Şimdi Ara

Wasteland 2 (2014) [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
9
Favori
32.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun gayet olmuş arkadaşlar. Fallout havasını Wasteland esprileriyle iyi harmanlamışlar.

-Yüzlerce bug var :) Daha beta değil resmen alfa sürümü diyebiliriz. Bugları yazmaya başlasam forum sayfası kadar yer tutar. İşin garibi böyle bile oynatıyor meret.

-Karakter yaratma seçenekleri hayli geniş, bir tek yakından gösterdiği yerde grafikler falso veriyor. Portre sayısı da az gibi geldi ama custom kullanılabiliyor. (bununla da ilgili bug var :))

-Kısa bir tutorial tarzı harita var, ki ondan bile önce istediğimiz gibi dolaşmakta serbestiz haritayı.

-Grafikler hoş, atmosferi iyi yansıtıyor. Mekanlar ve tipler 10 numara.

-Müzikler süper ötesi, menu müziğinden savaş müziklerine kadar. Beğenmeyene şüpheyle yaklaşırım. Ses efektleri de genel olarak iyi. Ana hikayeyle ilgili çoğu konuşma seslendirilmiş durumda. Ana görevi çoğunlukla telsiz den alıyor, gene telsizden rütbe (seviye) atlıyoruz ve bölgede olan biten olayların duyabiliyoruz telsizden. Basit bir alet gibi gözükse de çok büyük atmosfer katkısı var.

-Yetenekleri kullanacak çok yer var ve sürüsüne bereket de yetenek var. 4 kişilik partiye rağmen çoğu özelliği alamıyoruz veya çok düşük kalıyorlar. Konuşmalar da kullanılan -ass yeteneklerini bile tek karaktere almak zor.

-Hikaye ve görevler de pek sürpriz yok ama yazım dili çok iyi. Kara mizah her adımda karşımıza çıkıyor. Karakterler iyi yazılmış ve hikayeye, görevlere katkıları büyük. Her eşya için ufak açıklamalar var ve bazılar, nasıl desem bilemedim o yüzden SS ile altta örnek :)
     Wasteland 2 (2014) [ANA KONU]

-Savaşlar eğlenceli ve taktiksel. Dikkatsiz olursanız harcanmak çok kolay en basit düşmanlara bile. (kurbağaya dikkat :)) Yüksek mekan ve siper kullanımı yoğunlukta. Düşmanda elinden geldiğince kullanmaya çalışıyor bunları. Yapay zeka genel olarak tatmin edici. Kan ve ölüm dansları açısından FOlardan çok geride ne yazık ki. :/ Zırhlar şu an için dengesizce güçlü.

-Karakterlerin gücüne bağlı olarak hafif bir HP regen var. Kas gücü düşük olanlarda 1in üstüne çıkmadığı için problem değil.

-Silahlar çeşitli ama çok benzer yanları var. Patlayıcı ve fırlatılan silahlar henüz eklememiş.

-Etrafta gizli saklı baya bir mühimmat ve olay var. Sandık, kasa ve tost makinelerinden çıkan ödüller pek iyi değil şu an için çünkü daha loot havuzunu ayarlamamışlar.

-Haritayı başta yadırgadım ama genel olarak hoş. Suyumuza ve radyoaktif bölgelere dikkat ederek dolaşmamız lazım.3-4 adımda bir gizli vaha, sandık veya NPCler ile karşılaşmak olası.

-İlk görevde büyük bir seçim yapmak zorunda kalıyoruz ama onun dışında seçimlik pek bir görev yok. İlk başlarda pek atıp tutmuşlardı bu konuda, oyunu oynayan 2 kişinin tecrübe ettiği durumlar aynı olmayacak diye ama şu an için öyle bir durum yok. Belki eklenmeyen görevler vardır veya ilerledikçe dallanıp budaklanıyordur.

Şu an için büyük sorunları var oyunun (özellikle save/load ve optimizasyon konusunda) ama bunlara rağmen yüzümde aptal bir sırıtma ile oynadım. Fallout sevenlere müjde diyorum, özlediğimiz tat dönüyor.

Benim deliler,

Wasteland 2 (2014) [ANA KONU] Wasteland 2 (2014) [ANA KONU] Wasteland 2 (2014) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 14 Aralık 2013; 23:56:43 >

• Daha iyi olabilirdi demek için erken ama kesinlikle daha iyi olmalı.
  • Ah bir de fps problemi olmasa.

Çözünrlük öldürüyor fps özelliklei, 1920*1080 de 15 fps alıyorum. 1280*720 de 20-30 arasında değişiyor ama gene de oynanabilir değil benim için, diğer grafik ayarları fast de zaten, görüntü berbat oluyor.

