Şimdi Ara

VW Referans Marka Mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 9997

arkadasım Almanya harici avrupa ülkelerinde dahi bu araçlar çoğunlukla demişsin ama bu sadece sana göre vw almanya ve türkiye haricinde cok tutulan bir marka degil türkiyeye getiren ise zamanın giden gurbetcilerin cok olması yoksa türkiyedede tutulan bir marka olmazdı ve yi avrupa cok tutulan bir marka saymayın lütfen

Bu Türkiye ile Almanya ne kadar büyük ülkeler ki,ikisinin satışları Volkswagen'i dünyanın ikinci büyük üreticisi yapmayı başarıyor.

Gurbetçi demişsin ona da cevap verelim.Benim gördüğüm gurbetçilerde genelde Mercedes,BMW,Audi,Volkswagen,Opel olur.

1)BMW,Mercedes,Audi o kadar kaliteli değil mi yani,biz onlardan görüp özenmişizdir ya?
    2)Yine özendik diyelim,o zaman Opel'in imajı niye öyle olmadı?

Bilgi verdiğin yok,ancak boş laf...

• vw her sınıfta kendını gelıştıren bır fırma.sahıp olduğu fırmalar arasında audı gıbı daha sık görülen lüks araçlar olduğu gıbı,lamborghını,bentley,porsche gıbı süper lüks ve süperspor gıbı modellerede teknolojı üretmekte hatta belırtıyım scanıa kamyon fırmasıda vw gruba aıttır.bu da üretımlerının kapsamını ve deneyımını gösterır.
  • Yine şahane bir konu.
    Böyle bir konu açma fikrini düşünmüştüm ama ben açtığım için 10. mesajda patlayacağından ötürü harcamamıştım.
  • VW referans ürünler ürettiği için referans markadır diyebiliriz.
    Golf
    Passat
    Transporter

kesinlikle sınıfının referans ürünleridir.

onun kadar olmasa da
    Polo
    Jetta
    Tiguan
    Caddy
    Touareg

Paranın karşığığında alınabilecek en iyi ürünlerdendir.

Bence başarısız olmuş tek modeli

Phaeton'dur.
  • her referans marka premiyum mudur her premiyum marka referans mıdır yoksa hem referans hem premiyum olup da dsgsiz bir araç mevcut mudur, bu üç sorunun cevabını istiorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 1 Aralık 2010; 14:39:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbak

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year

BMW .okunu çıkarmış gerçekten. 51 adet ödül
  • Başlığı gördüm ona göre düşüncelerimi yazdım. Başlık refererans mı olduğunu soruyordu...l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 1 Aralık 2010; 15:04:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9997

arkadasım Almanya harici avrupa ülkelerinde dahi bu araçlar çoğunlukla demişsin ama bu sadece sana göre vw almanya ve türkiye haricinde cok tutulan bir marka degil türkiyeye getiren ise zamanın giden gurbetcilerin cok olması yoksa türkiyedede tutulan bir marka olmazdı ve yi avrupa cok tutulan bir marka saymayın lütfen

Malesef birşey bilmediğin ortada.daha geçen burada vw avrupa pazarı golf satışlarındaki liderliği yayınlandı.bilmiyorsun bari araştır öğren.Korelilerin CRDİ motorunu övmüşsün TDI için 100binde 3milyar masraf açar demişsin bu dediğinin tam tersi olur ancak.Koreliler daha yeni araba yapmayı öğrendiler (korelilerin fuarlarda alman arabalarının fotolarını çektiği günlerini biliyoruz)vw 2002de Phaeton,phateon long ve Touareg üretip V10 TDI ile W12 Benzinli motor kullanıyordu.bugün 1.2 litre turbo motorla 7ileri çift kavrama şanzımanda sunuyor yine 7ileri çift kavrama W16 1000-1200 beygir gücünde Bugattiyide sunuyor.yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim vw bünyesindeki markalara sen birdaha bak.

• Tabii G7*'ın da dediği gibi bir de VW Grup markaları var.

Bentley
    Porsche
    Bugatti
    Audi
    gibi premium markalar

Bir de

Seat
    Skoda
    gibi yüksek sayıda araç satan firmalar...

Buradaki teknoloji birikimi ve transferini ayrıca kalite kontrol yeteneklerini unutmamak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 1 Aralık 2010; 15:09:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: autograph

VW referans ürünler ürettiği için referans markadır diyebiliriz.
    Golf
    Passat
    Transporter

onun kadar olmasa da
    Polo
    Jetta
    Tiguan
    Caddy
    Touareg

Phaeton'dur.

+1,güzel tespit
  • Seytan tüyü var bu VW de. Yoldan gecen markalar hakkinda 0 bilgi sahibi biri sadece bu konu basligini okusa gider VW marka bir arac alir.

Ben C sınıfı Opel ve Toyota Sedan araclari begenmeme ragmen, mecburen GOLF(hemde HB) almak zorunda kalacagim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

quote:

Orijinalden alıntı: autograph

VW referans ürünler ürettiği için referans markadır diyebiliriz.
    Golf
    Passat
    Transporter

onun kadar olmasa da
    Polo
    Jetta
    Tiguan
    Caddy
    Touareg

Phaeton'dur.

+1,güzel tespit

teşekkürler.
  • Bu arada Passat 1.6 TDI Bluemotion 2400+km yol yapıp yakıt ikmali yapmadan en uzun mesafeyi katetme rekorunu kırdı, tüm dünyada tüm standart üretim otomobiller içinde. Guinness tarafından onaylı. Daha önce Jetta'nın da benzer rekorları var.

