Şimdi Ara

VW Referans Marka Mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

alıntı: janjan

-Passat'lar eleştiri yağmuruna tutuluyor, baktığınız zaman sınıfında en az yakan atmosferik ve dizel motora sahip(1.6), çift kavramalı otomatik vitesi sunan başka rakibi yok!

passat atmosferik dizel değildir turbo beslemeli dizeldir
    saygılar
  • C sınıfı kompakt sınıfın yaratıcısı olarak ve bir dünya mirası olarak kabul edilen vw beetle devamı olan golf'ü
    referans olarak kabul edebiliriz.
    Bilen bilir 1974'e kadar almanyada beetle üretildi ve onun boşalttığı bantlarda hayat bulan yeni otomobilin adı golf.
    ancak motor teknolojisi bakımından markanın herhangi bir artısı yoktur bence.
    tdi zaten vazgeçilip yerini common-rail'e bıraktı, sadece adı kaldı.
  • Sadece dizel açısından düşünmemek lazım. "yılın motoru" ödülünden 19 tane almış vw:

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year

99'da 2, 01'de 1 ödülü dizel motorları ile almış.

Bu rakamlara Audi ödülleri dahil değil.
  • benim söylemek istediklerimi arkadas söylemiş artık hyundai toyota vw yi geride bıraktı her modelde özellikle motorda cok daha üstün oldu
    quote:

Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos

Volkswagenin ülkesi Almanyada yasayan bir gurbetci olarak diyebilirimki, evet VW
    zamaninda bir referans marka idi..golf 1,golf 2,passat serisi ve 1960-1990 yapimi minibüsleri ile
    örnek gösterilebilecek bir Markaydi...en az veya Vw dan daha iyi arac yapan
    diger " Halkotosu " üreten markalarda var..toyota,mazda,hyundai
  • örnek verebilir misiniz? bilgi/veri mevcut mu?
    "çok daha üstün" motor yaptıklarına göre örnek vermek kolay olmalı..
  •  VW Referans Marka Mı ?
  • Volkswagen markası; Ülkemizde hakettiğinden daha fazla marka imajı bulunan hatta çoğu kişi tarafından yerlere ve göklere sığdırılamayan orta sınıf bir Alman markasıdır. ( Bu etkide Almanya kökenli otomobil dergilerinin yanlı tutumunu da göz ardı etmemek lazım) Bu markanın ürettiği teknoloji bir çok konuda referans alınabilir ama her konuda referans alınması çabası diğer büyük markalara haksızlıktır. Örneğin Toyota, GM vs bir çok otomobil firmasının ( Bu iki firma özellikle Volkswagen group tan çok daha büyük, tanınmış ve dünya otomotiv sanayisine çok daha fazla katkısı bulunduklarını düşündüğüm firmalardır) her biri için ürettiği teknoloji de en az Volkswagen'deki kadar belki daha fazla referans alınması gerekecek hususun olduğunu atlamak yanlı ve gayretli bir tutum olacaktır.
  • Bmw, Mb, Audi, Chrsyler gibi araçlara """parası yetmeyenler için""" Vw referans markadır++

ve aracı, Renault, Peugeot, Fıat, Hyundai olanların yanında Vw sahibi oldukları için gururlanırlar ( bakınız : tavuz kuşu )+

Honda, Mazda, Toyota gibi Japon arabalarının sahipleriylede sürekli yarış halindelerdir ve üste çıkma isteği vardır bu Vw sahiplerinde

bu tespitimi Dh Vw forumunda görmeniz mümkün, ayrıca en başta saydığım markalara "parası yetmeyip" etrafınızda Vw sahibi olanlar vardır mutlaka, bu insan güruhuyla yaptığınız araba sohbetlerinde de bunu kolayca farkedebilirsiniz

toplumumuzda sahip oldukları ile övünen/gururlanan insanlardan bolca var, hatta Dh forumda bile sahip olduklarını imzasına yazan birçok üye var

türk olan bir insanın yapmakta hiçbir sakınca görmediği bu gururlanma/övünme eylemi için benim daha fazla söyleyecek birşeyim yok

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: 9997

benim söylemek istediklerimi arkadas söylemiş artık hyundai toyota vw yi geride bıraktı her modelde özellikle motorda cok daha üstün oldu
    quote:

Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos

Volkswagenin ülkesi Almanyada yasayan bir gurbetci olarak diyebilirimki, evet VW
    zamaninda bir referans marka idi..golf 1,golf 2,passat serisi ve 1960-1990 yapimi minibüsleri ile
    örnek gösterilebilecek bir Markaydi...en az veya Vw dan daha iyi arac yapan
    diger " Halkotosu " üreten markalarda var..toyota,mazda,hyundai

Arkadaş arıza çıkarmama deseniz neyse diyeceğim de,Allah aşkına Toyota'nın hangi petrolle çalışan motoru öncü olmuş?Subaru,Honda deseniz neyse de Toyota'nın motor alanında öncü olduğu şey nedir?

Dizel motoru performanslı değil,benzinli motorlar desen millet turboşarja geçiyor.Toyota'da yok böyle bir hareket.Şanzıman desen,onda da önde değil.

• Arkadaşlar gerçekleri yanlış bilgilerle örtemezsizniz.Vw buğün dünya pazarında çinden amerikaya kadar hatırı sayılır büyük bir prestije ve kaliteye sahip bir markadır. sahip olan olmayan,potansiyel alıcaların kabul ettiği bir gerçektir.Şu anda dünayanın en büyüğüne oynayan bir markadır.Çok yakın zamanlarda Ford ,Gm,Toyotanın dünya devi olduğu markalar Krizde ciddi yaralar alırken Bugün Vw gruop dünyanın en çok satan markası olma yolunda toyotayla çarpışıyor ortalama fiyatlarıda rakiplerden yüksek olmasına rağmen.Buğün avrupanın en çok satan markası,Kalite algısının çok yüksek olduğu araç satmanın en zor olduğu almanyanın en çok satan markası, ve de modellerine sahip marka.Bahsedildiği gibi sadece ülkemizde itibar görmüyor.

Fiyat konusunda eleştirebilirsiniz fakat aynı grubun aynı kasayı kullanan modelleri %10-%15 daha yüksek fiyata satılıyor biraz marka prestiji yüksek ama aynı kalitede kimse arıza çıkarmıyor.
    Tsı,dsg ile yıllar önce çıkardığı teknolojik yenilikler günümüzde rakiplerin bir kısmı tarafından da kabul görmüş ve kullanılmaya başlanmış yenilikler,yada kullanılmaya çalışılıyor

Vw beğenmeyebilirsiniz sempati duymayabilirsiniz ama son yıllardaki kalitesine getirdiği teknolojik yeniliklere
    ve bunlarıda ticari olarak satış rakamlarına dönüştürmüş bir firmayada haksızlık yapmamalısnız ve saygı duymalısınız diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

türkiye vw karsı asırı bir hayranlıgı var ve ayrıca söyle bir noktada var kimisi begenmesede tsı gibi bir turbo sarjı en iyi kullanan firmalardan birisi vw, dünyanın son 5 yıldır yanlıs hatırlamıyorsan otomotik vites in en iyi ödül sahibi honda cift kavramalı şanzımana daha 2012 de geçiyor vw 2009 da geçti sorunlu diyen cok kişi var ama sonuç itibari ile bir teknoloji kullanıldı, vw dünyada kendisi cok hızla geliştiren ve her alanda rakip olmaya calısan basarılı bir firma bu gün gibi aşikar begenirsiniz begenmezsiniz o kendinizin sorunu ben vw yi pek sevmem kullandıgım araçlarda ufak tefekte olsa en cok sorun veren oydu, ve kasaları ruhsuz aynı toyota ile 2 siz tencere kapak misali, ama ne olursa olsun her zaman teknolojide rakiplerini zorlayan ve olması gereken bir firma bu benim görüşüm...

Vw DSG şanzımanı 2003 yılında kullanmaya başladı.