Crysis oynuyoruz sanki

quote:

Orijinalden alıntı: TssdR

Bende takipteyim thief3 ile bunun için. Kesin alırım çıktığında ama 60$ fazla gibi steamde çünkü çıktığında x paketi y görevi ayağına yaslayacaklar 15$ dan eklentileri. İfrit oluyorum bu işe ^^

Sağlam troll

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 15 Aralık 2013; 13:26:57 >

• Millennium M kullanıcısına yanıt
    Hadi ya? Bende optimizasyon ile bir sıkıntı yok. Sadece load ettikten sonra radyo konuşması girerse oyun fotoromana dönüşüyor, onun dışında fantastikte sorunsuz çalışıyor.
    Unity motorundan kaynaklı bu problemler genel olarak. Bu tarz geniş oyunlarda biraz çuvallıyor anlaşılan.

Eklenti: Bu da sound track

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 15 Aralık 2013; 15:12:58 >
  • Beyler bu oyunun konusu nedir? Yine atom bombaları falan mı atılmış? Yani dünya niye öyle
  • mithrandil245 kullanıcısına yanıt
    Nükleer savaştan sonrasını konu alıyor, etraf çoğunlukla çölleşmiş durumda. Nüfus azalmış kurtulanların bir kısmı mutasyona uğramış, bir kısmı da çete/örgüt tarzı yapılar oluşturmuşlar.
    Bizim elemanlar Ranger adı verilen grubun üyeleri. Şeriflerden oluşan bir partiyiz.
  • Morgan amcanın müzikler fena değil eskiden yaptıkları kadar ayırt edici de değil tabi.

Yapımcıların güncelleme alışkanlıkları nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 15 Aralık 2013; 17:55:13 >
  • Betasına nasıl katılıyoruz geç mi kaldım?
  • BoBaFeTT kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki haftaya kadar feedback toplayacaklar, sonraki haftalarda gelir yeni güncelleme. Ayda 1 gelebilir şu an için.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Sağ ol hocam peki bu oyunun konusunu öğrene bileceğim bir site var mı? Yani nasıl nükleer savaş falan çıktı diye.Benimde çok ilgimi çekti oyun başlayacağım çıkınca.
  • mithrandil245 kullanıcısına yanıt
    Wasteland 1 biraz eski olduğu için bulmak zor uzun bir materyel konu hakkında. Wiki de var biraz yazılar bir de Wasteland Survival Guide adlı kitapta.

http://fallout.wikia.com/wiki/Wasteland_%28game%29

http://tr.scribd.com/doc/54156188/Wasteland-Cluebook-Nosg
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Sağ ol hocam iyi oldu bunlar.
  • Statlar skilleri az da olsa etkilemiyor mu ? yoksa bunların formülleri açıklanmadı mı ? Mesela İlk karakterimi diplomat yaptım. Int charisma üst seviye; weapon skilleri geçtim fazla kullanmam diye genral skillerde 3 tane konuşma biçimi var 2 si sanki dövüş statları tabanlı geldi smart talk sadece int tabanlı gledi o yüzden onu seçtim ama hakaten bağ var mı stat skill arası yoksa skill ne verirsen o kadar güçlü oluyor. Çünkü sırf o yüzden mesela hiç str con bilimum savaş ağırlıklı statlara vermediğim için silah skillerini geçtim.

Herkesin ideal takımı olacaktır elbet ama sizin oynarken deneyimlediğiniz ideal takım konsepti neylerden oluşuyor sıralasanız ona göre optimize birşeyler yapsam :D
  • utku191 U kullanıcısına yanıt
    Şu an için hiç etkilemiyor, ben de parti liderini karizmatik bir diplomat yapmıştım ama elimde patladı gibi. Direkt skill kaçsa o rakamı görüyor konuşmalarda veya diğer skill checklerde. Karizma gereksiz bir stat gibi duruyor o yüzden, Luck yüksek yaptığım karakterler genelde en şanssızlar olduğu için onu da eledim. (kurbağa yedi şanslı Joe yu ) int ve awarness en iyi statlar şu an, silah yeteneklerine vermezsek baya bir zorluyor oyun verincede baya kolay oluyor, hatta iyi bir zırhla tek kişi bile ilerleniyor. (radyoaktif bölgelerde var bir zırh)

Benim parti karizmatik bir hatun lider (konuşma ve leadership üzerine kurulu, pistol silah seçimi), gereksiz kuvvetli yakın dövüş ustası Ruski (her türlü yakın dövüş ve patlayıcı uzmanı,aynı zamanda göz korkutmada üstüne yok), attığını vuran Çinli bir sniper(kilit açmalar bu arkadaştan soruluyor) ve zeka küpü bilim adamı, doktor, aynı zamanda pompalı tüfek aşığı bir arkadaştan oluşuyor.
    Sniper ve yakın dövüş elemanı savaşta parlıyorlar, pompalı tüfek daha o kadar etkili değil ne yazık ki. Düzgün bir tane bulamadım. Öteki 2 eleman her türlü arabuluculuk işinde ön plandalar.

