Şimdi Ara

W7 oyunda takılmalar ve fps düşüşleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 10 gün önce xp den w7 ye geçtik gayette memnundum ama son 2 gündür oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum.

Oyun falan hiç farketmiyor her oyunda aynı.fps 80-90 larda gezerken bile oyun tekliyor bazende fps 15-20 lere düşüyor yine çıkıyor.bu yaklaşık olarak 30-40 saniyede bir oluyor.

Ekran kartım his hd4850 1gb,monitör 23' samsung,işlemci 2600 mhz ye oc li amd 4000x2,2gb kingston 667mhz ram

ekran kartı dahil tüm driverler güncel,sıcaklık vs sorun yok,virüs taraması vs yaptım ama sonuç aynı

xp kurulu iken aynı bileşenlerle bu tür bir sorunu asla yaşamadığımı belirteyim.neden olabilir fikri olan varmı

• Şu an kullandığımız final sürümünde bazı aksaklıklar var. Bu sorunları bende yaşamaya başladım. O kadar farketmiyor. Tam sürümünde bu tür sorunlar düzelecektir..
  • orjinal piyasada satılacak olan sürümü kullanıyorum hocam

çözünürlük full de olsa 800x600 de olsa hiç bir şey farketmiyor oyunlar takılıyor
  • bu takılma sorununu bizde yasıyorduk ama masa ustunde bile 20-30 sn takılma oluyordu bu sorunu asagidaki linkte microsoftun verdigi bilgilerle aştık sadece şu işlemi yaparak

BIOS güç yönetiminde, BIOS'u S1 veya S3 (STR) olarak ayarlayın

http://support.microsoft.com/kb/330100/tr

hani belkı yardımcı olur diye soyledım belkıde alakası yoktur bilemıcek dostum..
  • sağol hocam ama çözüm o değil...
  • İşlemcine yaptığın o.c stabil değil geri al
  • işlemcidende değil hocam,işlemci stabil ama onuda düşünerek default olarakta denedim aynı değişen bir şey yok.

Zaten tekrar xp ye dönüş yaptım ve w7 tam oturana kadar kurmayacağım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda fps kitlenme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vsync i kapat.
    EIST yada C1 açıksa kapat.bir de öyle deneyiver.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.