Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (289. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
649.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dsg sanırım aracın? 2007 modelde tahmin ediyorum 6 ileridir. dsg lerin kronik sorunları, ya kavrama değişecek ya da mekatronik, veya her ikisi de. ücret olarak çok değişken minimum 1500liradan başlar 4000 5000 liralara kadar çıkabilir. geçmiş olsun.
  • dipvocal D kullanıcısına yanıt
    o yaştaki aracın otomatiğinden uzak durmanı tavsiye ederim. 2013 model jetta sahibiyim. dsg henüz sorun çıkarmadı ama titremeler başladı. malum dsg nin ömrü maksimum 50.000km. de. manuel vitesli alabilirsin. bence.
  • değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Araç aldıktan sonra ardından gelen masraflar tabi korkutuyor beni , jetta tasarım olarak hoş bir araç . Önerebileceğiniz farklı bir marka model varmıdır acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanisma

dsg sanırım aracın? 2007 modelde tahmin ediyorum 6 ileridir. dsg lerin kronik sorunları, ya kavrama değişecek ya da mekatronik, veya her ikisi de. ücret olarak çok değişken minimum 1500liradan başlar 4000 5000 liralara kadar çıkabilir. geçmiş olsun.

aslında dsg değil. triptronic diye geçiyor sanırım. şu ev borcu bi bitsinde ona gelecek sıra
  • Merhaba, 2012 benzinli jetta 1.4 tsi. Trendline hakkında bilgi ve tecrubelerinizi paylaşırmısınız . Tavsiye edermisiniz.
    Az da olsa bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar

Jetta 5 yani 2006-2010 arası çıkan 1.6 MPI motorlu modellerinin hangilerinde Triptonic (Cvt) ve hangilerinde DSG şanzuman kullanıldı?

• quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Arkadaşlar

Jetta 5 yani 2006-2010 arası çıkan 1.6 MPI motorlu modellerinin hangilerinde Triptonic (Cvt) ve hangilerinde DSG şanzuman kullanıldı?

Öncelikle "triptonic" diye bir vites yoktur; hiçbir zaman hiçbir markada da olmamıştır. Bunu tiptronic olarak düzeltelim.

2006 tamamı tiptronic.
    2007 karışık çünkü DSG nin piyasaya sürüldüğü yıldır. Bu model yılında hem DSG hem tiptronic vardır. Ayrıca bu yıllardaki DSG ler günümüzde satılanlar gibi kuru tip de değildi. Yağlı sistemdi ve arıza oranları daha düşüktü.

2008 ve sonrası DSG. Bunların da bazıları 6 ileri bazıları 7 ileridir.

İyi günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: autotech1

quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Arkadaşlar

Öncelikle "triptonic" diye bir vites yoktur; hiçbir zaman hiçbir markada da olmamıştır. Bunu tiptronic olarak düzeltelim.

2006 tamamı tiptronic.
    2007 karışık çünkü DSG nin piyasaya sürüldüğü yıldır. Bu model yılında hem DSG hem tiptronic vardır. Ayrıca bu yıllardaki DSG ler günümüzde satılanlar gibi kuru tip de değildi. Yağlı sistemdi ve arıza oranları daha düşüktü.

2008 ve sonrası DSG. Bunların da bazıları 6 ileri bazıları 7 ileridir.

İyi günler dilerim...

Eyvallah hocam.

Yani 2008 ve sonrası otomatik Jettaların hepsi DSG'li şanzuman diyebilir miyiz?

• informatiker kullanıcısına yanıt
    Evet hepsi DSG şanzIman. Yalnız bunlar da 6 ileri yağlı ve 7 ileri kuru tip şeklindedir. Şase numarasını herhangi bir yetkili servise verirseniz tipini de öğrenebilirsiniz. Yağlı olanı benim eşim de yıllardır kullanıyor(polo). Daha yağ değişim veya ekleme dahil hiçbir işlem yapılmadı. Fabrikadan çıktığı gibi kullanıyor(Maşallah).

İyi günler dilerim...

