Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.058.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Almanya'da polo 1.4 85 hp ile 1.2 tsı 102 hp arasında yaklaşık 1200 euro fiyat farkı var. Türkiye'de bu 2500 TL fiyat farkı demektir. Bu da aracın fiyatını otomatik şanzımanlı olanı varsayarsak 40.000 tl ye yaklaştırıyor. Neredeyce İyi bir C sınıfı otomobil fiyatı. Diğer B sınıfı araçlarla rekabet edebilmek için ucuz olanını yani 1.4 85 hp olanını getiriyorlar. Ha diyeceksininiz ki peki o zaman Seat ibizada ve Skoda Fabiada niye var o motor. Çünkü o araçların içi dışardan gözüktüğü gibi değil... Malzeme kaliteleri polo ile kıyaslanamaz. Eşimin arabayla işi olmaz. O bile İbizanın içini görünce hayal kırıklığına uğradı. Sonuç olarak polonun malzeme kalitesi iyi, ancak motoru ve donanımı rekabet şartlarına kurban gidiyor... Bu benim düşüncem.
  • Arkadaşlar araç elime geçeli 3 gün oluyor. Aldığımda 4 km'de idi. Şu an 129'da. Alır almaz 50 tl'lik benzin attık 125 km yol almışız. Sizce bi abartı var mı? Bi de benzin 95 oktan mı olacak 92 oktan mı, aracı alırken sormamışız şimdi 2 benzinci de farklı şey söyledi. İlk shellden 92 oktan aldık sonra bugün opetten çocuk 95 oktan buna uygundur abi dedi. Acaba hangisi doğru ve 2 ayrı yakıtın bir sıkıntısı olur mu içime kurt düştü acemilik işte :))

Bu arada aracın beğendiğim yönü yol tutuşu ve motor sesinin içeriye az vermesi. Beğenmediğim ise torpido gözü ışıklı olabilirdi.

Bu arada araç 1.4 85 hp comforline... Teşekkürler şimdiden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Arkadaşlar araç elime geçeli 3 gün oluyor. Aldığımda 4 km'de idi. Şu an 129'da. Alır almaz 50 tl'lik benzin attık 125 km yol almışız. Sizce bi abartı var mı? Bi de benzin 95 oktan mı olacak 92 oktan mı, aracı alırken sormamışız şimdi 2 benzinci de farklı şey söyledi. İlk shellden 92 oktan aldık sonra bugün opetten çocuk 95 oktan buna uygundur abi dedi. Acaba hangisi doğru ve 2 ayrı yakıtın bir sıkıntısı olur mu içime kurt düştü acemilik işte :))

Bu arada aracın beğendiğim yönü yol tutuşu ve motor sesinin içeriye az vermesi. Beğenmediğim ise torpido gözü ışıklı olabilirdi.

aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

92 oktan benzini nereden buldunuz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Arkadaşlar araç elime geçeli 3 gün oluyor. Aldığımda 4 km'de idi. Şu an 129'da. Alır almaz 50 tl'lik benzin attık 125 km yol almışız. Sizce bi abartı var mı? Bi de benzin 95 oktan mı olacak 92 oktan mı, aracı alırken sormamışız şimdi 2 benzinci de farklı şey söyledi. İlk shellden 92 oktan aldık sonra bugün opetten çocuk 95 oktan buna uygundur abi dedi. Acaba hangisi doğru ve 2 ayrı yakıtın bir sıkıntısı olur mu içime kurt düştü acemilik işte :))

aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

92 oktan benzini nereden buldunuz acaba ?

Hocam iş şöyle oldu yanıltmayayım. Aracı teslim aldık Konya Yolundaki Doğuştan, onu geçince 200m sonra PO var. Babam ve babamın arkadaşı benzin alma yarışına girince laf galeyena geldi ki zaten bende çok heyecanlıyım malum. Oradaki pompacı 92 oktan kapakta yazıyor demiş. Ama 92 mi doldurdu 95 mi anlamadım, babamın arkadaşı da babamda farklı şeyler söylüyor. Şimdi bunun aslı nedir hangi benzini kullanmak lazım aynı araca modele sahibiz sanırım. Bu arada teşekkür ederim sizin araçta hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 6 Mart 2011; 23:47:01 >

• quote:

Hocam iş şöyle oldu yanıltmayayım. Aracı teslim aldık Konya Yolundaki Doğuştan, onu geçince 200m sonra PO var. Babam ve babamın arkadaşı benzin alma yarışına girince laf galeyena geldi ki zaten bende çok heyecanlıyım malum. Oradaki pompacı 92 oktan kapakta yazıyor demiş. Ama 92 mi doldurdu 95 mi anlamadım, babamın arkadaşı da babamda farklı şeyler söylüyor. Şimdi bunun aslı nedir hangi benzini kullanmak lazım aynı araca modele sahibiz sanırım. Bu arada teşekkür ederim sizin araçta hayırlı olsun.

