sen gerçekten vw aldın mı yoksa eniştenin, amcanın tecrübesini falan mı anlatıyorsun? birçok marka özel sipariş vermene izin vermez. izin verenlerde de 3 ay beklersin (fiat da vw de bana 3 ay demişti özel sipariş talep etmeye kalktığımda), mevcutlardan birini seçersen vw'de de diğer markalarda olduğu gibi arabanı hemen alırsın. ben 2 vw aldım, birini 15 gün bekledim yoldaydı, 2. aracımda hiç beklemedim, ellerinde vardı. masal anlatmanın manası yok. vw neden çok eleştiriliyor. eleştiren ya arabadan anlamıyor ya da kedi-ciğer mevzuu. başka bişey değil. |
Vw neden bu kadar çok eleştiriliyor? (3. sayfa)
-
-
Arkadaşlar sayfaya kraldan fazla kralcilar gelmiş he deyin geçin münakaşaya girmeyin...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şahsen ben de sevmem VW'yi ama iyi araçlar yaptığı gerçeğini değiştirmez bu. Tahminimce iyi olduğu için katlanamıyor insanlar, saldırmak istiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Onyargisiz1966 yılından bu yana 55 yildir üretimde olan 12. Nesliyle tüm dünya vatandaşlarının gönüllerinde taht kuran c segmentin krali durumununda olan ismi zikredilince sorunsuzluk kelimesini akıllara kaziyan Corolla hakkinda ne diyeceksiniz
Not: hiçbir şey diyedemedi şahsı
Alıntıları GösterEyy yabancı, adeta fanboyluk bildirisi olan şu yazdıklarına cevap vermemek suretiyle meşrulaştırmamak noktasında ki adımımı yanlış anlamışsınız.
Bizim aramızda büyük bir fark var. Ben segmentinde kurucu olmakla yetinmeyen yarım asırdır da bu segmente yön veren bir gerçeği dillendiriyorum, siz ise 90’ların atmosferik vesayetini dahi aşamayan bir modelin sözcülüğünü yapıyorsunuz.
@beyinsis hocama bu vesileyle de bir gerçeği dillendirdiği için şükranlarımı sunuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
birebir benim yaşadığığm tecrübeler. araçları ben almadım, ancak satın alma işleminin başından sonuna ben ilgilendim. zaten ben alacak olsam hayatta almazdım. hemen bir bina ileride Toyota var. gidiyorsun, alıyorsun, çıkıyorsun. yok öyle kapora vereceksin, yok işte 6 ay bekleyeceksin, yok geldiği tarihteki fiyata göre fgark alırız vs.
özel donanım dediğin orta seviye benzinli araç. yani öyle şu olsun bu olsun denilen bir araç değil. ha garanti mevzusuna gelince müşterisini salak yerine koyan VW gibi bir firma daha görmedim. gören var ise burada yazsın onlara da uğramayalım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: anyhillşahsen ben de sevmem VW'yi ama iyi araçlar yaptığı gerçeğini değiştirmez bu. Tahminimce iyi olduğu için katlanamıyor insanlar, saldırmak istiyor.
eskiden ben de her testte polo, golf, passat'ın 1. olmasına ayar olurdum. ne var böyle derdim. bir de fiyatına bakardım oha derdim. ne zaman ki kampanyası varken bir gidip göreyim şu golf'ü dedim ve o an hastası oldum, egea almaktan vazgeçtim, golf aldım. gerçekten ucuz vw'ler kalitesine göre. bunu anlayamayanlar da ayar oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Borakhanbirebir benim yaşadığığm tecrübeler. araçları ben almadım, ancak satın alma işleminin başından sonuna ben ilgilendim. zaten ben alacak olsam hayatta almazdım. hemen bir bina ileride Toyota var. gidiyorsun, alıyorsun, çıkıyorsun. yok öyle kapora vereceksin, yok işte 6 ay bekleyeceksin, yok geldiği tarihteki fiyata göre fgark alırız vs.
özel donanım dediğin orta seviye benzinli araç. yani öyle şu olsun bu olsun denilen bir araç değil. ha garanti mevzusuna gelince müşterisini salak yerine koyan VW gibi bir firma daha görmedim. gören var ise burada yazsın onlara da uğramayalım.
ya bak mevcutlardan alırsan vw'de de hemen teslim diyorum, ısrarla hala yok 6 ay yok bilmemne anlatıyorsun. hiç vw de almamışsın zaten. resmen masal anlatıyorsun.
-
Valla ben golf'ü beğeniyorum şahsen. keza VW grubundan passat'ı da çok beğeniyorum. Hao fiyata o araba alınırmı muhabbetine girmeyecem alınır yada alınmaz o ayrı konu. Ama bu durum arabayı kötü veya bazı kişilerin iddia ettiği gibi " asla alınmayacak rezil bir araba" yapmaz.
