Şimdi Ara

W810İ İLE 6233 TAKAS EDİLİR Mİ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ..Knight..

Bence W810i'yi 6233,6280 ya da 6680 ile takas etmek doğru olmayacaktır. W810i'den bir üst segmentte bulunan bir telefona geçmek daha doğrudur. 6233'ün fotoğraf kalitesi, kutu içeriği W810i'yi göre zayıf kalıyor. Ayrıca telefonun malzeme kalitesi konusunda endişe edecek bir durum bulunmuyor. Son karar senindir.

Bir de pek çok kişinin yanlış bildiği bir konuya da değineyim. Kamerada bulunan autofocus özelliği böcek, çiçek çekmek için tasarlanmamıştır. Autofocus (manzara, macro çekim, portre vb) fotoğraflarda daha iyi performans alınmasını sağlar.

Valla haklısın da kendini daha çok yakın çekimlerde belli ediyor. Öyle geniş açılı çekimlerde pek farkını göremedim ben. He bir de sony kalitesi var tabi. Görüntü çipi olarak o da fark yapıyor, ancak geniş açılı ve aydınlık ortamda yapılan çekimlerde fark yok denecek kadar az.

Arkadaşın telefonu W810i evet güzel telefondur kendileri zaten kötülediğim yok ancak sanırım bir memnuniyetsizliği var ki takas etmek istiyor. Peki bende W810i olsa 6233 le değişirmiydim? Kesinlikle!

W810 fotografta biraz daha iyi (hatta gece çekimlerinde 6233 ten siyah ekran aldığımız için %1000 daha iyi flaş nedeniyle) Ama 6233 te video çekiminde W810i yi geçiyor. Soylunun dediği gibi aradığın ses ise 6233 ve benim dediğim aradığın ses video ve fotografın bir uyumu ise 6233.

Bu arada ya soylu benim şu soruna bir daha bak resmi koydum ekranın bir incele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 25 Kasım 2006; 3:41:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Valla haklısın da kendini daha çok yakın çekimlerde belli ediyor. Öyle geniş açılı çekimlerde pek farkını göremedim ben. He bir de sony kalitesi var tabi. Görüntü çipi olarak o da fark yapıyor, ancak geniş açılı ve aydınlık ortamda yapılan çekimlerde fark yok denecek kadar az.

Ben bu kısmına maalesef katılmıyorum hemde hiç

Her iki telefonda geçti elimden

Zaten yakın plan, makro v.b. gibi odaklamayı gerektiren fotoğraflarda W810 6233'ü ezer geçer bunun dışında gece çekiminde zaten denecek laf yok

Ancak gündüz çekimlerinde hangi koşulda olursa olsun w810 çok daha iyi çekiyor

6233 ile çektiğim fotoğraflar maalesef ışık ne kadar iyi olursa olsun W810'un yanında dahi geçemez

Kişisel görüşüm

• quote:

Arkadaşım bir üst segment derken hangi modelleri öneriyorsun...önerilerini bekliyorum...

Nokia N73, Sony Ericsson K790i, Sony Ericsson P990i vb.
  • Ben de tam w810i almayı düşünürken bu site sayesinde dün akşam 6233 almaya karar verdim, ereyon dan siparişimi verdim, İzmir'de olduğum için ve ereyon un da yeri izmir de olduğu için bugün sabah havaleyi yaptım 2 saat sonra benim kayınbirader gidip çiğli de yerinden telefonu aldı, şu an onda, akşamı bekliyorum sabırsızlıkla.6233 tavsiye edenlere teşekkürler..
  • sana kesinlikle 6233 e geçmeni önermem.Hatta malzeme kalitesi yüzünden geçmeni hiç önermem.w810i ile aralarında bir video kalitesi farkı var.w810i çok güzel telefondur değiştirme.Ama üst segment lerden önermemi istersen k790i çok cazip gözüküyor.
  • Bence kalsın derim. ama ben begenmedim dersen. 6233 iyi.
  • bence kesinlikle değişme...bunu iki teli de kullanmış ve iyi bilen biri olarak söylüyorum...
  • ben olsam değişirdim...malzeme kalitesi olarak kesinlikle piyasanın en iyilerinden...2.5 aydır kullanıyorum 6233ü ..ses ve malzeme önemli dersen kesinlikle 6233
  • İlla değiştirceksen ve malzeme kalitesi istiyosan 6233 al derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

Evet uçuş modu var 6233'de.

