Şimdi Ara

VW Polo'da Triger Değişimi Ne Zaman Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2016 model 1.2 TSI aracım var. 58 bin km’de. Son 4-5 yıldır Otopratik’de bakımlarını yaptırıyorum. Geçen yıl bujileri değiştirdim. Otopratik triger setinin de değiştirilmesinin iyi olacağını belirtiyor. VW servisi ise yılın önemli olmadığını 120 bin km’de bir değiştirileceğini belirtiyor. Sizce hangisi doğrudur?

• Gözle kontrol yeterli olur diye düşünüyorum, kayışta çatlak patlak yoksa değiştirmeye gerek yok.

• 150.000km de değişir
  • Aracı ikinci el aldıysanız vakit kaybetmeden...

• hiç değişmedi ise kayış 10 yaşında...

risk almayın derim...

bende km yapmamıştım fazla ama max 7-10 yıl ömrü dolan Triger değişmeli...

motoru durduk yere kucağa almanın alemi yok... 🙋‍♂️

1.2 TSI şase'den kontrol edin bazı modellerinde Kayış, bazı modellerinde zincir var...

çalıştığımız ustalar lifte kaldırdıktan sonra abi bunda zincir var diyerek tekrar indiriyor aracı...

1.2 CBZ - TSI 2015 sonunda bitirdiler ancak 2016 model araçarda bu motordan çıkabiliyor gibi...

• 120 binde değişiyor, devirdaim hareketi trigerden alamdığı için kayış ömrü daha uzun , gerek yok bence boşa masraf olur, zaten vw geçen seneye kadar 180 bin km değişim diyordu sonra120 bine indirdiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somet 16 -- 27 Eylül 2024; 12:13:11 >
  • Değiştirin geçin daha sonra büyük bir masrafa yol açmadan

• Kayış 8-9 yıllık km yapmamış olsa bile fazla. Normalde vagda triger kayışı 120.000km/5yıl dır. Kayışında bir ömrü var sonuç olarak çatlayan bir malzemeden yapılıyor.

Geç olmadan değiştirin
  • 10 yıl / 120.000 km diye biliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.