Şimdi Ara

W205 2016 C coupe degerlendirme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu yazimi 2016 kasa w205 C coupe almayi planlayanlar icin kaleme aliyorum.
    Turkiyeye gelen ilk C coupe yi ben aldim, aracim 6 bin kilometerede. ilk izlenimlerimi bildirmek istiyorum.

Yazinin tamamini okumak istemezseniz, ozetle aractan ufak tefek seyler disinda memnunum.

0) Araci 418 i gran coupe ve 320ied test ettikten sonra aldim. Ben aldigim da c coupe yoktu henuz, 4 kapi versiyonunu test edip almistim. katalogdan begenip aldim.

1)Bu araci alirken bilmeniz gereken sey, standard w205 4 kapi kasanin suspansiyonlarinin aynisinin 15mm alcaltilmis versiyonu olarak geliyor arac. Suspansiyonlardan gelen ses sebebi ile arac 2 kere servise gitti bile... Turkiye yollarida bence uzun vadede daha da sorun acicak bana. Araba benim nezdimde sert ve konforsuz. Eski aracim E92 kasa 2011 BMW idi, ben alisiktim ama yinede sert bir araba.

2) Elektrikli Direksiyonun hic bir zaman sevmedim. HAla da sevmiyorum. Eski E92 nin keyfi yok. Direksiyon cok yumusak bu arabada ve yoldaki puruzleri geri surucuye iletmiyor. Benim icin bu negatif bir ozellik, kimisi de sevebilir bu ozelligi. Park etmek bir hayli kolay ornegin e92 ye kiyasla.

3) 18 inch jant var aracimda. Aslina bakarsaniz 19 istiyordum ama daha da konfordan odum vermek istemedim cunki arkadasimin 19 inch janjtli CLS si ni kullandim ve hic ama hic hosuma gitmedi. Hatta sasirirsniz, ayni araci 17 inch kis lastikleri ile de kullandim, sanki baska bir araba kullaniyormuscasina fark ediyor jant boyu konforda.

18 inch almama ragmen aracin jantlarini tr yollarinda korumak cok cok guc. 2 kere cizildi bile hemde derinigini hesaplayamadigim bir cukur yuzunden, hani kaldirima surtsem benim hatam diycem.

4) Aracin en kotu yani bu, 418i nin vites gecisleri ciddi daha iyi. Bu aracin 7 ileri otomatik sanzimani tam anlamiyla "kotu". Daha iyi bir aciklamasi yok. Yavas geciyor. Gecisleri, ozellikle 2 den 3. ve 3 den 4 e gecerken hissediyorsun. En Antipatigi geri vitese takiyorsun, araba one kayiyor biraz oyle geri vitese geciyor, bazen gecmiyor, bazen gec geciyor. yokusta geri geri giderken tehlikeli durumlar olusabiliyor.

5) Aracin park sensorleri bir hayli kotu. Neden derseniz, cunki gec algiliyorlar. ornegin kirmizi isikta beklerken onunuzden biri geciyor. Adam karsi kaldirima variyor ondan sonra bizimki "biip" yapiyor.

Ama aracimi seviyorum. Insanlar bazen "bu ne yahu" bakisi atiyorlar, alisila gelmedik bir tasarimi var bence arabanin ama ben severek biniyorum.

Merak edenler icin, aldigimdan beri hep eco mode da kullandim. Oyle seviyorum sagdan sagdan giden bir C coupe gorurseniz o benim.
    her ne ise 6000 km nin yakit ortalamasi 8.9/L %70 sehir ici %30 sehir disi. Kotu degil bence E92 im 13.2 yakardi...

• Gerçekten güzel bir değerlendirme paylaşımı olmuş elinize sağlık
    Araca dönecek olursak pek şaşırmadım araçla ilgili olumsuz görüşlerinize. Fakat Bmw den inip mersoya binmeniz şaşırtıcı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • direksiyon konusunda konfor olarak değil, yol hissi açısından mercedesin bmw gibi sürüş hissiyle övünen bir firmayı yakaladığı ya da gectigine dair çok fazla feedback okudum, hele f30 daki direksiyon problemi endişesini düşünürsek, ilk defa sizden güncel mercedes modelleriyle ilgili direksiyon hissizliği hoşnutsuzluğu duydum.

örneğin şu blok gerçekten gördüğüm en bilgilendirici, geniş perspektifli yazılar var ve aynı sekilde belirtmiş,

(Mercedes C Serisi’nin önceki kuşağında (W204) daha büyük bir simit kullanıyordu. 2014 yılında yollara çıkan W205 C Serisi’nde yeni tasarlanan daha küçük çaplı bir direksiyon kullanılmaya başlandı. Ayrıca, Mercedes A Serisi’nin ve CLA’nın 2015 modellerinde de iyileştirme yapılarak bu yeni direksiyon sunulmaya başlandı. Yeni direksiyon fark yaratıyor. Bu hali ile Mercedes’lerin direksiyonu da BMW ile aynı standartlara getirildi.)

kaynak :https://hayatinvirajliyollarinda.com/2015/01/01/metal-firtina-bmw-320i-f30/

• Güzel bilgiler güzel yorumlar
    Teşekkürler

• quote:

5) Aracin park sensorleri bir hayli kotu. Neden derseniz, cunki gec algiliyorlar. ornegin kirmizi isikta beklerken onunuzden biri geciyor. Adam karsi kaldirima variyor ondan sonra bizimki "biip" yapiyor.

?????????

quote:

En Antipatigi geri vitese takiyorsun, araba one kayiyor biraz oyle geri vitese geciyor, bazen gecmiyor, bazen gec geciyor. yokusta geri geri giderken tehlikeli durumlar olusabiliyor.

??????????

kusura bakmayın ama aracınız sorunlu. acil servise gidin. arabayla ilgili yurtdışı forumlarını okumaktayım. derhal servise gitmenizi hatta değişim yapmanızı öneriyorum. aracı bayiden mi aldınız grey marketten mi?
  • Mercedes sensörleri övülür genelde çarpışma asistanı A da bile standart olması sebebiyle. Bence de sensörlerde bir sıkıntı olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.