Şimdi Ara

Wasteland 2 (2014) [ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
9
Favori
32.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok teşekkürler hocam cevaplar için,çok fazla sıktım ama son bir sorum daha olacak.

oyunun şuanki halinde senaryoyu mu oynuyoruz? eğer öyleyse bazı görevler eksik dimi ve çoğu tam sürümde çıkacak? yoksa güncelleme yapa yapa yeni görevler mi getiriyorlar? beta sistemi nasıl işliyor şuan için?

oyun şu haliyle alınır mı yoksa beklemeli miyim çıkana kadar?
  • Hunglasxx kullanıcısına yanıt
    Çıkana kadar bekle derim ben, haritanın sadece %20si açık ve bütün görevler/olaylar yok şu an. Spoiler olmasın diye de gelmeyecek. Hikayeyi takip ediyoruz ama ilk bir kaç görev var sadece. Kısa bir sürede bitiyor 7-8 saat gibi (tabi büyük seçim yüzünden iki kere oynamak lazım her şeyi görebilmek için) Beta bug temizleme ve optimizasyon amaçlı şu an ayrıca savaş sistemine de cila cekiliyor. Geri besleme yapmak istiyorsan tavsiye ederim sadece.

Çılgınlar gibi Fallout oynamak istiyorum diyorsan Underrail'i tavsiye ederim, 10 dolar gibi komik bir rakam. Şu an alfa aşamasında güya ama çok dolu ve hatası bir oyun neredeyse. Geniş karakter seçeneği de var ve Fallout havasında geçiyor. Gene post apokaliptik bir dünya, bu sefer yüzey yaşanmaz hale gelmiş hor kullanımdan ve herkes metro sistemine taşınmış. (Metro 2033 ün daha teknolojik versiyonu diyebiliriz)
    Kendi konumun reklamını yapayım buradan utanmadan Fallout 1-2 hayranıysanız durmayın derim ben size, derinlik ve içerik açısından beni Wasteland 2 den daha çok tatmin etti bu oyun açıkçası.

http://forum.donanimhaber.com/m_85641073/f_//tm.htm#85641073

• Yeni güncelleme geldi direkt Brian amcanın kendisinden, alfa için büyük bir yama geleceğinden bahsetti. Ayrıca 3 ay içinde oyun bitmiş olacak. 1-2 ayda pürüz giderme koyulabilir üstüne diyor, en kötü ihtimal yaz sonu çıkabilir oyun.

2 tanede ekran görüntüsü var ama göz sağlığı için koymuyorum buraya, Arizona dı, çöldür dedik ama suyunu çıkarmışlar parlaklığın.

https://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2/posts/753216

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 20 Şubat 2014; 0:41:10 >
  • Çok parlak ve çok plastiğimsi duruyor herşey. Kaplamalar da çok vasat. Altta bi eleman 2014'te hala niye aliased gölgelere bakıyorum demiş çok doğru.. 3 milyon $ yatırıldı bu işe ve böyle bir sonuç çıkması akıl almaz birşey gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 20 Şubat 2014; 9:34:29 >
  • bobafett kullanıcısına yanıt
    Çok materyalist gördüm seni
    3 milyon ne yazık ki bu büyüklükte bir oyun için yeterli değil(ki zaten %10-15 gibi bir kısmı KSye gidiyor direkt, bir kısmı da fiziksel bonuslara[çok saçma bence...]). Oyunun 5te 1 denilen alfa bile 10 saat sürüyor neredeyse az içeriğe rağmen. İlk başta 3. boyuta yönelmeleri hata oldu bence ama ne azından Torment te bu hatanın farkına vardılar.
    Unity motorunu çok övmüşlerdi başta ama altından kalkamadılar pek, aynı durum çoğu firma içinde geçerli ne yazık ki, oyun büyüdükçe/genişledikçe Unity sapıtıyor. Yakın zamanda Expedations ve MMXL örnekleri verilebilir. Çok basit teknolojiye sahip bu oyunlar, yüksek seviye sistemlerde bile takıla takıla ilerleme noktasına kadar düşüyor. Kaplamaları biraz daha güzel yaparlarsa çalıştırmaz bu oyunları makinalar

