Şimdi Ara

w8.1 Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı Teknosa'dan yeni aldım. Bugün açtım. Lol yükledim açmaya çalıştığımda bu hatayı aldım. Sabahtan beri bakıyorum. Bazıları ekran kartı demiş. Bazıları driver demiş. Driver ı indirdim yükledim (Pc üzerinde kurulu olanı silmeden) fakat hala aynı. Ara ara da 0xa0000001 mavi ekran hatası alıyorum. Yardımcı olurmusunuz :S
    Lenovo g510
    Intel® Core™ i5-4200M
    W8.1 single lang
    Ekran kartı AMD Radeon™ r5 m200 series 2GB
    DDR3-1600 MHz, 4 gb ram
     w8.1 Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucahitgunes -- 16 Eylül 2014; 13:59:03 >

• ekran kartı driver ını komple silip yeni ve güncel olanı indir siteden öyle kurulum yap.
  • Abi ben amd de aradım da bulamadım son sürümünü :S lenovo nun sitesinde var onu mu denesem. Ama son sürümmü değil mi belli değil.
    @andac_bagtir
  • Ekran kartında sıkıntı var. Artık driver da mı yoksa donanımsal mı bilmiyorum. Amd nin driver ını kaldırdım. 2. ekran kartı olan intel le sıkıntısız çalıştı. oof of
  • oflayacak birşey yok hemen götür aldığın yere servise göndersinler . kendin birşey yapmaya kalkma sakın. teknosadan aldım diyorsun ki heralde yeni olsa gerek
  • evet abi. offlayışımın nedeni. ankaradan aldım. şu anda mersindeyim. 13 gün sonra yurtdışına çıkıyorum.
  • mucahitgunes kullanıcısına yanıt
    Driver'ı lenovo'nun sitesinden indirip kur. Yine öyle bir hata alıyorsan artık donanım arızasıdır (ekran kartı)

Mersinde de Teknosa var hocam. Oraya da cihazı verebilirsin , sorun yok. İş gereği sana lazımsa yurtdışı dönüşü verirsin bu kadar basit
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu anda ankaradan geldim. Tax free fatura olduğu için sıkıntılıydı. Mersine gitmedim o yüzden. Ankara ankamall dan almıştım. Allah tan oradaki yetkilinin biriyle muhabbetimiz olmuştu. Teknik servis bunun bi sürü formalitesi var dedi. Direk değişim yapamayız servise yollamamız lazım servisinde değişim raporu tutması lazım 10 gün alır dedi. Sonra gittim bu bahsettiğim beyfendiyi buldum. Sağolsun gitti değiştiriverdi aynı modelle. Aynı hatayı tekrar yapmayayım diye oradayken hard disc ten kurdum oyunları. İlk 2 sefer aynı hatayı verdi. Sonra açtı. Sıkıntısız çalışıyor şimdilik. Ama bir daha amd mi. Allah korusun. Elime düşen ilk fırsatta satacağım bilgisayarı. Yardımlarınız için teşekkürler.
    @Mocle @andac_bagtir
  • aynı konuyu bende bugun açtım aynı sorun bendede var şuan . Lolü açtıktan 1 saat sonra gitti bilgisayar. Ben de çözüm bekliyorum donanımsal degil diye düşünüyorum benim ki
  • ekran kartı driverını güncellemeyi dene. eğer sıkıntı devam ediyorsa. direk aldığın yere git kardeşim
    @wasagi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahitgunes

Şu anda ankaradan geldim. Tax free fatura olduğu için sıkıntılıydı. Mersine gitmedim o yüzden. Ankara ankamall dan almıştım. Allah tan oradaki yetkilinin biriyle muhabbetimiz olmuştu. Teknik servis bunun bi sürü formalitesi var dedi. Direk değişim yapamayız servise yollamamız lazım servisinde değişim raporu tutması lazım 10 gün alır dedi. Sonra gittim bu bahsettiğim beyfendiyi buldum. Sağolsun gitti değiştiriverdi aynı modelle. Aynı hatayı tekrar yapmayayım diye oradayken hard disc ten kurdum oyunları. İlk 2 sefer aynı hatayı verdi. Sonra açtı. Sıkıntısız çalışıyor şimdilik. Ama bir daha amd mi. Allah korusun. Elime düşen ilk fırsatta satacağım bilgisayarı. Yardımlarınız için teşekkürler.
    @Mocle @andac_bagtir

En azından çözmüşsün olayı .

