Şimdi Ara

VW Referans Marka Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi konu başlıklı foruma baksam, herkes birşeyleri karşılaştırırken, beğensin ya da beğenmesin "Ama VW'de de böyle, VW'ye bu olmuş, VW'nin de bilmemnesi bozulmuş" vb gibi yorumlarla karşılaştırma yapıyorlar. Yani sonuçta birçok marka sahibi insan kimi zaman beğeni ile çoğu zaman da olumsuz örnek vermek için çoğunlukla VW örneği veriyor. Kimse yanlış anlamasın. Benim VW aracım yok. Ancak VW'leri de beğenirim. Ancak anlamadığım nokta VW bu kadar referans bir araç mı ki herkes olumlu ya da olumsuz örnek vereceği zaman VW'yi örnek gösteriyor. FIAT kullanıcıları örnek verirken aynı, Opel kullanıcıları aynı, Ford kullanıcıları aynı, Renault kullanıcıları aynı, vb, vb, vb. Bir Volkswagen sahibi olmamama rağmen zaman zaman ben bile bu tip örneklerden rahatsızlık duyuyorum. Ya bu Volkswagen çok iyi bir marka meyve veren ağaç taşlanır misali herkesin dilinde, herkes referans olarak bunu alıyor ya da gerçekten bayağı bir VW markasını sevmeyen kullanıcı var ülkemizde.

Bunları hiçbir markayı kötülemek ya da yüceltmek için yazmadım. Sadece, gerçekten birçok forumda rastladığım ve bir anlam veremediğim durum olduğu için yazdım. Amacım tartışma başlatmak değil de forumdaki diğer arkadaşların da yorumlarını alabilmek.

• Mantıksal çıkarım yapmak gerekirse, evet VW gerçekten de referans otomobil üreticisidir. TDI ve GTI gibi teknolojileri insanların hizmetine sunmuş, Golf gibi dünya çapında belki de en çok bilinen C segmenti otomobili üretmiştir ve bu otomobil 30 yılı aşkın süredir insanlar tarafından eleştirilse de dünyanın her köşesinde satılagelmiştir. Marka olarak en bilinen marka Mercedes (bir araştırmada okumuştum) olmasına rağmen, Golf dediğinizde birçok insan size bu modeli tarif eder ya da arabadan hiç anlamayan insanlar C sınıfı herhangi güzel bir otomobil gördüklerinde "Golf'e bak" diye tepki verebilirler.

Bunun haricinde, kesin konuşmamakla beraber TSI motor ve DSG şanzıman da belki tarihte önemli yerlere sahip olabilirler. Her ne kadar işin içinde turbo olunca benim hoşuma gitmese de, sonuçta her küçük hacimli ve aşırı beslemeli motor şu anda bu forumda bile TSI referans alınarak değerlendirilmeye başlandı.

Benimki sadece mantıksal bir çıkarımdır ve yanlış olma ihtimali vardır mutlaka...

Saygılar...

• türkiye vw karsı asırı bir hayranlıgı var ve ayrıca söyle bir noktada var kimisi begenmesede tsı gibi bir turbo sarjı en iyi kullanan firmalardan birisi vw, dünyanın son 5 yıldır yanlıs hatırlamıyorsan otomotik vites in en iyi ödül sahibi honda cift kavramalı şanzımana daha 2012 de geçiyor vw 2009 da geçti sorunlu diyen cok kişi var ama sonuç itibari ile bir teknoloji kullanıldı, vw dünyada kendisi cok hızla geliştiren ve her alanda rakip olmaya calısan basarılı bir firma bu gün gibi aşikar begenirsiniz begenmezsiniz o kendinizin sorunu ben vw yi pek sevmem kullandıgım araçlarda ufak tefekte olsa en cok sorun veren oydu, ve kasaları ruhsuz aynı toyota ile 2 siz tencere kapak misali, ama ne olursa olsun her zaman teknolojide rakiplerini zorlayan ve olması gereken bir firma bu benim görüşüm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: witchking34