Hadi K 750 desen anlarım ama W 810 o kadar kolay yıpranmaz

Malzeme kalitesi ön plandaysa bu açıdan Nokia'nın en kaliteli üçüncü telefonu diyebilirim Vertu ve 8800'dan sonra

+ şunu da eklemek lazım 2 mp ancak kötü fotoğraf çekmiyor W810'a göre kötü

İyi bir kulaklıkla (sennheiser) mp3 konusunda harikalar yaratabilir

Hoparlör sesi stereo ve çok yüksek W810'unki gibi cılız değil

Video konusu ise N93'den sonra en başarılı olanalr arasında Nokia'lar içerisinde

+1907

• Arkadaşlar size yine sorum olacak.mp3 şarkılarını çalar saat olarak kullanabiliyor muyuz????ayrıca pdf uzantılı dosyaları açabiliyor muyuz???bilgisi olan arkadaşlar var mı???ayrıca her iki tlf kullanan arkadaşlar hangi tlf neden önerdiğini yazarsa memnun alurum...yazdığınız cvplar için teşekkürler ayrıca...
  • arkadaşlar 3g mevcut mu 6233 te.Hiç kimse cvp yazmıyor.bu saatten sonra 3g bir tlf almak daha mı mantıklı acaba????
  • quote:

Orjinalden alıntı: engineer23

Arkadaşlar size yine sorum olacak**** şarkılarını çalar saat olarak kullanabiliyor muyuz????ayrıca pdf uzantılı dosyaları açabiliyor muyuz???bilgisi olan arkadaşlar var mı???ayrıca her iki tlf kullanan arkadaşlar hangi tlf neden önerdiğini yazarsa memnun alurum...yazdığınız cvplar için teşekkürler ayrıca...

Valla W810i yi yüksek resim kalitesi, kadife hissi veren dış yüzeyi ve daha iyi kulaklık kalitesi için öneririm.

6233 ü ise video kalitesi yüksek dahili hoparlör sesi ve kalitesi daha yüksek çözünürlüklü ekranı metal kısmın verdiği sağlamlık hissi (birazda 88 serisine benziyor yani karizma katıyor) ve ayrıca alınabilecek bir kulaklık ile W810 ile eşdeğer kalitede kulaklık sesi vermesi nedeniyle öneririm.

K790i yi pek önermem çünkü kesnilikle W810 dan daha sağlam bir telefon değil e senin aradığın ana özellikte bu olduğuna göre yalnış seçim olacaktır.

N73 te sanırım baya bir yazılım sorunu oldu ancak giderilmeyecek bir şey değil. Eğer üstüne para vereceksen N73 te olabilir ama gene uyarayım o da W810 dan daha sağlam bir telefon değil.

Genel kanıyı kısaca açıklayayım otur oturduğun yerde

Ama dediğim gibi W810i gibi standardın üzerinde bir telefon yerine önereceğim tek telefon 6233 tür. He birde nokia yı elden çıkarması daha kolay olur.

quote:

arkadaşlar 3g mevcut mu 6233 te.Hiç kimse cvp yazmıyor.bu saatten sonra 3g bir tlf almak daha mı mantıklı acaba????

3G den kastın görüntülü konuşma ise yok.
    Ayrıca gerekte yok şebekeler bu hizmeti 2007 sonu 2008 başı ancak verecektir verselerde push to talk gibi olacak şu an daha push to talk ı yani güya ucuz olacak şeyi fahiş bir sabit fiyat ile veriyorlar görüntülü konuşma hizmeti bunun en az iki bilemedin üç katı olacaktır yani hiç ama hiç gerek yok.