evet kapakta 92 oktan yazıyor olsa tıkır tıkır çalıştıracak ama avrupa birliği normları vs. derken 92 oktan 8-9 yıl önce piyasadan kaldırıldı (92 oktan daha ucuzdu normal benzinde denir) . piyasada sadece 95 oktan benzin var şuanda.

aracınız tekrardan hayırlı olsun , polo çok güzel bir araç. uzun yolda 4. vitese almasanız motor sesi duymanız imkansız 100-110 km de. kaliteli , konforlu bir araç , 2. el değeride çok yüksek.

----------

arkadaşlar bugün full den 3.95 e indirimli benzin aldım. çekişte vs. sorun yok. yakış olarak ise depoda 1 çizgi kalınca bir şeyler söyleyebilirim.

ilk depo ile 665 km (2/4 diş benzin kalmıştı) , ikinci depo 711 km ( 1/4 diş benzin kalmıştı) ,

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 14 Nisan 2011; 20:28:12 >
  • uzun yolda 4.vites 80-90 km sabit hız 2900 devir seyri mi yoksa 5.vitese atıp aynı hız 2100 devirle seyirmi benzin sarfiyatı açısından daha tassaruflu? Araç 1,4 lt 85 ps manuel comf. Bîlîrkişîlerden mümkünse cevap bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: montanegro

uzun yolda 4.vites 80-90 km sabit hız 2900 devir seyri mi yoksa 5.vitese atıp aynı hız 2100 devirle seyirmi benzin sarfiyatı açısından daha tassaruflu? Araç 1,4 lt 85 ps manuel comf. Bîlîrkişîlerden mümkünse cevap bekliyorum

5. vites 2000 devir.
  • Aracım son halı ıle sızlerle.) Ufak tefek degısıklıkler : 1. Sis farları ( gündüz farlı)
    : 2. Plakalıklar söküldü tinerle silindi app goruntusu olusturuldu
    : 3. 16inc jantlar 205*50*16 bridgstone lastikler
    : 4. vw orjinal egsoz ucu
    : 5. ön ızgara kromajı
    : 6. plakalıklara 4 lü led ampuller

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

• @erdim11

ön ızgara kromajını nasıl yaptırdınız , ne kadara mal oldu ?

----

arkadaşlar poloya lpg uyumu ne durumda ? ayrıca lpg taktırınca aracın garantisi hepten mi gidiyor ? yoksa lpg kaynaklı arızalarda mı garanti dışı kalıyor ?

çünkü ufak bir hesap yaptım

full den benzin ve lpg aldığımızı düşünelim. benzin 3.95 , lpg 2.08

ş içi 8 litre benzin --31 kuruş-- , 9.6 litre lpg (%20 artış , 20 kuruş)
    ş dışı 4.7 litre --18 kuruş-- , 5.6 litre lpg (%20 artış , 12 kuruş)

yani lpg olunca çok hesaplı oluyor.
  • quote:

@erdim11

ön ızgara kromajını nasıl yaptırdınız , ne kadara mal oldu ?

----

arkadaşlar poloya lpg uyumu ne durumda ? ayrıca lpg taktırınca aracın garantisi hepten mi gidiyor ? yoksa lpg kaynaklı arızalarda mı garanti dışı kalıyor ?

çünkü ufak bir hesap yaptım

full den benzin ve lpg aldığımızı düşünelim. benzin 3.95 , lpg 2.08

ş içi 8 litre benzin --31 kuruş-- , 9.6 litre lpg (%20 artış , 20 kuruş)
    ş dışı 4.7 litre --18 kuruş-- , 5.6 litre lpg (%20 artış , 12 kuruş)

yani lpg olunca çok hesaplı oluyor.

20 tl ye aldım sahıbınden.com dan kendım uyguladım ama baktım kı her aksesuarcıda var hemde baya ucuz ,bıraz kazıklandım gıbı=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdim11
    20 tl ye aldım sahıbınden.com dan kendım uyguladım ama baktım kı her aksesuarcıda var hemde baya ucuz ,bıraz kazıklandım gıbı=)

olsun güzel olmuş. aracınızın highlinedan farkı kalmamış. bende yazın ön kromaj , olursa power box , birde kelepçeli kaynak vs gerektirmeyen biraz ses veren bir egzos taktırmayı düşünüyorum. bari motordan v6 - v8 sesi gelmiyor egzos ile idare edelim . ama motor sesi gene iyi tatmin edici düzeyde.
  • quote:

quote:

olsun güzel olmuş. aracınızın highlinedan farkı kalmamış. bende yazın ön kromaj , olursa power box , birde kelepçeli kaynak vs gerektirmeyen biraz ses veren bir egzos taktırmayı düşünüyorum. bari motordan v6 - v8 sesi gelmiyor egzos ile idare edelim . ama motor sesi gene iyi tatmin edici düzeyde.