Bu da çok güzel bir referans olma örneğidir bence.

Belki yazılmıştır, gözden geçiremedim konunun tamamını.
  • Baştan belirteyim, ülkemizdeki bu VW fanatikliği yüzünden bir vw düşmanıyım ......

VW referans firma mıdır? bazı konularda evet... Çoğu konuda hayır..

Bir GOLF sınıfının referansıdır... Gerçekten bir ekoldur.. Ama ne konuda referans?
    Yol tutuş? bence hayır, tüm testler FOCUS diyor...
    fiyat/performans? bence hayır, bence uzak doğulular hatta fiat ve renault bile daha üstün.. (dergilerdeki testler bunu kanıtlıyor)
    kalite? olabilir ama bu konuda benzerleri de var.. Söz gelimi FOCUS, Corolla
    Motor ? Bence VW çok daha iyi motor üreten firmalar var artık...
    Marka imajı? evet budur, diğer ülkeleri bilmem ama ülkemizde marka imajı konusunda referans VW dir.

Sonuç, VW gerçekten kaliteli bir araçtır... Ama ülkemizde hakettiğinden çok daha fazla itibar görüyor ve öyle zannediliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

Baştan belirteyim, ülkemizdeki bu VW fanatikliği yüzünden bir vw düşmanıyım ......

Bir GOLF sınıfının referansıdır... Gerçekten bir ekoldur.. Ama ne konuda referans?
    fiyat/performans? bence hayır, bence uzak doğulular hatta fiat ve renault bile daha üstün.. (dergilerdeki testler bunu kanıtlıyor)
    Marka imajı? evet budur, diğer ülkeleri bilmem ama ülkemizde marka imajı konusunda referans VW dir.

Sonuç, VW gerçekten kaliteli bir araçtır... Ama ülkemizde hakettiğinden çok daha fazla itibar görüyor ve öyle zannediliyor..

Size %99 katılıyorum. Motorlar konusunda ben daha pozitif görüşteyim. Hem performansları hem de aldıkları ödüllere bakarak.

Aynı şekilde TRdeki körükörüne bağlılık ve neredeyse 2. ellerin sıfırlardan yüksek fiyatlanması, bu marka hakkında obsesif ve abartılı tutum bazen akıl mantık sınırlarını zorluyor. Bunu zamanında Doğuş Oto yetkililerine bile ifade etmiştim. Bir 2. el araç sıfırından %5 ucuza fiyatlanırsa, hangi akıllı gider de sıfırını almaz onun yerine?

(Aşağıdaki cümlem genele)

Bu arada referans olmak, en iyi olmak demek değildir. Fiyat, kalite, performans, satış vb kriterlerde sıklıkla diğer araçların kıyaslandığı marka olmak demektir. Bunu da hatırlatmak istiyorum.

• Doğru, referans kelimesini açmamız gerekir.. Golf örneğinden gidecek olursak

-Kompakt ebatlarda
    -Yeterli iç hacme sahip
    -Yeterli malzeme-işçilik kalitesine
    -Yeterli güvenlik donanımı
    -Yeterli ses sistemi, öbür donanımlar vb.
    -Yeterli frenaj
    -Yeterli tip (çoğunluk beğenmese bile NÖTR bir araç olduğunu düşünüyorum)
    -Yeterli yol tutuş vb.

Kısacası çoğu alanda sınıfının en iyisi değil, ama ortalamaların çok üzerinde, haa şimdi nedir bu 10 sene öncesinde büyük fark yaratıyordu, şimdi çıta kapanmaya başladı. Özellikle Hyundai'nin yeni i30 ve Cee'd ini çok merak ediyorum (makyaj değil, tamamen yenilenmiş bir kasa)
  • VW'nin referans olmakta en çok zorlandığı alan bence tasarım.

Scirocco istisna, ama diğer modellere yoldan geçerken baktığımı hatırlamıyorum 3-5 seferden sonra.

Bu alanda bayrağı İtalyanlar taşıyorlar diye düşünüyorum. Çarpıcı tasarımlara imza atıyorlar.

Fransızlar fazla modern, Almanlar fazla sade ve donuk. Bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbak -- 3 Aralık 2010; 4:38:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

Baştan belirteyim, ülkemizdeki bu VW fanatikliği yüzünden bir vw düşmanıyım ......

cok dogru bir düsünce.
    ayni zihniyet Almanyada yasayan almanlarda oldugu gibi bizim gurbetcilerinde
    kafasina islemis.
    araba almak isteyen yeni veya 2. el otomatikmen bu markaya yönelir ( nasil olsa
    yolda gezen tüm araclar vw (mantalitesi) )..
    ve cepten bosa akan paralar, kendileri bilir

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbak

VW'nin referans olmakta en çok zorlandığı alan bence tasarım.

Scirocco istisna, ama diğer modellere yoldan geçerken baktığımı hatırlamıyorum 3-5 seferden sonra.

Bu alanda bayrağı İtalyanlar taşıyorlar diye düşünüyorum. Çarpıcı tasarımlara imza atıyorlar.

Fransızlar fazla modern, Almanlar fazla sade ve donuk. Bence.

BUNU EN ÇOK GOLF 5 için söylebılrım,unıv ılk gırdıgımde 2004 en cok ıstedıgım arabaydı,sımdı trafıkte o kdr ılgı cekmıyor kı golf5 ler pıyasadan ucuruuldu fılan dıyorum ıcımden cunku hıc farketmıyorum kı,bakan göz yıne aynı ama
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.