Şimdi Ara

Wake Up On Lan - Temviewer Sorunu (Huawei)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei HG253 modeme sahibim. bu superonlinein verdiği modemlerden. bir sorunum var

wake up on lan kullanmak istiyorum. local olarak kullanabiliyorum sorunsuz bir şekilde çünkü gerekli bütün ayarları yaptım..
    bir kere sadece bir kere internet üzerindende bilgisayarı açmayı başardım. ancak artık onu yapamıyorum
    sanırım bilgisayarı kapadıgımda bilgisayarın network kartıyla modemin iletişimi bir sebepden dolayı kopmadı ve magic packet yerine ulaştı. (kira süresi dolmadı yani hemen sanırım)(normalde 444 gün bile kiralasam pc kapanınca kira süresi doldu diyor)

ben bu rastgele yaptıgım şeyi düzeltmek istiyorum. hep yapmalıyım ofisdeki desktop pcyi evden açabilmeliyim arşivim orda çünkü. modemde port bile (7 ve 9 UDP) açık ancak magic packet bilgisayara ulaşmıyor. bence nedenide modemin bilgisayar kapandıkdan sonra network kartıyla bağlantısını kesmesinden dolayı oluyor
    Modemin bilgisayarın kira süresini kapatmaması gerekli veya bilgisayara sabitlediğim örn 192.168.1.20 ile mac adresini hafızasında kaydetmesi ve sürekli o hattı açık bırakması gerek

ben bu sürekli bağlantıyı beceremedim diye teamviewerin wol özelliğini denedim ama sonuç aynı tık yok

bana bir yardımcı olun lütfen. bakmadıgım forum incelemediğim yazı kalmadı. telnet üzerinden arc mıdır nedir onunla uğraştım en son ancak o bana çözüm olmadı çünkü süperonline modemlerini herşeye kapalı bir kutu gibi güncelliyorlar sürekli. öyle erişimler veya değişimler söz konusu olmuyor malesef. firmwareleri antivrüs yazılımı gibi resmen.. telnet portu açıkken bile telnet modem arayüzüne giremiyor.

aklımda tek çözüm dhcp var ama onuda nasıl yapmalıyım bilmiyorum

modemle ethernet kartı sürekli bağlı kalsın istiyorum.ki ben magic packet gönderdiğimde wol ile bilgisayar açılsın internet üzerinden local değil. bunun için kira süresini 999 gün gibi birşeymi yapmalıyım?? yoksa kira süresini kalıcımı yapmalıyım?? yoksa dhcpyi komple kapatmalımıyım?? veya modemin içine kaydettiği mac ve ipyi eşleştirdiği bir şeymi vardır oraya el ilemi kaydetmeliyim?

Not: modem statik ipye sahip. yani hiç değişmeyen bir ip adresim var. yani yukardaki şey tek sorunum. paketi yanlıs yere yollamam imkansız...

Not: paketi 192.168.x.225 yani benim durumumda 192.168.1.255 e yollayarak broadcastte yaptırıyorum ancak gene naile. broadcast yapsa bile o yayını alan birşey yok daha doğrusu doru yere ileten birşey yok anladıgım kadarıyla. modem pc kapandıgı an iletişimi komple kapatıyor. pc ethernet ile hearthbeat yapmıyor

• arkadaşlar yokmudur bi bilen koskoca forumda

sorunsuz wol on internet yapmam gerek
  • Merhaba ben sirf WOL kullanıcam diye Asus modem aldım ve çokda memnunum sorununuz sanırım modem WOL desteklemiyor Airtieslerde böyle bir durum var çünkü Güvenlik açığı var deniyor WOL için ama işin özü aslında öyle değil bir sorunda yok... şimdi Bende Teamviewer ile kullanıyorum öncelikle,

1. win 8.1 ve win 10kullanıyorsanız Fast boot disablet yanı kapamanız gerekli aksi durumda ethernet kartınız onboard ise pc kapandığında dinlemede kalmıcak...
    2. Modem arayuzunde açıcak olcagınız pc ye IP rezervı yapın DHCP bolumunden, WOL bolumu varsa cihazı o listeye ekleyın
    3. Teamviewer ayarıda hangi portu kullanıyorsa onu ayarlarından ayarlayın bu arada İP statik değilse DDNS atayabilirsiniz... Modem kapandığında IP değişiyor ise...
    4. Bu şekilde çalışır...

