Şimdi Ara

VW Jetta mı BMW 3.16 mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar VW Jetta 2012 model veya BMW 3.16 2008 model araç arasında kaldım. İkisinin fiyatları birbirine yakın olsada yedek parça konusunda bmwnin daha yüksek olacağını düşünüyorum. yedek parçalarda birbirinin arasında ki fiyat farkı çok oynar mı ? Ayrıca bmwyi lpgli, jettayı dizel alsam yakıt fiyat farkıda yaklaşık ne kadar olacaktır ? Maddi durum olarak çok iyi değilim sıfır bmw zaten alamam ama 2008 model bir bmw maddi açıdan yorar mı ? Fiat tarzı araçları düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stlgolden -- 14 Eylül 2018; 15:3:39 >

• Kıyas kabul etmez. Kesinlikle temizliğine emin olduğunuz 316 tabiki.

Dizel jetta ile benzinli 316 arasında yakıt harici çok fazla yürütme maliyeti farkı olacağını sanmıyorum.

Fark olsa bile bmw nin konforu, prestiji, verdiği keyfin yanında katlanılabilecek seviyede fark olur en fazla.

Lpg ye hangi araç olursa olsun karşı olduğum için lpg li 316 konusunda yorum yapamıcam.

Son olarak; Değil 2012 jetta, şu an üretimi yapılan ama henüz tr ye gelmeyen yeni kasa jetta bile olsa 2008 model 316 nın yanında sönük kalır. Her anlamda.
  • Kesinlikle Jetta,

E90 316i ile ne prestij yaparsınız, LPG taksanız bile ne tasarruf yapabilirsiniz, Ne de performans alabilirsiniz. ,he ben Jettada almam ama 316 tercih listeme bile almam yani
  • Kesinlikle jetta,3.20d ya da 3.18d olsa başka tabii
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    kışın 50 bin tl civarlarında dolu 320 ve 520 ler vardı (hasar kayıtlı, değişenli) şuan 5 serileri uçmuş durumda 50 bin civarı bütçeye anca 316 yetiyor. Hasar kaydı ve değişen takıntım yok zaten yürüründe sorun olmadığı sürece.
  • Jetta dışında bir c segmenti araç
  • lütfen siz kesinlikle jetta alınız. bmwyi her önüne gelen almasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: stlgolden

kışın 50 bin tl civarlarında dolu 320 ve 520 ler vardı (hasar kayıtlı, değişenli) şuan 5 serileri uçmuş durumda 50 bin civarı bütçeye anca 316 yetiyor. Hasar kaydı ve değişen takıntım yok zaten yürüründe sorun olmadığı sürece.
    hocam,ben de boş d premium arabayı c doluya tercih ederim ama temiz bir E90 3 serisi bulmak inanın çok zor,hatta düşük fiyata bulmak imkansız gibi birşey.Hali hazırda elinizde en az 75-90 bin gibi rakamlar yoksa kumar oynamak gibi,ki bir de 3.16i den bahsediyoruz,atmosferik vasat motorlu ve yakan bir araç.70-75 bine temiz comfortline tdi dsg 2012 jetta bulunuyor mesela,bu yüzden mantıklı olan burada bence jetta almak,tabii siz sadece iki model arasında kaldığınız için jetta diyorum.jettadan daha iyi c segment araçlar var,onlara da bakabilirsiniz.

maddi durumumda iyi değil demişsiniz.bence en iyisi bu iki seçenek arasından jetta highline dizel manuel bence...

bu arada eğer bütçeniz 50-60 bin aralığında ise (varsayıyorum) hiç bmw işine bulaşılmayacağı gibi,jettaya da bulaşmamak lazım.çünkü 60 bine anca bomboş dizel manuel jettalar alınabiliyor,dolusunu almaya kalkarsanız o paraya onunda hayrını pek görmezsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 14 Eylül 2018; 19:37:32 >

