeyebilir. yükselmeye başlayınca sıcak hava almaya başlarsınız.

az yakıt tuketimi için mi böyle yapmışlar anlamadım ama dediğiniz gibi hararet göstergesine bakıp onaylamaya calısıcam durumu.inş. normal değildir bu durum:)yoksa donduk demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tingle

Yaz gelse de parlatsak yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 10 Ocak 2015; 0:07:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sylarhero

2 hafta once 2008 1,4 tsi comfort jetta aldım fakat bu soğuk havalarda klimada sıcaklık sorunu yasıyorum..nerdeyse sabah 5 dk ya yakın rolantide ve ondan sonra yaklasık 20 km de yol yapıyorum icerisi bir türlü ısınmıyor..bu normal mi yoksa başka bi sorun mu var..yardımcı olursanız sevinirimm..

2007 jetta 1.4 tsi sahibiyim, motor tamamen soğukken çalıştırdım bir arka sokaktan caddeye çıkmak üzere yola çıktım ancak arka sokağa geldiğimde üşümekten aracı kullanamadım biraz bekledim yaklaşık 2 şarkı dinledikten sonra içerisi ısınmaya başlamıştı, yani yaklaşık 12-15 dakika diyebiliriz. Sizin aracınız dizel olsa normal derdimde, sizinki de benzinli ancak anormal bir durum var 20km'lik yolda ısınması lazım. Tanıdığımın 1.6 Tdi Caddysi var ev ve iş yeri yaklaşık 15km, sabah işyerine geldiğinde ısınmaya başlıyordu. Yarın tekrar bir deneyin bakalım.

• Arkadaşlar havanın ısısına göre aracın içinin geç ısınması normaldir. Öncelikle şunları yapın: Klimayı en sıcak konuma çevirin. Klima kapalı olmalıdır. Klima yön konumlandırıcı düğmeyi ön cam konumuna getirdiğinizde, camın buğusunun daha çabuk çözülmesi için klima otomatik olarak açılır. Bu da içerinin soğumasına sebep olur. Otomatik olarak açılırsa bunu da kapatın.

Motor sıcaklığı 90 a ulaştığında da hala soğuk hava veriyorsa işte o zaman sistemde sorun var demektir. Yoksa yukarıda anlattıklarımı da yaptıysanız motor ısınana kadar soğuk hava vermesi gayet doğaldır.

İyi forumlar, kazasız sürüşler arkadaşlar...

• quote:

Arkadaşlar havanın ısısına göre aracın içinin geç ısınması normaldir. Öncelikle şunları yapın: Klimayı en sıcak konuma çevirin. Klima kapalı olmalıdır. Klima yön konumlandırıcı düğmeyi ön cam konumuna getirdiğinizde, camın buğusunun daha çabuk çözülmesi için klima otomatik olarak açılır. Bu da içerinin soğumasına sebep olur. Otomatik olarak açılırsa bunu da kapatın.

Motor sıcaklığı 90 a ulaştığında da hala soğuk hava veriyorsa işte o zaman sistemde sorun var demektir. Yoksa yukarıda anlattıklarımı da yaptıysanız motor ısınana kadar soğuk hava vermesi gayet doğaldır.

İyi forumlar, kazasız sürüşler arkadaşlar...
    Merhaba Arkadaşlar. 2014 model yeni Jetta 1.4 Comfortline aracıma kauçuk paspas ve bagaj havuzu almak istiyorum. önerebileceğiniz kaliteli paspas ve bagaj havuzu varmı?

• okan0855 O kullanıcısına yanıt
    Yetkili servislerden alabilirsiniz. Ben aracımı sıfır alırken ikisini de almıştım. İkisi de çok kaliteli. Benim aldıklarım 5. senesine girdi. En ufak yıpranma yok. Verilen parayı hak ediyor. Görmek isterseniz buraya mesaj atın. Resimlerini eklerim. İyi günler dilerim...

• http://www.hepsiburada.com/liste/tarz-volkswagen-jetta-3d-havuzlu-special-paspas-seti-2011-sonrasi/productDetails.aspx?productId=otelf17434&categoryId=20035778#Gorseller bu üründen sipariş verdim ve elime dün ulaştı fakat kalite olarak pek beğenmedim ama 3d havuzlu olmasından dolayı çok maximum koruma sağlıyor ve çok iyi oturuyor. Ürünün kalitesi biraz iyi olsaydı çok güzel bir ürün diyebilirdim.ürünü iade etmeyi düşünüyorum .Acaba Yetkili servistekiler havuzlumu ? rica etsem paylaşabilir misiniz resimleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan0855 -- 15 Ocak 2015; 21:12:47 >

• 
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.