türkiye vw karsı asırı bir hayranlıgı var ve ayrıca söyle bir noktada var kimisi begenmesede tsı gibi bir turbo sarjı en iyi kullanan firmalardan birisi vw, dünyanın son 5 yıldır yanlıs hatırlamıyorsan otomotik vites in en iyi ödül sahibi honda cift kavramalı şanzımana daha 2012 de geçiyor vw 2009 da geçti sorunlu diyen cok kişi var ama sonuç itibari ile bir teknoloji kullanıldı, vw dünyada kendisi cok hızla geliştiren ve her alanda rakip olmaya calısan basarılı bir firma bu gün gibi aşikar begenirsiniz begenmezsiniz o kendinizin sorunu ben vw yi pek sevmem kullandıgım araçlarda ufak tefekte olsa en cok sorun veren oydu, ve kasaları ruhsuz aynı toyota ile 2 siz tencere kapak misali, ama ne olursa olsun her zaman teknolojide rakiplerini zorlayan ve olması gereken bir firma bu benim görüşüm...
    VW güncel, ödül alan teknolojileri, üst düzey kalite ile birleştirip son derece makul fiyatlara tüketici ile buluşturabiliyor (en azından Avrupa ülkelerinde).

Dolayısyla gerçekten de bir referans markadır VW.

Global satış rakamları da bunu ispatlar.

Not: en çok satan en iyi değildir ama fayda/fiyat oranında en iyilerdendir..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbak

VW güncel, ödül alan teknolojileri, üst düzey kalite ile birleştirip son derece makul fiyatlara tüketici ile buluşturabiliyor (en azından Avrupa ülkelerinde).

Alıntıları Göster
    ne referans olucak arkadasım türkiye dışında hiçbir prestiji olmayan halk arabası bizim ülkedekiler malını övmeye bayılır o yüsden biraz piyasası var baska bişey yok

• quote:

Alıntıları Göster
    bu konu kitlenir demedi demeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: 9997

ne referans olucak arkadasım türkiye dışında hiçbir prestiji olmayan halk arabası bizim ülkedekiler malını övmeye bayılır o yüsden biraz piyasası var baska bişey yok

Bir de Doğuş Oto kazığı etkeni var tabi. Bizim insanımız fanatiktir. Bir malı sahiplendikten sonra onun fanatiği olur ki bu neredeyse tüm otomobil sahiplerinde vardır. Şahin'i olur, Şahin fanatiğidir; Megane'ı olur Passat'lara makas atar; Passat'ı olur, Merso'lara kafa tutar; Mercedes'e biner Bentley ile kapıştım der. Bu işin sonu yoktur. Tabi VVV'nin de bir espirisi yok. Adamlar 58 bin liraya klimasız Golf satıyor, alan akılsız da çok. Eğer siz bunu referans alıyorsanız, neredeyse herotomobil fiyat/performans veya donanımda VVV'den on kat daha iyidir.

Hiçbir markanın fanatiği değilimdir, sevdiğim birkaç marka da vardır elbette ama bu dünyada neredeyse kimsenin itiraz etmeyeceği, referans olabilecek bir marka varsa o da Mercedes'tir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 30 Kasım 2010; 17:12:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

quote:

Bir de Doğuş Oto kazığı etkeni var tabi. Bizim insanımız fanatiktir. Bir malı sahiplendikten sonra onun fanatiği olur ki bu neredeyse tüm otomobil sahiplerinde vardır. Şahin'i olur, Şahin fanatiğidir; Megane'ı olur Passat'lara makas atar; Passat'ı olur, Merso'lara kafa tutar; Mercedes'e biner Bentley ile kapıştım der. Bu işin sonu yoktur. Tabi VVV'nin de bir espirisi yok. Adamlar 58 bin liraya klimasız Golf satıyor, alan akılsız da çok. Eğer siz bunu referans alıyorsanız, neredeyse herotomobil fiyat/performans veya donanımda VVV'den on kat daha iyidir.

Hiçbir markanın fanatiği değilimdir, sevdiğim birkaç marka da vardır elbette ama bu dünyada neredeyse kimsenin itiraz etmeyeceği, referans olabilecek bir marka varsa o da Mercedes'tir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yanlız iş ödüle girdiginde dünyada vw cok gerilerde önünde bir cok firma var,yukarıdada yazdıgım gibi vw cok iyi bir firma ancak türkiyede oldugundan cok cok fazla gösteriliyor...

• quote:

Alıntıları Göster
    Türkiye'de insanların kafalarındaki marka algısı fiyat/performans odaklı demek pek mümkün değil. Araba gibi birçok kişi tarafından sadece tiplerine bakılıp alınan cihazlarda bu şekilde takım tutar gibi marka tutma durumları ile karşılaşıyoruz. VW kendini ispatlamış bir marka ancak Türkiye şartlarında hiç donanım özelliği olmayan bir benzinli poloya 32bin tl vermek birçok kişi için sadece "benim polom var" havasını atmaktan ibaret. Sosyal statü göstergesi olarak VW almak da aslında çok anlamlı değil ancak yine de bazı fikirler sadece önyargıdan ibaret. VW'i çok öven birini sorguya çekseniz neyin tam farklı olduğunu anlatamayabilir, sadece aklında "marka" algısı yüzünden sıcak bakıyor. Sonuç: ortada iphone gibi (iphone kötü demiyorum sadece o fiyatı hak ediyor mu sorgulanabilir) "Evangelist Marketing" benzeri bir durum var bence.

