Şimdi Ara

Walther CP99 Herkes fikrini yazsın..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
14.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,Ben resimdeki umarex walther cp99 adlı silahı almak istiyorum.Ama şundan tereddüt ediyorum avlanırken veya antreman yaparken yanlışlıkla kendimizi vurursak delermi bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim altta özellikleride var buyurun bakın;

ALMAN MALI.
    4,5 CAL (BB) ŞARJÖRÜ 18 MERMİ KAPASİTELİ CO2 TÜP İLE ÇALIŞIYOR (BİR TÜP 60 ATIŞ KAPASİTELİ).
    BLOW-BACK ÇALIŞMAKTA TOPLAM 710 GR AĞIRLIĞINDA,16,5 CM UZUNLUĞUNDA SİYAH METAL ALT TARAF SERT PLASTİK.
    110 M/SN NAMLU ÇIKIŞ HIZI SINGLE ÇALIŞMAKTA.

• Güzel bir şeye benziyor fiyatı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dimox -- 12 Şubat 2012; 11:53:54 >
  • 372 TL
  • Hocam o paraya hic deilse normal yayli bir havali tufek aliniz.o tabancayla anca ewin bir odasinda atis yaparsiniz.zaten cok korkmayin o tabancayla ne av yapabilitdiniz ne de bir yerinizi delebilirsiniz.ayrica havali silahlarla avcilik ulkemizde yasaktir..
  • http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3559
    ben bu silahtan kullanıyorum 4 pompayla sıradan bir pelletle 6-7 metreden yaklaşık 1-1.5 cm kalınlığındaki elma sandığının al kısmındaki tahtayı delip geçiyor,artısı bb atmıyor pellet atıyor,tüp derdi yok,çok isabetlidir(grupmanları oldukça iyi),tüplüler 50-60 atış yazıyor ama 20-25 atıştan sonra namlunun dibine düşmeye başlıyor,ayrıca lasersight,red dot gibi aksesuarlar takabiliyor ve efektif şekilde kullanabiliyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßerkay469

Merhaba,Ben resimdeki umarex walther cp99 adlı silahı almak istiyorum.Ama şundan tereddüt ediyorum avlanırken veya antreman yaparken yanlışlıkla kendimizi vurursak delermi bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim altta özellikleride var buyurun bakın;

ALMAN MALI.
    4,5 CAL (BB) ŞARJÖRÜ 18 MERMİ KAPASİTELİ CO2 TÜP İLE ÇALIŞIYOR (BİR TÜP 60 ATIŞ KAPASİTELİ).
    BLOW-BACK ÇALIŞMAKTA TOPLAM 710 GR AĞIRLIĞINDA,16,5 CM UZUNLUĞUNDA SİYAH METAL ALT TARAF SERT PLASTİK.

kazayla kendini vurursan bak bakalım neler olur. şu fotoları başlık sahibi sen iyi incele. elindeki oyuncak değil!!

fotolar +18 dir arkadaşlar. midesi sağlamlar baksın.yabancı kaynaklardan derledim.

http://www.trauma.org/images/image_library/21199508879Surgery_pictures_3_021.jpg
    http://2.bp.blogspot.com/_0m41e_jELJc/S7Clv_L0_BI/AAAAAAAABEE/hNPDoTSDV_U/s1600/IMG_3031.JPG
    http://arbroath.blogspot.com/2007/09/boy-of-14-who-shot-girl-in-eye-is-let.html
    http://rabbittwarren.net/Rabbitts_Blog/Photos/injury.JPG
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraktoprak87

quote:

Merhaba,Ben resimdeki umarex walther cp99 adlı silahı almak istiyorum.Ama şundan tereddüt ediyorum avlanırken veya antreman yaparken yanlışlıkla kendimizi vurursak delermi bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim altta özellikleride var buyurun bakın;

ALMAN MALI.

kazayla kendini vurursan bak bakalım neler olur. şu fotoları başlık sahibi sen iyi incele. elindeki oyuncak değil!!

fotolar +18 dir arkadaşlar. midesi sağlamlar baksın.yabancı kaynaklardan derledim.

http://www.trauma.org/images/image_library/21199508879Surgery_pictures_3_021.jpg
    http://2.bp.blogspot.com/_0m41e_jELJc/S7Clv_L0_BI/AAAAAAAABEE/hNPDoTSDV_U/s1600/IMG_3031.JPG