Hadi geçmiş olsun diyelim

• çözdüm ama nasıl. tamirci abim var. o sağolsun öğlen 1 de başladı uğraşmaya akşam 6 7 gibi bitti. 2 kere formatladık. ekran kartı amd r5 m230. amd nin kendi sitesinde driver i yok :D zar zor halletti. ilk pc de ekran kartı hiç çalışmıyordu. bu çalışıyor ama çalışmasa da önemi yok gibi bişey. ilk fırsatta elimden çıkaracam pc yi. amd mi Allah korusun.
    @andac_bagtir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucahitgunes -- 21 Eylül 2014; 0:14:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahitgunes

çözdüm ama nasıl. tamirci abim var. o sağolsun öğlen 1 de başladı uğraşmaya akşam 6 7 gibi bitti. 2 kere formatladık. ekran kartı amd r5 m230. amd nin kendi sitesinde driver i yok :D zar zor halletti. ilk pc de ekran kartı hiç çalışmıyordu. bu çalışıyor ama çalışmasa da önemi yok gibi bişey. ilk fırsatta elimden çıkaracam pc yi. amd mi Allah korusun.
    @andac_bagtir

• Evet arkadaşlar kendi derdimize uzun ve sıkıntılı bi uğraş sonunda çözüm bulabildik. Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim ve sorunları çözülür. Sorunumuz benim anladığım kadarıyla bios'tan kaynaklı. Bende 3.05 sürümü yüklüydü. Bugüne kadar kaç kere ekran kartlarının farklı sürümlerini denediysemde işe yaramamıştı.

1. Aşama
    http://support.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g510-notebook?beta=false
    3.09 Bios sürümünü indiriyoruz ve şarj kablosu takılı bir şekilde bios güncellememizi yapıyoruz. Ben w7 kullandığım için pc açılmadı boot hatası verdi. Bios ayarlarını (F2) veya (fn + f2) açıyoruz. Security boot seçeneğini bulup disabled yapıyoruz. Ardından OS ayarlarını bulup Windows 8 olan ayarı Other OS yapıyoruz ve son olarak UEFI ayarını da değiştiriyoruz ve pc miz açılıyor.

2. Aşama
    1. Ekran kartımız Intel Graphics HD 4600 ün son sürüm olan driverını linkten bulup indiriyoruz.
    https://downloadcenter.intel.com/product/81496/Intel-HD-Graphics-4600-for-4th-Generation-Intel-Core-Processors
    2. ve ana ekran kartımız olan Amd r5 m230 ün son sürüm olan driverını indiriyoruz. (Ben 315 mb lık 2/4/2016 tarihli olanı indirdim. Diğerini denemedim. Denemek isteyenler 299 mb lık 12/17/2015 olanı indirebilir.)
    http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows+7+-+64

3. Aşama
    Önce program ekle kaldırdan intel hd 4600 ve amd nin driverını kaldırıyoruz. Buna rağmen intel driverı silinmiyor o yüzden aygıt yöneticisine gidip orda hala görünüyorsa driver lar kaldırıyoruz.
    Amd bazen tam kaldırılmıyor o yüzden linkteki temizleme aracını indirip kalan artık dosyaları temizliyoruz.
    http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Clean-Uninstall-Utility.aspx
    ve son olarak yerel disc c de kalan amd ve intel ekran kartı dosyalarını da siliyoruz. Dikkat edin işlemci dosyalarını veya lntel usb dosyalarını silmeyin. Bu işlemi de uyguladıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

4. Aşama
    Ccleaner veya başka bir kayıt defteri düzenleyicisi ile kayıt defteri hatalarını taratıp düzeltiyoruz.
    ÖNEMLİ!! : Antivirüsümüzü devre dışı bırakıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz
    Ardından İLK OLARAK Intel HD Graphics 4600 driverımızı kuruyoruz ve pc yi yeniden başlatıyoruz. İkinci olarak Amd ekran kartı driverımızı kuruyoruz. Game evolved i kurarken %83 te takılabiliyor dondu sanıp kapatmayın sakın işlemin tamamlanmasını bekleyin. Kurulum bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattıktan sonra antivirüsünüzü aktif etmeyi unutmayın.
    Umarım sorununuz çözülür ve ekran kartınızı rahatça kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.