• Referans marka yı bilmem ama

forumun Referans Konusu olduğu kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbak

örnek verebilir misiniz? bilgi/veri mevcut mu?

cok kolay arkadasım crdi motor tdi motor gibi 100 bine geldiginde 3 bin tl civarı masraf cıkartmaz sürekli turbo sorunu yaşatmaz hatta asla traktör gibi calısmaz triger derdiniz olmaz ve anahtar degmeden 400-500 bin km yapar hangi tdi motoru bu km yi yapmıs crdi teknolojisine netten bakabilirsiniz. vw markası almanyada halk arabasıdır türkiyenin tofasıdır almanyada prestiji yoktur hatta türkiye hariç hiçbir ülkede yoktur tamam zamanında cok güsel saglam araclar yaptı bunu kimse inkar edemez ama son 5 yılda japon ve kore aracları vw nin önüne gecmiş durumda neden anlamak istemiyorsunuz almanyada oturan kişiler bile korenin dizel motoru daha iyi diyebiliyor bizim ülkede sürekli ön yargı vw en iyisi diyorsunuz sadece size göre..

• Arkadaşlar bu Vw yi eleştirip yerin dibine sokunca elinize ne geçiyor anlamıyorum.Bu marka sadece bizde pahalı satılmıyor ki.Avrupa nın heryerinde diğer markalardan pahalı.Ben genelde Autocar okurum,ingilizler bile bu durumu kabullenmiş.
    Ben bundan sonra Vw almayı düşünmüyorum ama diğer markalara göre yani Toyota,renault,fiat,opel,ford vs gibilere göre daha iyi otomobiller üretiyor.

Referans olarakta Golf ile Passat referans gösterilebilir.
  • quote:

cok kolay arkadasım crdi motor tdi motor gibi 100 bine geldiginde 3 bin tl civarı masraf cıkartmaz sürekli turbo sorunu yaşatmaz hatta asla traktör gibi calısmaz triger derdiniz olmaz ve anahtar degmeden 400-500 bin km yapar hangi tdi motoru bu km yi yapmıs crdi teknolojisine netten bakabilirsiniz. vw markası almanyada halk arabasıdır türkiyenin tofasıdır almanyada prestiji yoktur hatta türkiye hariç hiçbir ülkede yoktur tamam zamanında cok güsel saglam araclar yaptı bunu kimse inkar edemez ama son 5 yılda japon ve kore aracları vw nin önüne gecmiş durumda neden anlamak istemiyorsunuz almanyada oturan kişiler bile korenin dizel motoru daha iyi diyebiliyor bizim ülkede sürekli ön yargı vw en iyisi diyorsunuz sadece size göre..

elinizde sayısal veri var mı? örneğin:
    tüketici şikayetleri sayısı/frekansı, kullanıcı memnuyeti endeksi vs?
    dediğiniz gibiyse neden satış rakamları tüm dünyada yüksek?
    neden Almanya harici avrupa ülkelerinde dahi bu araçlar çoğunlukla ***** olarak değerlendiriliyor? en çok itibar gören, yukarıda bahsettiğim sayısal verileri dikkate alan sitelerde araçları puana göre sıralattığınızda segmentlerinde neden birinci ya da diğer üst sıradalar?
    neden uluslararası otoriteler ödüller veriyor bu markaya?

marka için nerede en iyi demişiz? referanstır dedik. dikkatlice tekrar okuyunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbak -- 1 Aralık 2010; 11:06:06 >

• arkadasım Almanya harici avrupa ülkelerinde dahi bu araçlar çoğunlukla demişsin ama bu sadece sana göre vw almanya ve türkiye haricinde cok tutulan bir marka degil türkiyeye getiren ise zamanın giden gurbetcilerin cok olması yoksa türkiyedede tutulan bir marka olmazdı ve yi avrupa cok tutulan bir marka saymayın lütfen
  • quote:

arkadasım Almanya harici avrupa ülkelerinde dahi bu araçlar çoğunlukla demişsin ama bu sadece sana göre vw almanya ve türkiye haricinde cok tutulan bir marka degil türkiyeye getiren ise zamanın giden gurbetcilerin cok olması yoksa türkiyedede tutulan bir marka olmazdı ve yi avrupa cok tutulan bir marka saymayın lütfen