Şimdi arkadaşım saol uğraşmışsın galiba peki bu resimlerin hepsini walther cp99 compact ın yaptığına eminmisin?Ben çok açık yakaladım çünkü.Walther cp99 diye bir silah var, cp99 compact diye bir silahta var cp99 compactla cp99 un arasında dağlar kadar fark var yakaladığım açıkları sunayım;Şimdi 1. resimde orası insanın miğdesi veya karın boşluğu gibi bir yer,yani mermi deriyi delip vücudun içine girmeyi becermiş,yalnız 2.resimde mermi adamın elini delememiş bu nasıl oluyor insanın vücudunu delebiliyorsa elini neden delemesin? 4. yani son koyduğun resim kesinlikle nereden buldun bilmiyorum ama o mermi cp99 compacta ait değil çünkü adamın elindeki pellet compact ise bb atıyor hepsi birbirinden farklı yani...Bu arada silahın oyuncak olmadığını biliyoruz tabi şaka değil =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Herkes idölünün SS'ini atsın
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

ALMAN MALI.

Şimdi arkadaşım saol uğraşmışsın galiba peki bu resimlerin hepsini walther cp99 compact ın yaptığına eminmisin?Ben çok açık yakaladım çünkü.Walther cp99 diye bir silah var, cp99 compact diye bir silahta var cp99 compactla cp99 un arasında dağlar kadar fark var yakaladığım açıkları sunayım;Şimdi 1. resimde orası insanın miğdesi veya karın boşluğu gibi bir yer,yani mermi deriyi delip vücudun içine girmeyi becermiş,yalnız 2.resimde mermi adamın elini delememiş bu nasıl oluyor insanın vücudunu delebiliyorsa elini neden delemesin? 4. yani son koyduğun resim kesinlikle nereden buldun bilmiyorum ama o mermi cp99 compacta ait değil çünkü adamın elindeki pellet compact ise bb atıyor hepsi birbirinden farklı yani...Bu arada silahın oyuncak olmadığını biliyoruz tabi şaka değil =)

şimdi benim düşüncem tehlike bazlı. yani elini delmiş öteki taraftan çıkmış veya çıkmamış. bu benim için ölçü değil. tehlike eşiğim yeterli diye düşünüyorum. havalı bir silah eline o zararı veriyorsa yeterli tehlikeye sahip. yapılan balistik araştırmalarında ise 95 m/s hızındaki 1 gramlık kurşun maddesinden üretimli sivri cisim rahatlıkla deri altına girebiliyor. yukarıdaki silah ise 110 m/s hızında atabiliyor.şimdi gelelim fotolara. fotolarda karın bölgesinde yaralama yapan silah bir havalıtüfek. uzun mesafeden atış yapılmış. bir hırsızmış kendisi.markasını yazmamışlar. herneyse.habere konu olmuş. diğerleride yani genel olarak 95-100 m/s yi geçen hızlardaki silahlar deri altına mermi sokabiliyorsa tehlikeli. düşün ayağına sıktığını yada önünden biri geçerken kafasına veya yüzüne geldiğini. emniyette geçireceğin saatler ve şikayet durumunda alacağın cezalar var.

benim bu fotoları koymamdaki neden ise senin şu sorun oldu: "antreman yaparken yanlışlıkla kendimizi vurursak delermi bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim"
    eğer sen bu soruyu soruyorsan durumun ciddiyetini çok ta farketmemişsin demektir.fotoğraflarla sana işin ciddiyetini kavrattırmaktır endişem. onu eğer kavradıysan ne mutlu bana. al silahını güle güle kullan. bunu kavramış insan 100 misli daha dikkatli kullanıcaktır silahını.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ALMAN MALI.

şimdi benim düşüncem tehlike bazlı. yani elini delmiş öteki taraftan çıkmış veya çıkmamış. bu benim için ölçü değil. tehlike eşiğim yeterli diye düşünüyorum. havalı bir silah eline o zararı veriyorsa yeterli tehlikeye sahip. yapılan balistik araştırmalarında ise 95 m/s hızındaki 1 gramlık kurşun maddesinden üretimli sivri cisim rahatlıkla deri altına girebiliyor. yukarıdaki silah ise 110 m/s hızında atabiliyor.şimdi gelelim fotolara. fotolarda karın bölgesinde yaralama yapan silah bir havalıtüfek. uzun mesafeden atış yapılmış. bir hırsızmış kendisi.markasını yazmamışlar. herneyse.habere konu olmuş. diğerleride yani genel olarak 95-100 m/s yi geçen hızlardaki silahlar deri altına mermi sokabiliyorsa tehlikeli. düşün ayağına sıktığını yada önünden biri geçerken kafasına veya yüzüne geldiğini. emniyette geçireceğin saatler ve şikayet durumunda alacağın cezalar var.

benim bu fotoları koymamdaki neden ise senin şu sorun oldu: "antreman yaparken yanlışlıkla kendimizi vurursak delermi bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim"
    eğer sen bu soruyu soruyorsan durumun ciddiyetini çok ta farketmemişsin demektir.fotoğraflarla sana işin ciddiyetini kavrattırmaktır endişem. onu eğer kavradıysan ne mutlu bana. al silahını güle güle kullan. bunu kavramış insan 100 misli daha dikkatli kullanıcaktır silahını.