Bu arada oyunun kendisi bu kadar parlak değil aslında, opsiyonlardan ayarladıktan sonra hiç rahatsız etmedi beni ilk günlerde bile, bu ekranlar nedense hardal renginde resmen ama oyun içi daha çok kahverengi ağırlıkta. İlk baştaki mekanlarda gri, siyah ve yeşil tonlar hakim. Bu ilk gittiğimiz mekanlardan olan dev sera merkezi tipindeki yer çok güzel mesela, atmosferi sağlam. Ama aynı şeyi hikayesi ve düşmanları için söyleyemeceğim maalesef, Chris Avellone'dan daha fazlasını beklerdim şahsen.

Sonuç olarak mühim olan oyunun iç güzelliği Rail Nomad kampındaki görevler gibi dallanıp budaklanacaksa oyunun ilerisi, ilk oyunun grafikleriyle bile oynanır.

• Yeni güncelleme geldi betaya, baya bir gelişme kaydettiler bu sefer. Uzuncana tam listesi burada.

http://wastelandrpg.tumblr.com/post/77732102383/wasteland-2-early-beta-update-34046-notes

Göze biraz daha güzel geliyor artık en basidinden ve vahşet çıtası da yükselmiş oyunun :)
     Wasteland 2 (2014) [ANA KONU]

Başlıca şunlar güzel gelişmeler arasında,

-UI komple değişti envater ve karakter ekranları için, biraz daha derli toplu hale gelmiş.

-Savaşlar çok daha gelişmiş durumda hem effekt, hem içerik hem de yapay zeka olarak.

-Yıkılabilir siperler eklenmiş çoğu yere.

-Surgeon ve Field medic güzelce güçlendirilmiş ve bunları kullanırken elimizdeki malzemeleri gösteren bir pencere açılıyor.

-Mechanical Repair yeteneği eklenmiş, neleri tamir edebiliyoruz acaba.

-Yapay zekaya el bombası ve ağır silahlar temin edilmiş.

-Hapishane haritası eklenmiş.

-Başlarda bir yol ayrımına giriyoruz, eğer burada biraz geç kalırsak karar vermekte her iki tarafıda kaybedeceğiz artık.

-Save/load bugları düzeltilmiş(miş) :)

-Optimizasyon ve uyumluluk sorunları giderilmiş büyük ölçüde.

-Ayrıca bir süreliğine betaya 10 dolar daha ekstradan destek çıkarak girebiliyoruz desteklerken ne kadar yatırmış olursak olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 25 Şubat 2014; 10:56:18 >

• bu oyun ne zaman tam sürüm haline geçecek ve tam sürüme geçtiğinde fiyatının düşeceği kesin mi?eğer öyleyse çıkmasını bekleyeyim.yok tam versiyonu çıkınca daha da pahalı olacak diyorsanız şimdiden alayım.
    En kötü ihtimal yaz sonuna doğru çıkacak oyun.3 ay içinde bitireceklerini söylediler bütün herşeyi 1-2 hafta önce. Sonrasında cilalama kısmı kalıyor. 1-2 ayda öyle geçse temmuz-ağustos gibi oynarız.

Şu an isterseniz 35 dolara alabilirsiniz oyunu, sadece kapalı beta oynama şansınız olmaz.

http://wasteland.inxile-entertainment.com/store
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

En kötü ihtimal yaz sonuna doğru çıkacak oyun.3 ay içinde bitireceklerini söylediler bütün herşeyi 1-2 hafta önce. Sonrasında cilalama kısmı kalıyor. 1-2 ayda öyle geçse temmuz-ağustos gibi oynarız.

Şu an isterseniz 35 dolara alabilirsiniz oyunu, sadece kapalı beta oynama şansınız olmaz.

http://wasteland.inxile-entertainment.com/store

oyun early access'ten direk full sürüme mi geçecek yoksa açık betaya vesaire geçecek mi?yani 35 dolar verip oyun tam sürüm çıkmadan betasını oynama gibi bir şansım olacak mı?

ayrıca ileride fiyatı artacak mı azalacak mı orayı tam anlayamadım.ne zaman almak daha mantıklı?

