arda89 yukarıda verdiğim grafikten de görebileceğin üzere Nokia 5800 XpressMusic kulaklık ile kusursuza yakın ses vermektedir. Dış ses olarak da oldukça beğenilen bir performansı var. Sana önerim bir Nokia Shop'a kendi kulaklığın ile uğraman...
w810 un varsa boşuna tel alma ses için belki n91 tatmin edebilir seni.zaten acustic atılmış w810 un kulaklık vede hoporlör performansı piyasadaki çoğu tellerden iyi.
bu akustik atma işi nasıl oluyo yardımcı olurmusunuz . . .sadece SE yemi bu işlem uygulanıyo?
5800 müzik için alınabilir ama bir telefon olarak problem yumağıdır mp3 player daha mantıklı.
evet sadece sony ericssona has bi özellik. bizim samsunga şifre falan giriliyor
quote:
Orjinalden alıntı: pesimist_96
bu akustik atma işi nasıl oluyo yardımcı olurmusunuz . . .sadece SE yemi bu işlem uygulanıyo?
bgn gittim telefoncuya 5800ı inceledm berbat bi telefon ve walkman almaya karar verdim walkman öneririmisinis
quote:
Orjinalden alıntı: arda89
bgn gittim telefoncuya 5800ı inceledm berbat bi telefon ve walkman almaya karar verdim walkman öneririmisinis
Hocam o zaman biraz sabredin yakında sonyericsson w995 çıkacak onu alın diğer telefonları atın gitsin:)
Öne çıkan özellikleri:
-8mp flash lı otofocuslu kamera -wifi -gps -2.6 inc ekran -stereo dış ses ( çift hop.) -hareket sensörü vs... vs...
walkman al sen arkadaşın dediği gibi.
quote:
bgn gittim telefoncuya 5800ı inceledm berbat bi telefon
Neden berbat dediğini merak ediyorum, açıklayabilir misin?
quote:
Orjinalden alıntı: GeceBekcisi
quote:
bgn gittim telefoncuya 5800ı inceledm berbat bi telefon
Neden berbat dediğini merak ediyorum, açıklayabilir misin?
öncelikle dokunmatik ekranı cok ters tepkiler veriyor boyutu biraz fazla büyük cebe sıgmıyor ... dış sesi cokta fazla deil kamerası 3,2 ye göre biras kötü cekiyor ve tipi biras kaba geldi bana o yüsden
Bunları yalnızca 5800'ı "berbat" bulmadığım için yazıyorum, lütfen savunuculuk yaptığım düşünülmesin, yanlış yorumlanmasın.
Ekranın kalibrasyonunu yapmamışsındır büyük ihtimal. Kalibrasyon yapıldıktan sonra tek sorun menülerde çift ikonlarda tek dokunuşun yetme abukluğu, ona da birşey diyemeyeceğim ama bunu bildikten sonra ekran süpriz tepkiler vermiş olmuyor ve hassaslığı da gayet iyi (SonyEricsson P990i'yi hatırlıyorum da.. Kalem dışında kullanmak imkansızdı (yaklaşık 1 sene kardeşimde vardı az dolanmadı elimde), bu cihazı en azından hep parmağımla idare edebildim incelerken)
N82: 112 x 50.2 x 17.3 mm iken, 5800: 111 x 51.7 x 15.5 mm, aralarında pek fark yok, hatta 5800 daha küçük. N82'n hiç cebine sığmıyordur...
Dış sesi N82'den iyiydi ben denediğimde.
Kamera konusunda da haklısın, kamera gayet kötü, ama kamera odaklı bir cihaz olmadığı için ve sen müzik odaklı bir cihaz aradığını söylediğin için buraya neden takıldın anlayamadım.
Tip konusu ise zevk meselesi, birşey diyemem.
Bana "berbat" diyerek cihazın hakkını yemişsin gibi geldi.. Hani hoşuna gitmemiş olabilir ama..
5800 bana gore tum se lerden daha iyi ses kaltesi olarak 5800 telefonla kıyaslamayın mp3 playerlar ıle kıyaslayın bence ses konusunda mukemmel kalıtelı bır kulaklıkla dınlersenız aradakı farkı gorursunuz ayrıca wlkman telefonları baglayın bır 5.1 ses sıstemıne gorun aradakı farkı 5800 la olan cihazın hakkını yıyorsunuz suan ıcın kullanıcıların tek sıkayetı speakerdaydı oda yenı surumle komple degıstırıldı yenı uretılenler pıyasaya suurulunce bı sorunu kalmayacak gıbı dokaunmatıgı eskı tıp olabılır ama onemlı olan algılayıp algılamaması ?
quote:
Orjinalden alıntı: siroocystis1
5800 bana gore tum se lerden daha iyi ses kaltesi olarak 5800 telefonla kıyaslamayın mp3 playerlar ıle kıyaslayın bence ses konusunda mukemmel kalıtelı bır kulaklıkla dınlersenız aradakı farkı gorursunuz ayrıca wlkman telefonları baglayın bır 5.1 ses sıstemıne gorun aradakı farkı 5800 la olan cihazın hakkını yıyorsunuz suan ıcın kullanıcıların tek sıkayetı speakerdaydı oda yenı surumle komple degıstırıldı yenı uretılenler pıyasaya suurulunce bı sorunu kalmayacak gıbı dokaunmatıgı eskı tıp olabılır ama onemlı olan algılayıp algılamaması ?
senin acusticli bir se modeli kullandığına inanmıyorum.
express music almayacagım ya normal (kulaklık ve ses bakımından iyi olan) bir nokia önerin yada walkmann
5320xm kullanıyorum...Kulaklık sesini şu ana kadar belkide 20 tane Creative MP3 Player ile karşılaştırdım ve yinede 5320 daha çok hoşuma gitti.Walkman telefon kullanmadığım için yorum yapamıyacağım.Tamam Walkman telefonlarda müzik konusunda iyidir adı üstünde "Walkman" ama Walkman iyi diye XpressMusix cihazlarıda yerden yere vurmanın bir anlamı yok.Bu arada müziik telefonu alınıcak ise 3.5mm jack çok önemli.Walkman telefonlarda dönüştürücü ile kullanacağınızdan Sadece I tipi jacklı kulaklıkları kullanabilirsiniz.L tipide kullanırsınız ama hiç rahat duracağını ve hoş görüneceğini sanmam.Ayrıyetten kutu içeriğinde çıkan dönüştürüclerin kablosu zaten belli bir uzunlukta olduğundan normal bir kulaklık taktığınızda yaklaşık 1.5m oluyor o yüzden kablosu kısa bir kulaklık almanızı öneririm.CX400-MX760 gibi ki ben MX760 tavsiye ederim Walkman telefon ile iyi uyum sağlıyacağını düşünüyorum kablo bakımındanda bir sorun çıkarmıyacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: matrix22
quote:
Hocam o zaman biraz sabredin yakında sonyericsson w995 çıkacak onu alın diğer telefonları atın gitsin:)
Öne çıkan özellikleri:
-8mp flash lı otofocuslu kamera -wifi -gps -2.6 inc ekran -stereo dış ses ( çift hop.) -hareket sensörü vs... vs...
mükemmel telefon ben de tavsiye ederim.
iyice arastırdım xm almayacagım kararım kesin xm önermeyin su an 3 tel arasındayım