Şimdi Ara

W10 Kafayı Yedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, ben yaklaşık 5 aydır Windows10 kullanıcısıyım, fakat 1 haftadır kulaklık takıp oyun oynarken cızırtılar gelmeye başladı cızırtılarla birlikte ani fps düşme sorunları almaya başladım. Ve internetten izlediğim videolarda hep ses kaymaları meydana gelmeye başladı durdurup yenişden başlattıgımda düzeliyor 1 2 dk sonra tekrar sesler kayıyordu internettendir belki düzelir deyip fazla üzerine gitmedim bugun bilgisayarı açtıgımda, bilgisayarım aşırı derecede yavaştı ctrl+alt+del ile açıp baktıgımda disk ve cpu'nun sürekli 99 lara çıktıgını gördüm, artık videoyu geçtim bilgisayardan normal mp3 açtıgımda ve arkadan hemen bi uygulama açtıgımda pc okadar çok kasıyorki müzik ağır çekimde çalmaya başlıyor. Advanced System Claaer pro ile taradım pcyi düzelmed. XP,W7,w10 Bunların hepsinde bu cpu ve dis hatasını alıyodum formattan 3 ay sonra falan bu çok farklı müzik ler bile kasmaya başladı ağır çekimde çalıyor
    sizce sorunum ne olabilir. biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın

• format attıktan sonrada yine aynı sorun varsa hdd de sıkıntı olabilir.
    hdtune ile diskin tarama yaptır.
    bad sector çıkacakmı sonuca göre bakalım
  • formatı da normalden çok uzun sürede attıysa hdd kaynaklıdır diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

format attıktan sonrada yine aynı sorun varsa hdd de sıkıntı olabilir.
    hdtune ile diskin tarama yaptır.
    bad sector çıkacakmı sonuca göre bakalım

hocam dediğinize bakıcam birde şöyle bir sorunum var internete girilmicek kadar yavaşladı bu şey geldikden sonra

yerel hizmet şeyi neyse artık kapatınca pc kapanıyor :D

W10 Kafayı Yedi
  • Hocam sadece disk ve cpu'nun birde ram kullanımının %99 ve %100 kullanımı ile alakalı olan kısım için yazıyorum...

Yaklaşık 2-3 ay kadar önces 2 bilgisayarda aynı sorunu yaşadım durdum. Tüm çözüm yollarını denedim anlık çözümler sağladılar ama sonrası giderek kötüleşen sorunlara sebep oldu. Bir türlü o yüksek bellek ve disk kullanımını düşüremedim. Bu yüzden seslerde videolarda ve genel kullanımda ağırlaşmalar hatta donmalar yaşadım. Sistemide her zaman temiz kurulum şeklinde kurdum. Her iki bilgisayar içinde windowsun sitesinden iso dosyalarını indirip kurdum. Yani kurulumla alakalı veya sürücülerle alakalı bir sorun ihtimali olması çok düşüktü. En son yabancı bir sitede bunların korsan lisanstan kaynaklandığını orjinal lisans ile sorunun kalıcı olarak çözüldüğünü yazmışlardı. Bende internetten 25 TL'ye ömürlük oem lisans aldım. Her zaman kurduğum şekilde windows sitesinden iso kalıbını tekrar indirip kurulum yaptım. Ve aldığım oem lisans ile lisans işlemini yaptım. Yaklaşık 2-3 ay oldu. Zerre sıkıntı yok sistemde. Önceki korsan lisanslardan kaynaklı yaşadığım hiçbir sorun şu an yok. Ve sistemin şu an ki hali ile eski hali arasında dağlar kadar performans farkı var. Eğer ki korsan olarak lisans yaptıysanız 25 TL gibi düşük fiyatlara oem lisans bulmanız kolay. Hem lisanslı tüm güncellemeleri sorunsuz alırsınız hem de sisteminiz normalden daha kararlı çalışır. En azından böyle bir tecrübem oldu. Sadece bilgilendirmek amaçlı yazdım illa bundandır demiyorum ama ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Eğer ki lisansınız orjinal ise diğer çözümlere bakabilirsiniz. Yok korsan lisans ise orjinal bir lisans kullanmanızda fayda var. 25 TL de çok bir para değil. Hem de ömürlük. Unutmadan sistem için gerekli olan sürücüleri ise üreticilerin kendi sitelerindeki yazılamları indirerek kurun. Yani driver indirme programlarını kullanmanızı tavsiye etmem. Her ürün için sürücü indirmelerini üretici sitelerinden yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 28 Ağustos 2017; 23:39:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Hocam sadece disk ve cpu'nun birde ram kullanımının %99 ve %100 kullanımı ile alakalı olan kısım için yazıyorum...

