Şimdi Ara

WAS24763 Aldım ve şuanda ilk çalıştırmada.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir candoğan beyin yorumlarını okuyorum diğer arkadaşların tecrübelerini inceliyorum ve herkesin bilgileri sayesinde Bosch WAS24763TR aldım..Daha doğrusu anneme aldım :)

Evde bitane çamaşır makinesi görünümlü bişi vardı lakin yerinde durmuyodu kurutmayı geçtim yıkamaya başladığında evden kaçıyordum en sonunda tak demişti canıma..

Ve şuanda yeni makinemizin ilk boş çalıştırmasını yapıyoruz..Hem onun izlenimlerini hemde ufak bir kaç sorumu aktarmak istedim.

Kullanım klavuzunda ilkkez çalıştırma için sentetikler programında 60 derecede makinanızı boş olarak çalıştırın diyordu 1 saat 40 dk mı ne çalışacak..Şu kadarını söyliyim annemle birlikte ilk çalıştığında bi 10 dk baka kaldık :)))) Bu fırçasız motor inanılmaz bişi bide Bosch un şu sessiz çalışması met ediliyor ya gerçektende öyle arada hatta o kadarki bu kadar sessiz çalışması sinirimi bozdu :D arada sırada gidip bakıyorum nan bozukmu acaba çalışmıyormu diye bakalım sıkmaya (1200 devire ayarlıydı sentetiklerde bende ellemedim) geçince nasıl olacak..Bilerek gece yaptım dedim en iyi gece sessizliğinde çıkar bu iş..

Diğer izlenimlerime gelince görüntüsü erkek olmama rağmen inanılmaz beni çekti.Öyleki annemden önce ben kurcalamaya başladım..Menüleri felan gezdim..Hayatımda Çamaşır makinesi ile hiç işim olmamıştı fakat resmen makine kendine çekti..Bi sürü özelliği var..

İşte sorularım bu özellikleri ile ilgili;
    Bu makineyi en verimli şekilde nasıl kullanabiliriz ?
    Karışık giysilerde (beyazlar hariç) nasıl bir yol izlemeliyiz ?
    SpeedPerfect Ecoperfect bunları nasıl kullanmalıyız..
    Hafıza 1 ve Hafıza 2 yi nasıl ideal şekilde ayarlarız ?

Affınıza sığınarak artık aklıma geldikçe bu başlıkta paylaşırım sorularımı :)
    İzlenimlerimi gecenin ilerleyen saatlerinde de aktarmaya devam ederim :D

Şuana kadar tek negatif durum sinir bozacak kadar sessiz çalışıyor : ))))

• Bitti :)
    Model: Bosch WAS24763TR

Ne yapıldı ?
    Makina ilk yıkaması için kullanım klavuzunda bahsedildiği gibi çamaşır koymadan (!) sentetik programına alındı ama yazan uyarı 60 dereceye ayarlanması olduğu için sentetik programına alındıktan sonra ısı 60 dereceye ayarlandı.Bu anda tuşlara dokunmak çok eğlenceliydi :) Yani dedim ya bir erkek olarak hiç işim olmadı makina ile ama sevdim..Dokunma hassasiyeti çok iyi..Plastik kalitesi mükemmel,LCD ekranın parlaklığı çok iyi ve buz mavisi ışığı çok hoş...

Akabinde deterjan haznesinin II ci gözüne deterjanımızı belirtildiği gibi çeyrek ölçekte koyduk, kireç önleyicimizi koyduk (ki bu konuda hala şüphem var şu meşhur kireç önleyici bi işe yarıyormu acaba oda ayrı bi konu fakat yeni mal koruyalım dedim aldım)..Plastik kalitesi ve deterjan gözü tasarımı iyi..Sıvı deterjan aparatı biraz fazla iyi kamufle edilmiş..Klavuzu okumadan bulmak zor olur ama güzel yere saklanmış..

Başlat komutunu verdikten sonraki duygular ise çok güzel :) su alırkenki şırıltı ve o pompanın sesi inanılmaz tatlı :D Suyu aldıktan sonra deterjan alma modunda dönen tamburu bir iki dk sonra fark ettik :) dedim bu çalışıyo, motorun sesi yok denecek kadar az..Duymuyorsunuz bile.su alma işlemi bitti deterjan alma bitti yıkama ya geçti..Çok şeker :D sadece tambura çarpan su sesi var..Annem görünce aa ne güzel artık gece rahat rahat çamaşır yıkarım ben dedi..Öteki azmanla değil gece çamaşır yıkamak gündüz bile neredeyse komşulardan özür dileyesim geliyordu...Yıkama biraz uzun sürdü 1 saat 40 dk felan ama ilk yıkamada hiç bişi ellemedim klavuzda ne yazıyorsa öyle bıraktım sanırım Speed zımbırtılarını felan ayarlarsak dahada düşüyor bu süre..

Yıkamada sessizliği ön planda tutanlar düşünmeden WAS serisinden bir model alsınlar..Bu fırçasız motor olayı ve Eco Slience Drive olayı mükemmel..

Sonlara doğru geldikçe heyecanım arttı asıl önemli olan konu sıkmada çıkarttığı ses, ve vibrasyonuydu...1200 devirde duyulan tek ses motorun dönüş hızıdan dolayı çıkan mekanik uğultu ve tamburun yarattığı o sessiz rüzgarımsı ses (nasıl bi tanımlamaysa artık bu) Gerçekten süperdi..Odadan yada duvarların arkasından sıkma sesi diye bişiyi bırakın ne olup bittiğini anlayamıyorsunuz..Vibrasyonmu ? yok öyle bişi :D Su bardağını üstüne koydum baktım tık yok kafamı yan panele dayadım yok..Açıkçası çok iyi bir dizayn vibrasyon felan yok...Bu konuda da tam not aldı.durulama+sıkma da sonlara doğru sanki içeriden birisi tambura su çarptırıyormuş gibi faş fuş ses yaptı ses ve gürültü namına söyleyebileceğim tek şey bu...