35 ten aşağıya ancak indirim zamanlarında girer bence steam veya gog da. Şu an en iyi fiyat bu çıkana kadar.
    Açık beta olup olmayacağı kesin değil, olsa bile 1-2 ay önce olur oyun çıkmadan.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    peki o halde,önümüzdeki haftalarda almaya çalışayım şunu.yalnız bu drm-free diyor? yani oyunu steam'e ekleyemeyecek miyiz eğer 35 dolara alırsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

peki o halde,önümüzdeki haftalarda almaya çalışayım şunu.yalnız bu drm-free diyor? yani oyunu steam'e ekleyemeyecek miyiz eğer 35 dolara alırsam?

Steam key yolluyorsa ben de alacağım bilgilendirin lütfen.
  • İsterseniz ekleyebileceksiniz steame, isteğe uygun verecekler oyun anahtarlarını. İster steam, isterse kendi sitesinde kullanabileceksiniz. Tek hakkımız var tabi. Steam versiyonunu alınca kullanamayacaksınız diğer yerlerden. Gerçi steamde de aynı para olur çıkınca.

Her türlü beta oynayabilmek için steam şart tabi. Güncelleme olayında büyük kolaylık sağladığı için.

Bu steame ekleme modası nedir onu anlamadım yalnız Millet steam tarzı programlardan kaçmak için uğraşıyor normalde. Ben de steam veya benzeri programlardan uzak durmaya çalışıyorum ama maalesef çoğu oyun orada boy gösteriyor sadece.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    oyun oynarken aynı zamanda rahatça sohbetleşmek(arayüzü sayesinde çok rahat geçiş yapılıyor chat kısmına),gerek eşyaları takas yahut pazar yöntemiyle satmak,az olsa da bir kazanç elde etmek,oynadığın oyunun süresini görebilme,sınırsız destek vs. vs. daha uzar gider bu liste.ayrıca oyunların her zaman tek bir yerde bulunması bence gayet güzel bir uygulama.cd olayı da kalmadı artık zaten doğru düzgün.kutulu oyun alsanız bile içinden steam key'i çıkıyor ben gayet memnunum açıkcası steam'den.
  • böyle bir oyuna 60 dolar çok para sadece singlesi olan bir oyuna
  • Daha önceden tereddütlerim vardı alsam mı almasam mı diye ama buradaki paylaşımları görünce almaya karar verdim. Turn based oyunları daha çok severim, combatler çok iyi olacak gibi. Tamamen çıksın da, yazın birkaç günde sömüreyim şu oyunu.

Ve ayrıca @siberarmi paylaşımlar için teşekkürler, çok iyi oldu böyle her şeye buradan ulaşmak.
  • Beta'yı oynadığımda "vay be bug'da ne çok oyun var" demiştim... Ama o eski fallout havasını tekrar teneffüs etmek isteyenler için o haliyle bile oynanabilir bir oyundu. Çıkar çıkmaz çıtlıycam kendisini...
  • Yeni bir güncelleme geldi;

https://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2/posts/805857

LA tarafındaki haritalardan birini gösteriyorlar. Öncekiler gibi koridorumsu olmadığını görmek güzel.

Bu da daha yakın çekim;

Oyunun 50 saatte yakın sürmesi bekleniyor normal bir şekilde oynanırsa. Eğer her deliğe ve taşın altına bakmak için bütün haritaları açmaya çalışırsak süre uzayacakmış.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 10 Nisan 2014; 9:21:32 >

• Betanın son büyük yamasında Titan Canyon ve Darwin Village adlı iki yer eklendi. Birbirinin zıtı iki mekan. Darwin sıkıcı, boş ve fazla özen gösterilmemiş bir mekan havası verirken Titan Canyon tek başına oyunu aldırır adama mekan olarak. Çok başarılı bir mekan olmuş, şimdiye kadarkilerin hepsini gölgede bırakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.