şahsi fikrim değil ki.. avrupanın toplam satış rakamlarına bakarak konuşuyorum..
    birşeyin çok satılması için ya ucuz olması gerekir ya da tutulması..
    vw kendi klasmanında pahalı bile olduğuna göre?
    sadece golfün satış rakamı focus+megane kadar neredeyse. açık ara lider gidiyor.. bir örnek..
  • Öehh oraya gidip çalışmaya gelen, sonra da altındaki bilimum SW(steyşın) aracıyla buraya hava atmaya gelen Alaman (Doyç) plakalı Gurbetçileri mi baz alıyormuluz ülkece? Buna varya her tarafımla gülerim arkadaş, ben aracımı test ederek alırım! "HN HP 176" plakalı herhangi bir AUDI veya MERCEDES görüp iç geçirmeme gerek yok bunun için.. adamlar orda yaşıyor ve ucuza alıyorlar diye otomotiv eksperi olcaklar diye bir şey yok. Almanya'ya bizzat bende gittim (çalışmaya değil) yok Opel oranın tofaşıymış, yok VW halk aracıymış bilmemne... hepsi yalan, ortalık vızır vızır Astra, Golf kaynıyor bir tane ufak belediye başkanının aracı 1.4 80hp Golf V, herkes Türkler gibi görmemiş, öküz değil.

Bu arada Passatla ilgili yazımı düzelten arkadaşım, ben orda yanlış kelime kullandım, hem benzinli (TSI) hemde Turbodizellerde (1.6 TDI) en düşük tüketime sahip D segmenti araçtır diyecektim, özür diliyorum

• quote:

quote:

Bakımlarını yaptığın müddetçe, TDI motorlar da sorunsuz çalışır (Ankara Konya Yolu Doğuş Otomotive bak, servis kayıtlarında 202.000km de Passat var 2.0 TDI-DSG (yaaaa hemde o çok sorunlu olan DSGlerden) amcam eurodizelini koyuyor, bakımını yaptırıyor, haliyle km normal, ben daha 50.000'e gelmeden turboyu yakan Ford C-max kullanıcısıda duydum, ama çok şükür şu forumda KANKA-BİRADER-KAYINÇO TEKNİK VERİLERİYLE konuşmuyorum! bakın size servis veriyorum, Can SAYIN gönderdi diyin, kayıtları göstersinler diyorum, resmi veri veriyorum.

VW common-rail e geçtiğinden beri, motorları çok daha sessiz çalışıyor, biraz araştıralım, traktör duymak istiyorsanız FORD'a alalım sizi.

VW almanyada tofaş falan değildir, Almanyaya bende gittim, orada yaşayan, ne iş yaptığı ve kaç senedir orada yaşadığı umrumda bile olmayan herhangi bir Türk arkadaşınızın, biraderinizin, akrabanızın, kankanızın dediği tek bir kelime bile beni ilgilendirmiyor..

Almanyada ikamet edip, Alman olup da korelilleri üstün çıkartan ben pek görmedim valla kusra bakmayın, adamlar VW-Audi-Porsche gibi markalara sahipken bu biraz zor..

• quote:

quote:

Yalan yanlış bilgilerinle forumu kirletme.

Ben gayet de uzun süre çalışmış TDI motorlar biliyorum.Hem de kırsal motorinle.Traktör gibiymiş,bilmiyorsan öğreneceksin.2008'e kadar PD motorlar gürültülüydü,bu doğru.Ondan sonra CR motorlar çıktı ve sesi de gayet makul.

Bir de adam demiş veri var mı,bu "Benim arkadaşımın motoru bilmem kaç km tıkır tıkır çalıştı." tarzındaki sözler de veri olmaz.Veri kelimesinin anlamı bu değil.

Triger derdi olmaz demişsin,yine şaka gibi.Volkswagen triger kayışını bıraktı artık,zincir kullanıyor.Araştır biraz.

Neye göre geçti,kime göre geçti?Bunları da tartışmak lazım,onun bunun gazına gelip mesela Genesis'i hiç öne sürmeyin.Volkswagen istese onun kralını yapar,ki zaten bünyesinde Audi,Porsche gibi markalar da var.Süper lüks bir arabayı VW markası adı altında göremezsiniz,Phaeton var,o da gayet güzel bir model.Fakat o segmentte markadan dolayı kaybediyor.

Tofaş'ı gibi demişsin,Almanya'nın ekonomik durumuyla bizimki bir değil.Fakat bu marka Tofaş'ı ise,o ayılıp bayıldığın Koreliler Anadol'u olur ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 1 Aralık 2010; 14:08:26 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.