• quote:

arkadaşlar yanlız iş ödüle girdiginde dünyada vw cok gerilerde önünde bir cok firma var,yukarıdada yazdıgım gibi vw cok iyi bir firma ancak türkiyede oldugundan cok cok fazla gösteriliyor...

Alıntıları Göster
    Çok iyi bir marka falan değil, bence marka bile değil. Bir tarzı, bir ruhu yok. Eğer var diyorsanız o ruh Hitler'le birlikte öldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetefendi

Türkiye'de insanların kafalarındaki marka algısı fiyat/performans odaklı demek pek mümkün değil. Araba gibi birçok kişi tarafından sadece tiplerine bakılıp alınan cihazlarda bu şekilde takım tutar gibi marka tutma durumları ile karşılaşıyoruz. VW kendini ispatlamış bir marka ancak Türkiye şartlarında hiç donanım özelliği olmayan bir benzinli poloya 32bin tl vermek birçok kişi için sadece "benim polom var" havasını atmaktan ibaret. Sosyal statü göstergesi olarak VW almak da aslında çok anlamlı değil ancak yine de bazı fikirler sadece önyargıdan ibaret. VW'i çok öven birini sorguya çekseniz neyin tam farklı olduğunu anlatamayabilir, sadece aklında "marka" algısı yüzünden sıcak bakıyor. Sonuç: ortada iphone gibi (iphone kötü demiyorum sadece o fiyatı hak ediyor mu sorgulanabilir) "Evangelist Marketing" benzeri bir durum var bence.

Alıntıları Göster
    Porsche-Bentley-Audi gibi prestijli markalarında sahibi büyük bir endüstriyel güç.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Ben zaten hiçbir markayı referans almıyorum. Sadece birçok forumda karşılaştığım bir durum olduğu için bu ifadeyi kullandım. Bana kalırsa her markanın referans olabilecek özellikleri vardır. Ama tamamen referans olmaz. Zaten ben sadece VW kullanıcıları için de yazmadım. Birçok forumda VW sahibi olsun olmasın çoğunlukla örnek verilirken hep işin içine bu markanın girmesi dolayısıyla böyle birşey yazma gereği duydum.

Not: Bu arada "siz" derken beni kast ettiğinizi düşünerek bunları yazdım. "Siz" diyerek bir topluluğu kastettiyseniz bunu bilemem.

• quote:

Alıntıları Göster
    Benim düşüncem bu forumda genel olarak çok tercih edilen marka veya modellere karşı bir tutumun olduğu yönünde. İyi paralardaki araçlara karşı genellikle alamayanların "herkeste var" yorumlarını zaten hepimiz biliyoruz.

Fakat Volkswagen'e karşı "sevmeyen" diye tabir ettiğiniz insanların sevmeme nedeni DOĞUŞ OTO'dur. Bu yüzden ben de sevmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetefendi

Alıntıları Göster
    konuyu okuyup anlamadan yorum yapanlar şu foruma gırmese ne güzel olur.vw referans gösterılecek bır markadır.ürettığı teknolojıler,motorlar ve kalıtelı araçları ıle referans olabılecek bır arabadır.

• quote:

quote:

Biraz sakin olun ve cümlelerinizi tartarak kurun lütfen.
    Bu forum da dahil olmak üzere sizin "akılsız" diye tabir ettiğiniz insanlar kişisel beğenileri doğrultusunda tercihler yapmıştır ve bu tercih onları ilgilendirir. Ayrıca işi "akıl" boyutuna taşırsak; " Eğer siz bunu referans alıyorsanız, neredeyse herotomobil fiyat/performans veya donanımda VVV'den on kat daha iyidir." cümlesinden yola çıkarak; 58 Bin liraya 1020 beygir ya da 10 tane klima olan araç hangisidir diye sormak gerekir size.