• BMW çok daha kaliteli araç. Ama Jetta temiz az km ve dizel ise daha iyi olabilir.
    Başka bir tercih ise Ford focus dizel. Bence çok daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 15 Eylül 2018; 15:22:13 >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçe max 50-60 bin. tabi fiat grubunda bu fiyata birçok araç alınabilir ama o grubunda kalitesi ortada. arabalardan pek anlayan insanda değilim zaten beni taşısın sorun çıkarmasın yeter bana öyle basmak için falan almıcam arabayı. üniversite öğrencisiyim ve fazla yormayacak bir araba düşünüyorum. bmw tabi üniversite ortamında daha çok rağbet görüyor mağlum. jettaya göre tabi cep yoracak ama çok fazla cep yormayacaksa (yakıt ve olası bir yedek parça durumunda) bmw düşünüyorum. eğer çok yorarsa kesinlikle tercihim jettadan yana olacak. yani dediğim gibi motor gücünün çok yüksek olmasına gerek yok km olarakta genelde bu fiyata 250-270 binde motorları var zaten alman motorlar bayağı dayanıyor km olarak ama biraz yıpranmamış motor bulabilirsem çok daha iyi olacak.
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    hocam kasayla pek işim yok zaten ne kadar e90 316 olsada vwye göre bir konfor söz konusu bmwlerde. tabi 320 ve 5 serilerinin hatta m serilerinin verdiği konfor ve performansı veremeyecek. zaten öyle çok bir performans takıntım yok aslında bir nevi isminden dolayı tercih ediyorum bırakın 3 serisini 1 serisi bile çok fazla tercih ediliyor ama hatchback pek sevmiyorum
  • Masraf yapmasın, beni üzmesin, yakıtı da az olsun diyorsan Jetta.

Masraf yapabilir, yaksın da, ben premium bir araca binmek istiyorum dersen 316i.
  • Dizel S40 da bakabilirsiniz. Konfor, yol tutuş, kalite vs. hepsi var. 1.6 dizel ünite Ford/PSA ortak üretimi zaten. Parça ve tamir sıkıntısı da olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Dizel S40 da bakabilirsiniz. Konfor, yol tutuş, kalite vs. hepsi var. 1.6 dizel ünite Ford/PSA ortak üretimi zaten. Parça ve tamir sıkıntısı da olmaz.
    Katılıyorum fakat focus daha üst model ve aynı motorla tercih edilebilir
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Kalite bakımından s40 biraz yukarıda kalacaktır. Bu da model farkını telafi edebilir.
    Bir de s40, aynı platformda olmalarına rağmen focus'dan bir tık daha iyi yol tutuşu olan bir araç. Bu da tercih sebebi olabilir.

Ama volvo'nun yürütme masrafı daha fazla olacaktır o bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Eylül 2018; 17:21:28 >
  • Ucu ucuna yetisen bütçe ile bmw ye binilmez. Gidip jetta almak sizin için çok daha mantıklı olacaktır.

Hele şimdilerde bir furya başladı millet şu yakıt tüketimi olayını takip etmekten kafayı yemiş durumda.

İkisi de benzinli olsa 3.16, jettaya göre 2 litre fazla yakacak. Para olarak bakınca çok büyük farklar olmuyor bence ama insanlar bu farkı çok abartıyor ve canınızı sıkabilirler.
  • Herkes bmw mekanik yüzünden sorun çıkartmaya müsait demiş ancak dizel enjektörlerin değişimi mekanik kadar maliyet çıkartacaktır. Ayrıca jetta nın filo çıkma ihtimali çok yüksek. Nasıl hor kullanıldığını tahmin ediyorsunuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Kıyas kabul etmez. Kesinlikle temizliğine emin olduğunuz 316 tabiki.

Dizel jetta ile benzinli 316 arasında yakıt harici çok fazla yürütme maliyeti farkı olacağını sanmıyorum.

Fark olsa bile bmw nin konforu, prestiji, verdiği keyfin yanında katlanılabilecek seviyede fark olur en fazla.

Lpg ye hangi araç olursa olsun karşı olduğum için lpg li 316 konusunda yorum yapamıcam.

Son olarak; Değil 2012 jetta, şu an üretimi yapılan ama henüz tr ye gelmeyen yeni kasa jetta bile olsa 2008 model 316 nın yanında sönük kalır. Her anlamda.
    Eski bir BMW 3.20D sahibi ve Almanlar arasında sadece BMW taraftarı olan biri olarak, şöyle söyleyeyim;

- BMW 3.16, Volkswagen Jetta'dan daha konforlu değildir.
    - BMW 3.16, dizel Jetta'ya göre çok daha performanslı değil.
    - 10 yaşındaki BMW'de prestij aramak doğru değil.

Diğer bilgilere katılıyorum.

• Net jetta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.