Cepten televizyon meselesine gelirsen sanırım avea ile mümkün telsim ve türkcell de mümkün değil ama onunda fiyatı çok. Hatta bir arkadaş hesaplamış

Bir maçı cepten izlemenin maliyeti 30YTL
    Digiturk lig tv bir aylık kullanım bedeli 30 YTL yani gerisini var sen düşün. Bu özellikler şu an sadece hava amaçlı o da zaten cebinde kontör bırakmıyor kontör olmayınca ne havası kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 26 Kasım 2006; 10:08:51 >

• bence w810 kalsın..karizması var bikere
  • quote:

arkadaşlar 3g mevcut mu 6233 te.Hiç kimse cvp yazmıyor.bu saatten sonra 3g bir tlf almak daha mı mantıklı acaba????

Nokia 6233'te 3G özelliği bulunuyor. Ancak telefonda görüntülü konuşma için 2. kamera mevcut değil.
  • Arkadaşlar açıkçası daha önce söylediğim gibi malzeme kalitesi beni korkutuyor.açıkçası 6 yıl nokia kullandım ve sony ericsson alışamadım.Tlf özellik olarak iyi ama içime siniyor.Sizin tavsiye edebileceğiniz başka tlf varsa onları da değerlendirebilirim.Biliyorum w810i almak isteyen birçok arkadaş da araştırıyordur ama sorun benden kaynaklanıyor sanırım....
  • quote:

Arkadaşlar açıkçası daha önce söylediğim gibi malzeme kalitesi beni korkutuyor.açıkçası 6 yıl nokia kullandım ve sony ericsson alışamadım.Tlf özellik olarak iyi ama içime siniyor.Sizin tavsiye edebileceğiniz başka tlf varsa onları da değerlendirebilirim.Biliyorum w810i almak isteyen birçok arkadaş da araştırıyordur ama sorun benden kaynaklanıyor sanırım....

arkadaşım malzeme kalitesine kötü diyorsan k750'yi hiç eline alma sen
    hem 6233 kullanmış hem w810 kullanmış (ve halen kullanmakta olan) biri olarak tavsiyem kesinlikle geçme...
    benim açımdan nedenlerini sayayım;
    1) kamera.. (özellikle flaş) yalnız burdaki flaş cihazın üzerindeki flaşı kastetmiyorum mxe-60
    2) kulaklık sesi.. (w810 harika çalıyor 6233'te bir türlü o berrak sesi,bassı alamadım..
    3) dizayn.. bilmiyorum senin için durum ne ama bana göre w810'dan daha şekil bir cihaz üretilmedi..
    4) menü.. daha önce 6230i kullanmıştım ve 6233'ün menüsünün 6230iden hiçbir farkı yok (6280'den de öyle) özellikle w810'daki flash temalar harika..
    5) ekran.. w810'un ekranı 176x220,6233'ün ekranı 320x240 buna rağmen w810'un ekranı çok daha iyi..
    6) kutu içeriği.. w810'da dış sesi engelleyen süper bass vuran ve şekil bir kulaklık varken 6233'te klasik kulaklık.. insan hiç değilse bir kulaklık dönüştürücü koyar (n72'de var mesela..) Hadi kulaklıktan geçtim.Bir usb kablosuda mı koymazsın.Hadi onu da geçtim bir hafıza kartı adaptörüde mi koymazsın.Nasıl yollayalım biz müzikti,fotoğraftı.. Hafıza kartı w810'da 512 mb iken 6233'te (yanılmıyorsam) 64 mb..
    6233'ün w810'a göre üstün bulduğum yönleri..
    1) malzeme kalitesi daha iyi ama arka tarafının macunumsu bir yapıya sahip olması huylandırıyor insanı..
    2) hoparlör sesi w810'dan çok daha iyi.. yüksek ve kaliteli..
    3) çok iyi video çekiyor (her ne kadar hiç çekmesem de)
    burdan sonra karar senin ama benim tavsiyem değişme çünkü pişman olursun w810'un malzemesi bence gayet iyi sen telefonu gözden çıkarmışsın malzemeyi bahane ediyorsun bence.. ne diyebilirim karar senin

• edilmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

N73 te olabilir ama gene uyarayım o da W810 dan daha sağlam bir telefon değil.

Bunları neye dayanarak diyorsun gerçekten çok merak ediyorum
  • @ Engineer23

W810i'nin malzeme kalitesiyle ilgili bir topic:http://forum.donanimhaber.com/m_10641277/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.