Ama çok eleştirdiğim yer aşırı fanatik VW savunucuları. Gerçekten ne zaman bir başlıkta bileğini kesip kanıyla VW logosu çizecek biri gelse gıcık ediyor beni. Hakkaten hani bir tarikatın müridi ile asla o tarikatın aleyhinde konuşamazsın ya. O hesap.
Yoksa VW, VW dir golf golftür yani. Niye pişman olasınız ki insanlar eleştriyor diye aracınızı aldığınız için. Keyifle binin siz hiç aldırmayın
Ona bakarsanız ben egea aldım. Başlıklarda bunu söyleyince bazı üyeler elinden gelse arabaya benzin döküp beni içinde yakacak o denli agresif saldırıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaddogJin -- 8 Ocak 2021; 16:10:49 >
-
2000 senesinde Golf 4 siparişi verdik. Gri Mavi boya muhabbeti orada yaşadım
2004 senesinde Golf 5 eşimin, o zaman nişanlı idik, akrabasına aldık. Motor sesi sorunu onda yaşadık
2010 senesinde Passat alacağız diye gittik bayiye. Peşin para. Adamlar ilgilenmedi bile. 4-5 tane satış sorumlusu var. bir tanesi ilgilenmediği gibi en az 3 tanesine biz sorduk. bakmaya bile tenezzül etmedenm araçlar orada bakın dediler, alacağı z deyince yine yok kapora yok elimde ara. yok 6 ay bekleyeceksin, gitti Toyoota Verso aldık.
2012'de belki değişmişlerdir diye Golf 6 alacaktım. Standart 1,6 dizel 105 beygir araç midline. Yani diğer firmalarda zebellah gibi olan model. Ellerinde yok, 6 ay sonra gelecek, yok kapora vereceksin, araç geldiği fiyattan alacaksın, almazsan kaporan yanar... beyim arabayı satmak istemiyor. gittim aynı gün Auris aldım.
bunun haricinde bir de A3 macerası var ki onu hiç anlatmayayım. VW tecrübesini al 10 ile çarp. tabii üst baş düzgün değildi orada bizim de hatamız var ama neyse hiç ayrıntıya girmeyeyim.
Yani VW ile bugüne kadar tek bir olumlu tecrübem yok. bundan sonra da olmasın zaten.
-
Geyik testine kanguru gibi zıplayan arabayı eleştirmemek elde değil. -
En iyi araba bindiğin arabadır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Borakhan2000 senesinde Golf 4 siparişi verdik. Gri Mavi boya muhabbeti orada yaşadım
2004 senesinde Golf 5 eşimin, o zaman nişanlı idik, akrabasına aldık. Motor sesi sorunu onda yaşadık
2010 senesinde Passat alacağız diye gittik bayiye. Peşin para. Adamlar ilgilenmedi bile. 4-5 tane satış sorumlusu var. bir tanesi ilgilenmediği gibi en az 3 tanesine biz sorduk. bakmaya bile tenezzül etmedenm araçlar orada bakın dediler, alacağı z deyince yine yok kapora yok elimde ara. yok 6 ay bekleyeceksin, gitti Toyoota Verso aldık.
2012'de belki değişmişlerdir diye Golf 6 alacaktım. Standart 1,6 dizel 105 beygir araç midline. Yani diğer firmalarda zebellah gibi olan model. Ellerinde yok, 6 ay sonra gelecek, yok kapora vereceksin, araç geldiği fiyattan alacaksın, almazsan kaporan yanar... beyim arabayı satmak istemiyor. gittim aynı gün Auris aldım.
bunun haricinde bir de A3 macerası var ki onu hiç anlatmayayım. VW tecrübesini al 10 ile çarp. tabii üst baş düzgün değildi orada bizim de hatamız var ama neyse hiç ayrıntıya girmeyeyim.
Yani VW ile bugüne kadar tek bir olumlu tecrübem yok. bundan sonra da olmasın zaten.
golf alırken ellerinde beyaz vardı hemen teslim, gri istediğim için 15 gün bekledim.
passat alırken ellerinde beyaz vardı, eski kur kampanyasını kaçırmak istemediğim için onu aldım.
bekleme falan yaşamadım hiç.
6 senedir vw kullanıyorum ve 25 küsur senedir en az sorun yaşadığım marka vw oldu. daha çok param olursa mercedes falan bakarım ama bu bütçelerle başka marka bakmam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: autindustry
Bu mesaj silindi.boş muhabbet. daha yeni baktım rakamlara. tiguan tüm avrupada burda yerlere göklere sığdırılamayan 3008'in oldukça önünde birinci. golf 7 son senesinde bile en yakın rakibinin 2 katı falandı, passat yine fark atıyor. bu üç araç da avrupa'nın en çok satan araçları sınıflarında. vw marka olarak yine avrupada birinci. kendi milletini böyle hakir görmenin amacı nedir?