Bir fikriniz olabilir ve haklı da olabilirsiniz, ama bu fikrinizde haklı olduğunuzu kanıtlamanın yöntemi başkalarına hakaret etmek ya da sorun olarak gördüğünüz şeyi abartmak olmamaktır. Aksi takdirde çok da ciddiye alınmamak gibi bir durumla karşılaşırsınız.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

quote:

Biraz sakin olun ve cümlelerinizi tartarak kurun lütfen.
    Bu forum da dahil olmak üzere sizin "akılsız" diye tabir ettiğiniz insanlar kişisel beğenileri doğrultusunda tercihler yapmıştır ve bu tercih onları ilgilendirir. Ayrıca işi "akıl" boyutuna taşırsak; " Eğer siz bunu referans alıyorsanız, neredeyse herotomobil fiyat/performans veya donanımda VVV'den on kat daha iyidir." cümlesinden yola çıkarak; 58 Bin liraya 1020 beygir ya da 10 tane klima olan araç hangisidir diye sormak gerekir size.

Bir fikriniz olabilir ve haklı da olabilirsiniz, ama bu fikrinizde haklı olduğunuzu kanıtlamanın yöntemi başkalarına hakaret etmek ya da sorun olarak gördüğünüz şeyi abartmak olmamaktır. Aksi takdirde çok da ciddiye alınmamak gibi bir durumla karşılaşırsınız.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    Zevkler ve renkler tartışılmaz elbette ama aklın yolu birdir. Forumdaki bazı VVV kullanıcıları bile o fiyata satılan klimasız Golf ve alan/satan için demediğini bırakmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Mantıksal çıkarım yapmak gerekirse, evet VW gerçekten de referans otomobil üreticisidir. TDI ve GTI gibi teknolojileri insanların hizmetine sunmuş, Golf gibi dünya çapında belki de en çok bilinen C segmenti otomobili üretmiştir ve bu otomobil 30 yılı aşkın süredir insanlar tarafından eleştirilse de dünyanın her köşesinde satılagelmiştir. Marka olarak en bilinen marka Mercedes (bir araştırmada okumuştum) olmasına rağmen, Golf dediğinizde birçok insan size bu modeli tarif eder ya da arabadan hiç anlamayan insanlar C sınıfı herhangi güzel bir otomobil gördüklerinde "Golf'e bak" diye tepki verebilirler.

Bunun haricinde, kesin konuşmamakla beraber TSI motor ve DSG şanzıman da belki tarihte önemli yerlere sahip olabilirler. Her ne kadar işin içinde turbo olunca benim hoşuma gitmese de, sonuçta her küçük hacimli ve aşırı beslemeli motor şu anda bu forumda bile TSI referans alınarak değerlendirilmeye başlandı.

Benimki sadece mantıksal bir çıkarımdır ve yanlış olma ihtimali vardır mutlaka...

Saygılar...

TDI ve GTI nasıl teknoloji oluyor ben de onu anlamıyorum..
    GTI dediğin vw nin spor modellerine verdiği isim, birçok markada olduğu gibi..
    TDI ise miladını doldurmuş bir motordu ta ki 2008 yılına kadar..Şu anda bile diğer motorlardan fazlası yok, eksiği var..

TSI ve DSG de ise haklısınız..Rakipsiz denilebilecek düzeyde şu an için..

• quote:

Orijinalden alıntı: maniakcocukcyp

konuyu okuyup anlamadan yorum yapanlar şu foruma gırmese ne güzel olur.vw referans gösterılecek bır markadır.ürettığı teknolojıler,motorlar ve kalıtelı araçları ıle referans olabılecek bır arabadır.

tipik bir vw fanatigi yorumu
  • quote:

forum silinebilir
    arkadaş doğuş otoda çalışıyor sanırım yoksa böyle bir yorum yapması imkansız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: frk96
    TDI ve GTI nasıl teknoloji oluyor ben de onu anlamıyorum..
    GTI dediğin vw nin spor modellerine verdiği isim, birçok markada olduğu gibi..
    TDI ise miladını doldurmuş bir motordu ta ki 2008 yılına kadar..Şu anda bile diğer motorlardan fazlası yok, eksiği var..

TSI ve DSG de ise haklısınız..Rakipsiz denilebilecek düzeyde şu an için..

tdı olayını en çok gelıştıren fırma vw dır.bıraz araştırın forumları okuyup bılgılı olunmuyor. gtı yıda ınsan yaşantısına sokan marka vw dır.küçük bır otomobılı hem güçlendırıp hemde gündelık yaşama uygun hale getırıp araç üretıp yenı bır sınıf doğmasına neden olmuştur.dedığım gıbı bıraz araştırın öyle yorum yapın
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.