2013 golf 7 imde aynı sorun vardı. Tamamen o gacırdayan -salıncak burcu mu amortisör takozu mu her ne ise- parçanın kalitesiz plastikten yapılmasından kaynaklanıyor. Hava sıcaklığı belli bir seviyenin altına düştüğünde plastik gıcırdamaya başlıyor. Çözümü kaliteli plastik malzeme kullanılması. Neden derseniz aynı sorun sıfır aldığım 2017 model fiorinomun arka kısmında da vardı. Amortisör takozları kalitesiz olduğundan fiat parçada revizyona gitmiş ve yeni takozlar takılınca hiçbir sorun kalmadı. Ne yazık ki vosvos ürettiği aracın arkasında yeterince durmuyor. Yağlayıp geçiyorlar işte. |
VW otomobillerinde gıcırdama (2. sayfa)
-
-
2015 polo kullanıyorum. Soğuk havalarda araç ısınana kadar yapıyor -
2014 model golf 7 var, aynı sıkıntı. Burçlar boşluklu yapıdaymış ses o yüzden geliyormuş. Orijinal golf 7R ların burçları boşluksuz yapıdaymış onu takınca geçiyor diyorlar ama denemedim bilmiyorum.
Ayrıca yağmurlu havalarda ses gelmiyor hiç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göttingenli Ethem -- 28 Ocak 2021; 22:6:29 > -
Golf 7 ve passat 8 aracım oldu. Gıcırdama falan yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyenGıcır gıcır araba yapmış işte adamlar, daha ne istiyorsun.
Fiat gibi durup dururken camları patlamıyor maşallahınız var.
Geldi polocu, niye gocundun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 28 Ocak 2021; 22:14:25 >
Kullanıcı hatası.
Dsg içinde bu iftira atıldı. Sıcakta, trafikte, tozlu ve nemli yerlerde kullanılmadığı sürece sorunsuz şanzıman.
Madem soğukta gıcırdıyor kullanma kardeşim.
quote:
Orijinalden alıntı: pbmaxFiat gibi durup dururken camları patlamıyor maşallahınız var.
Alıntıları GösterDoğru, durup dururken tavandan tabandan su alıyor sadece :)
-
Bu mart, sıfır aldığım golf'ümle 5 yıl tamamlıcaz. Cok iyi bilirim o sesi. Ben alıştım artık. Ses burçlardan geliyor. Karyola gıcırtısı gibi. Özel bir hidrolik var, o uygulanırsa bir süre ses kesilir. Ama sonra yine başlayacaktır. -
Polo, golf ve passat kullandim su andada passat kullaniyorum özellikle soguk havalarda yapıyor kasislerden gecerken.. Ama sonra kesiyo.. Muhtemelen sogukta kasiliyo o plastik parça ve ses yapio. Sonra bi kac kez esneyince gecio ama sabah yine ayni :) bu sesi yapmayan vw görmedim..
Forum ahalisi bu konuyu bekliyormuş. Ne çok yazan oldu
Amortisör üst takozları yüzünden bu ses oluyor
Stabilizatör kauçuklarıdan da ses gelir
Stabilizatör kauçukları gres ile yağlayıp sesi bı nebze kesebilirsiniz ancak bu da kauçukların ömründen çalar
Bir aralar geliştirilmiş silikonlu kauçuklar vardı piyasada iyidi ama artık görmüyorum
Vw dövme fırsatı bulunursa kaçırılmaz
Nick şahaneymiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 28 Ocak 2021; 22:32:20 >
Golf 7 li arkadasimda da polo 9n2 li arkadasta da var. Soguk havaoarda kullanmazsaniz sorun olmuyor ama.
Yeni model(2010+ genellikle) tüm vw grup araçlarında var bu sorun. Kalıcı çözümü yok.
-
benim kapı fitillerinden geliyodu yağlanınca düzelmişti
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Egea muazzam bir otomobil. Yok, konular karıştı pardon
Viraj demir lastiklerinden yapıyor. VAG nedense bu sorunu hiç çözmek istemedi. Audi'lerde olduğunu da hiç duymadım mesela. İlginç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 28 Ocak 2021; 22:55:58 > -
MQB platformu ve türevleri otomobillerin hepsinde var, 6 yıllık octavia kullanıcısıyım araba 2 yaşına geldiğinden beri hep bu ses var, başlarda servise gittiğimde yağlıyorlardı, 1 ay sonra yine başlıyordu ses, salıncak burçlarından geliyor, radyo açıkken duymuyorum, olmaması gerekir tabi ama işte, maliyet düşüreceğiz arabayı hafifleteceğiz deyince böyle şeyler oluyor maalesef.
Bu arada Diğer aracım 2006 model Kia Cerato'da hiç böyle bir sesin esamesi bile yok
-
MQB'den önce de vardı hocam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyenGeldi polocu, niye gocundun
Bi gocundum bi bilsen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X