Not: sizin öncelikle kullanmkatda olduğunuz Modemin WOL destekleyip desteklemediği...
  • Tècnics kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevabınız için teşekkürler, lütfen yardımcı olmaya devam edin bana

açmaya çalışltığım bilgisayar windows 7 kullanan bir masaüstü bilgisayar. o yüzden fast boot sorunum yok
    statik ip adresi satın aldım onu kullanıyorum testte ettim modemi reslediğimde ip adresim asla değişmiyor. o yüzden ddnsye ihtiyaç duymuyorum.
    bilgisayarı wakeuponlan için yardımcı bir programla "LOCAL" olarak açmayı başarıyorum.
    gene aynı yardımcı yazılımla ("wakeuponlangui" 500kb lık bir yazılım") internet üzerinden sadece 1 kere açmayı başardım ilk denediğim gün. (sanırım dhcp bölümünde kira sürem dolmamıştı bu sayede açabildim) ( artık pc kapandıgı an kira süresi doldu diyor 999 gün atamış olsam bile )

sorun hem modemin wol desteği yok hemde dhpc kısmında ip rezervasyonu yok.. mac adresi veya ip adresinide birbirine bind yapamıyorum böyle ayarlar yok.. pc kapanınca şanslıysam bağlantıyı kesmiyor modemle ve kendini açtırıyor. ama bu bir kere oldu dhcp direk kira süresini achieve yaparak bağlantımı kesiyor. modem superonlinein verdiği hg253 denen berbat bir modem.. başka modem alayım diyorum ama süperoffline ıd pw sini paylaşmıyor benimle kullandırtmıyor.

ip rezervasyonu dısında bir çözüm yokmu? bu kira süreleriyle ilgili bir çözüm yapabilirim belki
    dhcpyi kapatsam?
    kira süresini 9999 yapsam?
    veya kira süresini çok az yapsam?
    nasıl bir çözüm olur
    wlan köprü bir işime yararmı?

modem arayüzündeki dhcp bölümü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege914 -- 16 Ağustos 2015; 18:57:19 >

• Sorun tamamen modem, WOL bir servis o yüzden eğer yoksa modemi değiştiricekseniz... bende aynı durumdan müzdariptim Airties ile saçma sapan bir modem yapmışlar.. yıl olmuş 2015 heryerde internet var onlarda çözümü SSH putty ile bağlanıp consola bir kaç komut yazdırıyordu ve oluyordu ama olayın saçma kısmı şuydu elektrikler kesilirse yapmış olduğun consol ayarları sıfırlanıyordu ee benim amacım zaten elektrikler kesildiğinde serverları açmaktı bu yüzden olmuyordu bende araştırdım ve Asus DSL-N17U aldım işi bitirdim memnunum şuan malesef sizde değiştirmek zorundasınız forumda SP nin id ve pass bulacak bir uygulaması var onu bulursanız sanırım şifrenizi erişebilirsiniz... 2. bir yöndem ise elinizde Router varsa ve buda DD-WRT destekliyorsa buda bir çözüm onunda bu özelliği mevcut... yani konuyu fazla uzatmaya gerek yok modem değişiminden kaynaklı...
    Cevabınız için teşekkür ederim birşey danışmak istiyorum son olarak.

şimdi ben bu ayarlarla bilgisayarı uzakdan açabiliyorum
    9. portu 192.168.2.23(açmak istediğim pcnin portu) buraya yönlendirdim
    programda bu ayarlarla defalarca internet üzerinden açmayı başardım

ancak aklımdaki soru şu. eğer modemdeki 192.168.2.23 nolu bilgisayar değişirse ne olacak? İşte sorunum bu şuanda. mesela internet gitti geldi modem arayüzündeki bütün bilgisayarlar silinecek ve açıldıklarında teker teker ip adresi alıcaklar. ama bilgisayar hiç açılmayacakki internet gittiğinde? sorun burda o zaman açılmayacakta..

sorunu anladıysanız sizce bu benim sorunumu çözermi
    1) bilgisayar üzerinden ip adresini sabitlesem 192.168.2.23 e
    2) modem arayüzünden kira süresini 999 gün yapsam (modem res atana kadar değişmese yani) veya dhcp kira süresini sınırsız yapsam (kalıcı kira)
    3) veya dhcp kapatsam? ama bu benim için sorun oluşturucaktır o zaman ofise gelen yeni laptop ve telefonlar bağlanmayacak manuel ıp atamak gerekicektir

Son çare gidip vatan bilgisayardan falan wol destekleyen bir modem alacağım o zaman. bana superonline modem arayüzündeki sunucu kullanıcı adı ve şifremi bulmak için o programı veya programları veya yöntemleri söylermisiniz rica etsem. modem alıp kullanamamak kötü olur yoksa benim için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege914 -- 17 Ağustos 2015; 10:10:46 >