Program sonu sesli uyarısı çok iyi oldukça net ve kulak tırmalamayan bir uyarı sesi...
    Deterjan gözünü açtım baktım tertemiz..Tambura baktım harika köpük möpük yok deterjan tortusu yok...

Suyu kapattım fişini çektim Ve kapakları açık bırak talimatına uyarak deterjan gözü ile çamaşır kapağını açık bırakarak makinayı huzur içinde yarın ki ilk görevi için dinlenmeye bıraktım..

Bu..İlk izlenimlerim bunlar..Bakalım ben yine candoğan beye ve diğer arkadaşlara yorumları aktardıkları bilgiler ve diğer izlenimleri için çok teşekkür ediyorum.Diğer mesajımda dediğim gibi sorularım kullandıkça ortaya çıkar ama ilk etapta merak ettiğim, bu makinayı nasıl verimli kullanabilirim ? Bu opsiyonlarını programlarını ve özelliklerini nasıl kullanmalıyım ? Hafıza 1 ve 2 ye nasıl bir seçim yüklemeliyim..

Teşekkürler..

• Öncelikle hayırlı olsun.
    Makine ile ilgili ilk yıkama ve sonrasında olumlu,olumsuz yorumlarınızı yazar,resim ve video ekleyebilirseniz,ben ve benim gibi bu seriden bir ürün almak isteyenler için çok iyi olur.
  • Çok teşekkürler..Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim...Teknik anlamda pek anlamasamda candoğan bey sayesinde ufak bi kaç şey öğrendim.Zaten onun ve diğer arkadaşların yorumları ile aldım..Ki şuana kadar çok iyi bir karar verdiğim kanaatindeyim..

Dediğim gibi şuna kadarki izlenimim çok iyi yarın ilk yıkamayı yaptıktan sonra valide sultanın yorumlarıyla birlikte burada yazarım.Mümkün olduğuncada resim ve video eklemeye çalışıcam..
  • hayırlı olsun. ben de 1.5 ay kadar önce was28840 aldım ve gayet memnunum. iyi bir tercih olmuş.
  • acelen varsa ve miktar olarak az ve az kirli çamaşırlarda speedperfect ve yarım su kullanabilirsiniz. Eğer çamaşır çok orta kirli ise eco perfect ile yıkama zamanı uzatılarak zaman sorunu olmadan çamaşırlar yıkanabilir. Beyaz dışında karışık çamaşırları mix pozisyonunda yıkanabilir.
  • @ipo_aga
    Teşekkür ederim...Zaten şuandaki tek sorun bu makineyi nasıl verimli kullanabilirim :) onuda sora sora artık aşıcam..Daha ilk çamaşırlı yıkamayı yapmadım bu gece sanırım yapıcaz.Onda da ilk izlenimlerimi ve içinden çıkamadıklarımı aktarıcam...

@emrahsnr
    Teşekkürler..Güzel seçim miş cidden :) Valla ne yalan söyliyim tüm tiyoları buradan aldım.candoğan beyin büyük katkısı ile diğer arkadaşlarında tecrübeleri ile bu sonuca ulaştım ve şuana kadar çok memnunum ilk çamaşırı yıkadığımızda da eminim sonuç değişmeyecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk defa araç alacağım öneri
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullandıkça kendi programlarını uzatıp kısaltır, gerekli sıcaklık ve sıkma ayarını ayarlarsınız. >Makineyi ara ara takip ederek yaptıklarını izlerseniz anlarsınız zamanla nerede ne kadar deterjan kullanılması gerektiğini falan anlıyorsunuz.
  • Yıkadınız mı arkadaşım çamaşırları,sonuç nedir?
    Video ve resimde bekliyoruz mümkünse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise06 -- 17 Ekim 2011; 20:00:34 >
  • hocam keşke boşken ki sesine alışmayaydın, doluyken o kadar da sessiz değil.:()
  • :) Doluyken duydum da bilmiyorum oda çok güzeldi..Çap çup çamaşır sesi duyuyorum bide su sesi..Sadece Sıkmada tamburun uğultusu var oda kapı kapanınca yada makinanın bulunduğu yerden uzaklaştığınızda duyulmuyor..

Arkadaşımada aynısından aldırdım, oda çok memnun..Bu arada adama aynı makinadan aldırdım adam benden sonra aldı bu akşam yıkadı ben hala çamaşır ile yıkama yapmadım :D :D yoksa aklımda video çekip fotoğraflayıp buraya ekliycem..

İş güç derken valide kafamı kıracak bu akşam yemekte "ya yarın akşam kır dizini evde oturda şu makinayı göster bana" dedi : )) yarın akşama sanırım işi gücü mecburen bırakıp kenara ilk çamaşırlı yıkamamızı yapıcaz...

ilk izlenimleri aktardığım gibi onuda aktarım
  • HAYIRLI OLSUN. GÜZEL ALET.
  • çamaşır makinanız hayırlı olsun güle güle kullanın.çamaşırları nasıl yıkadı acaba?bende çamaşır makinası almayı düşünüyorum karar veremedim.sizin ilk izlenimleriniz bu tür makina alacaklara cok yardımcı olacaktır.
  • Hocam öyle bir yazmışsın ki,okurken fonda "I will always love you" yu çaldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Hocam öyle bir yazmışsın ki,okurken fonda "I will always love you" yu çaldım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.