tesekkur ederım amac ınanın oydu zaten, hıghlıne gorunum.) cunku bı arkadasımın ''bu ne lan tredlıne gıbı'' demesiyle basladım bu işe.) eskı aracımda egsoz ,fılmcam, xenon,app yuzunden cok ceza yedım bıdaha hayatta egsoz ıyı olabılır ama tatlı bır homurtu bence yeterlı, fazlası kafaya zarar (sesten) keseye zarar(polisten)

• quote:

quote:

quote:

tesekkur ederım amac ınanın oydu zaten, hıghlıne gorunum.) cunku bı arkadasımın ''bu ne lan tredlıne gıbı'' demesiyle basladım bu işe.) eskı aracımda egsoz ,fılmcam, xenon,app yuzunden cok ceza yedım bıdaha hayatta egsoz ıyı olabılır ama tatlı bır homurtu bence yeterlı, fazlası kafaya zarar (sesten) keseye zarar(polisten)

benimde amacım o zaten highline görünümü yakalamak. jant sisfarı birde kromaj tamamdır.

bu kelepçeyle takılabilen egzoslardan iyi ses çıkar mı ?, çok olmasına gerek yok. bayırlarda filen vites küçülttümü ses olarak gerekli tatmini yaşayayım yeter.

• quote:

quote:

quote:

quote:

benimde amacım o zaten highline görünümü yakalamak. jant sisfarı birde kromaj tamamdır.

bu kelepçeyle takılabilen egzoslardan iyi ses çıkar mı ?, çok olmasına gerek yok. bayırlarda filen vites küçülttümü ses olarak gerekli tatmini yaşayayım yeter.

Son susturucusu degısen aracların camı acınca anca hafıf bı ses gelıyor kı o sesı duymak ıcın bıraz bagırtmak gerekıyo , arkadasın astrasına (1.6 enjoy) otto son susturucu taktık dısardan bır homurdanma gelıyo ama ıcerıye ses gelmıyodu, sonra katalızr ıptalı boruları degıstırdık sımdıde kafamızı sısıryor=) bırazda yakıt arttı tabıı

• marmara erğlisinde ucuz benzin satan starpet benzincisi var. 91 oktan diyo. 3.80 TL. acaba bu araca koysak zararı olur mu? Düşük oktan benzin deneyen var mı?
  • @erdim11

o zaman bende yaptırırım son susturucuyu, elbet çok ses çıkaranları vardır biraz araştırırım piyasayı. eğer tok bir ses çıkarsa sıkılacağımı sanmıyorum.

---

@mybo37

polonun benzin kapağında en düşük 92 oktan yazıyor.

bir gün depo bitmeye yakın 20-30 tllik alıp denersin. sarsıntı vs yoksa kullanılabilir. ama gerçek 91 oktan olduğunu nasıl anlayacaksın onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 8 Mart 2011; 13:04:37 >
  • deniycem bakalım. Birde bu yedek depo seviyesi göstergeye dahil deği mi? Gösterge çizgi kayboldu.67 km daha yol gittim. Baktım araba teklemeye gaz yememeye başladı sağa çekip bagajda pet şişedeki yedek tam 1 lt benzini koyup 5km ilerdeki benzinciden 6 lt daha koydum.göstergeye 1 çizgi dahi çıkmadı sıfır gösterge. Ve ben şu an 113 km ye geldim ve arabada tekleme yok hala gîdiyor.valla açıkçası 8u işi pek anlayamadım
  • zaten yeni polo'nun en gıcık kaptığım özelliği bu. yol bilgisayarsız satılıyor (üstüne 1.000 tl verip birkaç ay beklemeyi göze almazsanız) hem de bu çentikler tam olarak kaç litreyi gösteriyor, yakıt ikazı verdikten sonra kaç lt benzin kalıyor, bunun bilgisine ulaşan yok mu ya? özellikle iki noktayı merak ediyorum:

1- yakıt ikazı verince kaç litre kalıyor? (son 2 çentikte veriyor bu uyarıyı)
    2 - bütün çentikler bitince kaç litre benzin kalıyor.

cevabını teknik bilgilerle referanslı olarak verebilecek var mı? tahmini değil
  • valla benim araç 12 günlük... karışık 285 km yaptım ve gösterge tam yarım depo gösteriyor ...muhtemelen 200 km daha gider...depoyu fulleyince net bilgileri yazarım ozaman belli olur kaç kuruş yaktığı..
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.