Dediklerin doğruda paylaştığın resimleride açıklasaydın bi önceki yorumda iyi olurdu ben zannettimki bunların hepsini cp99 compact yaptı meğerse tüfek yapmış tabi dediğin gibi önünden geçen bir adama yanlışlıkla sıkarsak tabi ayvayı yeriz orası doğru.Doğrusu evet bu silah bayağı tehlikeli senin açtığın konuyu okumuştum ben 350 tl ye hatsan tüfek almışsın 350 tl ye tüfek satılabiliyorsa ve dediğin kadar güçlüyse ben cp 99 compactın gücünü düşünemiyorum bile çünkü bu silah 372 tl.benim

bu fotoları koymamdaki neden ise senin şu sorun oldu: "antreman yaparken yanlışlıkla kendimizi vurursak delermi bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim"

Yazmışsın,tabii ki çok dikkatli kullanacağız silahı ama insanlık hali hiç ummadığın bir şey olurda kurşun sana isabet ederse ne yapmamız gerekir anlamında sormuştum ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 19 Mart 2012; 13:51:06 >
  • havalı tabanca veya tüfekle kendinizi vurmayı başarabiliyorsanız denecek daha bir söz yok zaten silah bir disiplin işidir kesin ve net kuralları vardır bu kuralları hiçe sayarsanız sonuçları korkutucu olabilir. havalı tabanca da olsa neticede bir silahtır ve yurt dışında bu ürünler defansif korunma ürünleri olarak satılır öldürmez kolay kolay ama çok kolay yaralayabilir silah disiplinini sağlayan herkes güven içinde kullanabilir.
  • O kadar da abartmayalım, havalı silahlar hiçbir yerde defansif korunma ürünü olarak değerlendirilmez. Havalı silahla kolay kolay bir insan öldüremezsiniz. Kör edersiniz o ayrı, yaralarsınız ama ölümcül olması, özellikle 150-200 ms gibi hızlarda mümkün değil. Ama işin özüne de değinilmiş, silahın her türlüsü disiplin ister. Bu tür silahlar, özellikle ülkemiz gibi ateşli silahların kontrolünün sıkı olduğ ülkelerde atış talimi ve silah disiplininin geliştirilmesi içindir. Hem ekonomik olarak (9mm bir mermi 1.5-2 tl civarı) hem de fiziksel olanak olarak (poligon) daha az ile yetinilebildiği için havalı silahlar ile atış talimi çok daha kolaydır. Bu arada iyi bir pazarlıkla cp99 u 300 tl ye hatta altına alabilmelisiniz.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

O kadar da abartmayalım, havalı silahlar hiçbir yerde defansif korunma ürünü olarak değerlendirilmez. Havalı silahla kolay kolay bir insan öldüremezsiniz. Kör edersiniz o ayrı, yaralarsınız ama ölümcül olması, özellikle 150-200 ms gibi hızlarda mümkün değil. Ama işin özüne de değinilmiş, silahın her türlüsü disiplin ister. Bu tür silahlar, özellikle ülkemiz gibi ateşli silahların kontrolünün sıkı olduğ ülkelerde atış talimi ve silah disiplininin geliştirilmesi içindir. Hem ekonomik olarak (9mm bir mermi 1.5-2 tl civarı) hem de fiziksel olanak olarak (poligon) daha az ile yetinilebildiği için havalı silahlar ile atış talimi çok daha kolaydır. Bu arada iyi bir pazarlıkla cp99 u 300 tl ye hatta altına alabilmelisiniz.......