-
Yine dünyadan haberi olmayan ama yorum yazmayı bilen şahıslar gelmiş. vw dünyada sadece ülkemizde değer görüyor yazmış bir tanesi hiç utanmadan, sıkılmadan.
Yahu kardeşim bu kadar mı cahilsin bu foruma kadar gelip yorum yazdığına göre google giirp yazsana avrupa satış rakamlarına ulaşsana bu kadar mı aklın yok. 40 yıldır sınıf lideri olan Golfü görmüyor musun? Passat ve Polo nun Avrupada değer görmediği dönem mi oldu?
-
Kendi miletini aşağılamaya çalışıyor ama esas kara cahil kalmış olan da kendisi. Google kullanıp 2 dk araştırsa gerçekleri görecek ama yok kendini başka bir şeye inandırmış maalesef takıntılı şahıs :(
-
o senin kendi deneyimin. ben en az 4-5 ayrı bayii ile muhattap oldup. bir tane adam gibisine denk gelmedim. bir daha da kapılarına uğramam. benim açımdan görünce koşarak uzaklaşmak gereken markadır.
sorunsuzluk kısmına gelince. araçta sorun yoksa tüm markalar sıkıntı yaratmaz zaten. gidersin bakımını yaptırırsın, binersin.
ancak araçta bir sorun var ise o zaman markalar arası fark ortaya çıkar. daha 5b km'deki aracın motoru için 30b lira para istemek ki ik seferde oldu. önce bazı parçaları değiştirdiler. sonra "aaa onların değişmesine gerek yokmuş, bunların değişmesi gerek" diyerek iki farklı fatura çıkardılar. Hanımın akrabası patron adami, paraya pek takılmıyor, yoksa ben olsam hayatta o parayı o kadar kolay vermezdim. en kötü ihtimal giderdim sanayiye bir yerde adam gibi yaptırır en kısa sürede satardım.
dediğim gibi bugüne kadar 4-5 ayrı bayi ile tek bir düzgün tecrübem yok. ek olarak diğer ülkelerde 10 sene garanti verdikleri DSG'ye bu ülkede 2 sene garanti vermeleri onu da "kullanıcı hatası kardeşim" mantığı ile müşteriye iteleme derdinde olmaları yeterince fikir veriyor Türk tüketicisine hangi gözle baktıları hakkında.
-
Sorunun cevabı çok basit. Dandik el bombası gibi DSG şanzıman üretmesinden dolayı bilinçli vatandaşlar tarafından sevilmeyen bir marka. Google da ve mechatronic recall yazarsan vw nin resmi geri çağırmalarını görürsün. Aynı şanzımanı yurtdışında geri çağırırken Türkiye de çağırmıyor , aynı şanzımanın garantisini yurtdışında 10 yıl yapıyor , TR de yapmıyor. Kısacası ülkemdeki VW kullanıcılarını şeyine takmıyor çünkü ülkemdeki vw fan boyları aşık bu markay. Tok kapı sesinin efsunladığı söyleniyor acayip bir tarikat yani bunlar :))) VW nin yurtdışında yaptığı resmi açıklmaya bile inanmıyorlar hayır vw şanzımanı kusursuz diyorlar :)))) -
Başkan tok kapı sesi efsunluyormuş bunları o yüzden anlamazlar:) yurtdışında adam 10 yıl binsin rahatça bizim türk iyi niyet indirimi var yupppiii sadece 7 bin tl ödeyecem diye havalara uçar :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-007649809Eyy yabancı, adeta fanboyluk bildirisi olan şu yazdıklarına cevap vermemek suretiyle meşrulaştırmamak noktasında ki adımımı yanlış anlamışsınız.
Bizim aramızda büyük bir fark var. Ben segmentinde kurucu olmakla yetinmeyen yarım asırdır da bu segmente yön veren bir gerçeği dillendiriyorum, siz ise 90’ların atmosferik vesayetini dahi aşamayan bir modelin sözcülüğünü yapıyorsunuz.
@beyinsis hocama bu vesileyle de bir gerçeği dillendirdiği için şükranlarımı sunuyorum.
Alıntıları GösterEyyyy alamanya sen kimsin ya
Bizi kiskaniyorsun cekemiyorsun sahsimin sahip oldugu ulke vatandasimin bile ismi daswagen sen kimsin ya bizim ismimizi de kendine benzettmek suretiyle bizim benligimize kimligimize zarar veremezsin
Bizim kardesimiz dostumuz esat pardon japonlardir toyotadir hondadir mazdadir suzuki subaru hepsidir
Biz ki bizi cekemeyen kıskanan kendini premium goren fahis fiyatlatla vatandasimizi kaziklayan markalarina boyun egmedik egmeyecegiz
Dunya daswagen den büyüktür
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X