• İşte sorun o elektrik gidip geldiğinde, modem yapmış olduğun ayarları tekrar alacak mı? zaten almazsa çok kullanışlı olmuyor bu yüzden bende wol destekli modem aldım sizde deneyerek bulabilirsiniz bilemeyeceğim... şifrenizi bu konuyu inceleyerek bulabilirsiniz sanırım...http://forum.donanimhaber.com/m_99599747/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nothing Phone (3a) / Pro ANA KONU
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    gelecekteki arkadaşlara yardım için yazıyorum

1)port yönlendirdim 9-10-11 falan
    2)biosdan wol etkin
    3)bilgisayar ayarlarında magic paket etkin(ağ bağdaştırıcısı ayarı)
    4)win 8 ve üzeri olsaydı fastboot kapalı olucaktı
    5)statik ipniz yoksa ddns kullanın
    6)modemin wol ayarlarını yapın. wol deteklemiyorsa şunu yapıcaksınız

1)dhpc kalıcı kiraya çevirin (modem arayüzünde)
    2)çoğu rehberin aksine.bilgisayarınızda ağ bağdaştırıcısından ip sabitlemeyin. siz bunu bilgisayarınızda yapıyorsunuz bilgisayarınız modemden talep ediyor. sabitlerseniz modem arayüzünde kalıcı kiranızda sorunlar çıkabiliyor. modem talepleri pek sevmiyor sanırım :D

neyse
    burdaki asıl sihir şuydu.
    modemi ve pcyi resledim (modem eski kayıtları unuttu ve pcye yeni bir ip verdi)(192.168.1.20)

192.168.1.20 ye 9. portu
    192.168.1.21 e 10. portu
    192.168.1.22 ye 11.portu
    .
    .
    .
    192.168.1.25 e ... portu diye
    portları yönlendirdim burdaki amaç kaç bilgisayarın veya telefonun veya yazıcının toplamda kaç cihazın modeme bağlı olmasıyla ilgili. çünkü hepsine modme otomatik ip atıycak ve hangisi bizim açmak istediğimiz pc bilmiyoruz.
    (sabit ip vermedik ve dhcp etkin olduğundan dolayı) çünkü (sabit ip verince sorun çıktı. dhcp kapatıncada olmadı denemelerimde) (192.168.1.255 yani broadcast yayınıda izin verilmiyor modem arayüzünde)

-modem arayüzünden baktım istediğim pc 192.168.1.20 o zaman ben evdeyken 9. porttan açıyorum pcyi (teamviewer yada yardımcı başka yazılımda magic paket yollamak için)
    -eğer elektrik gidip gelirse, bilgisayarın varlığını modemimiz unutuyor. bu yüzden bilgisayarın manuel 1 kereliğe mahsus açılıp kapanması gerekli. böylece modem yeni kira atıyacak kalıcı olarak ve yeni ip verecek
    eğer ofisdeyseniz modem arayüzüne girip yeni ipnizi öğrenin 192.168.1.26 oldu mesela siz ona önceden 16. portu atadıysanız o ipye o zaman evdeyken o portu kullanarak açabilirsiniz....
    -e madem bakıcam arayüze neden bu kadar çok farklı ipye port atadım diyorsanız. mesela modem kapanıp açıldı. farkında değilsiniz. ama siz iş yerinize gelip pcyi açtınız çalıştınız çalışmanızı yaptınız ve kapattınız. eve geldiniz 9. porttan açmaya çalıştınız ama haberiniz bile yok ip değişmiş. bu nedenle siz 10. 11. 12 vs portları deneyebilirsiniz açmak için bilgisayarınızı. bu yöntem sizi farkında olmadıgınız zamanlarda kurtarmak içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege914 -- 17 Ağustos 2015; 14:51:48 >

• Bu kadar kontrol etmeye değermi sizce çözümü elbet var ama sizinde anlattığınız gibi uğraştırıcı ben pc leri telefonuma kurulu teamwiever ile açıp kontrol ediyorum elektrikler gitse bile... aksi durumda, durumu kontrol etmek için bir pc bulup kontrol edeceksin... bu siteden de şuanda güvenlik açığı varmı yokmu diye bir kontrol edin isterseniz çünkü 9-15 kadar port açmışsınız...https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 all service ports yazan yere tıklayın o yapacaktır.... kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tècnics -- 17 Ağustos 2015; 17:07:01 >
    modem 500 lira olsa bile inanın alırım ancak, lanet superonline şifresini bulmala uğraşmak istemiyorum çünkü birde telefonda modeme bağlı sorun olucak diye başımı ağrtmak istemiorum şuan için idare edicem gelecekte belki wol destekli bir modem alırım tefonuda sorunsuz bağlamanı yollarını ararım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.