defansif koruma nedemek biliyorsundur umarım? ve cp99 ile bir insanın bogazına(gırtlağına) isabetli birkaç atış yaparsan ne olur acaba? bu tabanca 18 bilya alıyor ve 7 metreden 5cm kalınlığında köpüğü delip geçiyor.
  • defansif koruma korumacı koruma gibi mantıksız bir anlam taşıyor, yani oxymoron dedikleri şey. neyse insan gırtlağına isabetli atış dendikten sonra benim için mesele bitmiştir. Böyle bir olayı gerekli kılabilecek durumda karşınızdaki kişinin de muhtemelen elinde bişeyler olacaktır. Size vahşi batı fantezilerinizle mutluluk dilerim. Bu arada benim de bir cp99 compactim var ama benimki 5 mt den .5 cm kalınlığında kontraplaktan sekiyor...
  • quote:

defansif koruma korumacı koruma gibi mantıksız bir anlam taşıyor, yani oxymoron dedikleri şey. neyse insan gırtlağına isabetli atış dendikten sonra benim için mesele bitmiştir. Böyle bir olayı gerekli kılabilecek durumda karşınızdaki kişinin de muhtemelen elinde bişeyler olacaktır. Size vahşi batı fantezilerinizle mutluluk dilerim. Bu arada benim de bir cp99 compactim var ama benimki 5 mt den .5 cm kalınlığında kontraplaktan sekiyor...

ne fantazisi arkadaşım sen fantazi dünyasında yaşıyosun sokaklarda 10 yaşında çocukların boncuk tabancalarıyla birbirlerinin gözlerini çıkardığı haberlerinden bir haber yaşayıp bana fantazi kuruyorsun diyorsun ya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan vazgeç.aynı cp99 bende de var. kesinlikle sert cisimlere atiş yapmak güvenli değil seken bilya sana veya etrafındakilere zarar verebilir. ayrıca 5cm lik kontraplağı 9mm mermide delemez gibime geliyor.
  • .5 ile 5 arasındaki fakı biliyorsundur umarım. Çocukların boncuk tabancası atınca sen de onlara bb sıkarsın o zaman cp99 unla.......
  • Pelet atan bir silahla bb atan silah arasında ben pellet atanı tercih ederim. çünkü bb nin sektği yerde peletin sekme ihtimali çok daha azdır ve pelet her zaman için bb ye göre daha isabetlidir.
    Üyesi olduğum bir havalısilah sitesinde bir arkadışımız yanlışlıkla bu tür bir tabanca ile parmağını vurmuştu ve pelet kemiğe kadar gömülmüştü. Yani bu tür bir silah gayette güzel bir şekilde tehlike yaratabilir. çıkış hızlarını çok düşük olarakta görmeyin bence.

Havalı tüfeklerde durum dahada vahim. İnsanlar havalı tüfekleri oyuncak olarak görüyor ama bazı tüfekler (PCP ler mesela) öldürücü olabilicek kadar güçlüler.
  • quote:

.5 ile 5 arasındaki fakı biliyorsundur umarım. Çocukların boncuk tabancası atınca sen de onlara bb sıkarsın o zaman cp99 unla.......

.5cm diye bir ölçü yok 0.5cm diye bir ölçü var üşenmeyip yazsaydın sorun çıkmazdı ki bu birşeyi değiştirmez çoluk çocukla muhattap olmamak lazım baştan.
  • Bunu alacağına su tabancası al daha iyi bb atan silahlar bildiğin oyuncak .Zaten silahların namlu çıkış hızı çok düşük anca 15 20 metre atışlarda sise kırarsın gerisi teferruat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turusan

quote:

.5 ile 5 arasındaki fakı biliyorsundur umarım. Çocukların boncuk tabancası atınca sen de onlara bb sıkarsın o zaman cp99 unla.......

.5cm diye bir ölçü yok 0.5cm diye bir ölçü var üşenmeyip yazsaydın sorun çıkmazdı ki bu birşeyi değiştirmez çoluk çocukla muhattap olmamak lazım baştan.

Bak ışte bu konuda haklısın. Çoluk çocukla muhatap olmamak lazimmis, benim hatam kusura bakmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • havalı silahları ne av nede koruma amaçlı kullanmak yasal değildir ceczası vardır bilginiz olsun
    ayrıca havalı silahları koruma amaçlı kullanmak mantıklı değil karşındaki adamda gerçek silah olur sen çıkarınca gerçek zanneder çeker vurur nefsi müdafa mevzusuna pek bi cezada almaz.

walther cp 99 un bb atan modelini bende almayı düşünüyorum maksat eğlence olsun
    kulandığım havalı silahlar gamo p900 - zoraki hp 01 ultra - stoeger x20 - hatsan at44

havalı silah meraklılarını airgunturk forumuna bekleriz maksat millet bilinçlensin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lose_yourself -- 8 Kasım 2012; 21:20:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.