Şimdi Ara

w7 D:/ sürücüsü açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Bugün bilgisayarıma w7 yi yükledim daha önce xp kullanıyordum.Bilgisayarıma girdiğim zaman D sürücüsünin şekli xp deki gibi.C de bi sorun yok.Ayrıca D yi açmıyor bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Nasıl bir hata mesajı veriyor ? En azından açmamakla birlikte size bir hata mesajı vermesi lazım. O hata mesajını buraya aktarırsan yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hata msjını yollarsan yardımcı olabilirim sanırım işletim sistemleri arası bi çakışmadan orta çıktı bu sadece c diskini formatladınız demi
  • Lütfen D sürücüsüne bir disk takın diyerk cd koyma yerini açıyor.HDD 160 gb normalde C 126 gb kalanı D ama D yi göstermiyor:/
  • D:/ 'nin üzerine sağ tıklayıp özellikler dediğinizde ''Dosya Sistemi'' ne gözüküyor? Mümkünse SS ekleyin.

Ayrıca Çalıştır > diskmgmt.msc yazın, karşınıza çıkan ekranın da SS'sini buraya ekleyin.
  • sağ tıklayınca hafıza olarak 0 göstesriyor

• diskmgmt.msc yazıncada bu çıktı

• Tamam şimdi aydınlanmaya başladı.:) D:/ sürücünüz HDD'yi temsil eden bir birim değildir. Sisteminizin ROM sürücüsüdür.

Disk Yönetimi ekranında bakın, C:/'nin yanında resimde lacivert renkli 22 Gb~ boyutunda bir birim var, üstüne gelip, sağ tıklayın. ''Harf ata'' deyin. Bilgisayarım'da artık gözükecektir.

İyi günler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Tamam hallettim.Ordaki belgeler benim için önemliydi emeği geçen herkeze çok teşekkür ediyorum bayramınız kutlu olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellyum

diskmgmt.msc yazıncada bu çıktı

/>

Selam ve iyi Bayramlar
    Sisiteminizi yanlış yapılandırdığınızdan bilmem haberiniz var mı?
    Bu yapılandırma, sisteminizin görünmeyen bölümüne(resme göre sağdaki çizgili alan) harf atadınız ve muhtemelen E: bölümü oldu. Ama Win7'nin önyükleme dosyaları bu bölüm içinde ve sürücü harfi atadığınız için, dosyalar gözükür duruma geldi.

Win7'yi kurarken normal şartlarda 100 MB civarında bir alan ayırır(sistem hakkında yeterli bilginiz varsa, bunuda atatmayabilir ve önyükleme dosyaları ile C:bölümüne kurdurursunuz) ve boot bölümünü buraya kaydederek gizler. Sizin D: bölümü gözükmüyor dediğiniz işte tam bu olay. 22,41 GB alan önyüklemeyi kurmuş ve Windows bunu gizlemiş! Ayrıca; C: bölümünü de mantıksal bölüm olarak değerlendirmiş. Normal şartlarda bu bölümün de Birinci bölüm olması gerekirdi ki prformansdan ödün verilmesin.

Eğer özel dosyalarınızın bulunduğu bölüme Virüs/Trojan vs. gibi bir illet bulaşırsa, sisiteminizi bundan kurtaramadığınız zaman tüm HDD'ye format atıp yeniden bölümlendirerek sistem kurmak gerektiğini hatırlatmakta yarar görüyorum.
    Çünkü etkin alanınız burası ve buraya Windows üzerinden FORMAT dahi atamazsınız. Windows buna musaade etmez!

Sağlıklı bir sistem kurabilmeniz için yapmanız gerekenler;
    1. E: bölümündeki özel dosyalarınızı USB Bellek, DVD(Winrar ile sıkıştırarak kopyalayabilirsiniz), Harici HDD gibi aygıtları kullanarak bir yere kopyalamak.
    2. Win 7 Kurarken tüm bölümleri sildikten sonra yeniden bölüm oluşturup sistemi C: bölümüne kurmak.

Bu şekilde kurarsanız, sisteminiz daha sağlıklı çalışacağı gibi, özel dosyalarınızın bulunduğu bölüme de Virüs/Trojan vs. gibi şeylerin nadiren bulaşabileceğini söyleyebilirim. Elbette bir Virüs programı kurmanız da, bu gibi olasılıklara karşı kalkan oluşturacaktır.

Biraz kafa şişirici oldu ama forumda bilmesi gereken insanlar var ve bunların bilmesinisi istedim!
    İyi forumlar ve tekrar iyi bayramlar..

• yaw yapmayın şöyle şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyth0n

yaw yapmayın şöyle şeyler

Yapılan şey nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Yapılan şey nedir?

senin mesja demedim gayet açıklayıcı olmuş eline sağlık
    ben konuyu açan arkadaşa dedim dvd romu d diski sanıp açılmıyor cd rom açılıyor demişte

not:zamanında bende böyleydim araştıra araştıra öğrendim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Yapılan şey nedir?

senin mesja demedim gayet açıklayıcı olmuş eline sağlık
    ben konuyu açan arkadaşa dedim dvd romu d diski sanıp açılmıyor cd rom açılıyor demişte

not:zamanında bende böyleydim araştıra araştıra öğrendim

bende bende

• yaw yapmayın şöyle şeyler cümlesinin bana dendiğini zannederek sormuştum. Win7 çok karışık bir şey(bilene sözüm yok). O kadar çok şey linkli ki, içinden çıkmak normal bir kullanıcı için daha da zor oluyor.
    Bir zamanlar tüm gizli veya linkli dosyaların tamamını görmek için kod bulmuştum ve bu kodla tüm bileşenleri katagoriler halinde görebiliyorsunuz.
    Bu kodu sizlerle burada da paylaşmak isterim. Yapmanız gereken çok basit.
    Masaüstüne veya herhangi bir bölüme Yeni klasör oluşturun ve bu kod ile ismini değiştirin. Klasör rengi ve şekli değişecektir. açtığınızda da tüm linkleri görebileceksiniz.
    KOD: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} Yeni klasörün ismini bununla değiştirin.

Windows 8 ise, ekran arayüzü tıpkı Office 2010 görselliğine bürünmüş.
    Kolay gelsin..

• aynen kardeş win8 win7 yi aratıcak gibi
    zaten kullanıcılar win7 daha yeni tam hakim olabilmişken arayüzü bu derece değiştirmek mantıklı gelmedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.