Şimdi Ara

VW NEDEN ARKA KAPILARA HOPARLÖR KOYMUYOR!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla Golf 4 comfortline araçta mükemmel ses kalitesine sahip 4 hoperlör var gerçkten çok kaliteli bas ve tiz veriyor. 99 model araç..
  • Jetta Primeline ve Midlineda yok, eminim. Servis 2 hoparlör için 450 YTL istiyordu bir sene önce. Arkadaşım Midline almıştı . Fader ayarını yapınca acı gerçeği öğrenmiştik
  • Bir de pololarda ABS de standart değildi eskiden. Hala da öyle sanırım. El insaf 2008 deyiz. Gerçi yakın zamana kadar 1.6 8V motorları da kullanıyordu VW. Çok gelenekçi ve muhafazakar bir marka ne diyelim
  • arkadaşlar bunların hepsi satış /kar politikası
    sende olsan aynısını yapardın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkes

arkadaşlar bunların hepsi satış /kar politikası

mercedes gibi prestij bir markanin sahibi olcam biri bana b 150 lerde jant kapaği var dijital klima yok dicek. bende o kisilerin yüzüne bakabilicem
  • sayın vwgolf5 sen bu golf le bir barışamadın gitti.en iyisi sen sat bu arabayı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

arkadaşlar bunların hepsi satış /kar politikası

mercedes gibi prestij bir markanin sahibi olcam biri bana b 150 lerde jant kapaği var dijital klima yok dicek. bende o kisilerin yüzüne bakabilicem

bende o jant kapağını görünce çok şaşırmıştım
  • bizde 2006 baz corsa cdti var. 4 hoparlör mevcut hatta abs bile standart
  • arkadaşım sen golfte yok diyorsun da gittim müzik sistemi iyidir diye mercedes araba aldım arka hoparlörü bırak cd çalar bile yok fm radyo kaset çalara mahkum olduk. fm modulatörle idare ediyoruz 70 mly lık arabada
    ortalama bir muzik dinlemek için 3000-4000 euro bahşiş atmam gerekiyormuş msn de sürekli sırıtan adama
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Jetta Primeline ve Midlineda yok, eminim. Servis 2 hoparlör için 450 YTL istiyordu bir sene önce. Arkadaşım Midline almıştı . Fader ayarını yapınca acı gerçeği öğrenmiştik

2004 Seat Cordoba Signo da da yoktu. Bende fader ayarlarını kurcalarken öğrenmiştim.. Hoplarlorler + tesitat + işçilik 120 YTL ye gelmişti zamanında.. :)
  • Bu her markada var burda vw ye mal etmek tamamen yanlıslık olur,küresel ısınmanın vede markalar modeller arasında fiyat cekişmesi olmasıyla anormallik yok

quote:

Orjinalden alıntı: bizet

arkadaşım sen golfte yok diyorsun da gittim müzik sistemi iyidir diye mercedes araba aldım arka hoparlörü bırak cd çalar bile yok fm radyo kaset çalara mahkum olduk. fm modulatörle idare ediyoruz 70 mly lık arabada
    ortalama bir muzik dinlemek için 3000-4000 euro bahşiş atmam gerekiyormuş msn de sürekli sırıtan adama

• diyer araçlarda durum değişiklikler gösterebilir ama VW de özel bir durum var arkadaşlar ,

olay şu VW nin ses sistemlerine dikkat ettiyseniz muadillerinden hep öndeler . sebebi de 22 cm Woofer kullanıyor vede 4 KANALDAN BESLENİYOR . o yüzden dışarıdan taktığınız kolon hem OHM olarak uyum sağlamaz soket bağlantısı eksik kalır uyduramazsınız, prof değilseniz . hemde ev cinema sistemlerindeki sub wooferin aldığı özel patlama sinyaline kaynak bulamazsınız . o yüzden kendi kolonları 450 ytl çok da pahalı sayılmaz . hi-fi sektöründe özel ürünler binlerce € tutabiliyor .mesela audi a4 deki BANG/OLUFSEN kolonlar el yakıyor . ama birçok kişi bir kolon 1500 ytl tam kazık servis diyor .

vw deki kolonlar saca perçinli çerçeveler içersinde . dolayısıyla uydurma yapılacak kolnun yerine oturtulması da biraz problem . birde kimsenin hesaba katmadığı mühendisin hesapladığı akustik ortam kapı içindeki boşluğun biçimi vs ... işin içinde çok ince hesaplar var . çok fazla basslı tizli sistem takılabilinir ama önemli olan 5 saatlik yolculuktan sonra müzik devamlı açıksa kafanın şişmemesi olayıdır.

megane 2 nin arka kolonları ise basit bir ikili soketten ibaret .arkadaşın aldığı dinamique de bile çıkmamıştı 13cm pioneer montajını ben yapmıştım .döşemeleri sökmek de ayrı dertti . orjinal kolonları serviste 2 si 50 ytl . idi .daha sonraki denememde orjinalleri çok basit plastik çerçeveli olduğu halde inanın pioneerlerden çok daha güzel çaldığına şahit oldum .

ayrıca ilave etmek istedim .önceki modellerde arkalar boş geliyordu ama artık 8 hoparlör standart oldu jetta golf .... birde eskiden 10 kolon olan jetta golfte mid ler artık takılmıyor. ama isteyen çok cüzi bir fiyata alabilir . orjinalleri philips 4 ohm mid geliyor . bağlantı şemasını da isteyene verebilirim ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telenor -- 12 Haziran 2008; 23:35:11 >

• masraf olur ne gereği var

bu durum çoğu araçlarda böyle

reno larda da öyle

3 kuruşluk parça ile donanım farkı yaratmaya çalışıyorlar hatırlarsanız aynı şey eskiden arka koltuk kafalıklarında da vardı üst donanıma kafalık koyarlardı diğerlerine koymazlardı(genel olarak diyorum polemik olmasın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXTREMETE -- 13 Haziran 2008; 11:00:34 >
  • benim donanım manyağı octaviada sunroof xenon cruise control ...vs vardı ama arka frenler kampana idi.
    bu tarz örnekler çoğaltılabilir.
  • Şişe açacağı yeter

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

Orjinalden alıntı: vwgolf5

her şeyin orjinali ama işte sonuçta pahaluı bi araba alıyosun ve hoparlör yok

Peki baz golfte arka camlar otomatikmi ?
    En azından cd çaları varmı ?
    Küllük?
    Direksiyon yükseklik derinlik ayarı?
    Kapılardaki yan koruma çıtaları varmı?

Valla türkiyeden markalar en azından bunları getiriyor avrupada bunların hepsi opsiyonel
  • quote:

benim donanım manyağı octaviada sunroof xenon cruise control ...vs vardı ama arka frenler kampana idi.
    bu tarz örnekler çoğaltılabilir.

hakikaten ilginç,

bende birsürü para verip sıfır alındığında,
    ön sis farı konmayan, arka camları elektrikli olmayan araçları anlamıyorum
  • 2004 model comfortline golf'te de yok mesela..
  • 2007 model Golf Plus'da var mesela
  • var ya olmazmı bende 8 tane var mesela (Golf Tour)
  • quote:

Orjinalden alıntı: racerant

var ya olmazmı bende 8 tane var mesela (Golf Tour)

O 4 tane demek, araçlarda tweeter ları da kolondan sayıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.