• quote:

Evet hepsi DSG şanzIman. Yalnız bunlar da 6 ileri yağlı ve 7 ileri kuru tip şeklindedir. Şase numarasını herhangi bir yetkili servise verirseniz tipini de öğrenebilirsiniz. Yağlı olanı benim eşim de yıllardır kullanıyor(polo). Daha yağ değişim veya ekleme dahil hiçbir işlem yapılmadı. Fabrikadan çıktığı gibi kullanıyor(Maşallah).

İyi günler dilerim...

Peki hocam sadece resimlerden bakarak Tiptronik veya DSG olduğunu anlayabilir miyiz?

Mesela aşağıdaki sahibinden.com ilanında adam tiptronik vitesli olduğunu yazmış 2008 model olmasına rağmen.

289574565

Resimlerden derken vites kolunda DSG yazar. Yazmıyorsa tiptronic'tir. İyi günler...

• autotech1 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgi için
  • mussti19 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim...

• Arkadaşlar acil cevaplarsaniz sevinirim. 2008 model 1.9 Tdi Dsg arac var almak uzereyim persembe gunune kadar vakit var.

Arabanin sanzimaninda sorun yasarmiyiz cok merak ediyorum

Saticida exper mevcut. Arac tavan haric belden asagi boyali 166000 km de...

Turboda intercool baglanti hortumlarinda yag kacagi var ama yaptirip vercem diyo.. Son 33 milyar istiyor. Sizce nasil. Alsam uzer mi

OBD beyin sorgulamasi temiz sanirim sanzimanda problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __GeneraL__ -- 26 Nisan 2016; 21:07:54 >
  • quote:

Rica ederim...

Hocam

2006-2010 arası Jetta 1.4 TSI'ların otomatik şanzumanları 6 ileri mi 7 ileri mi tiptronik mi yarı otomatik mi yağlı mı kuru mu?

Teşekkürler.

Her ikisi de var. Yukarıda da yazdım. En sağlam bilgi şasi no verilerek yetkili servislerden alınabilir. Yalnız 2006 yılında DSG yoktu. Bunlar kesin tiptroniktir.İyi günler...

• autotech1 kullanıcısına yanıt
    Dün 2007 Jetta 1.4 TSI 6 ileri kullandım.

Ruhsatta tiptronik yazıyordu ancak vites kolundaki kelepçede de DSG yazıyordu.
    Vites geçişleri de hiç hissedilmiyordu.

Bende ayırt edemedim acaba tiptronik mi yoksa DSG mi diye.

Kullandığınız yağlı tip DSG. Tiptronikte vites geçişleri biraz daha hissedilir.

• Yahu bu araçlar hem dsg hem tiptronik. Bu araç DSG'mi yoksa tiptronik mi nedir açıklamaya çalışayım. Vites topuzu üzerinde DSG yazar. Vitesi D modundayken sağ tarafa çekersiniz + ve - tuşlarına doğru bir adım ileri bir adım geri yaparsınız. Bu da Tiptroniktir. Jettalar hem dsg hem tiptronik'tir. Hem otomatik kullanmaya izin verir hem manuel kullanmaya izin verir. Ha, yeri gelmişken ekleyeyim, o mevzunun adı TİPtronik'tir. TRİPtronik değildir.

Jetta'lar Tiptronik DSG Şanzımanlıdır. Tam otomatik ve çift kavramalı 7 ileri 1 geri vitesi sistemine sahip bir şanzımanı vardır.
    İsterseniz Maneul moda geçersiniz ve vitesleri basit bir dokunma hareketiyle tık diye ileri veya tık diye geri atarsınız. Böylece vites büyür ve küçülür. Normal viteslerdeki gibi vitesi ileri geri sağa ortaya sola gibi hareket ettirmezsiniz. Tık ileri, tık geri.
  • S.a Arkadaşlar

Volkswagen Jetta 1.6 Midline Otomatik vites lpg li 185bin km de 2007 model

şanzıman bilindik şanzıman hastalığı var mı sorun oluyor mu

bu aracı tavsiye edermisiniz

şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilaverd -- 3 Haziran 2016; 16:37:31 >
  • 
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.