Yaklaşık 2-3 ay kadar önces 2 bilgisayarda aynı sorunu yaşadım durdum. Tüm çözüm yollarını denedim anlık çözümler sağladılar ama sonrası giderek kötüleşen sorunlara sebep oldu. Bir türlü o yüksek bellek ve disk kullanımını düşüremedim. Bu yüzden seslerde videolarda ve genel kullanımda ağırlaşmalar hatta donmalar yaşadım. Sistemide her zaman temiz kurulum şeklinde kurdum. Her iki bilgisayar içinde windowsun sitesinden iso dosyalarını indirip kurdum. Yani kurulumla alakalı veya sürücülerle alakalı bir sorun ihtimali olması çok düşüktü. En son yabancı bir sitede bunların korsan lisanstan kaynaklandığını orjinal lisans ile sorunun kalıcı olarak çözüldüğünü yazmışlardı. Bende internetten 25 TL'ye ömürlük oem lisans aldım. Her zaman kurduğum şekilde windows sitesinden iso kalıbını tekrar indirip kurulum yaptım. Ve aldığım oem lisans ile lisans işlemini yaptım. Yaklaşık 2-3 ay oldu. Zerre sıkıntı yok sistemde. Önceki korsan lisanslardan kaynaklı yaşadığım hiçbir sorun şu an yok. Ve sistemin şu an ki hali ile eski hali arasında dağlar kadar performans farkı var. Eğer ki korsan olarak lisans yaptıysanız 25 TL gibi düşük fiyatlara oem lisans bulmanız kolay. Hem lisanslı tüm güncellemeleri sorunsuz alırsınız hem de sisteminiz normalden daha kararlı çalışır. En azından böyle bir tecrübem oldu. Sadece bilgilendirmek amaçlı yazdım illa bundandır demiyorum ama ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Eğer ki lisansınız orjinal ise diğer çözümlere bakabilirsiniz. Yok korsan lisans ise orjinal bir lisans kullanmanızda fayda var. 25 TL de çok bir para değil. Hem de ömürlük. Unutmadan sistem için gerekli olan sürücüleri ise üreticilerin kendi sitelerindeki yazılamları indirerek kurun. Yani driver indirme programlarını kullanmanızı tavsiye etmem. Her ürün için sürücü indirmelerini üretici sitelerinden yapın.

ustam kesin olucagını bilsem inan gözüm kapalı satınalırım, nerden satın alacagım konusundada biraz yardımcı olurmusun

• yusufgokkurt06 Y kullanıcısına yanıt
    Önceki yazımda da belirtiğim gibi kesin çözüm demedim zaten. Ancak ben bu şekilde sorunu hallettim. Ve sistemin daha kararlı olduğunu sadece bir fikir ve deneyim olarak belirttim. Yoksa illa bundandır demiyorum yani. Lisansı ise Gittigidiyor üzerinden aldım. Havuz sistemi olduğu için hemen ödeme yapılmıyor para havuzda bekletiliyor. Lisans hem mail ile hemde gittigidiyor hesabı üzerinden gönderiliyor ve nasıl kullanılacağı ayrıntılı şekilde size bildiriliyor. Ben lisansı aldım bilgisayara sistemi kurdum. Sonra lisans sorgusu yaptım ve 2 gün kullandım. Sorun çıkmayınca ödemeyi onayladım ve para satıcıya aktarıldı. Yine de alacak olursanız ayrıntılı şekilde yardımcı olabilirim. Yalnız ben kampanya sırasında aldım.. Tabi kampanya takibi yaparsanız 15 - 30 TL aralığında satış yapanları görebilirsiniz. Hepsiburada' da aynı şekilde satışlar mevcut oraya da bakabilirsiniz. Ancak güncel fiyatlar hakkında net bi fikrim yok. En son aldığım lisansı ise 27.07.2017 tarihinde aldım.

W10 Kafayı Yedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KUMANDA KAFAYI YEDİ YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Millet kafayı yemiş
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.