• Tamamdır ozaman da şimdi yine arada kaldım işe yaramıyor demişin ama partide var daha bitiremediğinden dolayı mı(yani ilk oyununundu açmış bulundun devam ediyorsun) yoksa yeni parti açsan lider yine bir karizmatik/intçi biri olur mu?
    Şu an sallama bir partiyle dalasım var ama şu aralar zaman çok değerli benim için resmen powergaming yapıyorum daha ilk adımımda rp'yi salladım :D
  • oyunun fiyatı beta veya full sürümde düşecek mi? bir de ne zaman geçer acaba full sürüme,herhangi bir tarih verildi mi?
  • Oyun çıktığında patlar ya da patlamaz yalnız, çok antipatik bir campaign yapmış Brian amca ve ekibi bunu satış politikalarına bakarak söylüyorum. Biz indie'yiz deyip bağış topluyorsun, oyuncular için oyun yapıyoruz diyorsun sonra da oyunun betasını 50$'a satışa sunuyorsun şaka değil de nedir bu şimdi ?

50$'a beta görülmemiş şey; gerçekten kelimelerin kifayetsiz kaldığı durumu iyi özetliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 17 Ocak 2014; 0:27:10 >
  • bobafett kullanıcısına yanıt
    Fiyat kickstarterdakilere ayıp olmasın diye beta için bu şekilde çünkü sadece 50 dolar ve üstü verenler için açıktı beta. Ya herkese betayı açacaklardı ya da beta fiyatını KS ile aynı seviyede tutacaklardı. KS kampanyası ile çıkış yapan oyunların hepsi aynı olayı yaptı alfa ve beta aşamalarında (Planetary Annihilation 60 dolardı mesela) Bu olay bir nevi KS nin devamı, zamanında bağış yapamamış olanlar için telafi olarak düşün.

Tek farklı politika izleyen Larian firması oldu Divine Divinity ile, bütün destekçilere açtı oyunu alfadan itibaren. Avrupalı farkı diyelim

@Hunglasxx

Oyun çıktığında 40 dolar olacak bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Fiyat kickstarterdakilere ayıp olmasın diye beta için bu şekilde çünkü sadece 50 dolar ve üstü verenler için açıktı beta. Ya herkese betayı açacaklardı ya da beta fiyatını KS ile aynı seviyede tutacaklardı. KS kampanyası ile çıkış yapan oyunların hepsi aynı olayı yaptı alfa ve beta aşamalarında (Planetary Annihilation 60 dolardı mesela) Bu olay bir nevi KS nin devamı, zamanında bağış yapamamış olanlar için telafi olarak düşün.

Tek farklı politika izleyen Larian firması oldu Divine Divinity ile, bütün destekçilere açtı oyunu alfadan itibaren. Avrupalı farkı diyelim

@Hunglasxx

Oyun çıktığında 40 dolar olacak bildiğim kadarıyla.

peki tam sürüme geçmesi hakkında bir bilgi var mı? gerçekten çok merak ediyorum ama 60 dolar çok tuzlu bir rakam açıkcası...

eğer uzun süreler varsa fallout 2'yi yeniden oynayayım bari :(

bi' de oyun hikayesiyle ilgili bir sorum olacaktı.oyun fallout oyunlarından önceki dönemde mi geçiyor yoksa sonraki dönemde mi? fallout dünyası ile ilgili aynı olan neler var,biraz işin bu kısmını ayrıntılı anlatırsan hocam çok memnun olurum gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 17 Ocak 2014; 15:39:23 >

• Hunglasxx kullanıcısına yanıt
    Süre olarak kesin bilgi yok, Mart-Nisan gibi düşünüyorlardı ama beta incelendiğinde bazı büyük sorunlar çıktı ortaya, gidilen değişikliklere göre Haziran sonu diyorum ben en erken. Tamamen tahmin tabi. Geciktirmek onlarında işine gelmiyor, paralar gidiyor oyunu çıkaramadıkları her gün.

Fallout dünyasında farklı bir dünya benzerlikler olsa da. Neredeyse aynı olan hiç bir şey yok, büyük olasılıkla oyuna gönderme şeklinde bile ekleyemezler Bethesda nın gazabından kaçmak için. Mantık olarak aynı aslında nükleer savaştan sonraki durumları anlatıyor ama taraflar ve ortam tamamen değişik. Arizona/LA tarafında geçiyor hikaye ve oraların korucusu olan bir grubun parçası bizim karakterler. Falloutlara göre biraz daha mizahi havada geçiyor ama kara mizah çoğunlukla.

Önceki sayfada "yerli" halkla ilgili bir kaç bilgi paylaştım onları inceleyebilirsiniz biraz daha bilgi sahibi olmak için.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.